Wow, Victoria – kronprinsessan på Nobelfesten 2022

Hörni, det är klänningsfest i Stadshuset! Vi ska analysera alltihop i sömmarna. Jamen VAR ska vi börja om inte med detta…

…Och om du vill VÄRMA UPP (det vill du!) så föreslår jag att du klickar HÄR. Viktigt!

Åh, vilken entré! Tänk att skrida nedför stentrappan i denna dröm. Kronprinsessan Victoria kom till Nobelfesten 2022 i ett underbart överraskande val: En klassisk filmstjärnelook i tjockt, blänkande draperat, veckat rosa sidentyg, design och sömnad signerad Camilla Thulin. Wow!

För mycket “Barbie” skrev någon? Jag förstår kommentaren men nej, jag ÄLSKAR det!

Överraskande mest i aspekten att den är så klassiskt snygg och smickrande – inget tillkrånglat, utan magnifikt skräddat och en klänning jag är helt SÄKER på att hon kommer (borde!) plocka fram igen om några år. Vilket också är 100% i linje med hur Camilla Thulin jobbar med den här typen av design, och det älskar man förstås.

En underbart pampig klänning, på alla vis värdig en Nobelbankett. Som en maffig rosa jordgubbsglassbomb i klänningsform. Och dessutom så vackert tillsammans med drottningens lila – att de sedan båda två bär några av mina favoritsmycken gör icke saken sämre.

Och älskar extra mycket hur vacker kreationen är baktill, titta här:

Foto: Jonas Ekströmer/TT, Pontus Lundahl/TT

Naturligtvis HADE det varit roligt med återanvändning, som någon kommenterade. Jag hade tippat på det. Å andra sidan är det ju underbart att lyfta fram svensk design. Detta är också med all säkerhet en klänning som KOMMER att återanvändas om några år, kronprinsessan har gott om tid på sig för det.

KOMMENTERA GÄRNA – hade du velat låna klänningen för en kväll?

12 reaktioner till “Wow, Victoria – kronprinsessan på Nobelfesten 2022

 1. Tittar självklart!! En höjdpunkt såhär i slutet av året, jag älskar att se de vackra dukningarna, smyckena, diademen och vilka klänningar som valts ut för denna mycket speciella kväll. 💜

 2. Hade gärna lånat klänningen om den varit en annan färg, ljusrosa passar inte mig tyvärr. Väldigt vacker modell och den sitter perfekt på henne.

  1. Nydelig kjole som kler Victoria godt. Sofia er mer nedtonet, men veldig stilig!

 3. Prinsessan Viktorias klänning är fantastisk. Don efter person. Love it!

 4. Jag tycker tyvärr att det blev lite väl mycket Barbie över det hela – både bubbelgumsrosa och lite för mycket drapering. Och så gillar jag inte Karl Johan-diademet. 😅🙈 Jag hade hoppats på återanvändning igen, det hade ju känts helt rätt i dessa tider! När får vi se den svart-vitrandiga Nina Ricci-klänningen igen, tro?!

 5. Glad jag är att Drottningen av Nobel är och bloggar om det, tack Ebba!

  Fint men jag gillar inte färgen laxrosa.

 6. Det är detta som är så roligt med Nobel,när man får se alla vackra klänningar o smycken. Victorias klänning var helt fantastisk, den vackraste på hela festen. Jag hade gärna lånat den o hade säkert känt mig som en prinsessa i den.

 7. Otroligt!!! Kronprinsessan vackrast men vår älskade konung ser butter ut, varför men typiskt nasty fotograf!!!cc

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.