“Snälla lägg dig i en solstol och ta semester”

Okej, fick ett par kommentarer om Måndagsrapporten här i bloggen, många fina (TACK) men också exempelvis denna:

Som läsare förstår inte poängen med dessa inlägg. Jag upplever det som att Ebba vill visa sig duktig och åtminstone jag får bara prestationsångest av dem. Sen inser jag givetvis att jag inte behöver läsa dem. Men i dagens samhälle där stress och stressrelaterade åkommor utgör ett jättestort problem förstår jag inte varför ett fullspäckat sommarschema skulle vara inspirerande. Som offentlig person är det kanske inte heller så bra att redogöra för var man själv och ens barn ska befinna sig vid olika tidpunkter. Jag skulle iallafall vilja hålla privatlivet mera privat.

Så. Kändes förstås inte toppen. Alls. Så jag plockar upp det här, och (försöker) besvara detta. Eller det som läsaren My skrev: Snälla lägg dig i en solstol och ta semester, det är inte den som gjort mest varje dag på sommaren som vinner!”.

Okej, börjar med en viktig sak: Om det upplevs som att jag skriver inlägg för att visa mig duktig, så kan jag väl genast svara att så INTE är fallet. Jag var verkligen 100% ärlig med att jag tyckte det var riktigt skönt att “rapportera” om veckan – MIN vecka – för att få bättre ordning på den i mitt huvud. Jag tror också att det möjligen låter mycket, när man radar upp det sådär? Vi är en barnfamilj, barnen har sommarlov, jag jobbar och vi pusslar. Ett härligt pussel ändå, på en plats vi älskar. Att vi i princip aldrig ställer klockan på sommaren, eller att barnen kollar på “Sommarlov” och segar kvar hemma i pyjamas till strax före tio, det skriver jag inte med varje morgon. Kanske borde jag lägga till det? Ber om ursäkt i så fall, blir förstås lite onyanserat.

Om inläggen upplevs som stressande och ger prestationsångest? Jättetråkigt. Förstås. Det vill jag aldrig uppmana till. Det gör mig på riktigt ledsen. Var aldrig min mening! Då får jag helt enkelt sluta med de här inläggen, innan rutinen ens har satt sig.

Å andra sidan, angående Mys kommentar om att parkera mig i en solstol? Njae, det varken kan eller vill jag då jag jobbar den här veckan. Ett jobb jag älskar, en livsstil som jag valt. På gott och ont, men mest på gott (tycker jag). Exempelvis skriver jag detta blogginlägg, idag. Mitt i juli, när många omkring mig är lediga. En annan viktig sak, som bör understrykas: Allt har blivit väldigt förskjutet för mig den här sommaren. I mars och april var det extremt lugnt. Sedan började det trilla in projekt i maj och juni, som jag nu jobbat med att producera innehåll för. Jag kunde givetvis tackat nej, för att få en “vanlig” sommar med lagom småjobb, bloggen, podden, Facebook och Instagram. Men jag kände att det var såpass roliga, lustfyllda, spännande projekt, utmaningar och samarbeten att jag (efter att ha rådgjort med Johan, givetvis) bestämde mig för att jobba en hel del i juli. Sedan planerar jag att ha det lugnare än vanligt i augusti, samt även en del i september. Att veta det gör också att jag känner mig rätt lugn.

Jag är också rätt bra på att njuta av de små stunderna. Lyckan att få vara på den här platsen, trots att jag jobbar lite mer än vanligt. Att få underbara sena eftermiddagar på stranden. Vad gäller barnens aktiviteter (eftersom jag förstår att även detta upplevdes som stressande) så är det ju heller inte så farligt. Då hade vi ju inte gjort det. Tvärtom, det är kul, det ligger nära, vi cyklar dit, de träffar kompisar, vi kommer hemifrån en stund på förmiddagen. Tja, det passar oss helt enkelt. Som sagt, med barn och sommarlov behöver vi hitta på grejer. Johan och jag är inte heeelt överens om hur mycket, men DET är trots allt ett ganska oproblematiskt problem. Oj, som jag kan avundas de som är helt överens om all den där vardagslogistiken, vi är det inte – alltid – men det är, tja… Det överlever vi!

Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men det blir bra ändå. Well, blev ett svamlig inlägg här men nu vankas grill med svärföräldrarna så detta får duga.

