“Ni hade ju ärligt talat inte en chans”

Stolpe ut i Alla mot Alla?! Nja inte riktigt, ni har haft otrolig tur att komma så långt ni gjorde. Olof kan ju 90% av alla svaren dessutom. Om ni hade mött lite svårare motstånd hade ni inte vunnit så många matcher, det förstår ju alla.

Ebba, du är falsk och osympatisk!

“Ni hade ju ärligt talat inte en chans”. “Pinsamt att se”. “Oerhört DÅLIGT beteende av er, rakt igenom alla matcher”. Och sådär har det låtit i kommentarer, meddelanden och till och med brev. Jo, brev. Inte helt trevligt sådant, fick jag höra efteråt. Johan öppnade tack och lov och slängde på direkten. Men vet ni vad, jag väljer faktiskt istället en annan strategi – jag väljer att se till något annat…

Nämligen all den enormt FINA pepp, alla skratt, all pepp och all kärlek vi – Olof och jag – fått på den här knasiga resan, som den här säsongen i “Alla mot alla” var! För det har även varit VÄLDIGT mycket av det. Den väljer jag att bära med mig, som ett härlig bubblande litet mentalt lyckopiller i fickan. Och plocka fram när det behövs. Jag tackar verkligen ödmjukast, till dig som stod upp framför tv:n och försökte ROPA ut rätt svar till mig. För dig som skickade glada hejrop! Till dig som försökte teleportera ordet pressarfot till mig! Jag tar också med mig alla extremt roliga, smarta, härliga människor som jobbat med produktionen, som gör hela jobbet bakom kulisserna och är hela det grymma maskineri som är det ni ser i rutan. Sist men inte minst, så är jag så himla glad över att ha fått göra detta äventyr med Olof, som blivit en god vän och verkligen är en person jag respekterar och tycker mycket om.

Ja, jag gör helt enkelt det man ska göra oftare här i livet: Bär med mig det härliga, ljusa, glada och peppen och borstar av mig det där andra. Visst, visst, ibland måste man givetvis ta till sig av kritiken och nålsticken. Den berömda feedbacken. Tro mig, DET är jag bra på. Det vet alla som känner mig. Men nej, den här gången tänker jag faktiskt inte göra det. Ska se om jag lyckas hålla i detta hela måndagen, ja kanske faktiskt hela veckan. För mig är detta en rejäl utmaning men värt ett försök?!

KOMMENTERA GÄRNA! Jag svarar så fort och så mycket jag hinner, och yes, jag läser allt! Tack!

83 reaktioner till ““Ni hade ju ärligt talat inte en chans”

 1. Pepp till dig!! Ni är så otroligt härliga att se i tävlingen!
  Jag har tittat på alla avsnitt denna säsongen och hejade verkligen på er. Hoppas ni får möjligheten, och vill, ställa upp även i kommande säsong.

 2. Jag älskar avsnitten som just ni är med i. Tack för en riktigt härlig säsong.

 3. Bry er inte om elaka kommentarer, ni är så bra, jag är så imponerad, hur är det möjligt att kunna så mycket olika saker. Förstår inte, så har ni varit så trevliga men jag har mått dåligt när Filip o Fredrik trackat Olof så, känt som mobbning. Ni är fantastiska, bäst. Hälsar harriet

 4. De bästa programmen är de ni varit med i. Jag och min badmintonkompis blev kallade ’Ebba och Olof’ när vi visade lite vinnarskalle på badmintonplanen – finaste komplimangen ju! Håller tummarna för att ni är med i nästa säsong också.

 5. Ni är ju grymma!!! Älskar att ni går in för det och skrattar högt med/åt er 😅 Ser alltid mest framemot avsnitten ni är med i och höll alla tummar för att ni skulle haft turen på er sida i sista frågan! Hoppas verkligen ni kommer tillbaka!!!!

