Okej – tekniskt meltdown!

Japp, den här bilden passar rätt bra. Känns som jag sitter i ensam uppe i ett träd, helt sabla bortkopplad från allt. Allt och alla. Hohooo, som Ernst skulle sagt. Har också exakt samma förtvivlade, lätt uppgivna min som på bilden. Minerna som hänger med en genom livet, ni vet? Och en efter en slutar saker och ting att fungera. Nu senast mailen, blir ju helt matt. Tydligen hänger min Gmail-server ihop med Icloud, som inte är inloggad, eftersom mobilen är stendöd, så nu funkar inte heller mailen, det går att inte att skicka iväg mail för att “servern är nedkopplad”…?

Ja, det är i sådana här lägen man använder profylax-andningen. Mest irriterande i mitt personliga teknik-haveri? Jo…

skärmklipp 2019-01-26 21.45.39

…Att min typ fullt fungerande Iphone X inte går att laga?! Precis som med trasiga diskmaskinen, fullt okej teknikprylar som ska skrotas. Enklare eller billigare att köpa nytt. USELT, ändå. Det är inget synbart fel på telefonen, inget stort antagligen, bara ett glapp i skärmen. Ska vara lätt att laga. Jag har garanti, betalade extra för Apple Care och har varit försiktig – MEN för att repareras måste “Hitta min Iphone” stängas av. Svårt att göra utan sin Iphone. Lyckades via datorn, sen tycks enheten “försvunnit” och då kan de inte reparera den. För “Hitta min Iphone” går nu inte att stängas av eftersom “enheten är borta”. Trots att jag har mobilen och min garanti, som gäller till december 2019? Så, detta härliga trixande ägnades HELA dagen åt, istället för allt som skulle gjorts idag.

Japp, vänliga hälsningar från sura tanten, nu utan mobil, utan Whatsapp, utan Instagram, utan fungerande server att skicka mail från. En riktig skitmånad, ursäkta språket. Suck för garantier som ändå aldrig funkar. Enda trösten? Att man till slut får skratta åt eländet och inse hur beroende man är av sin Iphone. Och att stackars Tova och min nya kollega Julia ägnat HELA dagen åt detta och att jag kan konstatera att de är helt fantastiska. Sådana stjärnor! Julia gjorde alltså sin första dag på nya jobbet idag, inte direkt nån ultimat dag att börja hos Ebba von Sydow AB. Hjälp! Men nu så, nu kan den här veckan bara bli bättre, tänker jag…

12 reaktioner till “Okej – tekniskt meltdown!

 1. Men åh!
  Men hela iPhone affärsmodeller verkar superskum. Jag hade en kraschad skärm som jag lämnade in på lagning på nån slags försäkring. De lagade inte telefonen utan jag fick en helt ny istället. Så himla slösaktigt! Hade jag vetat det hade jag nog betalat en tusenlapp och fått skärmen bytt på hos den lokala telefonfifflaren.

  1. De lagar din telefon och så får nån annan den i utbyte istället. Det är för att det ska gå snabbt.

   1. Det låter ju som en bra lösning! Den kan jag leva med.

 2. Håller med Sara. Det skrämmer mig att Apple på något sätt även “tar över” ditt googlekonto. Jag har aldrig upplevt den typen av problem med mina Androidtelefoner, men hört kollegorna sucka djupt är deras Iphones strular. Jag hoppas att du får den hjälp du förtjänar av de som säljer produkten. Jag hade nog passerat surtant och varit topp tunnor rasande. Lycka till!

 3. Ge inte upp. Om du har garanti får de väl ge dig en n eller bevisa att du orsakat skadan själv. Att börja fjanta om hitta iPhone hit eller dit är ju löjligt – var står det i garantivillkoren att det inte gäller om det är påslaget? Och varför skulle det påverka om det är ett hårdvarufel?

  Ge dig inte, detta är inte alls okej!

  1. Håller med fullständigt!! Det där är absolut inte acceptabla skäl för att garantin inte ska gälla. Dummaste jag hört! Stå på dig Ebba!

 4. Om du inte har tappat den eller liknande så borde du ju stå på dig och kräva att få den utbytt. annars kanske den går på hemförsäkringen?

 5. Taaaaack för att du delar din Kafka-måndag Ebba!!
  Blir så mkt lättare att härda ut skiten man själv är med om. Vart är världen på väg känner jag, alla springer som tokar o faller sen som käglor. Vem tjänar på allt detta? Helt absurt med Apples o så många andra bolags jakt på världsherrevälde. Inte okej. Andas o skratta, bra ebba.
  Kram från medsyster

 6. Med tanke på hur sällan man vänder “Hitta min iPhone” verkar det rimligt att ha den avstängd, den kan nämligen t.ex. ställa till stora problem för den som försöker hjälpa sin svärmor som låst sig ute från sin lur.

  Jag minns inte nu hur jag löste det, men jag TROR att det som gjorde det var att jag stoppade in hennes simkort i min telefon och så sätt lyckades göra alla inställningar för att tvåfaktorsautentisera. Om det vore så enkelt med reparationen av telefonen borde de ha föreslagit något liknande, men för att få tag i ditt iCloud-konto och förhoppningsvis koppla loss Gmail från det borde det kanske funka?

  STORT TIPS TILL ALLA: Slå av den jävla tvåfaktorsautentiseringen! Annars kan det vara kört om du gör något och inte har tillgång till någon annan enhet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.