Okej, NÄR lyssnar du? Tävla!

/ I samarbete med Storytel /

//TÄVLING AVSLUTAD//

En mycket värdig vinnare är korad i tävlingen med Storytel och det blev med följande motivering..

”Jag lyssnar när jag dammsuger. Placerar mobilen i fickan, hörlurarna på och voilà! Städningen har väl aldrig gått så enkelt. Bonus är att barnen börjat notera när lurarna är i = en stunds ostördhet. Medan dammsugningen och ljudboken är i gång får de helt enkelt vända sig till pappan. Vilket är rätt skönt för en lite halvsliten fyrabarnsmamma. 🙂 Slutresultatet blir ett någorlunda städat hem och en gladare mamma som fått rensa skallen en stund.”

Ett stort grattis till signaturen ”Kerstin” som kommenterade ovan! Maila snarast ditt namn, postadress, mobilnummer och mejl till [email protected]

//TÄVLING AVSLUTAD//

Här delar jag ju med mig av mina bästa boktips just nu. Några jag har riktiga cravings efter att lyssna på nu – och ett gäng böcker jag typ kan LOVA att du kommer gilla. Jag har också fått äran att tävla ut en Storytel Reader och tre (!) månaders prenumeration hos Storytel för 999 kr (värde 1496 kr). Alltså Storytels egen smidiga läsplatta och tja, ett helt megastort bibliotek av härlig läsning i form av tjänsten Storytel, i tre månader.

SÅ TÄVLAR DU: Berätta helt kort, NÄR du helst lyssnar på en ljudbok? Är det som för mig, på powerwalken? Eller när du städar och plockar hemma? Innan du somnar? Med en kopp te i soffan? När du vill stänga av ALLT annat runt omkring dig? På väg till jobbet? Ja, det finns inga fel svar – så kommentera, berätta helt kort och var med och tävla du också!

Tävlingen pågår här i detta blogginlägg + på min Instagram. Vinnaren dras och annonseras här i detta blogginlägg, tisdag 12 maj 2020. För tävlingsvillkor gällande alla tävlingar på min blogg, LÄS HÄR. LYCKA TILL!

55 reaktioner till “Okej, NÄR lyssnar du? Tävla!

 1. När jag är ute på mina powerwalks lyssnar jag alltid på ljudbok. Rekommenderas verkligen. 😊 Ibland händer det även att jag tjuvlyssnar lite när jag ligger i sängen innan läggdags.

  1. Men okej, jag måste vara uppriktig. Roddmaskin, spinning… Visst gör det susen men… Räddningen är ju alla härliga ljudböcker 💪🥰

 2. Lyssnar så fort jag kan och får tillfälle 😊
  Har blivit en hel del det sista ❤️

 3. Jag försöker begränsa mig till att lyssna på ljudbok när jag är ute på hundpromenaderna. Men är det en riktigt bra bok så brukar jag inte kunna hålla mig, utan lyssnar i bilen och även hemma (om inget barn kräver min uppmärksamhet) 🙂

 4. Drömmen är att lägga mig redan vid 21.00 (med ren diskbänk och sött sovande barn) och kunna lyssna läääänge i sängen innan jag somnar <3 Nu blir det kanske snarare några timmar senare (och utan ett kök i perfekt ordning) men att lyssna i sängen innan sömntåget kommer är helt klart bäst! Så mysigt att somna in med en bra deckare i öronen 🙂

  1. Det jag älskar med ljudböcker är att även de tråkiga sysslorna som städ, tvätt och allt annat vardagsfix blir roligt (okej nästan iaf ;)) bara jag har en bra bok i lurarna som sällskap. Men det absolut mysigaste sättet som jag behöver bli bättre på att unna mig själv är att lyssna medan jag färglägger en sida eller två i en målarbok för vuxna. Så rogivande!

 5. Jag lyssnar i bilen på väg till & från jobb, pendlar 1h om dagen.
  Det blir även lyssnat när jag rensar ogräs & går på promenader.
  Lyssnar vid tillfällen när barnen inte behöver min uppmärksamhet❤️

 6. När lyssnar jag inte? På jobbet, på väg till och från träningen alltid 😍
  Om jag får till det gärna flera timmar per dag och storytel gör det så lätt med deras utbud

 7. Jag väljer ut en ljudbok som jag ENDAST får lyssna på under min kroppsvårdsrutin morgon och kväll. Detta gör att jag drar uuuuuuut på rutinen och verkligen smörjer in allt noga, noga, borstar tänderna länge, ser till att ta tandtråd också för man vill ju höra ett halvt kapitel till….

