Så knyter du sidensjal i håret

Innehåller affiliate-länkar och annonslänkar, alla produkter valda av mig / 

Tänkte bjuda på ett favorit-stiltips denna torsdag! Det är lätt att sidensjalen blir “damig”, om man – som jag – gillar basplagg och till vardags kör rätt enkel stil. Kostymbyxor eller kjol, skjorta, stickad tröja, ja, min vardagsuniform. Men knepet är verkligen att knyta den rätt. Såhär gör du…

5A1A4610

 1. Knyt den runt hästsvansen. Fyrkantig sjal är enklast. Vik den till en triangel, tvinna sedan ihop den och gör EN enkelknut runt svansen som döljer hårsnodden under. Se till att du har ett bra gummiband, fäst med en hårnål under om den tenderar att åka ur
 2. Knyt runt en slarvig knut. Som såhär, ursnyggt.
 3. Knyt den som ett diadem. Perfekt för dig som har kortare hår. Tvinna ihop den som ovan och knyt i nacken, i en dubbelknut, låt ändarna hänga. Funkar ju också på oss med längre hår, sväng ihop i en knut – tänk Grace Kelly anno 1955…

sdlta2915a7_normalpreview.jpg

Här på bilden har jag Hermine Holds fina sidensjal i svart och vitt. Grafiskt, enkelt mönster. Snyggt även i marint och vitt. Gillar också Hermine Holds mönstrade svartvita “scarfette”. Har du bara basplagg till är det fint med en sjal i till exempel vitt och puderrosa, som den här från GANT. Det finns ju smarta “färdigknutna” diadem hos Gina Tricot, också snyggt men lite för gullig look för mig.

Sen finns det ETT knep till, nämligen att

5a1a4602.jpg

…Ha grymma makeupartisten Sandra Wannerstedt på plats, som piffar till den inför att Lisa Höök knäpper bilden. I vårsolen! Ja, sånt gör ju sitt till. OBS, skrev detta med glimten i ögat – och för att credda mina fantastiska kollegor – men jag hoppas att det framgick.

Men lova mig att du testar, detta är ett busenkelt stiltips! Avslutar med en bild på Grace Kelly, när hon tog farväl av Hollywood och reste till Monaco, 11 april 1956…

sdltb0c9304_normalpreview.jpg

Kommentera gärna – jag läser, blir glad, tar åt mig och blir ledsen! Ja, som människor gör mest antar jag. Men mest av allt är jag SUPERGLAD över att ni kommenterar och läser!

56 reaktioner till “Så knyter du sidensjal i håret

 1. Hur får du den att inte glida upp som hala tyger gärna gör? Nåt knep?

 2. Så tipset är att knyta en enkel-knut?! Problemet är ju att de alltid går upp! Hade sett framemot ett riktigt tips som faktiskt funkade:)

 3. Bra tips om man har kortare hår, tex till hakan och inte kan ha hästsvans? Hur gör man då för att undvika gulligt alt damigt?

 4. Vore uppskattat om du kunde svara på kommentarer i tidigare inlägg, ser lite nonchalant ut när du inte svarar alls och sedan kommer med ett sånt här inlägg istället. Och när du inte heller har lagt ut de utlovade bilderna..

  1. Håller med! Finns många intressanta frågor tex hur hon ställer sig till att göra reklam för en blus från Wakakuu i 100% polyester när Säker Stil pratar om hållbarhet och kvalitet.

   1. Jag ställde frågan eftersom jag helt enkelt blir nyfiken på vad som är så speciellt med den här polyestern – mig veterligen är vanlig polyester dessutom ganska dålig för miljön, men det finns ju miljömärkt som är återvunnen. Den återvunna ska vara klimatneutral men det verkar inte vara sådan hos wakakuu ej heller hos anyhere eller stylein som också säljer svindyra grejer med 100% polyester…

  2. Känns lite retsamt detta inlägg.
   Proffsbild (igen) och text om både fotograf och make-up-artist.
   Med tanke på många kommentarer från läsare senaste tiden: Varför?
   Ebba, du har en så härlig och varm personlighet. Lyssna gärna på dina läsare!

   1. Hej Magdalena – tack för din kommentar, och för många andas! Jag tar till mig, är så HIMLA usel på att fota själv men ska försöka hitta ett smart sätt där det ändå blir snyggt i bloggen – och varva med bilder som fotograf fotat, när jag skapar den typen av material. Tänker mycket kring detta just nu! Och inlägget var alltså inte alls “retsamt” menat, jag vill dock först hitta en bra väg framåt innan jag ändrar hela mitt koncept. Kram från Ebba

  3. Hej Jenny, har bollat sjuk baby och massa jobb de senaste 48 timmarna – detta var en inlägg jag förinställde innan det! Bilderna kommer, de blev superfina. Tack för att du läser! Kram från Ebba

   1. Ok, svårt att veta att det är tidsinställda inlägg som dyker upp.

    Tack för att du svarade nu:)

 5. Över 1000 kr för en hårscarf! Vem vill lägga ut så mkt på en hårscarf? Känns inte rimligt och resonligt. Lite tråkigt även att du samarbetar med Blondinbella som inte står för mkt bra och senast denna vecka berättar hur hon manipulerar journalister och överlag dumförklarar alla som intervjuar henne för att bara nämna en osympatisk sak hon sagt.

