En favoritkavaj – på fyra vis

/ I stolt samarbete med Best of Brands Foto: Lisa Höök /

Det går upp och det går ner. Ena dagen skymtar man ljuset därborta, andra inte. Men just idag? Jodå, morgonsolen flödar in genom nytvättade fönster här hemma (tack Johan för helgens insats) och idag har jag äran att få presentera en ny samarbetspartner: Best of Brands. Kul kuriosa är att Best of Brands idag har blivit en av Nordens största multibrandbutiker för mode. Ett väldigt fint företag med gedigen historia som idag erbjuder över ett kurerat urval från 100 (!) varumärken, svenska (som exempelvis Stylein, Rodebjer och Morris) såväl som internationella, för alla tillfällen, vardag till fest, samlat på ett ställe…

I samarbetet kommer jag att lyfta fram bra köp, klassiker och mina favoriter. Och förstås visa hur de sitter på! Jag botaniserar bland Best of Brands utbud och hoppas att det kan inspirera, helt enkelt. Den här veckan tänkte jag visa hur jag använder ett och samma favoritplagg, på flera olika sätt. Okej, vi kör igång

Den svarta kavajen, en riktig garderobshjälte. Jag älskar ju en perfekt kavaj, gärna åt det herriga hållet, gärna liteoversized. Jag föll genast för den här hos Best of Brands (och här hittar du fler från deras utbud). Jag har storlek L.

Här matchar jag kavajen med vårens härligaste klänning (jo, jag tror faktiskt det!) från GANNI. En underbar omlott-klänning i sidensatin med lite lätt ballongärm. I djurmönstrat, som jag alltid faller för. Solklar favorit som funkar till festligare MEN lika bra i sommar med Birkar. Perfekt.

Vi fortsätter, samma kavaj till jeans. Min standard-look på våren, antingen med herrskor eller med pumps om jag vill känna mig… Lite pumps-piffig. Som jag vill för det här blogginlägget, haha! Med kavaj och pumpsen räcker det med T-shirt under. Här bär jag denna favorit i 100% linne från Filippa K. Voilà:

Vårfräscht och enkelt, hade också kunnat köra svart v-ringad topp för lite striktare look. Jobbväskan hittade jag också hos Best of Brands (och här hittar du fler bra väskor). De croppade jeansen från Levi’s var så sköna, perfekt med lite stretch och fint med “croppad längd” nu när man äntligen kan vara barfota i skorna.

Om jag ska komma ur leggings och hoodies dessa dagar, så KRÄVS det bekväma jeans – och det var detta. I like! Samma sak med kostymbyxor, så viktigt att de sitter schysst. Här har jag favoriten Karlie, hög midja och stilren modell…

Klassisk byxa, lika snyggt med sneakers eller herrskor såklart. Jag matchar sällan “hel kostym” utan tycker att en uddabyxa i svart och en fin kavaj blir perfekt som set. Jag har storlek 42 i byxorna här:

Vi fortsätter med en festligare look. För nej, fest-kalendern är väl inte direkt (!) fullspäckad just nu men man MÅSTE ändå få längta lite. Och jag tänker faktiskt försöka ta på mig en fin kjol på fredag, gärna den här från Ida Sjöstedt – som har ett jättefint urval hos Best of Brands

Yes, den här kjolen och toppen från Ida Sjöstedt som andas sommar, hopp om livet och är så otroligt bekvämt – och smart, eftersom de är lika fina var och en för sig. Love it! För mer inspiration, kolla in fler vårfina klänningar här.

Ja, en riktigt bra svart kavaj i garderoben (gärna med bälte för övrigt, tipsar då också om DENNA) ger många möjligheter. Ett plagg som kan göra stor skillnad, klä ner och klä upp allt från jeans till klänning.

Som sagt, hoppas jag kan bjuda på inspiration och stort tack till Best of Brands. KOMMENTERA GÄRNA! Kom gärna med önskemål om VAD för typ av inspiration ni är sugna på? Vårliga klänningar kanske? Eller något annat? KOMMENTERA!

Ps. Just nu har Best of Brand Mid Season Sale med upp till 50 % rabatt på mängder av härliga varor, missa inte detta!

11 reaktioner till “En favoritkavaj – på fyra vis

 1. Fina bilder! Får pepp att styla nytt med det jag har också. Jag har ett önskeinlägg, apperopå det du skrev nedan om barn och kappor. HUR hittar jag balansen mellan fina kläder till barnen men även praktiska? Det blir bara goretex och halon typ. Såg att Ernst hade så fina bruna skor på insta, funkar de bra i parken oC Jag är på väg! Föras tex? Tar så gärna emot tips!,,

  !

 2. Så mycket inspiration! TACK! Idag åkte kavajen på även på mig.

 3. Vad var det för blus/klänning som skymtade i dina stories häromdagenpå väg till ”efter fem”? Såg ut som blad och kanske smultron?

 4. Åh så fina kläder! Ser fram emot fler snygga klänningar som går att ha både till vardags och fest!

 5. Så snyggt på dig och andra, men känner att jag sällan lyckas med looken med min svarta kavaj. Känns som att det ofta blir ”tantigt” och då inte på ett positivt sätt. Så kavajen hänger oftast oanvänd i garderoben…. Undra vad jag gör fel, fel styling? Fel modell på kavajen?

 6. Önskar att du också “taggande” dina fina skor! Jättefina bilder. Blev inspirerad!

  1. Så fina looks! Jag har hittat den perfekta svarta ’kavajen’ för mig men nu börjar den bli så sliten att den måste ersättas, dock omöjlig att hitta en liknande! Den är mjuk och tunn, och slutar kanske halvvägs ner på rumpan. Utan knäppning och fickor. Så mer sonen blandning mellan kofta och kavaj kanske, men ser ändå ut som en stilig mjuk kavaj på. Perfekt för oss som tycker att vanliga kavajer blir lite stort och tar över. Finns det nåt liknande därute??

 7. Måste verkligen ge beröm för dina samarbeten, de känns alltid så välarbetade,genomtänkta och ger framförallt inspiration. Så fina bilder och fina plagg!

 8. Önskar tipps på ner Casual vår jacka som passar till många stilar!

 9. Tack för kul samarbete och ett riktigt inspirationsproppat inlägg. Gick genast in och fyndade på deras rea samt köpte ett par enheter. Och härligt att se att alla influensers inte bara har strl XS.
  Kram från en tjej som alltid köper L i tröjor pga längden.

 10. Så smashing! Älsk på kavaj och jeans. Min uniform så snart jag kommit ur FL-bubblan. Men är på god väg. Börjat med utilityjacka med camotryck till jeans och tisha. Och självklart raybans till. Skitsamma att håret är fett och markanta ringar under ögonen. Känner mig som en drottning.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.