“ÄNTLIGEN, nu har det hänt!”

/ Inlägg i stolt annonssamarbete med @synoptiksweden #withSYNOPTIK /

Haha, skrattade åt min kära kompis när hon häromdagen ringde mig och ropade: “Ääääntligen Ebba, du har det hänt!”. Hon ringde mig på väg ut från sin synundersökningen och hade äntligen fått – tada – glasögon. “Välkommen till klubben”, svarade jag glatt.

För yes, glasögon ska fungera varje dag men är också en kul accessoar. Får ALLTID komplimanger och glada tillrop när jag bär bågar som sticker ut. I en färg, en mer markerad båge eller en med attityd…

Så, här kommer mina fyra bästa tips till dig som nykomling i glasögonens underbara värld. Och jag har anpassat dem för dig som också gillar att ta ut svängarna!

instagram4

1. Prova, prova, prova – och prova lite till. Begränsa dig inte från början, utan gå och prova med öppet sinne! Och våga be om hjälp, råd och tips. I alla Synoptiks butiker runt om i landet finns utbildade glasögonstylister med stenkoll, använd dem.

2. Bågarna ska komplettera din befintliga stil och look. Kanske låter självklart men detta är så viktigt. Jag älskar exempelvis färg och min garderob är väldigt mycket blått med inslag av rostiga, jordiga färger. Då spanar jag efter bågar i någon av de tonerna, som plockar upp mina favoritfärger, eller är snygg som kontrast till dem.

3. Rött, retro eller 90-talslooken? Kolla in sex heta glasögontrender här

4. Inspireras av trender MEN du måste hitta “din” båge! Kanske är det just en klassisk, stram båge som är 100% du? Och kanske är du verkligen pilotmodell, “cat-eye” eller runda bågar? Med glasögon är det viktigare än med någon accessoar att verkligen hitta hem till just den där modellen du älskar.

bloggbild

Funderar du på att uppdatera dina bågar? Kanske har du redan en klassisk “varje dag”-båge och vill uppdatera med något med mer attityd? Hos Synoptik får du alltid andra paret till halva priset!

15 reaktioner till ““ÄNTLIGEN, nu har det hänt!”

 1. Önskar SÅ att jag var den kära vännen! Jag får nöja mig med mina terminalglasögon ett tag till, men snart så!!!

 2. Go’morron ☕️🥐
  Skriver i kommentarsfältet för jag är med
  i tävlingen sponsrat av Synsam !
  Har haft glasögon sen gymnasietiden,
  alltid undersökning & inköp på Kronprinsen
  i Malmö, även inköp av hela familjen !

  Redan då var glasögonen ett smycke &
  acccessoar.

  Jag känner mig ”fräck ” i glasögon.
  Mina första var pilotglasögon med gråfärgad plast.
  Sedan alla glasögon med sköldpaddsbågar förutom ett par med vita bågar.

  Nu önskar jag ett par i färg,gärna rosa
  med glitter sådana som Du Ebba har !
  Vill så gärna ha sådana Ljuvliga glasögon.

  Lyckas jag med detta så hämtar jag
  dem på Triangeln i Malmö : )
  Har muntligt prov i franska i Lund idag!
  Hade dessa rosa smycken varit i min ägo
  så hade jag burit dem 14:30, då jag
  har mitt muntliga prov !

  Varma & Vänliga Hälsningar
  Elisabeth Wilkinson

 3. Skulle vara roligt att ha flera par men mitt senaste progressiva kostade över 700 euro….

 4. Så fina glasögon, är på jakt efter nya, kan inte ha för många 🙂 får man fråga vad det är för märke du har på bilden?

 5. Jag undrar över resultatet av tävlingen Synoptik haft som du också gjorde reklam för. Har kollat på deras Instagram men där finns ingenting om vilka som vann?

 6. Din kompis måste ha bra syn ändå, eftersom hon kan tycka att det är kul att ha glasögon? Hur kan någon tycka att det är kul att ha dålig syn? Välkommen in i klubben med glasögon som immar igen så här års när man kliver på bussen och går från kylan till inomhusvärme. Välkommen in i klubben med en syn som blir sämre och sämre allteftersom åren går. Och om det är någon därute som sitter och räknar ner tills hen får glasögon på näsan har jag ett tips: om ni nu tycker att glasögon är en sådan härlig accessoar, varför köper ni inte ett par bågar med vanliga glas, som ni kan sätta på näsan när ni vill piffa upp stilen? Var glad över att ni har bra syn, säger jag, för att gå genom livet halvblind är inget kul – oavsett vilka bågar man väljer!

  1. Hej Marie! Tack för din kommentar. Ja, det är ju väldigt olika – min kära kompis har alltid gillat glasögon som accessoar och haft “fejk”-glas, dvs utan styrka, och fick nu ett mindre synfel konstaterat. Hon vad glad över att nu faktiskt behöva glasögon. Så det är förstås, som du så klokt säger, något annat. Men jag förstår dig verkligen! Kram från Ebba

  2. Eller så handlar det om hur man väljer att se det. Jag har också glasögon och är ändå glad över en ”defekt” jag kan använda för att piffa till stilen lite. En av mina andra ”defekter” innebär att jag tidvis går med kryckor. Även det kunde såklart vara värre – jag kan trots allt gå – men satan så svårt det är att piffa till kryckorna. De matchar liksom aldrig riktigt outfiten. Hellre lite imma på glasögonen än gyttjestänk på kryckorna 😉🙂

 7. Hej! Var är den underbara rosa randiga skjortan ifrån? Jag älskar den men hittar den tyvärr ingenstans!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.