Stoppa pressarna: HEMLIGT kungligt sommarbröllop i England!

Stoppa pressarna gör man ju inte så ofta längre MEN om man nu skulle göra det – så var det läge igår. Oh my GOD! Vilken underbar nyhet! Igår gifte sig 31-åriga prinsessan Beatrice (kusin till William och Harry) med sin fästman Edoardo Mapelli Mozzi i och bjöd alltså på detta…

Älskar detta. Allt med detta. Så fin bild. Stolt drottningen och prins Philip. Så många saker att avhandla här. Så mycket tankar. Framför allt, så VACKERT!

Havet av trädgårdsblommor och rosor i vitt och rosa utanför kapellet, som fullkomligt väller ut – magnifikt är ordet. Ja, verkligen drömlikt vackert. Man kan nästan se hur det måste dofta, där de står utanför kapellet Chapel of All Saints, nära Beatrices föräldrahem Royal Lodge – RÄTTELSE, inte i kapellet där Meghan och Harry sa ja, alltså!

För du minns väl hur det såg ut när Harry och Meghan gifte sig, i det större kapellet? Då var färgskalan vit:

Men vi MÅSTE ändå fortsätta med klänningen, vilket statement av prinsessan Beatrice Elizabeth Mary.

För jo, det är alltså drottningens gamla klänning från 60-talet, couture skapad av ingen mindre än designern Norman Hartnell. Vilket hantverk, detta är förstås en fantastisk kreation som bevarats väl i det kungliga garderobs-arkivet. En utsmyckad partyklänningen egentligen men som idag är en perfekt brudklänning.

Klänningen syddes givetvis om för att passa Beatrice. Jag tänker att Sir Normal Hartnell var mycket nöjd i sin himmel, över att se ett av sina verk användas igen! Han är ju hjärnan bakom många av drottningens mest berömda kreationer, inte minst den magnifika krönings-klänningen OCH drottningens brudklänning som hon bar 1947:

…Och i helgen användes hans design alltså igen, av ytterligare en kunglig generation. Oerhört fin gest, så coolt och smart gjort av Beatrice.

Så mycket familjehistoria hon bär på sin stora dag. Även på huvudet, där Beatrice fick låna det diadem som drottningen själv hade på sin bröllopsdag. Inte illa, detta överraskade faktiskt mig:

Helt rätt, dock. Inte minst i dessa tider och inte minst då vi inte har sett så mycket sådan här återanvändning bland brittiska kungligheterna. Kronprinsessan är ju superbra på det här men jag har ofta funderat på varför inte Kate har lånat mer från drottningens fantastiska arkiv? Eller prinsessan Dianas?

Men framför allt är det ju ett briljant val av brudklänning eftersom hon är strålande snygg i den. Precis som drottningen var på 60-talet:

Apropå drottningen och familjen, så var ju pappa prins Andrew inte med på bilderna. Vilket av många tolkades som en markering. Hovet berättade i ett uttalande att han följde henne fram till altaret. Punkt. Å andra sidan syns heller inte mamma Sarah ”Fergie” Ferguson eller syster Eugenie till.

Hurra och grattis för de nygifta! Och jo, vi blev kanske “snuvade” på ett kungligt bröllop (och alla gästers härliga outfits) men det hade ju knappast blivit någon tv-sändning ändå. Skulle också gissa att vi kanske får se ännu fler bilder de närmaste dagarna, hoppas det…

Foto: Benjamin Wheeler / TT

Nu ska jag skynda ner till stranden, uppdaterar mer snart! För nej, vi är INTE klara med detta…

KOMMENTERA KUNGLIGT GÄRNA!

14 reaktioner till “Stoppa pressarna: HEMLIGT kungligt sommarbröllop i England!

 1. Verkligen fantastiska bilder! Vilka färger, vilken klänning! 🙂 Och drottningens bröllopstiara! Väldigt spännande, om än lite oväntat att det skedde redan nu.

