Vänta INTE på att bli motiverad

Kommer jag kunna sätta mig ner imorgon, DET är frågan?! Jösses, vilket körare kroppen fick imorse. Första dagen på Falsterbo Wellness Week härnere och jag hakade – japp – på rubbet imorse. Började med en timmes yoga, sedan tjugo minuters paus innan Isabelle Sörälv körde sitt workout-pass för helkropp och det var liksom inte nådigt så jobbigt det var. Var jag sugen, när väckarklockan ringde? Nej. Kände jag mig motiverad? Inte det minsta. Men en sak är säkert, när det gäller träningen – det är som med att skriva ett manus, eller en krönika, vänta INTE på att bli motiverad. Det är bara att boka in tid och göra. Hellre något än ingenting alls, i så fall.

Mitt fokus på träning och styrka den här våren har verkligen lärt mig det: att INTE vänta på motivationen. Den har också lärt mig att kicken kommer sedan: Sköna känslan efteråt när man kört igenom riktigt hårt, riktigt tungt. Jamen ni ser ju, såhär glad var jag efteråt, klockan elva:

Apropå att köra hårt, så tänker jag också mycket på vad friidrottaren Mattias Sunneborn sa om “powerträning”, när jag hakade på ett pass lett av honom ute i en park i våras. Alla jämfotahoppen och grodhoppen var inte riiiiktigt för mig. Ehm. Men powerträningen tog jag med mig. Att våga köra styrka, träna hårt. Samt att fokusera på rörlighet. Kullerbytta, hjula i trädgården! Och att våga köra på, som han sa: “Oskonsam träning där man ändå håller ihop. Skonsam träning, typ simning och cykling, kan du göra för att det är skönt och att promenera är vardagsmotion“. Powerträningen och styrkan gör jag för att det är skönt efteråt.

KOMMENTERA GÄRNA!

12 reaktioner till “Vänta INTE på att bli motiverad

 1. Bra jobbat och bra inställning, glädjen i träning kommer verkligen inte bara av sig själv. Jag måste bestämma mig varje gång 💪🏻

 2. Bra skrivet Ebba!

  Stundtals orkar jag inte i närheten av vad du här berättar att du gör, men; ibland gör jag enormt mycket! Och man får jämföra sig med sig själv. 🙂 Efter en, från och till, trött vår, får jag se till att bara göra’t jag med! Och vila, såklart. Överraskad över vad jag redan börjat orka (sedan nyligen), och ser fram emot nya projekt! Nu gör jag det bara. Kram!

 3. Det hade varit otroligt bra med en utmaning vad gäller vardagsmaten till hösten! Där behöver jag också draghjälp, inspiration och en spark i baken! Hade det varit något?😊

 4. 🤍🤍🤍🤍🤍
  Sådana här Budskap
  är så Värda Ebba

  Jag som älskar älskar älskar
  träning sedan 1987
  Falsterbos Friskis & Svettis❤️

  blev ännu ännu mer motiverad

  Att träna är livet & för livet

  Tack Ebba Älskar Dig när Du driver
  sådana här så Viktiga Handlingar

  För det är en Handling man väljer
  Härlig resa till Copenhague ❤️

 5. Alltså, vilken himla taskig kommentar! Varför hänger du här om du tycker så illa om Ebba och hennes familj? Tror alla hade uppskattat om du tog din tråkiga attityd någon annanstans.

 6. Jag valde ett aktivt liv för 10 år sedan och jag tränar /rör mig varje dag. Jag tränar hårda pass och lättare pass och jag försöker variera mig.

  Inte sällan får jag kommentarer att jag alltid måste älska träning. Det gör jag inte. Jag älskar träning ibland- men det jag alltid älskar är känslan efteråt när man har genomfört passet precis som du beskriver! Den är värd allt! Och den är en del av mitt liv som jag vill ha på plats!

  Jag tycker det är så kul att se ditt engagemang och det där glowet som en förälskelse ger- du kommer ha glädje av din förändring i många år!

  Kram 💕

 7. Du tillönskas en trevlig och givande vistelse i köpenhamn de närmaste dagarna!♥️🔆

 8. Jag har börjat med devisen träna varje dag och det funkar hur bra som helst! Då behöver jag inte dividera med mig själv om huruvida jag ska träna eller inte eller om det kanske passar bättre att träna en annan dag… Istället kan jag lägga min energi på att genomföra någon slags träning vad det nu blir för dagen (kan verkligen räcka med en powerwalk eller 15 min styrketräning vissa dagar). Mitt bästa tips! Och att skaffa nån slags yoga/träningsapp så att ett träningspass aldrig är långt borta om/när inspirationen tryter.

 9. Och där blev den träning jag får till och tycker är kul något man gör för att det är skönt och är bara vardagsmotion… 🙈😅

 10. Träning är ju bra för allt! Märks på dig att du mår bra och ser stark ut! Man får ihop saker o ting på ett annat sätt när man utsätter kroppen för belastning:) fortsatt fin sommar! S

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.