  1. Instämmer helt, tror alla som för samarbeten med henne förlorar förtroende själva. Jag känner exempelvis att mitt förtroende för Ebba och Emilia gått ner efter det här samarbetet.

  2. Hej Louise, ja – det är uppenbarligen en bedömning de har gjort på det företaget, dvs att det är en korrekt prisbild. Jag har inget med det att göra faktiskt – och som jag förstår det så är Isabella en av flera grundare av just Hermine Hold? Jag har inte läst det du nämner ovan men ska kolla upp. Kram från Ebba

 6. Men alltså, der enkla knepet är att ha en MUA och fotograf som piffar till? Hur tänkte du nu?

 7. Usch va lättköpta vissa av er är som stöttar allt bluffande från Bella och hennes oseriösa bolag.

 8. Alltså Ebba, ska vi verkligen köpa att du ”råkade” välja själv att visa upp en svindyr sidenscarf från HH dagen efter deras lansering?

   1. Hej Ebba, fast i mitt huvud är det skillnad mellan ett betalt samarbete (om du nu har fått pengar/gåvor för att visa upp HH) och ett inlägg med annonslänkar. I ett inlägg som detta förväntar jag mig att du inte får nån form av betalning av företagen du visar upp för att tipsa om just dem förutom den betalningen du eventuellt får när folk klickar på annonslänkarna. Men jag kanske misförstått detta?
    Tack för en jättefin blogg annars!
    Kram

  1. Hej igen, jag fick alltså inte betalt för detta – JAG betalade själv för fotograf och makeupartist, samt min egen arbetsdag förstås, för att ta bilderna. Så nej, det är inget betalt samarbete utan innehåller annonslänkar, vilket jag tydligt märker ut. Jag tackade nej till betalda samarbetet i det här fallet, jag ville hellre vara fri att tipsa om flera olika sidensjalar! kram!

   1. Tack för svar Ebba! Stor eloge för att du svarar även på kritiska kommentarer, här har många att lära!
    Kram

 9. Jag har trots min rätt höga ålder läst och haft behållning av din blogg men nu när du tycks ha blivit en ny Blondinbella med noll integritet så tackar jag för mig. Så trött på sellouts.

 10. Ja, jag tappar också förtroende.Blev uppriktigt ledsen när jag såg att Ebba hade uppmärksammat HH kinesiska scarfs. Jag kanske överreagerar här, men tycker Löwengrip framstår som en osympatisk personlighet och upprepade gånger berättar om hennes provokationstrategier och dylikt. Det här skickas är med all välmening och kärlek från en trogen läsare <3 Love you Ebba men åh vad trist jag blev

 11. Anser du att prissättningen på HH-produkterna är rimlig? Är kvaliteten/materialet/funktionen så överlägsen att det motiverar. Ca 300kr för en hårsnodd av ett (än så länge) no brand är inte försvarbart för mig.
  Synd att ni är så många trovärdiga influencer som stöttar Isabella L och hennes obskyra metoder.

 12. Måste tyvärr hålla med. Det blir väldigt uppenbart att detta inlägg är enbart reklam. Och dessutom för något som världen inte behöver…

 13. Tror du själv att Bellas överpriser, strategier, falska följarsiffror, bluffhotslappar, oödmjuka stil lockar till köp?
  Att man ens har mage att försöka pracka på oss detta, ett tygstycke att knyta i håret och en förbannad snodd för 300 spänn??
  Bottennapp!

 14. Jag skulle aldrig handla HHs larvigt överprissatta varor, men GANT scarfen var fin med ett rimligt pris. Men sitter den verkligen kvar av en enkelknut

  1. Jag är nog tråkig men jag vill bara tipsa om att små scarfs av alla ursprung och prisklasser kan knytas in i ett hårband av av något enkelt slag och därefter flätas in i håret och rullas till en bulle. Blir mycket effektfullt. Har blivit mina snyggaste bullar det senaste. Lite oregelbundna men pigga och glada när hela jag bara är blåblek.
   När jag har smala scarfband så knyter jag alltid fast dem i snodden så sitter de hela dagen. Jag vill även tacka för en underbar blogg. Alltid rolig att läsa dina inlägg.

