Skandalerna – slutet för Dolce & Gabbana?

Modevärlden skakas av skandalen kring Dolce & Gabbanas rasistiska reklamfilm där de driver med en kinesisk modell som kämpar med att äta pasta och pizza med pinnar, när hon ges instruktioner av en manlig röst. Ett filmklipp som visar på en extremt förlegad, uppenbart rasistisk och korkad syn på en annan kultur. Är man förvånad att avsändaren är Dolce & Gabbana? Nej. Tänker på deras tidigare uttalanden om att homosexuella inte bör få adoptera, hånande viktkommentarer och deras fullkomligt vidrigt sexistiska reklamkampanjer. Knappt så jag vill länka till en artikel om dem. Men åter till idag. Modehusets enormt påkostade visning i Shanghai fick ställas in, deras plagg drogs in från Kinas största e-handlare Tmall och JD.com och bojkotten var ett faktum.

Hur det startade (och vad det drivit galna D&G-fans att göra!) berättar vi i nya podden. Konsekvenserna är stora för märket, som startades 1984 av duon Domenico Dolce och Stefano Gabbana. Jag undrar om de nånsin återhämtar sig? Kan heller inte förstå att de går ut med den klena ursäktsfilmen. “We have always been in love with China…” och “We love your culture” – tjena.

Man tycker också att de genast borde sparkat Stefano Gabbana, som uppenbarligen är den drivande kraften i dessa återkommande ignoranta åsikter. Kan man vänja sig vid Yves Saint Laurent utan “Yves”:et, så kan folk säkert vilja handla kläder av Dolce. Men då ska det nog ske ganska snart…

5a1a8594.jpg

Visst tycks Stefano Gabbana vara en knasboll, helt utan filter. Men man får heller ALDRIG glömma, eller på något sätt ursäkta, att hans åsikter här är: Rasistiska och totalt oacceptabla. Inte minst när han har en mångmiljon-plattform till sitt förfogande. Skrämmande, ändå. Ja, mer om detta och modeskandalerna vi minns i nya podden. Hej så länge från London där regnet nu vräker ner från en kompakt grå himmel. Ska snart ta med oss varsitt paraply och bege oss ut och äta lååång frukost på stan. Mmmm.

PS. Fyll i din mailadress i spalten till höger, så kan du prenumerera på nya inlägg här i bloggen, himla smidigt faktiskt!

5 reaktioner till “Skandalerna – slutet för Dolce & Gabbana?

  1. Helt otroligt att det fick hända, att ingen stoppade det?! Tänk alla som faktiskt jobbade runtomkring och gick med på reklamfilmen.. Ni gjorde, återigen, ett riktigt bra avsnitt! : Man lär sig alltid mycket nytt, får era kloka ord på saker och hänga med på era på synkade meningar/skratt osv! Tycker det är extra kul när ni spontant kommer in på saker ni varit med om/ska vara med om, tänker till exempel på Emilias middagar/besök i Milano, London, dina intervjuer med “okända” prinsar och berättande om jobb bakom era arbeten som aldrig syns i tv, bloggar osv. Det är sådan liten del som syns, såklart man förstår det, men därför blir det extra bra. Och mer när ni berättar om händelser i vardagen, jag menar hur gulligt att lilla Klas gav Balthazar 20 kr:)) Trevlig helg!

  2. Har jag drömt att du sagt att du lagt upp London tips på bloggen? Eller har du sagt att du SKA lägga upp London tips på bloggen? Skulle hursomhelst bli sjukt glada över just sådana! 😄

  3. ÄLSKAR denna typ av inlägg med skarpa modereflektioner och analys! Längtar efter att lyssna på podden! /Karolina

  4. Jag skulle vilja ha en sökfunktion på bloggen. Så jag kan söka upp inläggen när det är dags att gräva djupare i någon klädutmaning, eller nytt nagellack mm.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.