Nedräkningen (och mitt mest nervösa)

Nervös, torr i munnen, darrig och stel – där har ni mig på röda mattan. Usch. Det syns ju inte, tack och lov, men jag blir ALLTID lika idiotiskt nervös av havet av blixtar och fotografer. Prata och programleda gör mig inte alls lika nervös, där känner jag mig trygg – men detta! Att bara STÅ snyggt. Bli snygg på bild. Titta hit, titta dit. Bli granskad. “Nej, hon lyckades INTE i år”. Hålla in magen så att jag slipper alltför många “grattis till fjärde”-kommentarer. För det räcker ju inte att säga att det inte ÄR så. Som bilden ovan, minns att jag kände mig superfin – och sen “åh, GRATTIS”. Herregud, måste man skriva som caption på varenda bild där det syns lite mage att man inte är gravid?! Tre barn senare, jag kämpar på men sorry, jag har fortfarande lite mage kvar. Oh well.

Samtidigt är det fantastiskt kul. En magisk bubblande, underbart härlig kväll och en gala som hyllar svenskt mode! Inte minst för att alla gäster lägger så mycket krut på detta – på kläder, smink, smycken och styling. Ska bli spännande att se vilka som kammar hem kvällens priser. Att Kakan Hermansson kommer briljera som “host” för galan vet jag redan, det gör hon alltid. Åh, längtar till ikväll!

25 reaktioner till “Nedräkningen (och mitt mest nervösa)

 1. Hej Ebba, du ÄR fin som du är! Utseende och utstrålning behöver inte handla om vikt. Låt oss inte bry oss om denna ständiga viktfokusering…vi blir bara osäkra på oss själva och självkänslan tar stryk. Låt istället 2019 få handla om att känna känna sig säker i sin stil, oavsett vikt. Detta önskar jag dig och alla som följer säker stil.

 2. Du är så fin precis som du är! Ditt leende och din utstrålning har ingenting med vikt att göra. Jag tycker snarare att det är en uppfriskande fläkt i detta samhälle att faktiskt belysa att alla är olika. Vissa blir av med gravidkilon direkt andra tar det längre tid för. Och som sagt skönheten sitter inte i vikten. Du är en underbar förebild Ebba!

 3. Lycka till Ebba!😊👍 Du är fortfarande finare än någon annan.

 4. Förjädra SYND och SKAM att man som tjej/kvinna/brutta/babe ska behöva dra in magen, köra shapein/up/spanx för att inte få blickar till sina bröst/mage/rumpa/lår…herregud….alla måste få lov att se ut som man gör!….PUNKT! Du e skitsnygg! Precis som du är!! Ha en kul kväll!!

 5. Jag tror att problemet ligger i att du bryr dig för mkt om vad andra tycker och tänker om dig. Man kan inte gardera sig för andras åsikter om en. Förstår att det är lättare sagt än gjort, men du som offentlig person kommer aldrig att komma undan folks granskande. Alternativen är att försöka anpassa sig, oroa sig, gardera sig, hålla in magen ELLER strunta i vad folk säger och tycker. Varför är andras gillande och godkännande så viktigt?

  1. Jag undrar snarare varför det är så viktigt för folk att få vädra sina sexistiska otrevligheter om hur kvinnors kroppar ser ut eller borde se ut. Det är ingen mänsklig rättighet sist jag kollade.

   Jag förstår Ebba helt och fullt, det måste vara superläskigt att bli sådär granskad.

   1. Absolut, så är det ju. Men tyvärr kan man ju inte “uppfostra” folk där ute eller gardera sig mot alla tusentals åsikter som offentlig person. Det blir ohållbart att ta åt sig av folks åsikter eller hoppas på att de ska bättra sig. Då är det bättre att lära sig att inte ta åt sig av åsikter för att skydda sig.

 6. Helt ofattbar kommentar! Varför skulle du vara gravid på bilden? Jag får inte helt sällan frågan om jag är gravid. Det kan nog dels bero på att jag är i en sådan ålder där det förväntas av mig att skaffa barn, dels kan det bero på att jag inte är jättesmal. Vad vet jag. Jag brukar svara att jag inte kan bli med barn (vilket är sant) och att det gör himla ont att bli påmind om det (också helt sant). Osvsett så är det väldigt synd att så många fortfarande tar sig friheten att kommentera kvinnors kroppar. Hursom! Jag kommer ihåg den här galastassen och den föranledde att jag själv gick och köpte en liknande kjol! Älskar den!