  1. Nej men skriver folk sånt? Man blir ju helt mållös. Tycker ni var superduktiga och bjöd på god underhållning på köpet :).

 6. Jag har inte haft möjlighet att se denna säsong men hejade på er i den förra. När man är mitt i kärleksbubblan med sitt första barn och samtidigt frustrerad över krånglande amning blir man helt matt och ledsen av att läsa om folk som t o m skickar fysiska elaka brev till dig. Har dessa människor inget bättre för sig?! Tänk om de hade lagt sin energi på positiva saker, vad mycket bättre världen blivit då.

 7. Har hejat på dig och Olof hela vägen, ni är både underhållande och hjärtliga! ÄLSKAR att känslorna är utanpå!

 8. Visst skall man ha vinnarskalle men tycker inte ert beteende platsar i tv. Man sitter verkligen med skämskudden.

  1. Nej, ”man” sitter verkligen inte med skämskudden. Du kanske gör det men det får stå för dig.

 9. Helt otroligt att folk orkar gnälla på en tv-tävling…🙄🙈 De kan inte ha ett bra liv, herrejösses!!😂😂
  All kärlek till dig och Olof!! Ni var underbara, som ni kämpade!!🙌🏻🙌🏻🙌🏻

 10. Heja Ebba! Vilket underbart inlägg. Exakt så. Ta till sig där det känns vettigt och motiverat men kunna sålla bort feedback som enbart handlar om hen som kommenterar. Finns ingen orsak att be om ursäkt för att man vill vinna en tävling man går in i. Vad annars??? Finns ingen orsak för dig att be om ursäkt för att Olof ibland gick lite väl långt, i mitt tycke underhållande ändå. OCH finns ingen orsak för någon utomstående att sitta och skämmas för någon annans del, det är varenda vettig människa så bra på själv ändå. Håller med Katarina, om människor ändå kunde lägga sin energi och behov av att ändra på saker på att förbättra världen istället. Kör på Ebba, du är en sann förebild i att bygga upp både kropp och själ. <3

 11. Att man bara tar sig tid att skicka otrevliga kommentarer. Klen tröst, men vederbörandes liv är nog inte allt för festligt.

  All heder till dig och Olof!

 12. Skriver än en gång att jag tycker din blogg bara handlar om reklam!! Tråkig!
  Mitt förra inlägg plockade du bort! Är det bara beröm som gäller?

  1. Så enig är så trött på all reklam, och är det inte motsägelsefullt att ge ut flera kokböcker sen göra reklam för hel och halvfabrikat🙈

   1. Hej Nina! I ALLA våra kokböcker har vi varit öppna med att vi älskar ett BRA halvfabrikat, det är inga konstigheter och det ena utesluter inte det andra. Men tack för din feedback! Kram från Ebba

 13. Nej, ni är verkligen inga sköna personer, särskilt inte du. Du hetsar, himlar med ögonen när de andra svarar rätt och när du inte kan frågan. Det värsta är att du ska ge sken av att vara en härlig, glad och trevlig medspelare. Olof vet man ju vad man har i alla fall. I själva verket är du missunnsam, hoppas att de andra ska förlora. Du står upp och skriker yes när ni kan och försöker alltid framhäva era kunskaper och svar, så pinsam du är. Du har ju dessutom inte bidragit med så många svar, du hade inte vunnit en match utan Olof, det måste du väl ändå erkänna. Du blundar och skrattar med ditt sneda leende i buren så du hoppar upp och ner. Nej, kommer aldrig någonsin heja på er och hoppas verkligen det var sista gången. Ni har ju försökt några gånger nu och kommer inte gå bättre nästa gång.

  1. Du verkar vara en riktigt ohärlig person du Hanna, kanske du som är missunnsam

  2. Jag jobbar i skolans värld och brukar ibland tipsa mina elever om följande “Säg inte allt du tänker”. Jag känner att det passar här!