  Har aldrig varit så ren, fräsch, mjuk och len som nu! Hmmm, kanske skall torka av handfatet också….

 8. 🥰🌟 Åh en sån himla tur att jag hittade i er fina tävling 🎁💚 En så här fin vinst skulle jag bli så himla GLAD för 👏🤩 Det vore så himla roligt att få ge den till min vackra fina snälla syster 🥳💚 Älskar att kunna skämma bort henne 💐🎀 Hon finns alltid där för mig och stöttar mig, orkar lyssna på mig och peppar mig, jag vill visa min tacksamhet med en fin gåva 🥇☀️ En extra guldkant på tillvaron som hon är så värd. 💛🎉Hon skulle lyssna när barnen har somnat, det vet jag, för hon älskar böcker som egentid. 💛 🎈

 9. Sist jag var föräldraledig lyssnade jag mycket när jag ammade, det var ett skönt sett att komma ner i varv, njuta av stunden och inte skrolla på mobilen. Denna gång har det inte blivit så mycket av det alls men nu blev jag inspirerad till att börja lyssna igen, Tack!

  1. Jag lyssnar helst när jag nattar min dotter som inte kan somna själv. Efter att ha läst sagor med barnen släcker vi och jag lägger mig i nära intill henne och myser med en ljudbok. Bästa stunden på dagen och ingen risk att jag somnar!

 10. Jag lyssnar när jag diskar, när jag springer, när jag städat och när jag ska sova. Och jag lyssnar tillsammans med min dotter som älskar ljudböcker. Det jag gillar med Storytel är att så många böcker finns som e-böcker, så att man kan byta mellan att lyssna och läsa.

 11. Finns så många bra tillfällen att lyssna på ljudbok! Just nu mest på cykeln till o från jobbet på Intensivvårdsavdelningen i Eskilstuna 🚲😷🏥 Perfekt för mig som är mörkrädd att ha sällskap i öronen efter kvällspasset och för att vakna till och ladda upp inför ett tidigt morgonpass 👊

 12. Snarare frågan, när lyssnar jag inte? Idag blev det en stund i solen på lunchen, då jag lagade mat, när jag diskade upp efteråt, på kvällspromenaden och som nu precis innan pyjamasen tas på när jag tvättar bort sminket och lägger på nattkräm. Min egentid för att få lite äventyr och uppleva annat när man inte får umgås så mycket som man önskar!

  1. Lyssnar massor i bilen till och från förskolan. Med barnen varannan vecka blir det en del åkande på vägar utan kollektivtrafik. Närmre två timmar i bilen de dagar jag skjutsar. När barnen är i blir det sagor och är jag själv blir det oftast en faktabok. Just nu om sömn.

 13. Jag lyssnar helst när jag går långpromenader med barnvagnen! Fick en tredje bebis igår (!) så nu får jag sätta igång igen med promenaderna!

 14. Jag lyssnar helst när jag är helt själv. I bilen, på promenaden, hemma i köket. Så att jag kan koncentrera mig och inte bli störd. ❤️📚

 15. När jag får den minsta tiden för mig själv som blir på kvällen när barnen sover 😄 älskar att lyssna på böcker och gör gärna det istället för Tv:n på kvällen 🥰

 16. Jag lyssnar alltid när jag ska sova,men även på väg till jobbet antingen i bilen eller på cykeln. Vi gillar också att lyssna gemensamt hela familjen när vi åker längre sträckor med bil. Då blir det gärna Harry Potter, Sune, Håkan Bråkan eller Dalslandsdeckarna. Dessa böcker passar mina barn som är 11 och 6 år.

 17. Jag lyssnar främst på jobbet. Men också till och från jobbet ibland. Eller när jag städar, diskar eller lagar mat. Det är ju det som är så bra! Att man kan lyssna när som helst 😊

 18. Jag älskar att försvinna in i böckernas värld 💛 Jag lyssnar helst under promenaden eller cykelturen. Eller med barnen i bilen.

 19. Oftast till och från jobbet, har drygt en timme per väg. Nu har vi dock varit tvungna att jobba hemma de senaste 9 veckorna så jag har missat massor av lyssning. Tyvärr kan jag inte koncentrera mig på ljudbok när jag jobbar, det hade annars varit perfekt för det blir ju ganska ensamt att jobba hemma så länge. Det har dock blivit lite lyssning när jag grejat i min lilla trädgård och ibland när jag lagar mat.

