Och jag blev överraskad

Så är man en usel Fars dag-firare som dessutom jobbar denna söndag (i och för sig delvis med Ernst i knät, men det gick bra ändå!) och vad kommer jag hem till…

DETTA! Julmyset! Haha, lyckan i kroppen när Johan och barnen hade överraskat mig med att plocka fram ljusstakarna i fönstren ut mot gatan. Alla var tända. Nystädat hemma också. Så fint. Och varsin åt barnen i deras rum. Först på hela Narvavägen och på tok för tidigt men åh, så glad jag blev.

Väldigt mysigt att sitta här nu, vid vårt stora köksbord, och kämpa med ännu en text till boken, med tekopp och datorn i ljusstakarnas sken.

Jamen god jul på er då! Älskar Johans filosofi med att hellre börja tidigt – men att sedan städa bort allt så julen är över. Eh, alltså, kommer att övertala honom om att ljusstakarna är kvar januari ut men, ja, det tar vi… Sen. Nu kör vi, ny vecka. Mer om det imorgon, vi har bland annat en Säker stil Talks-frukost på onsdag som är ett stort arrangemang och så ska jag kicka igång min klädutmaning #Ebba10 – men flest jobba igenom den här texten. Och njuta av mysbelysningen…

16 reaktioner till “Och jag blev överraskad

 1. Vi tände ’julutomhusbelysningen’ idag!!!! Såå fint när jag kom hem efter kvällsjobb på Arlanda!!!!!!⛄️⛄️⛄️⛄️⛄️⛄️

 2. Hahaha jag bor några portar från er (i 29an), min man har sagt att vi INTE fick vara först i kvarteret men nu är det ju bara att tuta och köra, TACK 😉

 3. Hej! Jag har följt din blogg i ett flertal år och tycker att den varit välskriven och trevlig att läsa. Nu har jag bestämt mig att sluta följa den, vilket såklart inte kommer påverka dig men som jag hoppas kan inspirera andra att göra samma sak. Den hejdlösa konsumtion och flygresandet du beskriver gör mig förtvivlad när vi alla borde veta att jorden står på gränsen till ett totalt sammanbrott till följd av vad vi människor utsätter den för just till följd av konsumtion och koldioxidutsläpp. Snälla, tänk iallafall på dina barn och barnbarns framtid och överväg att ändra ditt beteende.

  1. Nu får du ta & ge dig.
   Det är absolut ditt val vem du väljer att följa & inte följa men du kan inte ställa krav på Ebba och andra bloggare. Alla gör som man själv vill. Alla väljer själva på vilket sätt de vill bidra till världen och miljön.

   Tror du att genom att du slutar följa Ebba så blir hon inspirerad till att sluta flyga? Vi kan inte ställa dessa krav på någon utan vi är ansvariga för oss själva. Rannsaka först dig själv och ditt liv. Gör du allt möjligt som kan göras först själv? Och om svaret är ”JA” och du känner fortfarande att du vill göra ännu mer så har jag dessa förslag för dig:

   – Dra ihop ett gäng människor och håll i protester ute på gatorna för att få igång människor att bidra till vår värld.
   – Starta en blogg/sida som upplyser folk kring miljön & vad man kan göra.

   Eller typ tusan andra grejer! Tusen andra grejer som inte involverar att attackera enskilda människor och deras vanor. Bara för att bloggare är offentliga människor innebär inte att det är fritt fram för alla att DÖMA. Sluta upp, det är mobbning. Gör rätt för sig själv & försök därefter inspirera andra utan pekfingrar!

   1. Förlåt för massa stavfel. Blev lite väl engagerad! 😂

  1. En sån bra kommentar!!
   Jag instämmer helt med dig och hoppas att fler än jag följer ditt exempel att lämna denna blogg.

 4. Helt ok att starta tidigt 😍https://metromode.se/noje/studie-visar-de-som-borjar-julpynta-tidigt-ar-lyckligare/

 5. Jag tog fram dom för några veckor sedan redan! 😀 Jag ser det som belysning också, inte bara för julen, men jag kommer inte ha kvar dom såå länge efter jul dock. 🙂 Det är ju så mysigt så jag ser inget fel i att ta fram tidigt.

 6. Är helt på Johans linje här! Även i diskmaskinsfrågan… 😉

  Jag väntar nog till 1a advent men plockar bort i mellandagarna. Kommer även köpa granen då. Adventsstjärnorna får vara kvar ett tag till…det är mysigt i mörkret.
  Och att plocka ur diskmaskinen är det absolut tråkigaste som finns, därför vill man maxa när det väl ska göras…så att det blir så sällan som möjligt.

  Kan även instämma med några andra om ett hållbarhetstänk saknas i bloggen. Kolla trendenser för inspo! Kommer dock inte sluta följa!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.