Vill också avsluta med det jag började med att skriva: TACK för pepp och glada kommentarer. Från hjärtat, tack. Det är ju dessa man ska bära med sig! Det gör jag också, även om vissa gliringar biter sig fast. Nu ska jag bara tänka på peppen och ta med mig just DEN till Köpenhamn imorgon!

KOMMENTERA GÄRNA!

87 reaktioner till ““Snälla lägg dig i en solstol och ta semester”

 1. Jag tycker att du är grym Ebba och när jag läser dina inlägg och ser ditt flöde i sociala medier blir jag inspirerad och inget annat. Var och en av oss får så gott vi kan välja vårt eget liv och du väljer ditt och inspirerar oss andra – det är dessutom ditt jobb 🙂

  Det som irriterar sig på det får väl hitta något annat som passar dem bättre. Det är väl själva poängen med sociala medier – att alla ska hitta något eller någon som inspirerar dem.

  Fortsätt så länge det känns bra för dig och de dina <3 Du är en stjärna!

  1. Fortsätt med dina måndags uppdateringar! Läser med glädje din blogg och den är så inspirerande!! Tycker att de som inte gillar detta inte behöver läsa din blogg. Man kan inte tillfredsställa alla, hur man än försöker så blir ändå inte alla nöjda.
   Ha en härlig sommar och fortsätt vara Ebba 😉

  2. Jag tänker så här angående barnens schema: om du skrivit ”vi åker till stranden varje dag denna vecka” så hade folk ansett att det var mycket mer avslappnat, men det är ju också en aktivitet. Kanske inte samma tidspassning men ändå att packa sig iväg.
   Jag förstår att folk har svårt att förstå varför vissa väljer att jobba i juli men det är ju faktiskt upp till var och en. Om man är sin egen, har ett familjeliv som funkar, vill och kan sprida ut semestrandet lite här och där. Ja då får man ju såklart det.
   Och du tyckte ju att de där måndagsuppdateringarna hjälpte dig så fortsätt! Vi läsare får vänja oss vid förändrade upplägg.

 2. Snälla fina Ebba, strunta i såna kommentar. Tycker dom det är jobbigt och stressande så får dom väl läsa nåt annat i din solstol…
  Jag älskar att läsa om dina planer (och längtar efter rapportering från Köpenhamn).
  Förstår inte varför allt alltid se ja sticka i folks ögon. Vi alla lever olika liv, det är väl inte så konstigt? Jobba när du vill och kan och njut sen av ledighet och semester… ❣️
  Kram

 3. Fortsätt med måndagsinläggen! Jag gissar att vi som läser och uppskattar är betydligt fler än de som mår dåligt av att läsa.

  1. Hej Ebba!
   Jag tycker inte att ska behöva försvara något i din livsstil. När du jobbar eller när du är ledig eller vad du gör när du jobbar eller är ledig. Jag följer dig delvis just på grund av din livsstil och tycker att det är härligt att se hur du kombinerar jobb och semester med familjen i Falsterbo. Du är så jordnära och har så härliga och inspirerande inlägg. Jag tycker att du ska vara precis som du är och ”rapportera” om det du gör. Det är ju därför vi vill följa just dig❤️
   Kram på dig och fortsätt göra din grej!

 4. Dessa märkliga kommentarer du får, säger mer om dem som skriver dem än om dig. Det är där problemet ligger, INTE hos dig!! Fortsätt precis så som du vill och som känns bäst för dig. Stora kramar!!

  1. Fina Ebba…go with the flow…och bry dig inte om vad andra tycker. Du vet bäst vad din familj och din partner (och du själv) behöver så …. simma lugnt och njut av livet i Falsterbo (och Köpenhamn 👌🏻)

 5. En stor eloge till dig för att du ofta lyfter kommentarer ifrån läsare på ett konstruktivt och vettigt sätt. Det gör bloggen mer levande, och det är bra att du visar att så länge man framför sina åsikter på ett respektfullt sätt är det ok att man inte tänker lika. Det kan tom. göra att man utvecklas eftersom man funderar över varför man gör som man gör.