  3. Hej Hanna, jag önskar dig en underbart bra vecka – men nej, jag är inte vidare missunnsam och pinsam, tja, det tycker mina barn att jag är rätt ofta, så det har du nog i och för sig rätt i! Bästa hälsningar från Ebba

  4. Men vad är detta? Blir du inte nedstämd själv av att skriva så otrevliga kommentarer? Gissar att det blir en ond spiral.

  5. Men sluta!

   Stäng av TVn är mitt tips till dig. Jag hejar mest på Jesper och Josefin men jag har verkligen uppskattat Ebba och Olof och orsaken att de misslyckades den här gången var för att de blev så stressade att det inte kunde tänka efter de sista två frågorna. Annars hade de vunnit.

   Dåliga vinnare var de som vann över dem och kakan faller in i samma kategori. Det är mer nöjda över vem de vunnit än det var över sin egen prestation. Där kan vi snacka om osympatiska.

   Jag hoppas verkligen att både Ebba och Olof kommer tillbaks. Kakan och Jonas får däremot gärna stanna hemma.

  6. @Hanna

   Men sluta!

   Stäng av TVn är mitt tips till dig. Jag hejar mest på Jesper och Josefin men jag har verkligen uppskattat Ebba och Olof och orsaken att de misslyckades den här gången var för att de blev så stressade att det inte kunde tänka efter de sista två frågorna. Annars hade de vunnit.

   Dåliga vinnare var de som vann över dem och kakan faller in i samma kategori. Det är mer nöjda över vem de vunnit än det var över sin egen prestation. Där kan vi snacka om osympatiska.

   Jag hoppas verkligen att både Ebba och Olof kommer tillbaks. Kakan och Jonas får däremot gärna stanna hemma.

 14. Jag träffade en gång en psykolog som sa att människor som är helt lyckliga och rena i sig själva aldrig retar sig på någon annan. Det man “stör” sig på i andra är en reflektion av ens egna osäkerheter/fel. Jag tänker ofta på det – allra helst när det är nåt som retar mig riktigt mycket.

  När folk reagerar oproportionerligt – skriver kommentarer och brev (!) som osar av ilska, illvilja och frustration. Då kan man nog vara ganska säker på att det ligger hos dem och inte hos dig.

  1. Ligger en hel del i det, men det stämmer inte helt. Så här i efterhand kan jag säga att jag önskat att jag reagerat kraftigt på den kollega som tyckte det var OK att lägga händerna på mitt lår under fikapausen. Jag retade mig något oerhört på detta och då vågade jag inte säga ifrån riktigt (avslutade istället mitt jobb på den platsen). Det finns gränser för det där att reta sig på någon annan. Idag skulle jag reagera annorlunda, men just då så “skulle man inte reta upp sig”. Alltså lite kulturellt betingat och beroende av tidsandan. Så finns det förstås annat som man behöver tänka över innan man yttrar sig kring – det är ju rätt.

 15. Olofs beteende är inte ok. Han har problem eftersom han som vuxen människa beter sig så när han förlorar. Hoppas han inte får komma tillbaks om det blir en ny säsong.

  1. @Anna

   Utgår från att du aldrig tittar på sport tex fotboll? För det är ingen skillnad här från Olof och dem.

 16. Jag förstår inte något av denna kritik. I mitt tycke var ni grymt imponerande o bjöd på oslagbar underhållning.👏👏 Kram

 17. När det blev lite för många avsnitt av Alla mot alla så att jag inte hann se alla så valde jag att specifikt titta på de avsnitt du och Olof var med i, för det var alltid de bästa avsnitten. Så jo, ni var ändå bäst!

 18. Hej, jag har inte sett programmet, men vill bara säga att skicka elaka brev eller kommentarer aldrig är ok och aldrig kommer att bli ok heller. Det gynnar ingen, utan tvärtom så skapar vi ett väldigt otrevligt samhälle. Detta fungerar fortfarande, 2021: “Var mot andra som du vill att andra ska vara mot dig”.