 20. Jag lyssnar när jag dammsuger. Placerar mobilen i fickan, hörlurarna på och voilà! Städningen har väl aldrig gått så enkelt. Bonus är att barnen börjat notera när lurarna är i = en stunds ostördhet. Medan dammsugningen och ljudboken är i gång får de helt enkelt vända sig till pappan. Vilket är rätt skönt för en lite halvsliten fyrabarnsmamma. 🙂 Slutresultatet blir ett någorlunda städat hem och en gladare mamma som fått rensa skallen en stund.

 21. Jag lyssnar för att komma ner i varv, när jag ska sova, kan varm rekommendera night-timern i Storytel-appen!

 22. Jag har precis upptäckt ljudböcker. Ska snart tansplantera en njure o kämpar med promender varje dag för att komma i form. Jag lyssnar på den bok som vi har cirkel om nu i coronatider när vi i en förening inte kan ses,vi sk prova att diskutera via nätet ist för våra måndsmöten.
  För mig det fantastiskt tt vinna ljudböcker under en tid då jag verkligen har tid att lyssna på böcker samtidigt som jag distraherar mina tankar för en stund.

 23. Jag har alltid en ljudbok på gång och jag lyssnar när helst jag kan. När jag cyklar, när jag kör bil, när jag springer, när jag promenerar, när jag bakar, när jag lagar mat, när jag borstar tänderna. Helt enkelt när tillfälle ges. Fast när jag går och lägger mig vill jag läsa och hålla i en bok. Det finns så många bra olästa böcker som jag vill läsa och med en bok i öronen och en på nattduksbordet hinner jag lite fler.

 24. Nu när man ska hålla avstånd till varandra tvingas jag undvika personalrummet på jobbet. Världens minsta rum. Det här har gjort att jag promenerar på lunchen och DÅ lyssnar jag. På mina social distanserings-rundor. Eller på helgmorgnar när mitt barn tycker att 05:45 är en rimlig tid att kliva upp. Då får hon titta på tv och jag får läsa något lättsmält.

 25. Jag vill vinna denna present till min fina vän som förra veckan fick en stroke. Min fina Anna endast 33 år och två barnsmamma. Hon ligger och vilar om dagarna och skulle vilja lyssna på ljudbok nu när hon inte kan hålla i en bok själv så i sängen ska detta avnjutas!

 26. Hej!

  Vilken tävling! 🙂 Jag lyssnar helst när jag är ute och går, bra bok i lurarna och förhoppningsvis sol i ansiktet. Finns inte mycket som slår det.

  Är jag inte ute och går så ställer jag mig gärna och bakar något smarrigt under tiden jag lyssnar.

  Håller tummarna! Önskar dig en fin dag!

 27. Jag lyssnar mer eller mindre jämt när jag inte är på jobbet eller umgås med vänner. Och som läget är nu så blir det mycket.
  – åker till o från jobbet
  – pysslar hemma
  – innan jag somnar på kvällen – med sovtimer på så att jag lätt kan backa på morgonen
  – när jag är ute och går själv

 28. Ljudböcker räddar mig från tristessen i tvättstugan och låter mig få låtsas vara i en annan värld och vips så har tre timmar passerat.

 29. Älskar böcker och att läsa men har haft svårt att hitta tid till det… och har inte riktigt hittat min rätta stund för ljudbok än. Men här fick man ju inspiration. Testar tvättstugan idag!

 30. Bästa stunden att lyssna är när jag vill stänga ute andra ljud, tex barnens tv-spelsstund med uppkopplade kompisar, tillsammans med min egen skramlande matlagning och köksfläkt som går. Så ljuvligt att sätta på sig bra lurar och sjunka in i en annan värld en stund.

 31. Vilken bra tävling! Jag brukar alltid lyssna på spårvagnen till och från jobb, träning och andra roligheter. Älskar att läsa, men har aldrig riktigt tiden till att sätta mig ner med en fysisk bok. Därför är ljudbok så himla bra!

 32. Jag lyssnar när jag fått nog av mina egna tankar. Grubbel och jobbiga måsten byts ut mot spänning och mord eller kärlek och glamour. Jag tillåts in i en värld långt borta från min egen och får en stunds välförtjänt vila och ibland även tips och inspiration för hur jag ska landa på fötter igen!

 33. Jag lyssnar i bilen, mellan jobb, förskola, skola, affären och hemmet! ibland måste man ta en liten extra runda för det är så spännande 🙂

 34. Jag lyssnar på kvällen när jag ska lägga mig för att sova, vilket gör att jag ALLTID somnar snabbt. Så nästa kväll minns jag aldrig vart jag var i boken när började bli sömning och tappa fokus. Haha inte så smart men SÅ härligt ändå.

