Modet – och min Marianne

/ REKLAM för Ebba von Sydow Jewelry /

Apropå inspirationen jag skrev om nyss – den som kommer till mig när jag landar i lugnet i Falsterbo, eller på andra rofyllda platser som ger energi – så behöver ju en viktig ingrediens till. Det behövs mod. Just så var det med drömmen om att skapa egna smycken. Jag hade idén (vackra, enkla, diskreta smycken att bära varje dag, i fin, exklusiv kvalitet och med ett genuint hantverk i grunden). Jag kunde se framför mig hur jag ville att allt skulle se ut. Men modet att verkligen skapa något eget, det har jag sällan haft. Jag berättade ju om mina misslyckade drömmar (mitt skönhetsprojekt Ebba Beauty bland annat…) och att jag är sa vidrigt självkritisk med allt sådant. Någon annan kan bättre, varför skulle jag, vem tror jag att jag är och… Alla de där tankarna som mal. Sedan lägger jag projektet på hyllan.

Skälet till att smyckena blev verklighet är något så enkelt som att jag bestämde att modet – modet att följa sitt hjärta – skulle genomsyra allt. Finns där, hela tiden. Konkret, som ett diskret litet handgjort hjärta på varenda smycke. Och i tanken, på så vis att hjärtat skulle påminna om att ha modet att våga. Jag pillar ju ofta på mina smycken när jag är stressad, dividerar med med själv eller oroar mig över nåt. Då ville jag ha en påminnelse om vad som är viktigt.

Det kan ju låta enkelt men jag BEHÖVER den där påminnelsen…

Att döpa armbandet till Marianne kändes alldeles självklart, för att jag ville att det skulle vara så tidlöst och samtidigt hållbart, så att min älskade dotter också kan ha det en vacker dag. Och att det ska påminna henne om att följa sitt hjärta, så ofta hon bara kan. I stort och smått, genom livet. Därför tillverkas det också i 18 karat vitt guld eller guld, med en omsorgsfullt utvald Top Wesselton-diamant, sällsynt vit.

Just det, till dig som lägger en order före midnatt, så skickar vi fortfarande med den fina gåvan – ett handgjort smyckeskrin från Bookbinders i färgen sand. Helt enkelt för att jag är så GLAD att smyckena äntligen är här! Och ja, halsbandet Mary (döpt efter min farfars mamma Mary von Sydows, född Wijk, som även jag fått heta Mary efter!) är dessvärre helt slut, den begränsade upplagan sålde slut väldigt fort. Vilket jag såklart är enormt glad för. Det kommer ytterligare ett släpp närmaste veckorna, så signa gärna upp dig på nyhetsbrevet om du är intresserad av kommande släpp!

Här hittar du smyckena!

15 reaktioner till “Modet – och min Marianne

 1. Hur tänker du kring att t ex svenska Akind redan säljer nästan identiska smycken men med etiskt hållbara labbodlade diamanter till nästan hälften av ert pris?

  1. Hej Louise, fint att du nämner Akind som gör så otroligt snygga smycken – bara smickrande att nämnas i sådana sammanhang tycker jag! Jag hejar på alla som verkar inom denna spännande bransch. Som du skriver, så väljer de att använda labbodlade diamanter, även kallade syntetiska diamanter, som normalt kostar ungefär hälften av vad naturliga diamanter kostar. I labbet kan man kontrollera processen så att syntetiska stenarna blir “perfekta”, men jag älskar ju idén av att stenarna är unika, bryts i naturen, och bär på sin unika historia. Diamanterna som jag valt att använda är omsorgsfullt utvalda och certifierade av GIA, Gemological Institute of America, ett av världens främsta oberoende certifieringsorgan som säkerställer kvalitet och ställer höga krav på form, färg, slipning, proportioner, symmetri, mått och carat. Hoppas att det gav dig lite svar på dina tankar! Bästa hälsningar från Ebba

   1. Tack för svar! 🙂 Och hur tänker du kring den i stort sett identiska designen på både halsband och armband, bortsett från hjärtat vid knäppningen?