 6. Skulle en lantbrukare få samma fråga och kommentar? Livet som egenföretagare är väl alltid en balansgång, ännu mer efter denna våren

  1. Du gör det DU är bäst på. Älskar att läsa det du skriver, lyssna på det du säger i podden o blir alltid glad och inspirerad! Heja dig o din fina familj🙌🏻🤗

   1. Ebba,din blogg är så bra.Finns absolut inget att klaga på

 7. Alltså vi är många som arbetar där vi är just nu och det är helt ok. Jag älskar att ni inspirerad av dig och är det någon som mår dåligt av det får dom kanske se över sitt eget liv istället för att anmärka på ditt. Fortsätt som du är och anpassa inte dina inlägg efter andra.du inspirerar . Inget annat.

 8. Tycker det är härligt att läsa! Och vill också flika in, som fellow egenföretagare, att jag kan bli så TRÖTT på alla som antar att alla har fyra, fem eller sex veckors semester. Det är många som inte har det så! Jag har en semestervecka denna sommar, och då ska jag göra massa härliga saker som inte alla skulle tycka var som semester. Men för mig funkar det inte att slöa i en solstol eller steka på stranden eller kolla på Netflix bara, jag trivs mycket bättre med en aktiv semester. Man är olika och så måste det få vara! Njut av dina härliga halvt-jobba-och-halvt-njuta-sommar-dagar, det gör jag med!

  1. Jag gillar dig så himla mycket Ebba, o allt du gör. Förstår inte att det finns något öht att klaga på. Kram❤️

 9. Jag förstår inte att människor inte kan filtrera? Det måste ligga i varje persons ansvar att läsa vad man vill men framför allt filtrera bort det man inte vill läsa. Jag tycker det är inspirerande att läsa och även om det inte är så jag lever just nu under mammaledigheten så kan man ändå välja vilka delar man tar som pepp! Framför allt har du ju mellan jobb lyxen att vara nere i vackra Skåne så mycket längre än en med ett jobb med 4 veckors semester där man måste vara på jobb resten av sommaren! Stor kram till dig och fortsätt med dina härliga inlägg

 10. Bra Ebba ! Vi människor är ju otroligt olika ! Jag är absolut ingen solstolsmänniska !
  Första gången i år har jag haft tre veckors sammanhängande semester ! … Jag är över femtio år .
  Jag är otroligt aktiv fortfarande både med jobb , motion och ett socialt liv!
  Jag vill ha det så och mår bra av det.

 11. Tycker att dina senaste veckor har varit underbara att följa. Bloggen har gjort ett lyft! Lycka till imorgon!

 12. Keep up the good job Ebba. Måndagsinläggen är super tycker jag. Precis som skrivits innan, stör man sig, sluta läs. Så onödigt att ens lägga kommentarer som du skrev om. Vi fungerar olika som människor som tur är.

 13. Fortsätt som du gör Ebba! Jag får intrycket av att du mår bra av att vara aktiv och absolut inte gör det för att visa dig duktig! Tvärtom lyser det om dig när du nu tränar och verkar ha ett bra självförtroende, härligt!
  Sedan borde ju faktiskt de flesta förstå att det som visas upp på Instagram inte är en persons hela liv😉
  Kram Annika

 14. Åh! Jag som älskar måndagslistan sluta inte med dem, snälla!!
  Jag gillar din blogg och dina inlägg på FB och Instagram, du inspirerar och peppar. Din satsning på dig själv är så inspirerande, heja dig!

 15. Men snälla, folk får ta ansvar för sitt eget liv och välbefinnande. Snyggt att du svarar, men jag hoppas innerligt att du skiter i dom och fortsätter så som passar dig bäst.
  Och för övrigt, du är verkligen on fire denna sommar! 🌟🌟🌟

 16. Ebba – du behöver verkligen inte försvara dig! Både jag och min man behöver jobba en del denna sommar. Våren blev annorlunda och vi har båda internationella jobb där lyxen med lång svensk semester inte är självklar. Barnen har många aktiviteter och ibland vill inte alla i familjen samma sak. Men vi har ändå haft tur som kunnat bo på landet 7 veckor och njuter trots/tack vare pusslande. Det funkar och det är gott nog. Vi unnar oss en annan vardag/semester. Njut av Falsterbo, av roliga jobb, var stolt över de jobb du har. Du är fantastisk och inspirerande!

 17. Du måste inte ha semester för att andra har det. Punkt. Klarar de här läsarna inte av att läsa om vad du gör på ditt jobb har de problem som ska lösas på andra sätt än genom att du anpassar sitt blogginnehåll efter dem.