 19. Ni är ju oerhört duktiga, men ni är dåliga förlorare och det finns de fakto de som kan lika mycket ni och mer, det är ingenting med det.

  1. Hellre dåliga förlorare än dåliga vinnare. En dålig förlorare på det sättet Olof är riktar sig mot honom själv. Den dåliga vinnare tex Kakan är är att vara skadeglad över vem hon besegrade.

 20. Ni var och är grymma och så roliga att kolla på!!! Ni måste, snälla snälla, ställa upp nästa gång också. Då tar ni hem det, garanterat!!!!

 21. Jag tittar vanligtvis inte ens på programmet men har i år kikat på just er två eftersom det har varit så sanslöst kul (och befriande) att få se två riktiga vinnarskallars charmiga och mindre charmiga drag. Igenkänningsfaktorn var maxad och jobbarkompisarna och jag har garvat åt mentaliteten att det värsta en kan sitta fast med är en lagkamrat som tycker det viktiga är att delta – när alla vet att det viktiga är att vinna 😂. Så – med tanke på all skit du/ni har fått ville jag bara hälsa att ni spridit många härliga garv också 😅.

 22. Ni har stått för de roligaste matcherna och jag älskar att man får vara tävlingsinriktad! Hoppas verkligen att ni är med igen nästa säsong oavsett tråkiga kommentarer – ni gör halva programmet! Heja heja!

 23. Beteendet som Olof hade var inte okey. Du skulle gått därifrån, tycker jag. Men det är vad jag tycker och du gör precis vad du vill. Det är så det skall vara. Man tycker och gör olika. Men elak skall man inte vara.

 24. Ni har varit helt magiska du och Olof – stjärnparet! Jag har nästan uteslutande tittat på “era” program, för dem har helt enkelt varit mest underhållande. Jag har även reflekterat över hur din vinnarskalle, engagemang och glädje smittar av sig. Sitter verkligen och hejar tillsammans med dig. Stort TACK och hoppas ni får vara med nästa säsong. Kram på dig!

  1. Förstår inte varför TV5 portade Olof efter hans utspel mot Jerker. Det ät inte ok att hota sin motståndare på det sätt han gjorde. Att dessutom anse att frågorna är riggade så fort frågorna rör områden han inte behärskar tyder på att han har svårt att acceptera en förlust.

   1. Det här är inte På spåret? Deltagarna uppmuntras ju självklart att överdriva och spela över för att det ska bli underhållning. Att folk inte förstår det eller inte klarar att hantera ett program som inte är gullegull rakt igenom får mig att undra hur det står till? Då är Alla mot alla inte för er, då får ni kolla på nåt annat.

 25. Tyckte att du var så duktig och jättelugn när Olof blev upphetsad. Jag såg hela tiden fram emot när det var er tur att tävla. Ni var precis lika bra båda två. Hoppas ni återkommer. Det var ni som satte färg på det hela. Fantastiska lugna Ebba och fantastiske tempramentsfulle Olof.
  Hälsningar och stor varm kram från
  Ann-Britt Magnusson i Lomma.

 26. Ebba, hur många Under pressure gjorde du? Förra säsongen trodde du synvinkel var ett verktyg. Du kunde inte pressarfot, men du var tvungen att lägga till att du minsann hade 5:a i syslöjd. Du låtsas vara pryd och inte säga vissa saker. Nej du är falsk och osympatisk. Så skönt att ni åkte ut första matchen med lite svårare frågor.

  1. Undrar hur många frågor du hade kunnat om du hade varit med, Katarina. Kom ihåg att det är en sak att sitta hemma i TV-soffan och gotta sig i sin egen förträfflighet, en annan att sitta i en pressad inspelningssituation. Att sedan över huvud taget dra paralleller mellan ett deltagande i en frågesport och att vara ”falsk och osympatisk” tycker jag är oerhört märkligt. Det är en tävling/lek! Blir ju bara mer underhållande när de tävlande faktiskt visar engagemang över resultatet i tävlingen.