 15. Hej
  Måste tyvärr sälla mig till skeptikerna. Är det meningen att man ska tro på att det är en slump att du postar detta samtidigt som Löwengrip lanserar importerade scarfes för en dryg tusenlapp. Nej du. Känns så extremt ankdammigt. Fattar att ni kanske vill rida på det som ser ut som en framgångsvåg men det blir bara fel.
  Jag vill gärna veta om du rekommenderar saker för att du tycker de är snygga, klassiska och bra köp. Jag känner mig bara lurad när du går andras ärenden. Fine att man får en slang om läsarna klickar på en länk men detta. Nä.
  Also! Jag är EXAKT din målgrupp. Exakt. Kvinna 33 år, bor i Sthlm, har ett barn. Tjänsteman med god inkomst. Men nu avföljer jag. Polyesterplagg kan jag hitta på egen hand om jag mot förmodan skulle vilja.

  1. Hej “K”! Nej, det är ingen slump – det är ett inlägg med annonslänkar, vilket jag också tydligt märker ut och skriver på tre ställen. Om du nu ens läser mitt svar, eftersom du redan avföljt alltså. Kram från Ebba

  2. Helt ärligt så tror jag inte att Ebbas målgrupp är gnälliga 33-åringar. Ganska långt ifrån EXAKT, alltså.

   1. Hej Monika! Tråkigt att du uppfattade mig som gnällig. Jag var kanske onödigt negativ och det ber jag om ursäkt för. Jag menade bara att jag verkligen är genuint intresserad av ebbas tips men att det blir otydligt när det sammanfaller såhär. Ha en trevlig kväll!

 16. Så fint inlägg med jättebra tips på produkter i olika prisklasser, man ser verkligen hur mycket tid du lagt. 😍

 17. Stort tack Ebba för alla bra tips och råd. Klart att du i ditt jobb ska använda professionella verktyg (fotograf i detta fall) som alla andra. Fortsätt gärna som du gör. 👍

 18. Men jösses vad folk är lättstötta! Bara för att ni har problem med Löwengrip och Hermine Hold behöver väl inte Ebbas tips vara dåliga? Nä, skärp er!
  Fortsätt som du gör Ebba, jag läser inte din blogg för att du berättar om produkter från H&M – dem hittar jag själv till, utan för att du tipsar om lite lyxigare grejer som man kanske inte tittat på utan tipsen. Tycker du har en härlig blandning av personligt, mode/stil och budget och dyrt! Go girl!

 19. Ebba! Inspirerande och fin stilinspiration oavsett varumärken, tygmaterial och vem som lagt makeupen eller fotat bilderna (duktiga proffsiga människor, helt klart!) Det här är nog första gången jag skriver en kommentar på ett blogginlägg någonstans över huvud taget, men jag vill verkligen lyfta fram att vi säkert är många som inspireras och känner oss tacksamma att vi får ta del av det arbete du lägger ner oavsett hur du väljer att göra det. Det är fint att du vill ha en öppen konversation med dina läsare och det blir förstås ett mer levande innehåll. Men som läsare kan vi själva välja att läsa eller ej, att klicka på länkar eller ej, och att inspireras eller ej. Jag tycker verkligen inte att du ska behöva ta ansvar för om människor inte förstår att de inte behöver köpa just den scarf du har som exempel. Fortsätt med ditt proffsiga arbete Ebba, på de sätt som känns bra för dig!

 20. Hej Ebba! Imponerande att du håller en så god ton i dina svar på kommentarerna. Tack för inspirerande inlägg, både i bloggen och på Instagram. Pepp!

 21. Hej Ebba! Har följt dig till och från över åren. De senaste åren har det blivit mer rik överklass på Östermalm, och det är inte riktigt min grej. Inte heller mode. Tyckte om när var mer blandat vardagsliv.
  Tycker som många andra att det är tråkigt att lyfta fram produkter från en person som Isabella Löwengrip, men vill ge dig en massa cred för det fina sätt som du besvarar även kritiska kommentarer på. Här har många influencers mycket att lära! Hoppas du hittar rätt balans på bloggen, förstår av dina inlägg att det inte är så lätt.

 22. Även jag blir besviken att du tipsar om HH:s svindyra scarfs. Jag kan i dagsläget inte komma på ngn mer osympatisk och världsfrånvänd person än Isabella och genom att tipsa om hennes dyra kina-krafs stöttar du henne direkt. Berätta gärna hur du tänker kring det?

 23. Toppeninlägg med tips om hur man kan bära scarf vilket jag alltid tycker är svårt!
  Om man inte vill köpa just dessa scarfs är det väl bara att låta bli? 😉

 24. Köpte en fantastisk, stor och tunn sidensjal på semester utomlands men blir just lite damig med den – tills jag kom på att jag kunde knyta den med en slipsknut. Helt annat intryck, lite mer edgy. Mer slipsknut till folket! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.