 18. Jag gillar dina måndagsuppdateringar för att jag är nyfiken på vad det du gör.

  Det är nog stor skillnad mot mitt jobb som jobbar 8-17 på kontor. Jag förstår att det är mer än posta inlägg på Instagram och dina måndagsuppdateringar ger mig en lite bättre inblick.

  1. Hej Jenny, tack för din kommentar – jepp, jag kommer helt enkelt att fortsätta, då det ändå verkar uppskattat av många. OCH av mig själv! 🙂 Kram från Ebba

 19. Alltså, människor. Hur orkar man lägga sig i vad alla andra gör? Varför läser de ens? Det sista du behöver lägga tid eller energi på är att svara. Kram! (Jag har 100% semester men längtar typ efter ett jobba eftersom jag älskar mitt jobb…och det är också lite stressande haha)

 20. Väldigt konstiga kommentarer speciellt med tanke på hur våren har varit.
  Vi har själva en pusslande sommar för vi plötsligt har högsäsong nu och inte hade i april maj som vanligtvis.
  En solstol passar inte heller alla så varför ens bemöda sig att kommentera.
  Fortsätt vara du Ebba, vi, majoriteten, uppskattar det 💞

 21. Du lever ditt liv som du vill leva det, strunta i alla förståsigpåare och surkartar. Du är grymt och det är så roligt att följa dig och din familj sommar vinter vår och höst! ☀️❄🌱🍂👍🥰

  1. Gillar måndagsinläggen! Även jag jobbar en del och pusslar med allt under sommaren. Julen är betydligt mer ledig för mig. Skönt att inte vara ensam om att inte kunna sitta i solstolen hela sommaren.

 22. Jag tycker du har toppenkanaler ( kikar mest på insta). Trevligt innehåll och trevlig ton ✨💕

 23. Jag tycker inte du ska klä skott för andras prestationsångest. Och får man prestationsångest/blir stressad/irriterad/etc av dina blogginlägg så tycker jag man dels ska fundera på varför?? Du kan dock inte ta ansvar för andras känslor.
  Jag är för övrigt själv heltidsarbetande tre-barnsmamma och känner definitivt igen mig i ert ”vecko-schema” – det är intensivt. Att ens då föreslå att man ska ”ta och lägga sig i solstolen…” – då tror jag inte man har tre barn själv… Finns inte på kartan att det skulle gå att lägga sig i någon solstol – inte ens under semesterveckorna : )
  Till sist – Fattar verkligen inte hur det kan provocera att man tar vara på sin tid??

 24. Alla kan inte ha semester i juli. Har man varit ledig tidigare under året så måste man tyvärr jobba lite när alla andra har ledigt då semesterdagarna tar slut, iaf mina för jag har bara ett visst antal per år som ska räcka hela året & då får man prioterar.
  När det gäller motivationen så stämmer det precis, den infinner sig aldrig el iaf mycket sällan. Släpar mig till gymmet trots att solstolen/ oftast soffan denna sommar skriker kom tillbaka. Men jag vet att känsla efter passet är grym & ger mig så mycket mer energi som jag behöver än vad soffan ger mig.

  Är det inte upp till varje familj att bestämma vad man vill hitta på under sina lediga dagar. Barn behövs ”rastas” under lovet, iaf mina behöver det. Blir tråkigt att bara vara hemma. Sen är det bra att ni kan pussla med ledigheten för då får barnen ett långt lov & en vuxen hemma, när man kan dela på ledigheten. Tror barnen uppskattar det.

  Vissa människor är mer rastlösa än andra människor, själv tillhör jag dem som blir lite rastlös om inget händer under veckan. Behöver ha något att se fram emot. Så sätt dig i solstolen när du själv känner för det. Om man blir stressad av att läsa kan man ju alltid stänga ner & bara vara. 😊

 25. Jag tycker att det är kul att läsa om hur din veckoplan ser ut! För mig som är på lång semester är det visserligen ur synk med min egen verklighet just nu men jag känner mest att det är skönt att vi inte är den enda familjen som får spatt av att behöva sitta still på en strand hela dagarna – sjukt tråkigt ju? Det känns också väldigt givet att man som egenföretagare verkligen vill eller kanske måste jobba i sommar för att kompensera för corona-våren. Fortsätt som du gör! Vore dock också kul att läsa om ungar som sitter i pyjamas till 10 🙂

 26. Hade du skrivit inlägg om hur du enbart ligger i en solstol hade även det provocerat och gett någon prestationsångest. Fortsätt skriv som du skriver. Det är din blogg och dina kanaler. Sen är det upp till var och en att välja om man vill läsa. Jag hänger kvar för du inspirerar.