 27. Jag föstååår inte varför man ska vara elak?? Vad är det för samhälle vi lever i när man tydligen också skriver brev med hemskheter ?! Fy fy!

 28. Hej Ebba! Jag förstår inte att människor hetsar upp sig så. Det är ju faktiskt BARA en lek i ett underhållningsprogram. Jag tycker det var modigt av dig att ställa upp. Önskar dig en riktigt fin sommar med din fina familj. ☀️🌷

  1. Hej Monica, tack snälla du – ja, ibland undrar man, samtidigt fint med ett stort engagemang. Men vissa delar av engagemanget önskar jag att inte hade tagit del av! Kram från Ebba

 29. Ni är härliga båda två och bjuder på hög igenkänning vad gäller vinnarskallar och dåliga förlorare 🙈
  Hejade såklart på er och inte lika kul att titta denna vecka 😊

 30. Ebba! Vi är många som är trötta på allt det här ”man ska faktiskt få kommentera fritt”. Nej det måste man faktiskt inte. Som jag önskar att fler förstår att ger man ljus så får man ljus. Gillar man inte, behöver man inte titta eller välja att ta del av din plattform. Så enkelt är det. Jag hejade stort på er! Befriande med människor som går all in. Du ger så mkt energi så här kommer en hel hög med ENERGI!!! Borsta av dig negativitet nu. You can do it! KRAM

 31. OMG att folk orkar hålla på och klanka ner och kritisera. Hur lätt är det inte att sitta hemma i lugn och ro i tv-soffan och tycka att ni borde svarat si eller så…

  Heja heja er säger jag! ❤️

  1. Sorgliga människor som känner behov av att peka finger på detta sätt. Jag tänker att om jag
   pekar finger så pekar tre fingrar tillbaka på mig själv 👈. Lägg all skräppost i papperskorgen och ta sedan bort dem ofelbart. Det finns väldigt mycket mer skräp att hand om hos trollen ❤

 32. Men va?! Helt obefogad kritik.
  Ni är ju helt underbara! Sjukt roligt att se er två ihop.
  Så olika men ändå matchar ni varandra helt suveränt 😊 För övrigt kollar jag endast på de avsnitt som ni är med i. Måtte ni vara med nästa säsong! Heja er!

 33. Jamen!!! Nu får ni väl skärpa er ni som har några negativa synpunkter på detta program! Det finns en genialisk uppfinning på våra tv-apparater – nämligen ”stäng-av-knappen”. Ni som bara vill klanka på fina Ebba o Olof får använda knappen o skita i resten!
  Sluta gnälla o beundra de som är med i programmet!
  Vem av er skulle göra det bättre?????????????
  Jag tycker Ebba o Olof är underbara o bjuder på sig själva!!!!! Respect! Word❤️ Inte ett gnäll till vill jag höra! Bara pepp!!!!! Jag är 71 år och varit med ett tag! Trust me! Ebba du är så cool❤️❤️❤️

 34. Så hemskt att behöva utstå sånna fruktansvärda kommentarer. Tycker att det är otroligt MODIGT att vara med i ett sådant program. Att bjuda på sig själv och visa både när man lyckas eller tappar det. Jag tycker att ”alla mot alla” är ett väldigt underhållande program och jätteroligt att du velat vara med i det!!! You go girl😊

 35. Ni är så så bra och fina tillsammans du och Olof , värmen mellan er lyser igenom tv-rutan. Ni gör hela programmet, mina favoriter! Hejat massor på er!!🤩 Tack för en spännande säsong med er!💞

