Roligare i rött – och i sköna skor…

Åh, jag säger som årets influencer-vinnare, Elsa Billgren, jag ÄLSKAR min blogg! Folk få säga att bloggen är “passé” ibland men det struntar jag blankt i. Tror inte heller på det, tror alltid att det finns ett behov av inspiration i form av text och bild. Förr som papperstidning, idag snarare som blogg. Som komplement till det fotodrivna Instagram, förstås.

Skälet till denna kärleksförklaring just idag, är att jag blev så glad över fina kommentarer på senaste inlägget. Tog verkligen till mig av det som nån så klokt skrev, att vara den JAG är och vara stolt över det. Inte bry mig om alla granskande blickar där på röda mattan. Kan låta simpelt men för mig var det sparken jag behövde inför Ellegalan.

Drog på mina reafyndade gyllene skor, min reafyndade (haha, japp!) klänning som jag blev så glad av – och gjorde min grej.

Matchade med örhängen med guld och rosa från svenska Frisälv Jewellery, och mina egna ringar från LWL.

Så NÖJD med bekväma skor. Som tog mig genom hela långa galakvällen. Kände mig superfin och gjorde helt enkelt allt jag kunde för att mota bort darret. Och ångesten över jobbiga kommentarer, som jag VET att jag borde strunta i. Men som jag ändå inte kan strunta i.

Så tack för pepp! Efter röda mattan smet jag snabbt iväg och fotade av looken med Lisa Höök. Ska också försöka hitta en bra bild på mig och min andra halva denna kväll, Emilia i sin ljuvliga ljusrosa fluff-dröm. Vi matchade i rött och rosa, ljusrosa på mina sulor och i mina örhängen…

Hur var då Ellegalan 2019? Underbart kul, värdiga vinnare, otroligt generöst arrangemang av Elle och Micael Bindefeld – ja, lyssna gärna på vår galapodd, direkt från hotellrummet! Haha, jag har inte vågat lyssna ännu…

Kommentera gärna!

48 reaktioner till “Roligare i rött – och i sköna skor…

 1. Du är vacker! Den där riktigt röda klär dig verkligen. Såg flera kommentarer om att din skor inte passade till men jag tycker att de gör hela looken. Ett par klassiska pumps till det där skulle se ut som Hollywood 1950. Visserligen stiligt men ack så tråkigt.

  Annars var mina favoriter: Eva Attling ( eller är det hon som stavar Eva lite annorlunda?), Kakan (såklart), Anja Pärsson och Christer Lindarw -för att han var så roligt!

  Emilia var självklart snygg också! Nu är det ju inte hennes stil men jag drömmer om att få ha den klänningen till ett par Doc Martens och kanske ännu lite rockigare smycken.

 2. Jag känner verkligen igen mig i det där med granskande blickar… Först de åren ”när det är dags” för barn. Och sen 3 barn senare, haha!

  Kan du inte göra ett inlägg om just detta så kan vi tipsa varandra på hur detta ska bemötas? Vad ska man eg svara?

  Jag tycker iaf att du är kalasfin och vill gärna se mer av dina vardagsoutfits för att se hur du ”stylar” din mage för jag tycker du gör det så bra!

  1. Haha ”hur du stylar din mage”, vilket sätt att beskriva det på! Hoppas att Ebba inte tar illa vid sig, för av resten av din kommentar att döma så är jag övertygad om att du menar väl. Hur som helst, jag önskar också verkligen hjälp att ”styla min mage”. Födde barn för 3 månader sen och övriga kroppen är sig lik, men magen har liksom… ändrat form. Till vardags är jag helt bekväm i högre jeans som håller in lite med stickad tröja utanpå, men till fest står jag numera helt handfallen. Hittar banne mig ingen klänningsmodell som känns rätt över magen. Vill inte klä mig i tält, men tycker att omlott/pennkjol/fodral/övriga ”markera midjan”-skärningar bara framhäver ”kulan”. Så ja, jag behöver hjälp att styla magen helt enkelt, haha.

   1. Jag håller med! Hur gör man med magen? Jag skäms inte över min, den bär många historier och mycket kärlek (och sorg). Men det är ändå svårt att som kläd-okunnig komma på hur man får den att kännas bekväm och snygg (och då menar jag inte smal, bara stilig).

    Och jag tycker det är helt underbart med den röda klänningen och skorna! Jag börjar också landa i min egen stil, som inte är normen, men som jag trivs i. Och det är nånstans det vackraste! Det är väl ändå det lilla skavandet som gör livet intressant och vackert <3

   2. Ebba har ju visat en massa fina outfits på bloggen under hösten som passat fint på hennes kropp. De är väldigt enkla att kopiera och hon brukar länka till inköpsställen tom.

   3. Hej hej!
    Träning. Bästa sättet att inte behöva gömma eller ”styla” ett område på kroppen. Magmuskler är fantastiskt. Inte bara i kosmetiskt syfte men även för kroppen ska orka bära, leva, leka med barn!
    Nu hoppas jag verkligen att du inte skäms över din kropp och jag kan verkligen rekommendera appen mamma-mage!

   4. Försökte verkligen komma på nåt fyndigt sätt att skriva det på och det slutade med ”styla din mage”. 😂
    Verkligen i all välmening! ❤️

    Jag tycker ju att mina 3 barn är det finaste som finns och alla vedermödor som det burit med sig har det ändå varit värt det. Men… Min mage är slapp, magmusklerna uttänjda och naveln en aning uttöjd. Så hur man ”stylar” detta är faktiskt ngt jag är intresserad av haha!

 3. Super härlig klänning! Jag hade dött av nervositet för att gå på elle-galan. Skoj att njuta av dina bilder i alla fall!