 2. Något med det vackraste jag sett i blomsterväg, inramningen, brudbuketten, klänningen, leendet, håret….ja allt.

 3. Det är inte samma plats:) Harry & Meghan gifte sig i St George’s Chapel, Beatrice & Edo i Chapel of All Saints. Men jag älskar ALLT med detta. Hoppas det släpps fler bilder!

  1. Föredömligt att återanvända drottningens klänning. Anledningen till att Kate inte använder Prinsessan Dianas klänningar tror jag är för att det är för känsligt. För engelsmännen är Diana nästintill ett helgon så tror det hade skapat blandade känslor om Kate använt någon av hennes klänningar. Tror det varit skillnad om de varit mor och dotter. Möjligtvis kan vi få se Charlotte i någon av farmors outfits framöver.

 4. Platsen är dock inte densamma — Harry och Meghan gifte sig ju i St George’s Chapel och det här är det mycket mindre Chapel of All Saints, nära Beatrices föräldrahem Royal Lodge. Blommorna är magnifika och bruden likaså! Så vackert!

 5. Finally a Royal wedding!
  Hommage till Drottning Elizabeth och Hartnells utsökta haute couture!
  Överdådigt – men i kristider – bara med blomarrangemanget – som är oslagbart!
  Suverän inramning till stiligt bröllop.
  Romantiken lyser om brudparet!
  Kontrasten till Megxit är lovande.

 6. Men himmel så fint!!! Klänningen, blommorna och sen framförallt hur dem verkligen strålar av lycka!
  Blir också glad över att dem gifte sig iaf – hur mycket jag än älskar att se gästernas vackra outfits och ett stort bröllop, det gör mig glad att de såg till ett få ett vackert bröllop för din skull ❤️

 7. Underbart att se drottningen och Prins Philip så kavata vid en så aktingsvärd ålder. Vilken gåva att få bli så gammal att man får uppleva sina barnbarn och barnbarnsbarn, och få hålla hälsan så att man faktiskt kan vara delaktig också.

 8. Alltså, blev helt orimligt exalterad över detta! 🙌🏻💕💍👑 Kanske den bästa kungliga brudklänningen sedan Mette-Marits?! Så underbart att hon återanvände också, helt rätt av Beatrice. Vill ha fler bilder! Och det hade ju varit trevligt med lite TV-sändning, även om jag förstod att någon sådan skulle det inte bli… Men intressant att det pratades om ”a small simple wedding” när bara den där blomsterportalen måste gå loss på bra mycket mer än vad ett normalt bröllop har som totalbudget… 😅

  Vad gäller Kate och återanvändning av kläder så tror jag att hennes kropp skiljer sig för mycket från drottningens för att just det ska vara möjligt utan att behöva helt sy om, drottningen är ju kort och hade som ung smal midja och stor byst medan Kate är mer atletiskt byggd. Och att låna Dianas är nog helt enkelt för laddat…

 9. Så fint gest til dronningen med lån av tiara og kjole! Vet du om Edo får noen hertug-tittel eller lignende?

 10. Edo har ett offentligt Instagramkonto där han lagt upp fler bilder! Helt rätt beslut att köra på och gifta sig nu. Ingen vet ju när man kan ordna stora bröllop igen och för Beatrice gissar jag att det kanske också handlar om att vilja skaffa barn. De kungliga brukar ju se till att vara gifta innan de blir gravida.

 11. Så fint kort när det kommer ut från kyrka genom den magnifika blomsterbågen. Så fina tillsammans!

 12. Men på bilden av buketten där den ligger på den ensamma soldatens grav ser den väldigt annorlunda ut i färgerna mot på dessa. Där ser de rosa blommorna mycket mer rosa ut. Det känns som om fotografen har ändrat färginställningarna ganska rejält vilket iof inte är så ovanligt nu för tiden men det hade varit intressant att se hur färgerna egentligen såg ut.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.