 27. Heja dig Ebba! Tycker ditt måndagsinlägg är inspirerande och jag hoppas du fortsätter med dem. Alla lever olika liv med olika mycket aktiviter, det är väl själva grejen att var och en gör det som passar deras familj bäst.

 28. Fast nä – individuellt ansvar säger jag – om man blir stressad av något får man ju sluta med det. Du kan ju inte skriva ett blogginlägg som passar varje enskild läsare! Och du och din familj kan inte leva ert liv efter varje läsares tycke och tänk. Kör ert race och ursäkta er inte för det! X

 29. Ebba! Fortsätt som du gör du är en av mina absoluta förebilder sedan jag såg upp till dig HUGE när jag gick på gymnasiet och du jobbade på Veckorevyn. Och nu har jag barn och då är du förebild igen! ❤️

 30. Jag skulle tycka det vore kul att höra hur en dag ser ut för er. Jobbar båda? Barnflicka? Hjälp från svärföräldrar? Passar den ena barn och den andra jobbar? Själv skulle jag aldrig kunna jobba med mina tre barn runt mig, skulle behöv känna att ngn annan har ”ansvaret”. Har du dåligt samvete gentemot barnen? Vad tycker barnen om upplägget med Skåne och semester varvat med jobb? Kanske blir för personligt att svara?

  1. Tack Sara.
   Tyvärr har banen i AB Kleberg von sydow – ingen talan. De är offer för kommersialismen.

  2. Men alltså va? Mina föräldrar hängde absolut inte med mig varje timme under semestern och sommarlov. Dagens vuxna verkar ha oerhörda problem med att man på något vis måste spendera varenda minut med barnen!

 31. Vi är verkligen inte överens om hur mycket man ska planera in heller. Jag tror det är en omöjlighet att vara hedeeeeelt överens. Tror på att man får mötas på halva (?) vägen. Upplever det som att det oftast är vi kvinnor som ska maxa sommaren så ibland tycker jag det är skönt att ha en man vid sidan som kan bromsa liiite. Man hör för ju sig hela tiden när man lägger ihop alla intryck från härliga instagrambilder. Sen vill jag ha aktiviteter och planer för hur som helst är det minnen man oftast kan komma ihåg. Speciella grejer man gjort. Utflykt i gräset vid kossorna, att man tagit med en kompis och badat och inte bara plattan i soffan som Lina barn gärna hade använt tiden till om inte jag fixat aktiviteter och lekdejter.

 32. Jag tror att man får kickar och trivs med livet när familjen har sina scheman. Det är oxå en konst att leva bara vara. Tänk på det

 33. Vill bara säga att du e grym! Och att du är den enda som vet vad som är bäst för dig och din familj!
  Du har tagit ett medvetet och genomtänkt beslut att jobba i juli – för att det är bäst för dig! Fortsätt att göra det som passar och funkar för dig och strunta i kommentarer som vill att du ska sluta och göra som alla andra.

  Fortsätt framåt och kör på som du vill!
  Puss och kram

 34. Alltså man måste ju inte ha semester i just juli… Jag jobbar som läkare och jobbar nästan som mest i juli, då många kollegor är lediga. Är ledig i augusti istället och får 4 veckor sammanhängande, många i vården som inte får det i år! Kanske dina “kommentatorer” skulle lägga energi på att förfäras över det istället.

 35. Jag måste ändå säga att jag imponeras över hur du bemöter kommentarer och inte bara avfärdar dem som troll och elaka. Jag tycker att du är en av få influensers som förstår och tar på allvar att du påverkar människor med det du skriver och att du även utvecklar och bemöter andras uppfattningar på ett konstruktivt sätt.

