Dag TRE – stanna i känslan?

Dag tre på min ”släng sura / elaka kommentarer i papperskorgen”-vecka och jo, det går ju. Ska inte säga att det går BRA. För det vore en lögn. Men det går. Sedan fick jag också idag lära mig en spännande grej på temat: Att våga vara i känslan. Våga ta in det där obehaget med kritik, som gör dig arg, ledsen, skamsen eller skör. Stanna där en stund, känn in läget och låt det passera. Himla spännande ju. Lite läskigt!

Jag tenderar ju att genast reagera, gärna starkt, det liksom dränerar mig på all energi om det kommer vid exakt fel… Tillfälle. Eller ja, rätt, för den som skrev kommentaren då? För den funkade ju. ”Varför är du inte med dina barn?” – just när jag längtar som mest. Till exempel.

Hoppas att du därute haft en fin dag, nu kör vi! Imorgon ska jag upp tidigt på inspelning, stort team och ett nytt projekt som inte är mitt – utan jag ska vara med och programleda. Kul! Nu ska jag försöka få lite skönhetssömn, eller energi-sömn snarare kanske

9 reaktioner till “Dag TRE – stanna i känslan?

 1. Hej finaste Ebba!
  Oftast de människor som ger elak och nedsänkande kritik, är människor som mår dåligt med sig själva! Saker som de själva skulle behöva jobba med, säger de till andra att de borde göra t.ex.

  Det är något man kan obsarverat av en själv också. Om man upptäcker med sig själv att man tänker eller säger saker som inte är så positivt, då kan man se det som en varning eller uppmaningen från självet att det är någonting som inte stämmer med en själv.

  Lycka till med att hantera det på bästa sätt. Det är inte lätt att sticka ut näsan bland allmänheten. Det finns alla varianter av människor därute!😉

  Smart och läskigt att försöka känna in, som du säger. Starkt gjort av dig.❤️

  Förresten, välkommen till Skåneland!😁

 2. “Varför är du inte med dina barn?” ????????? Jamen, du gör ju ditt jobb! Den frågan bör speglas mot den som säger det: hur i hela världen kan man lägga tid på att kommentera det du jobbar med istället för att vara med sina barn? Det är vad jag undrar.
  Eller så handlar det om oförståelse för “de fria yrkenas” arbetsförhållanden.
  Också jag, med statlig anställning, har många gånger, längtat efter mina barn på arbetstid. Skillnaden är att ingen någonsin skulle få för sig att ställa samma fråga som du fått. Alltså: fortsätt längta efter dina barn, men strunta fullständigt i denna typ av kommentarer från andra.

 3. Åh, vad jag hoppas att du klarar kasta bort alla elaka mejl och påhopp! Du är bra! Du är duktig! Du ser bra ut! Du är omtyckt av många – även av oss som eg. inte känner dig! Du är värld det bästa! Hoppas du får en fortsatt bra vecka och mysig helg med din familj ❤️

 4. Jag är ju hellre barn, partner eller vän till en människa som försöker skapa ett härligt och meningsfullt liv för sin familj och sig själv än att vara barn, partner eller vän till en som sitter och lägger tid på att skriva elaka kommentarer och störa sig på andra människor. Kommentarerna säger mer om dem än om dig Ebba ❤️

 5. Här kommer några fler tips:
  Visualisera att du fysiskt ger tillbaka kritiken/känslan till den som sa det, som om det är något du fått i händerna som du inte vill ha och vänligt men bestämt lämnar tillbaka. Lite som att vara i känslan som du skriver, för att konstatera ”nej tack, denna vill jag inte ha. Du får den tillbaka.”

  En psykolog jag gick till berättade lite om mekanismerna bakom den typen av kritik som du får. Ofta är det så att de sidorna som irriterar oss mest med andra är de sidorna vi inte tillåter oss själva att ha. Till exempel dem som frågar varför du inte är med dina barn kanske känner på skuld och skam när de inte är med sina barn och har svårt att unna sig själva att göra något utan sina barn.

  Lycka till!! Det låter som du gör något bra för dig själv genom att ha en sån vecka. Kanske du borde förlänga veckan till en månad?😊

 6. Så sorgligt med alla dessa bistra kommentarer om dig och vad de anser att du borde. Respekterar fullt ut att det är sårande och svårt att lägga åt sidan. Folk har så många jädrans åsikter om allt för många saker som inte rör dem; gillar du inte reklam och samarbete – scrolla vidare, gillar du inte en persons stil – sluta titta, gillar du inte en persons agerande eller åsikter – sluta lyssna, och det helt otroliga – du kan sluta följa om du irriterar dig.
  Vad är detta behov att berätta för en person som du inte känner allt illa du tycker om den, så länge någon inte begår ett brott eller beter sig direkt klandervärt mot andra, så varför berätta, vad tror de att de ska uppnå?

  Jag slutar direkt följa de individer som jag tycker är tråkiga, irriterande eller inte representativa – behöver jag berätta allt jag tycker om dem; nej, varför skulle jag?

  Allt ditt material är inte min kopp te – men jag gillar att du är tävlingsinriktad, tar dig tid att skapa snyggt content och är så driven. Du är en person och det visar du!

 7. Så glad jag blir av dom fina kommentarerna av tex. Camillapa, BE, Josephine, Kristina, Michan ❤️ Det dom skriver är så rätt! Problemet ligger hos den som skriver elaka kommentarer, har man behov att klanka ner på någon så mår man inte bra. Det är tyvärr sanningen. Sorgligt att dom utsätter sig för att bli arga och irriterande genom att gå in här när dom så uppenbart inte gillar bloggen? Märkligt beteende men som sagt, det är deras ansvar att vara den typ av person dom tycker är ok och bete sig därefter… Jag tycker du är toppen Ebba! Har följt dig i många år här på bloggen 😍 Hejja dig!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.