Puffiga ögon, tandläkaren och ett farväl

/ Innehåller affiliate-länkar, produkter valda av mig /

Är man redo att ta farväl av september, hur känner vi egentligen inför det? Ja, spelar ju egentligen mindre roll för imorgon ÄR det oktober – och septembers sista vecka, ja min ser ungefär ut såhär…

MÅNDAG:Jag lovar, den gick snabbare än måndagar brukar. Nåt skumt var det. Eller så var det bara en måndag som… rusade på lite extra eftersom mellanbarnet och jag kom hem från Göteborg sent i söndags kväll. Ni vet, känslan när man startar liiite steget bakom. Ouppackade väskor. Som fortfarande är ouppackade (förlåt Johan, f’låt) men i alla fall fyllda med kul böcker från Bokmässan, en Rodebjer-kostym som var på väg ut från mammas garderob (jippie!) OCH tre härliga burkar med hemgjort äpplemos, på äpplen från trädgården hemma på Överåsgatan.

Lite steget bakom – men ändå påfylld med energi efter en rolig helg. Så, en väldigt bra måndag ändå! Sedan tandläkaren med två barn, som klarade det galant. Inga hål, lösa tänder, KOM IHÅG att borsta noga, gapa stort, bra jobbat.

TISDAG: Plåtning och tidig start! Makeupartisten Jennifer Posth kom hit på morgonen, sådan lyx att få fint hår och make. Hann lämna barnen innan dess och sedan hem för att dra på ögonmask-antipuff-grejer som jag har i kylen. Vaknade med sååå trött-puffiga ögon. Har både DESSA och dessa, fick många frågor på Stories, obs – ha dem alltså i kylskåpet!

Sedan jobbade vi utomhus och jag suckade först liiiite över att varit sol i flera dagar – och skulle vara sol även nästa dag. Men JUST denna dag, när vi skulle plåta utomhus och hoppats på vackert höstsoligt content, då… Ja, då var det grått. Visst, man kan ju boka om och så, men jag gillar bättre att hålla mig till planen och vara kreativ! Här nedan ser ni Jennifer och Lisa Höök som ju också är kreativa personer, så vi hade kul, kom på smarta lösningar och det blev – får man säga det, jo det får man – himla fint. Ska bli så roligt att publicera detta material. Längtar!

Sedan hem till Pad Thai-middag från veckans Linas matkasse (hade aldrig lagat annars) som nääästan hela familjen gillade. Ernst fick yoghurt och kalla tortilla-bröd (!?) men han var ju nöjd med det, så… Ja, hans kostcirkel nu är väl inte den bästa. Men men. Barnet äter också morötter, så det får duga.

På kvällen var jag helt slut, hade tänkt träna och köra ett hemmapass. Eller en kvällspromenad. Men det blev istället rast-vila och senaste avsnittet av “Saknad, aldrig glömd” på SVT Play. Åh, vill inte att säsongen ska ta slut men misstänker att det vara är ett avsnitt kvar?! Känns redan tomt…

ONSDAG: Just det, igår var det onsdag – jag startade dagen med att smita hemifrån vid 07 för att gå på frukosttennis med ett kvinnligt nätverk som jag var inbjuden till i somras. Spännande och bra prat och framför allt TENNIS, haha, mitt bästa sätt att nätverka. Eller kanske mitt enda, ja, förutom de fantastiska människor jag träffat via Instagram. Vi kommer faktiskt dit strax…

Sedan kom Emilia hem till mig (kontoret fortsatt under renovering) och vi jobbade, gick igenom Säker stil-läget och spelade in veckans podd. Som ju precis släppts! Om livet, relationer och något som irriterar mig något enormt. Ja, lyssna själv, känner du igen dig kanske?! Och i detta nu är Emilia på väg till tidernas bröllop i Ryssland av alla ställen, gissa om jag ser fram emot nästa veckas podd…

På eftermiddagen hade vi möte med Ebba von Sydow Jewelry – liiite akut kring produktionen och tillverkningen då alla Alma-örhängen har sålt slut i vitt guld, det finns nog två par kvar i gult guld. Samma sak med signaturhalsbandet Mary i både vitt och gult guld, ett fåtal kvar. Vilket såklart är superkul MEN jag vill ju såklart få till ytterligare ett “drop” innan jul. Sedan börjar det närma sig releasen av tennisarmbandet, som vi planerade och jobbade med detaljerna kring. Åh, det ska bli så skoj! Längtar!