 35. Jag tycker inte om när de tär tyst runtomkring mig, vilket gör att jag väldigt ofta sätter på musik eller som jag börjat göra nu i dessa corona-tider, en ljudbok. Därför kan jag göra det när jag städar, tar en promenad, går till träningen, på gymmet. Listan kan bli lång. Men just nu är ändå favoriter att lägga sig i hängmattan och ha en kopp kaffe bredvid och bara ta det lugnt , slappna av och lyssna på en bra bok.

 36. Det känns som att jag alltid har ljudböckerna med mig, när jag städar, tar långa promenader, innan jag ska sova men kanske framförallt när jag åker från jobbet och ska koppla bort mitt arbete som sjuksköterska inom den palliativa vården och återgå till mitt liv utanför jobbet, det är guld! 🙂

 37. Jag är föräldraledig denna våren, vilket är supermysigt, underbart, och allt det där. Men just nu, i dessa tider, också förbaskat ensamt? Min bebis pratar inte, mina vänner träffar jag inte, föräldragrupp inställd… så jag lyssnar på ljudböcker istället, lite överallt hela tiden. Promenader, amning, städande och fixande. Perfekt sällskap och distraktion just nu!

 38. Att lyssna på ljudböcker tarvar viss koncentration, detta maxar jag i samband med stickprojekt. Varv efter varv och centimeter efter centimeter. Utmaningen är att lyssna på en spännande bok samtidigt med ett komplicerat stickmönster!

 39. Lyssnar helst i bilen på väg hem från jobbet. Har 30 minuters resa ungefär och är perfekt för att varva ner, låta tankarna koncentera sig på något helt annat och ladda upp inför hämtning av barn på förskola och vardagens kommande bestyr. På vägen till jobbet lyssnar jag helst på nyheter och varvar upp dagen, men när man har en riktigt spännande bok måste man ju lyssna då också ☺️

 40. Normalt sett på pendeln till och från jobbet. Efter två månaders hemarbete saknar jag mina dagliga 2×45 min lyssningar men passar på när jag är ensam hemma eller på promenad.

 41. I vanliga fall blir det mest när jag kör till och från jobbet. Jag har 20 minuters bilväg och tack vare ljudböckerna är det alltid en stund jag ser fram emot! Nu när jag distansjobbat har det istället blivit många långa skogspromenader – ännu längre tack vare att jag lyssnar på böcker samtidigt… 🙂

 42. Tar ofta en långpromenad med lurar på,
  har märkt att när jag lyssnar på en spännande berättelse väljer en längre väg att gå.
  Får ny energi och frisk-lufts vitaminer
  framför allt skänker det mig hälsa och glada miner

 43. Jag lyssnar helst på tåget på väg till eller från jobbet

 44. Jag lyssnar varje kväll innan jag försöker sova, blir flera böcker i veckan.

 45. Jag lyssnar på ljudböcker när jag är ute och går, eller när jag är hemma och städar och jag tror att barnen inte kommer ropa på ett tag. 🙂 Jag går gärna några extra rundor för att få lyssna lite mer.
  Men jag är petig med uppläsaren – den måste ha en fängslande röst, annars glider tankarna lätt iväg till annat!
  Bästa ljudboksapparna är de där man kan lyssna, sedan byta till att läsa lite på skärmen, och sedan byta till lyssning igen! 👍🏻

 46. Jag lyssnar när jag pendlar på tåget till och från jobbet, vid promenader, ibland även vid sängdags.
  Så fantastisk att få ta del av så många bra böcker på storytel, prenumererat i många år. Men skulle gärna vilja vinna en läsplatta/Barbro

 47. Jag ser det som egen tid och när jag behöver fly vardagen lite. Hemma blir det när jag tvättar och lagar mat men jag måste erkänna att på jobbet lyssnar jag när jag inte orkar med mina kollegor längre. Jag arbetar långa nattpass med mycket övervakning, vi sitter 5st i ett kontrollrum och efetr en 64timmars vecka har man liksom fått nog av varandra. Då är en ljudbok perfekt att ta tillflykt till.

 48. I de flesta sammanhang, i bilen, på bussen, i tvättstugan… ja, listan är lååång 🙂

  Men allra bästa kombination är ljudbok i öronen och stickning i händerna! 🧶🧶🧶🧶
  I dessa jobbiga pandemi-tider är behovet av upprepade lugna rörelser i kombination med tider för tankar och reflektioner ovärderliga!

 49. Min gamla favorithobby var att läsa böcker, min nya att påta i trädgårdslandet. Med ljudböcker kan jag kombinera dessa två kärlekar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.