Så får du hemmaträningen att bli av

Träningstorsdag hörni, nu kör vi! för ett par veckor sedan och frågade hur DU får till hemma-träningen?! Har du något knep? Före middagen? Effektiva 20 minuter? Lördagsmorgon? Som utlovat kommer här era tips! Eller, först mina egna tre:

1. Boka in det, dag OCH tid! Alltså exakt i kalendern, annars GÅR det bara inte för mig. Jag ska gärna också säga det till övriga familjen, bra med vittnen…

2. Jag satsar på 20 minuter, det duger. Blir det sedan mer är det bara bonus!

3. Rimligt mål. Hellre åt det låga hållet, hehe. Vill hellre uppnå och slå än att slås ner. Två gånger / vecka och gärna en rutin med samma dagar, vilket påminner mig om att jag måste spika det. I sommar blir detta också extra viktigt (och roligt!) och då ska jag verkligen försöka ha en bra rutin som funkar med LIVET, som det är (och som man vill att det ska vara…) på sommaren.

Jag kör 30 min HIIT + styrka innan familjen vaknar 06:00. Försöker hinna 4 pass i veckan och 3 vilodagar.

När mannen lagar middag! När jag är färdigtränad sätter jag mig och äter 😘👍

När barnen har somnat (förhoppningsvis före 20) gör jag och maken om vardagsrummet till yogastudio och tar ett pass framför tv:n 🧘🏻‍♀️🧘🏻‍♂️ Sååå skönt! Hade inte han varit med på det hade det nog inte blivit av för mig heller, tyvärr.

Vi har infört söndagsyoga på samma sätt. Perfekt tycker jag!

Jag kör direkt när jag har slutat kl 17. Jobbar hemifrån så jag går bara nerför trappan och kör två pass med ”Träna med Sofia” eller youtube. Sedan börjar jag med maten kl 18 😅 Efter några veckor har det blivit rutin och det gör mig så gott 🙃 På fredagar och helg har jag vilodagar 😎

När barnen har skärmtid, innan middagsfix! 🏋🏽‍♀️

Jag går upp 5.40 och kör 30 min! 😅

Jag älskar att ställa klockan tidigt och gå upp medans de andra sover o träna! Lägger alltid fram kläderna och känner inte efter så mkt när jag kliver upp ☺️ Springer för det mesta men kör även 2-3 styrkepass o yoga hemma😊

Tränar direkt på morgonen. Stående pass med PT digitalt en gång i veckan, sen kör jag utifrån hennes cirklar egna pass. Skickar sms som kvitto till henne, dels så vet hon vad jag gör mellan våra träffar men också ett sätt att få det gjort. 💫

Kliver upp tidigt och gör allt före frukost 🙂

Försöker hinna med när dottern sover precis innan jag själv ska äta lunch, 20-30 minuter effektiv träning.

Tidiga morgnar innan resten av familjen vaknat 😊

På samma sätt som träning på gymmet. Antingen tidigt på morgonen och då ligger träningskläderna redo i badrummet. Eller vid lunch och då har jag redan bestämt det på morgonen. Personligen tränar jag aldrig senare än vid lunch för då blir det aldrig av.

Planera in träningen. Löpning på lunchen. Kort styrketräning med barnen. Tips för hemma gym / hemmaträning är fläkt (fångad av en stormvind) det och musik uppskatta av barnen. Cykling efter barnen lagt sig.

Gå upp före alla! Jag går upp 5.30 o är klar när barnen ska väckas vid 7! Sen kan jag göra vad jag vill resten av dagen efter jobb!

Jag tränar med systrarna Kallur genom @getvibes.se 3 ggr i veckan, utöver det springer jag ca 3 ggr på löpbandet. 😅

Tidigt på morgonen hemma med musik i öronen innan jobbet och sedan en PW/jogging efter jobbet för att få luft och steg👍🏻.

Före middag. Annars lätt att det inte blir av. Eller lunchpass.

Bokar in i kalendern. Har fasta dagar tisdagar, onsdagar, lördagar och söndagar. Tisdagar o onsdagar slutar jag tidigt/ är ledig, så då är det lättare att få till träningen. På helgen passar jag på när barnen har aktiviteter och som förälder får man inte vara med i hallen.

Effektiva 20 minuter, nästan alltid 💪🏽💪🏽💪🏽

Innan middag en vardag och innan lunch en helgdag. Springer 20min + ”Träna med Sofia” eller eget styrkepass med kettlebell. Ser till att det blir gjort! Viktigt.

Duschar håret varannan dag och får inte göra de utan att ja tränat innan 😂

Jag följer Sofias träning. Tränar alltid samma tid på dygnet. Istället för tio fikat Tränar jag alla vardagar och helgerna är jag ledig. Jag måste ha en bestämd tid att gå efter. Efter träningen blir det lite meditation. 30 min allt som behövs. Då är jag klar med min träning. Kan du inte ha samma tid så boka in en tid varje kväll för din morgonträning. Precis som du bokar in ett möte.

Jobbar hemifrån så jag ser till att göra något i princip varje lunch, då jag inte hinner på annan tid för tillfället. Det kan vara allt från 20-60 min. Ena dagen en padelmatch, poweryoga, styrka en dag, stretchyoga en annan. Sen peppas jag igång av @sandra.fribergs pass🤩🙌🏼

KOMMENTERA GÄRNA MED FLER SMARTA TIPS, så fyller jag på listan!

2 reaktioner till “Så får du hemmaträningen att bli av

  1. Många bra tips för att få till träningen.
    Gemensamt att man faktiskt ansträngt sig för att träningen ska bli gjord. Känns som att många inser nyttan med att hålla igång kroppen.
    Lycka till alla!

  2. Träningskläder, kan inte du göra ett blogginlägg med såna? Jag behöver förnya och utöka träningsgardeoben, och tycker du är så bra på att hitta det som är fint. Finns det en säker stil vad det gäller träningskläder?
    Finns det någon tillverkare som håller till i europa, eller tillverkas alla träningskläder/grejor i Asien?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.