 7. Du ser alltid så självsäker ut! Men bra att du ändå berättar att det kan kännas obekvämt.

 8. Ebba,
  Du är så fin person som delar med så många. Det krävs en stark person för att våga skriva- hur det egentligen känns. För det första du ser strålande ut. O nu tar jag mig friheten( förlåt) att tycka till. Kan det vara så att du rör dig i en sfär där de flesta ser ut på ett visst sätt? Du vet ju själv hur mkt man älskar personer som oavsett kroppstyp tar SIN plats. Ta din plats ebba, du är en modern o smart kvinna. Hade gärna sett dig i ett sjukt tajt fodral, jeans etc etc där du framhäver din grymma, starka och HELT normala kroppstyp. Äg!

  1. Bra kommentar!
   Alla (de flesta) är inte modellsmala!
   Du är så fin, Ebba! Känn dig nöjd med dig själv och känn dig trygg i att DU ger inspiration till många!
   Kram och ha en jättetrevlig kväll!

 9. Ja det är störigt och orättvist, men det betyder väldigt mycket för många att du bidrar med variation och igenkänning i ett hav med stereotypa kroppar. Du är jättefin!

 10. Du är så VIKTIG! Tack för att du delar med dig av detta – om osäkerheten på mattan och om den runda magen. Utifrån ser man ju bara en snygg cool kändis. Och älskar den stilen, att du inte försöker dölja magen för du är ju faktiskt superfin där! Precis som jag när jag går klädd så (och folk undrar om en är gravid, uh… jag har väl alltid sett ut så, mer eller mindre?).

  Roligt att höra din rapport efteråt!

  Du känns så rolig och härlig. Kram <3

 11. Ebba, du är helt fantastiskt inspirerande! Alla som fäller kommentarer likt den du beskrev ovan är FULLSTÄNDIGA idioter (ja, krävs STORA bokstäver här!). Drömmer om att få arbeta med ett sånt proffs som dig men givet att jag är advokat är våra vägar kanske inte de mest lättkorsade. Anyways, här kommer virtuell kärlek en masse, du är otroligt grym!

 12. Håller med alla föregående. Ser att du är stolt över din vackra mage som burit tre barn, med all rätt. Ovanligt, modigt och himla bra. Tack!

 13. Hej och tack för en fin blogg. Så otroligt cool du blev på Elle-galan i din röda klänning och guldskor. Verkar dessutom vara en himla skoj fest!
  Jag är av typen som älskar att bli vältränad, smal och i bra form snabbt efter mina graviditeter. Detta provocerar. Ojojoj vad många kommentarer jag får om än det ena, än det andra. Själv finner jag ingen glädje i att ha en degig mage, fler kilon än önskat och fladdriga lår bara för att burit mina barn i magen. Förstår inte den logiken alls faktiskt. Men åsikter om hur man bör se ut finns det gott om. Och jag är inte ens en offentlig person.
  Självklart ska du gå ner dina Ernst-kilon om du vill det. Man vet ju bäst själv när man känner sig bekväm i sin egen kropp, hur många som än säger att man är fin som man är. Det finns säkert de som tycker du bidrar till smal-hets och tränings-hets och gud vet allt men skit i dem!
  Hoppas ni fick till en bra podd inatt och att ni sov gott på Grand!
  Kram och heja dig som kommit igång med träning igen! Så roligt, så bra för hälsan och välmåendet i stort!

 14. Du och Emilia såg smashing ut i era rosa och röda klänningar! Älskar att ni satsade på färg bland alla svarta och vita outfits.

 15. Du är jättefin!
  Har också fått gravid-kommenterar utan att ha varit det. Själv gör jag det enkelt för mig och låter den gravida berätta själv när hon känner sig redo. Så himla onödigt att kommentera, tycker jag.

 16. Ebba du är sååå fin!!
  Du ska inte tänka och känna att du inte duger. Du är otroligt söt men framförallt har du en härlig utstrålning och verkar vara sån skön person 😍Så hemskt att känna att man blir granskad på det viset. Keep up your good work och var bara dig själv.
  Kram Maria

 17. Men! Va?!! Du är ju supersnygg! Jämt!! Sådär ser ju en helt vanlig människa ut!! Tyckte det var snyggt precis just sådär! Om det där är en mage som inte försvunnit så tycker jag att du ska behålla den 😀✨😘

 18. Men åh vad trött man blir. Du är supervacker precis som du är och framför allt är du väldigt inspirerande på så många sätt. Men känner igen det där med magen, jag är också mest trött på att behöva tänka på om jag ser gravid ut. Det är precis den tiden när folk funderar om det ska komma fler. Och jag vill ju egentligen ha en liten trea (inte min man dock) så skulle vata ganska jobbigt om någon frågade. Kram till dig

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.