Sommarens sandaler (och jag MÅSTE få fnissa lite)

/ Innehåller affiliate-länkar, produkter valda av mig /

Emilia och jag dividerade om sandaler i podden och jag ÄLSKAR ju det faktum att foträta sandaler är sommarens trendigaste – men måste också få fnissa liiite åt att Fendi, Chanel och Prada – kolla in här på Net-a-Porter så förstår du – plötsligt gör ungefär precis vad Birkenstock (och andra “foträta” märken) gjort länge. Nu med enormt stora loggor och en extra nolla på prislappen?! And voilà, it’s all over Instagram. Å andra sidan, så fungerar trender och mode – reaktioner och motreaktioner. Fenomen, cykler och trender. Som är fascinerande, kul och spännande att följa. Jag menar, hade någon sagt till mig förra sommaren att jag skulle sitta här i collegetröja och cykelbyxor, vilket jag gör i skrivande stund, så hade jag skrattat gott?! Yeah right? Yeah right!

Åter till rubriken: Sommarens bästa sandaler! Mina svarta Birkar i läder? För jo, det ÄR alltså Birkar som är helt läderklädda från deras lite lyxigare specialkollektion 1774. Jag beställde mina på MATCHESFASHION, hade gärna valt en färg men det var slut i min size. Sedan har jag också ett par svarta från Big Buckle-kollektionen som finns hos Zalando (jo, ehm, Johan tycker att det är FULLT i min skohylla här hemma…). Tycker speciellt att Madrid Big Buckle är ursnygga, i brunt eller svart!

Hade jag inte haft ett par svarta minimalistiska “varje dag”-sandaler så hade jag övervägt att haffaa dessa på Filippa K-rean (som nu satt ner ALLT på rean till minst 50%). Eller bekväma Brea, provade dem i våras, skön OCH snygg.

Nej, att jag gillar bekväma skor är knappast någon bomb. Och bekvämlighet behöver inte betyda att kompromissa med stil. Eftersom jag i princip aldrig använder klackar på sommaren, så slog jag till på dessa på rean. Jo, jag vet, jag vet, jag SA ju att det är fullt i skohyllan?! Men oj, så fina de är och oj, så fin jag kände mig när jag trampade iväg med dessa på cykeln igår… Inget man går mil i förstås, utan en festligare sandal. Som jag tänker ha till kjol och T-shirt, till klänning, eller bara till jeans och tröja.

Japp, ibland blir man helt enkelt kär. I en sko. Med en egentligen liiite för platt sula (“en sån ska jag aldrig ha”…). Hmmm, well well.

Förresten, vad tycker DU om trenden med svindyra foträta sandalerna i sommar? Galen, knasig eller härlig? KOMMENTERA GÄRNA!

12 reaktioner till “Sommarens sandaler (och jag MÅSTE få fnissa lite)

 1. Så snygg sandalen med det fräsiga spännet är/

 2. Hej Ebba!
  Snygga sandaler – MEN framförallt undrar jag vart mattan är köpt? Skulle så gärna vilja då den ser jättefin ut!!
  Tack på förhand
  /Rebecka

 3. Birkenstock är ju SNYGGA i jämförelse med de jag ser från bla Chanel. Blir full i skratt då de ser ut som den hemska sandal min son fick efter att ha brutit benet i foten. Hade det inte stått Chanel på så hade INGEN velat ha dem. Jag brukar ”trilla dit” men detta mode? Oh no! 😂

  De du köpt med både strass-spännet och utan är jättefina. Och kommer hålla läänge.

  😊

 4. Har du hört talas om ordet patetisk, Tina Tor? Du personifierar nämligen det ordet.

 5. Ebba, jag läser ofta din blogg med stor behållning och tycker att du ska ha stor cred för det jobb du gör med dins sociala medier men den senaste tiden känns det som om kommentarerna återigen har börjat spåra ur och vissa kommentarer är nästan obehagliga att läsa. Snälla, går det inte att moderera på något sätt?

  1. Din sanning är inte alla andras sanning, eftersom du Tina Tor lever i din egen förvridna verklighet. Kom ihåg det, det är enbart Din egen påhittade sanning som är sann enbart för dig och ingen annan.

 6. Jag väntar med spänning på en rapport om prinsessan Beatrice bröllop.

  1. Ja, ett par fina bilder har börjat florera på insta! Så fint att se drottningen och prins Philip delta, till synes vid full vigör och pigga och glada! ❤

 7. Är det verkligen trendigt? Har inte sett nån som går runt i såna här i Stockholm…

  1. Kanske för att trendiga stockholmare vistas på annan ort i sommartider!

 8. Fina skor! Vad är det för storlek på dina? Är storlekarna liksom de riktiga eller behöver man ta en större eller mindre vid köp…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.