 4. Du var ju smashing! 🤩🤩🤩 Kvinnlig, frisk och härligt personlig säker stil! 😘🤗❤️ Heja dig! 🤗❤️🤗

 5. Wow! Såååå snygg du är! Färgen passar dig perfekt och klännimgen är underbar! Skorna? Pricken över i:et! Vill göra en copy-paste!

 6. SUPERFIN är du, och var även i detta! Otroligt snygg klänning, skor o du gör looken på DITT sätt, vilket är mer imponerande än allt annat i dessa likformade tider. Och jag önskar du kunde SE med mina ögon hur otroligt din du är, och du har en superfin kropp, och inte ”för att ha fött tre barn” eller nån annan omskrivning utan du är Supernygg punkt!!!! Fortsätt inspirera och gääääärna fler konkreta stiltips och spaningar från affärer/trender just nu.

 7. Så snyggt, underbar klänning och snyggt stylat. Varifrån kommer klänningen?

 8. Alltså, ditt hår!! Jag önskar verkligen ett inlägg om hur du fixar och sköter sitt hår. Hur ofta klipper du dig? Är det slingor eller färg? Hur ofta tvättar du det? Och hur stylar du det för att få till de där mjuka svallet? Mitt hår är likt dit; långt, tjockt och ljus men inte tusan får jag till det sådär. Ge mig (och alla andr) dina knep!

 9. Så snygg! Personligen tycker jag att det är mycket snyggare och roligare med den typen av skor som du bar än ett par klassiska pumps – att det dessutom är tusen gånger skönare är dock en stor bonus!

  Oftast när jag ser bilder på dig och Emilia så märker jag att du liksom står bakom henne. Jag kan tänka mig att det hänger ihop lite med det du skrev i förra inlägget… Jag förstår verkligen tankarna som du uttryckte där och även hela den här grejen med att “gömma” sig bakom någon annan, men jag vill bara peppa dig till att kliva framåt istället! Du har otroligt härlig utstrålning och är SÅ snygg, så det vore underbart att se dig ta plats lite mer 🙂

 10. Du strålar! fantastisk fin, så självklar i minsta detalj! du inspirerar. Kram!

 11. Vacker som en sommarkväll! Klart du inte ska bry dig om folk som är stygga, du är ju vacker. Elaka människor får alltid tillbaka, karma! Kram på dig

 12. Snyggaste och tuffaste outfiten på hela galan! Skorna ihop med klänningen, jag dööör 🤩🤩🤩🤩 så läckert

 13. Vad fin!! Undrar dock över det gröna på axeln, är det en del av klänningen? Har försökt att klura ut vad det är men det kanske är något stilmässigt med klänningen som jag inte fattar. 🙂

  1. Jag gissar här bara, men tycker det ser ut som en sån där dragsko-grej som brukar finnas ex i midjan på vissa jackor, kanske för att kunna ha lite nedhasad axel och få det att sitta åt så den inte glider ner. Fin detalj 😊!

 14. Så snyggt! Roligt och lite annorlunda! Du är grym och inspirerar verkligen! ❤️

 15. Du var verkligen jättefin och så DU! Det riktigt lyser om dig på bilderna och vad kan vara mer säker stil än det? 🙂

 16. Har lyssnat på Elle-galan poddavsnittet och det är vansinnigt roligt! Du är i högform och så jäkla fnissig och härlig! Dig vill jag ha som bordsgranne på en galen tjejmiddag 🙂

 17. Jag älskar att läsa din blogg – så fortsätt att skriva!
  Du inspirerar – så lägg dövörat till dumma kommentarer och ignorera mördande blickar!

  Kramar

 18. Så vacker och snygg klänning. Den klär dig… Så snygg. 💕💕😘🙏

 19. Så fin du är i den klänningen och tummen upp för bekväma skor! 😊

 20. Heja dig som bloggar! Och denna gång var de ju dina Prada sneakers som lyfte looken! Särskilt guldfärgen som matchade dig så fint. Hoppas inte du fick skavsår i dina nya:-)

 21. Du är så stilsäker Ebba. Hela du strålar och skorna ärvde snyggaste på ELLE galan hittills.
  🤗

 22. Jag är så glad för ATT du skriver, både att du blir nervös, men även att du tog platta skor 🙂
  Du är en fantastisk inspiration och jag tackar dig för att du visat mig de platta skorna.Tydligen är jag för smärtömtålig, eller om det är något fel på mina fötter, för högklackat GÅR inte!?

  Fö vilken FANTASTISK klänning!

  mvh plattsko Katarina

 23. Smashing! Fantastisk klänning verkligen, den klär dig perfekt! Nyfiken på närbild på detaljen på axeln?

 24. Du var superfin o er podd från galan så kul. Men den där gröna saken på axeln. Är det en del av din klänning eller BH band eller? Är det samma på båda axlarna?

 25. Vart är klänningen ifrån? Sååå snygg! Och (tror jag) skulle passa mig.

 26. Dra mig baklänges vad snygg du är👌🏻 Älskar att du tar på dig bekväma skor till den underbara klänningen! Att kör din grej är ju rätt grej! Fortsätt exakt så!! Du inspirerar verkligen på så många sätt👊🏻

 27. Klänningen och skorna var jättefina, hela du fin. Uppskattar att du lyfter fram att icke-klackskor också kan vara ett snyggt och festligt alternativ. Tycker det är fel att att kvinnor förväntas bära obekväma skor som faktiskt också är dåliga för kroppen.

 28. Sjukt naturligt snygg,som alltid. I te behöver di vara nervös. Coolaste dojjorna!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.