 36. Ebba! Så roligt att föllja dig på Insta och dina Stories och i bloggen förstås. En sådan variation på alla dina nedslag du gör i vitt skilda ämnen. Berikas av dina personliga reflektioner och roas av dina filmer med så väl vald musik med text som du lägger in. Det är verkligen ”Top notch”! Berikas så av din värme, energi, kompetens och glädje i alla dina inslag. Allt gott från GBG! 🌱💙🌱❤️🌱💚🌱

 37. Såg varenda match ni var med i och var minst lika nervös som ni, om inte mer! 😉

 38. Ebba, har inte ens sett programmet, me följer dig i ö och fascineras av vad folk tillåts skriva.. Usch!
  BRA att du säger ifrån! I bästa fall avföljer de, och faktum är att den typen av följare kan man hellre vara utan.
  Heja dig, pepp och applåder, kramar och hurrarop!

 39. Heja er❣️Haft så trevligt med er, bra jobbat med slla dessa kluriga frågor, Ni är bäst🌸👍😍

 40. Tycker ni är grymma! Olof fick ju utså mycket gliringar från programledarna tycker jag. För mycket även om det var med glimten i ögat. Ni kompletterade varann bra. Kul att kolla när ni tävlade!

  Det där med “skoja” och hur det mottas av mottagaren är alltid klurigt men ni gick därifrån med all heder. Modigt att göra ett sådant program tycker jag! Utmanande, vilket gör att ni vuxit som personer och fått lite mer erfarenheter på vägen.

  Nu ser jag fram emot nästa säsong 🙂

 41. Såg semifinalen igår med Gry och Micke vs Hanna och Jonathan. Slogs då av att de och många andra lag har humor, självdistans och ödmjukhet. Något du och Olof saknar helt, särskilt du Ebba. Tänk på det.

  1. Nu tycker jag att du får ta och kämpa, Eva! Kämpa med att hålla inne dina sura ord, som inte alls tillför något eller sprider någon god energi. Tänk på det.

   1. Ebba, är imponerad att du orkar bemöta alla dessa vansinniga kommentarer. Talar mycket för hur du är som person. Det måste vara fruktansvärt svårt att bemöta gång på gång.. vill bara säga att fortsätt att välja att inte lyssna på dessa ilskna människor ❤️

   2. Det blev ändå ett perfekt inlägg Ebba, eftersom det får folk som normalt kanske inte skriver och peppar att nu faktiskt göra det. Jag tycker du ska förlänga tiden från en vecka till en månad och sedan utvärdera och förlänga igen. In i skitpåsen med alla sura kommentarer. Låt oss välja kärlek och glädje.

  2. Eva: Jag skäms över att vuxna människor sitter och skriver såhär på nätet, så elakt och vidrigt beteende! Hoppas verkligen du är trevligare mot de du känner annars måste du vara en ensam typ.

   Heja dig Ebba! Tänk på att ingen av dessa människor känner dig, de har fått en promille framför klippt TV. Hoppas du får en fin onsdag <3

 42. Haha men VA! Avsnitten med er är ju de roligaste 😅 älskarrr att ni är såna vinnarskallar! Och otroligt kunniga dessutom. Pls var med i nästa säsong också!

 43. Nej men ni var ju ABSOLUT ROLIGAST!!! Vi kollade inte på alla avsnitt men absolut alla där ni var med <3 Lyssna inte på såna där skitpersoner!! Ni är bäst!

 44. Vill bara säga att det har varit så sjukt kul att kolla på er. Ni kompletterar varandra och står verkligen för högklassig underhållning. Det är självklart att man vill vinna, bara roligt att ni går in för det. Ni är GOALS👍

 45. Ni är mina absoluta favoriter!! Blev så ledsen när ni åkte ut, lätt det roligaste laget att titta på! Man vill ju kolla på några som bryr sig och vill vinna liksom 😀

 46. Jag har inte sett programmet men jag blir chockad över vad folk uppenbarligen skriver. Det är så taskigt och fel att säga så till någon, usch. Har som sagt inte sett programmet men jag läser din blogg och gillar det du gör, tack 😊!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.