   2. Hej igen Louise, jag har valt att jobba med en väldigt klassiskt stil som jag älskar – på samma vis som ett tennisarmband eller en slät ring, eller andra klassiska stilar. Men om du hellre vill ha en exempelvis labbodlad / syntetisk diamant, så satsa absolut på det! Kram från Ebba

   3. Hej igen Ebba, det jag menade var att din design, bortsett från knäppningen, ju är i snarlik Akinds design och hur du ser på det?

  2. Jag har ett i princip identiskt halsband som jag ärvt, dvs ett gammalt halsband tillverkat långt före Akind startades. Hur tänker du, Louise, kring det?

   1. Tänker att det är lite konstigt att välja att göra smycken som redan finns så gott som identiska producerade av ett välkänt svenskt märke som Ebba uppenbarligen har stenkoll på. Är det inte roligare med en egen idé än ett smycke som redan är ett “modesmycke” bland influencers som t ex Isabella Löwengrip? Diamanten ser man ju ingen skillnad på, bara priset som skiljer mycket.

 2. Vad fint skrivet om dina tankar och känslor kring både dina idéer och även modet. Det är så sant så, det krävs inte bara lust och inspiration och idéer, det krävs också mod. Jag blir väldigt inspirerad av din text och att du skriver från hjärtat. Blev berörd av din text Ebba 🙏🏻 Så tack för det 😍 det var väldigt fint skrivet om just mod och hur viktigt det är att ha det för att våga följa sitt hjärta. Det tar jag med mig! Tack för det också 😍 och fint skrivet att du vill föra över det till din dotter och att du har namngett ditt senaste smycke till Marianne, jag upprepar order fint skrivet men det var verkligen fint skrivet! Hoppas modet infaller sig hos dig Ebba när det tryter 😊 hälsningar, Hanne

  1. Hej Hanne! Varmaste tack, så fint att höra. Om jag bara kan inspirera någon därute att hitta en dos extra mod, så gör det mig väldigt glad. Bästa hälsningar från Ebba

 3. Verkligen så fina smycken! Alla dagar impad av dig som följer din dröm! Igen, stort grattis!

 4. Hej Ebba!
  Jag fick ditt halsband i guld av mamma på alla hjärtans dag som en fin överraskning. Sen köpte jag den i vitt guld till henne i present. Nu delar vi på dessa, dvs ibland har jag den i vitt guld på mig några veckor och sen byter vi. Det är ett så otroligt vackert smycke. Jag kan inte sätta på fingret vad som gör det så snyggt, men det är enormt vackert på. Precis så jag vill ha det! Tack!!!

  1. Hej Sandra, så otroligt fint att höra – TACK för att du delar detta, jag blev så oerhört glad över att läsa dina rader! Tack snälla du och ha en fin vecka! Kram från Ebba

 5. Så himla fint! Sitter här med min lilla bebis på.6 veckor och började gråta när jag läste att du namngett smycket efter din flicka, så fint ❤

  Jag har tyvärr inte råd att skaffa dessa underbart vackra smycken, inte ens om jag sparar så att säga. Ibland kan jag känna lite så, när jag lyssnar på er podd som jag för övrigt älskar. Att även om jag skulle superprioritera så kan inte alla “investera” i en Dagmarkappa, trots att det såklart är hållbart och så.. För vissa får man kanske spara till en kappa för halva eller kanske en tredjedel av priset och liksom anse den som hållbar 🙂 tycker därför det är GRYMT när ni blandar upp med hållbar budget, så mode inte blir en klassfråga.
  💞💞

  Har följt dig sedan Vr och tycker du är grym! Hejade såklart även på dig o Olof 💖💖

 6. Mary Wijk som skrev ”Lotta-böckerna”? Nu blev jag bara så nyfiken, älskar de där böckerna som jag läste ur mammas bokhylla och fortfarande läser nästan varje sommar!

  1. “Merri Vik” var Ester Ringnér-Lundgrens pseudonym då hon skrev Lottaböckerna. Tror det är olika personer! 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.