TORSDAG: Torsdagen – ja, idag då – startade med sminktips i badrummet. Grått ute, måste jag konstatera, för att trösta mig med att det inte hade blivit bättre av att flytta runt plåtningar och annat. Älta icke, Ebba, älta icke. Hur som helst! Visade bland annat den här nya vardagsfavoriten från Make the Make – ett fantastiskt bra krämrouge, 2-i-1-produkt med glow-skimmer på “andra sidan” burkan. Jag kör nyansen Flirt, Juicy är också jättefin. Båda är rosigt fräscha och lätta att få till. Hett tips!

Och snacka om en inspirerande start på dagen! Finfrukost med Tina Lindh som driver Instagram-kontot Mrs Lindh och det var ju verkligen fantastiskt kul att träffas. “Lite som en blind date”, skrattade vi och kramades och hade ungefär tusen saker att prata om. Jag måste nog skriva ett eget inlägg om det, mycket tankar, många idéer. Tack snälla Tina, för frukosten och veckans trevligaste stund! Sedan skulle jag vidare till…

…Bookbinders på Karlavägen. Tina följde med och spanade in butiken! Och här kommer ytterligare ett tips om något efterlängtat och MYCKET efterfrågat – nämligen en kod på Bookbinders. Nu har jag lyckats få med VD:n (hehe) på detta så passa på, för koden EBBA20 ger just precis nu 20% på alla boxar! Koden EBBA20 funkar också på allt under fliken inredning – allt under kategorin skrivbordet och även våra underbara underlägg, coasters, ja, allt för det dukade bordet som du hittar HÄR.

Så passa på, för de klassiska boxarna brukar icke vara på 20%… Koden är alltså EBBA20.

FREDAG: Fredagstennis på morgonen men någon vidare träningsvecka blev ju detta icke. Alls. Så är det ibland. Inte förra veckan heller. Är nöjd med att jag fick in ett pass i tisdags – och tennis tre gånger totalt. Ändå bra! Ska faktiskt försöka få in ett pass på The Place på fredag eftermiddag, vi ska sedan bort på middag hos kompisar hela familjen men inann dess så…

Ja, imorgon drar jag ju igång med temat “Önskerubriken” här i bloggen. Där jag rakt av frågade om önskerubriker – och sååå många bra, kreativa och ja, utmanande (!) förslag ni kom med. Haha! Jag ska se hur vi attackerar det på bästa vis. Antagligen som med allt annat. Bara gör. Bara kör!

LÖRDAG: Äh, nu blev jag peppad att avsluta med en BRA träningsvecka istället. Så jag bokade precis in tidig träning 08.00 på lördagen. Johan kommer tycka jag är galen, men är ju skönt att smyga iväg. Sedan kan jag köpa med gott bröd på väg hem! På kvällen ska Johan och jag ut på middag på stan, har skaffat barnvakt, ja, man måste väl ändå ut och kolla in LIVET nu med släppta restriktioner?!

På dagen blir det stallet för dottern och kanske cykeltur för oss andra.

SÖNDAG: …Och jorå, optimistiskt nog bokade jag in morgonträning även söndag. Sedan ska jag iväg med dottern på tennistävling – och på kvällen ska vi faktiskt iväg på söndagsmiddag, hela familjen. Trevligt! Inte en kväll i soffan hemma alltså, rivstart på höstens sociala liv, haha. Vet inte RIKTIGT om jag egentligen är redo för det, men nu blev det så den här helgen. Det är ju bara trevligheter, så det blir toppen. Och nästa vecka kommer jag att VERKLIGEN få andas ut från och med onsdag…

3 reaktioner till “Puffiga ögon, tandläkaren och ett farväl

 1. Hej Ebba!
  Jag tror det är två avsnitt kvar av den serien, såå bra och spännande. Vill inte heller att den ska ta slut.

  Trevlig kväll och hoppas du får en fin start på Oktober 🍁

  Kram Malin

 2. Får man önska sig mer kungligt mode här i bloggen?Förstår att du har fullt upp men du är så bra på detaljer och looks på kungligheterna! 😊 Och nu verkar de jobba för fullt i Storbritannien, Danmark och Sverige, kul!
  Önskar dig ett trevligt slut på veckan 🤗

 3. Tror inte länkarna för ögonen fungerar? I alla fall inte för mig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.