 36. Jag relaterar SÅ till det du skriver här, Ebba. Varför måste man vara 100% ledig på semestern om man inte vill? Vilket är fallet för mig- jag älskar mitt jobb och kan plocka russinen ur kakan och sitta med något litet projekt över en kopp kaffe när barnet sover middag även nu på min semester. Älskar faktiskt denna stund på dagen. Så fort jag säger detta till någon blir de helt chockade och alla, utan undantag, känner behovet att säga till mig att sluta med det. Slappna av. Läsa en bok. Ta en tupplur. Och jag fattar- varningsklockor kan ringa för utmattning när någon jobbar mycket- men där är jag inte alls. Jag jobbar inte av stress eller måsten, utan för att det är något av det roligaste jag vet. Detta kanske inte alls är din situation och inget du relaterar till. Men herregud, låt en kvinna leva ifred! Oavsett om hon ligger i solstolen eller sitter framför datorn.. 🙂

 37. Om de som kommenterat ditt jobb måste ju inse att det som vi läser ju är ditt jobb. Om de blir stressade då får de väl helt enkelt sluta läsa. När du jobbar så skriver ju du och tvärtom. Jag tycker det är kul och inspirerande att läsa det du skriver. Tack!

 38. Jag som normal människa med sunt förnuft känner mig inte de minsta provocerad av dig, underbara glada människa! Kan inte ens förstå varför man ödslar energi på att orka klaga på allt? Skit i de och lev ditt liv som du vill leva så hänger vi som tycker de är kul att ta del av bara på! Deal? 🤩

 39. Älskar måndagsrapporten! Peppande och inspirerande! Och så bjussigt att du bjuder in oss i vardagspusslet – love it! Dessutom, alla kan väl inte vara lediga o ligga i solstol hela dagarna? Skulle du göra det skulle du få kommentarer om hur farligt det är med solen, osv. Alltid är det något – inget passar alla 🙂 kram!

 40. Du inspirerar mig Ebba! Alltid positiva, varma känslor av dina inlägg på sociala medier. TACK, från mitt hjärta. Driver en liten blogg och Instagram och får ofta syrliga kommentarer om hur jag, “orkar lägga upp precis allt jag gör hela tiden” – men, nä det gör jag inte heller. Den som tror det får väl tro det. Och jag tänker fortsätta med deh så länge jag mår bra och ÄLSKAR det som jag ju gör. Gör det du också ❤️ Kram och fortsatt trevlig sommar!!!

 41. Tycker måndagsinläggen är inspirerande och roliga. Fortsätt med dem!

 42. Ebba, du är en skön tjej! Bjussar massor och är transparant och generös! TACK för allt du gör! Kram från Vivi!

 43. Please, fortsätt med måndagsinläggen och ditt fantastiska arbete! Har läst dina bloggar sedan Expressen-tiden och tycker så mycket om när du bloggar mer frekvent 🖤

 44. Fortsätt Ebba! Alla har sin syn på semester och alla har inte samma sorts jobb. Njut av det du gör, och gillar. Såna där onödiga kommentarer får inte du bry dig om.
  Jag har inte heller alltid lov så länge eller samtidigt som alla andra (jobbar för flygbolag) i år ännu konstigare än vanligt. Man gör det bästa av vad man får och det man tycker om. 😍

 45. Stor kram till dig!
  Fortsätt som du gör. Du är så respektfull, vänlig och ärlig. Sånt vinner i längden.

  1. Vad är det du påstår? Eftersom du verkar känna familjen så ta detta med dem mellan 4 ögon…inte ok att smutskasta såhär….vem är du att döma????

 46. Tycker också många av dina inlägg skall visa upp vad du hinner, vad ni har uppbokat och hur duktig du är. Du är en vuxen kvinna men ofta känns det för mycket ”se på mig”.

 47. De där gliringarna alltså, tänk att man alltid måste skydda sig så från dom.. Önskar du och alla andra slapp välmenande uppmaningar förpackad som kritik. Jag tycker du är fantastiskt inspirerande i allt, och det du gör väcker tankar i mig om vad jag vill/borde göra. Som t ex 10.000 steg per dag och en god valnötspaj, en tennistimme eller häng på stranden. Har du hunnit läsa någon bra bok i sommar och kan tipsa om den? Kram!

 48. Jag gillar din måndagsrapport! Så fortsätt gärna. Skit i den kritik du fått. Vill de inte läsa får de byta kanal. Heja dig Ebba!

