Viktigt meddelande till världen!

Eller okej, halv-viktigt. Och varning för en väldigt tant-sur slutsats, på detta inlägg. Men för mig och de som eventuellt försökt sms:s, ringa eller höra av sig via mobilen? Viktigt! Jag lever! Men mobilen är stendöd. Svart. Igår kväll blev skärmen plötligt neongrön, flimrande och sedan funkade ingenting. Hade inte tappat den, har ett bra skydd, den bara dog.

Så denna söndag blev en ofrivillig digital detox. Och ett evigt “jag ska bara kolla…” – nej, just det, jag kan inte. Kalendern, mailen, whatsapp, allt. Speciellt härligt är det ju heller inte med en ofrivillig mobil-detox, mer stressande. Jag har inga problem med att lägga mobilen i väskan i hallen när jag kommer hem – MEN att inte kunna bli nådd eller nå andra? Inte ett dugg härligt.

Fast nu känner jag lugnet. Sitter på ett lekland och väntar på kalasglad dotter. Tog med mig datorn och ska försöka luska rätt på hur jag kan reparera mobilen imorgon… Måtte det funka, blir ingen kanonstart på veckan annars. Vill verkligen inte köpa ny mobil, den jag har är ett år gammal. Vansinnigt om man ska behöva skrota den, tycker jag. Okej, med risk för att låta som en sur-tant här men man blir ju tokig på teknikprylar som håller så dåligt. Kylen och frysen har vi fått laga två gånger senaste halvåret. Och nu gick vår diskmaskin precis sönder också, “byggd för 20 års användning” – jo, tjenare. Tusen kronors-reparatören var hemma hos oss i veckan och konstaterade han att det kostar minste sextusen att laga, så vi kunde lika gärna köpa en ny. Urk. Nej, måtte mobilen gå att laga. Trist också att det oftare, med teknik, är billigare och enklare att köpa nytt än att reparera. Suck.

7 reaktioner till “Viktigt meddelande till världen!

  1. Nej men herregud, jag är yngre än dig och är i såna fall också en sur-tant haha. Vägrar köpa ny telefon om den inte verkligen dör, krånglar väldigt eller är sjukt trög. Hade min iPhone 4 i FEM år, vilket resulterat i att jag faktiskt bara ägt två smarttelefoner i hela mitt liv. Så kommenterade mitt 11 år gamla syskonbarn för ett tag sen varför jag hade en så gammal telefon (har en iPhone 6 nu!), har du inte råd att köpa en ny sa han. Haha suck

  2. Lika dant här mobilen bara dog i förm ca 4 år gammal men ändå skött den så noga. :((

  3. Blir också galen på teknik som inte fungerar. Det SKA fungera!!!!
    När min telefon krånglar har jag Googlat felet och vilken tfn det gäller och fått igång eländet. Testa. Håller tummarna

  4. Är den bara 1 år så går det väl på garantin.. Hoppas det.

  5. Jag tänker att det går på garantin eller hemförsäkringen. Håller tummarna för att det löser sig utan alltför stor kostnad.

  6. Jessica Almenäs hade samma problem med sin iPhone, skärmen var grön igår!

  7. INTE ok. Men alltså både garanti och försäkring bör täcka sånt. Ge dig INTE på det! Ni har väl inte gjort så stora felanvändningar, typ kört high heels i diskmaskinen;-) ? Garantisak om något så dyrt pajar så snabbt. IKEA har hållt sin garanti på diskmaskin så har du köpt något dyrt och “bra” så STÅ PÅ DIG! Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.