 49. Tack för en inspirerade och härlig blogg!! Din energi lyser verkligen igenom och smittar av sig. Jag upplever bloggen ärlig och personlig. Keep up the Good work💪🏼

 50. Jag har ett rätt så krävande jobb där jag inte kan hålla fast vid bestämda arbetstider och för mig underlättar det att inte separera så kraftigt på vad jag uppfattar som “fritid” och “arbetstid”. Jag försöker att inte bli stressed av att de ibland går in i varandra. Jobbet är en livsstil och inte något som jag gör bara för att jag måste. Alla kanske inte heller behöver känna att de har 100 % semester, utan kan balansera jobb och ledig tid på ett bra sätt ändå. Det är klart att du ska ta tag i jobbprojekten då de kommer!

 51. Nej sluta inte med måndagsrapporten, gillar dom!!!Mycket jobb kanske? Folk ska ju alltid ha åsikter om allt ☺️De är nog få förunnat att kunna va ledig HELA sommaren. Min mamma jobbade ofta extra på sin semester När jag var liten, helt enkelt för att hon var tvungen ekonomiskt, som ensamstående till två barn. Sjuksköterskor fick inte så bra betalt förr i tiden (inte nuförtiden heller om jag ska va ärlig haha). De var bara så de var och de förstod jag redan som barn och inget jag lidit av som vuxen heller 😉

 52. Vi är många som inte kan ta ledig 5 veckor under sommaren. Det känns skönt att få läsa att du inte heller gör det.

 53. Hej Ebba!
  Jag är också trebarnsmamma och har just nu sommarlov som lärare. Jag har verkligen checkat ut från arbetet och tycker det passar mig bäst, men dömer ingen annan med annat upplägg.
  För mig har erfarenheter av hur skört livet är gjort att jag vill leva fullt ut i nuet och ha mitt största fokus på barnen. Tiden kommer aldrig tillbaka och man vet aldrig hur framtiden eller hälsan blir.
  Jag försöker ta jobbet med större klacksparkar än jag gjort tidigare eftersom den jobbperson jag är inte är viktigare än den person jag är när jag är med barn och familj. Jag är ”god enough”, ingen övermänniska…. Vet inte varför det har blivit så här men det känns som att jag vill leva fullt ut med människor och barn som ser mig som den mamma/person jag verkligen är. Min jobbidentitet är inte så viktig för mig på samma sätt. Sköter såklart det nödvändigaste för att jobbskeppetvinte inte ska sjunka men väljer att försöka se vilka relationersom verkligen betyder något för mig.

  Kanske har mina tankar på att livet är här och nu och inte evigt gjort mig till en egoistisk figur som egentligen bara vill vara med mina barn och låta dem uppleva kärlek och fantastiska saker hela tiden. Men jag tycker ändå att det känns skönt att veta hur jag vill leva och prioritera innan allt är försent och barnen har lämnat mig för sina egna liv. Har funnits delar av barnens uppväxt då jag stressat och missat vad de gjort, så vill jag inte ha det igen. Jag vill vara närvarande.

  Möter så många familjer i mitt jobb som varken har pengar eller möjligheter att förverkliga sig själva och bli någon som andra kan se upp till, men jag ser ändå att kärleken och glädjen finns hos de här familjerna ändå. De har inget att förlora eller leva upp till, men de har varandra. Glädje behöver inte vara att ha en fin sommarstuga med halvstort att åka till på sommaren, det kan handla om så mycket mer. Att mamma har tid med mig, är glad och nöjd, läser sagor och tar med barnen på olika upplevelser som kan lämna fina minnen är också viktigt.

 54. Hej Ebba! Förstår att du blir både trött och ledsen på en del kommentarer. Vi som är egenföretagare har ibland galet mycket att göra, ibland lite mindre. Oavsett om det är ” semester” eller inte. Jag driver pensionat sedan många år och att pussla jobb, familjeliv och annat blir en livsstil. Inget man bara kan stänga av. Sen finns det dem som har “vanliga” jobb och x antal semesterveckor att ta ut varje år och då helst bara vill ligga i solstolen, men jag liksom misstänker även du, har kanske inte riktigt den längtan eller möjligheten. Så enkelt är det! Ha en härlig sommar!

 55. Hej Ebba! Första gången någonsin att jag kommenterar på en blogg. Läser din blogg sporadiskt, följer dig mer på ig. Jag tycker att du gör helt rätt, man ska göra det man mår bra av. <3 Och om vi alla skulle lägga på print hur våra dagar ser ut med barnens och egna aktiviteter, jobb och alla andra dagliga måste så skulle ju det se precis likadant ut, om inte mer…Livet och njut av det!

 56. Jag uppskattar veckorapporterna. Tycker det är viktigt att veta att människors liv är olika och det beror på mycket saker. Du har ett liv och väljer hur du vill leva! En del av det inspirerar mig och en del av det är jag glad att jag slipper, men det är ju också charmen!

  1. Jag hoppas du skäms. Vidrigt och osakligt inlägg fullt av påhopp och rent skräp.

 57. Mycket märkligt att folk måste lägga sig i hur man väljer att leva sitt liv och att alla måste tycka så mycket om allt och alla. Jag beundrar allt du hinner med och minns hur det var när mina fyra killar var små. Längtar tillbaka till den tiden fast jag är fri att göra vad jag vill idag. Och tillTina Tor vill jag säga att Ginas pappa aldrig varit kommunchef och att du är en av dom som borde hålla inne med dina rasistiska kommentarer.

  1. Nu ersatte de ju inte katolska kyrkan utan tog över deras lokaler när de flyttade till en större. Och det är socialdemokraterna, Vänsterpartiet och centern som styr i Sundsvall och inga andra. Och om du ogillar Ebba så starkt föreslår jag att du slutar läsa hennes blogg.

 58. Jag gillar dig, Ebba, skarpt ⭐️ Du inspirerar, visar verkligheten och inte bara ett polerat instagramskal. All eloge till dig, det är den verkligheten vi vill se och läsa om 😊

 59. Lyssnar på podden.Sluta inte skriv för att andra gnäller. De som inte vill läsa kan ju välja bort det du skriver på din blogg. Tycker du är grym! Är man egen företagare kan man inte bara ta semester på samma sätt som när du har fyra veckors semester. Skulle aldrig lägga mig i en solstol… Styrkekram!

 60. Jag uppskattar dina måndagsinlägg (och alla andra!), tycker allt du gör är peppande och inspirerande! Och nej, du är inte ensam om att jobba i juli. Jag jobbar på sjukhus och behöver ha uppdelad semester i juni och augusti och med tanke på hur många föräldrar som föräldrar som lämnar barnen tillsammans med oss kl 7 på den sammanslagna sommarförskolan är vi många fler.

 61. Hej! Vill bara säga “Kör Ebba”! Gör det som är rätt för dig o din familj. Jag har två stora barn varav en bor hemma (16 åring). Jag varken vill eller kan ligga i en solstol hela dagarna för det. Är alldeles för rastlös. Behöver oxå ha saker att göra trots att jag har semester o är ledig från jobbet.
  Det är kul att läsa din måndagslista så fortsätt gärna!
  Kram Jeanette

 62. Alltid lika trevligt att läsa din podd, men Du kanske skulle skriva mer om din yrkesroll och mindre om din familj.

 63. Heja dig! Jag tycker att du är inspirerande, ärlig och grym. Uppfattar dig som ärlig med både med och motgångar viket jag uppskattar mycket. 💕🌸💪🏻

 64. Sluta inte med måndagsrapporten! Jättebra upplägg ju. Heja dig!

 65. Måndagsinläggen är super, fortsätt med dem. Jag strukturera gärna också upp min vecka och gillar att ngn annan med gör det. Folk får väl bara respektera att man är olika. För vissa av oss är det snarare mer stressande att bara ligga och ”slöa” en hel dag. Keep it up, säger jag😜

 66. Vet du, jag jobbar som samtalsterapeut och brukar alltid säga till mina klienter; Om nu hen som skrev messet har så svårt med att du inte ligger i en solstol (och bara måste skriva det till dig också?!) så handlar det ju helt och hållet om hen och inte att du gör något fel. Jag brukar tom säga, med glimten i ögat, att kanske är det något hen bör gå i terapi för…

 67. Varför är det år 2020 fortfarande svårt för en del att acceptera att människor väljer ett annat liv än det man själv lever? Och varför måste man vara negativ om den personens val som inte följer ens egna?

 68. Äsch vad mycket åsikter folk har. Vill du jobba en vecka när de flesta andra har semester får du väl göra det och vill du göra det från Skåne är det väl inget problem med det. Tycker dina uppdateringar här och på instagram är mycket härliga, fortsätt med det!

 69. Du ska inte ursäkta dig för dina inlägg. Det är DIN blogg och du skriver vad du vill. Tycker du är skitbra! Ha en fortsatt fin sommar… 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.