Nattens kungliga chock

Hej denna soliga måndag och… Jag måste erkänna att jag är i någon slags kunglig CHOCK efter nattens bombnedslag till Oprah-intervju med Harry och Meghan. Jag vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på, vilket inte brukar vara fallet för mig?!

Jag måste helt enkelt landa detta, titta mer noga, läsa alla reaktioner. Ta in. Lyssna på era tankar därute. För det är mycket att ta in. Det är en historisk intervju, i kungliga sammanhang, utan att överdriva det allra minsta. Det är ett fruktansvärt, vidrigt sorgligt vittnesmål om rasism, psykisk ohälsa, om självmordstankar och om hur det fungerar (eller tydligen inte ALLS fungerar snarare…) i det innersta hjärtat av engelska kungahuset, med all makt det sitter på.

Så oerhört modigt och starkt av Meghan att vara så ärlig, att orka berätta så ärligt. I synnerhet när de lyckats ta sig ur det liv de upplevde som en sådan mörk mardröm. Komma ut på andra sidan. “Ger man sig in i leken…” och så vidare, jag förstår det resonemangen – men ändå inte. Alls. Tycker egentligen om den typen av resonemang.

Bär också med mig det sorgliga i hur paret beskriver den totala bristen på stöd från Harrys familj. Så fruktansvärt sorgligt ändå. Och så hopplöst förlegat. Ja, måste helt enkelt landa i detta – hur känner du, som hunnit se eller läsa om intervjun?

KOMMENTERA GÄRNA!

91 reaktioner till “Nattens kungliga chock

 1. Tacksam för tips hur man kan se intervjun i fullo? Finns den att se för alla? 😊

 2. Fast det här är ju bara den ena sidan av historien? Man vill ju gärna ha en reaktion från hovet om anklagelserna om rasism. Det är ju såklart oacceptabelt. Men sen känns det ju ensidigt, det är är ju enbart deras syn på vad som hänt. Och vad jag förstår inte en enda fråga om hennes egen pappa och den konflikten? Fortsättning lär väl följa. Kan ändå inte låta bli att känna att det känns väldigt ”Hollywood” över det hela….

 3. Hej! Jag håller helt med dig! Samtidigt finns det ju en gnagande känsla av att de profiterar på detta istället för att försöka lösa problemen med Harrys familj. För det är ju faktiskt hans familj som de hänger ut. De vill ju både ha kakan och äta den eftersom de gärna vill vara kungliga men bara på sitt eget sätt. Jag har ju alltid älskar Harry och Megan och de verkar äkta och härliga men samtidigt även verklighetsfrånvända och bortskämda. Svårt detta!

  1. Instämmer med dig, känns ovärdigt med den här offentliga pajkastningen. Särskilt som man säger sig vilja värna om sitt privatliv.

 4. Håller helt med om att detta bara är en sida av historien! Jag tycker inte att det är särskilt sympatiskt att de väljer att hänga ut andra på det här sättet, samtidigt som de säger sig själva ha blivit så otroligt illa behandlade. Det känns som en ren smutskastning av hela det brittiska kungahuset. Väldigt sorgligt.

  Jag kan inte heller se det som att Meghan på något vis är en stark person som orkar berätta, tvärtom tror jag att de båda gillar att synas på detta sätt, annars gör man väl inte en sådan här intervju?? Det känns väldigt amerikanskt och historielöst alltihop.

  Som någon skrev häromdagen här har Harry ju tidigare visat enorm brist på omdöme, genom att t ex klä sig i SS-uniform på en maskerad. Jag tror absolut inte att detta bara handlar om Meghan, jag tror att de eggar på varandra att genomföra sådana här märkliga saker, såsom denna intervju.

   1. Amerikanskt och historielöst, som i att det inte finns samma förståelse för att monarkin är ett statsskick i en demokrati, inte t ex en presidentfamilj, med personer som är politiskt valda och därmed lättare kan dela sina åsikter. Tycker helt enkelt inte att det är så trevligt att dela med sig av sådana här problem i en publik intervju.

  1. Men det är att vara ett bra omdöme menar du att vara rasistisk inför föräldrarna och deras barn som inte ens fötts ännu, pga dennes förmodade mörkare hudfärg ?! Förfärligt!! Usch, bra att dem rör om i den här föråldrade grytan lite så det kommer upp på bordet vad som händer där bakom alla ”fina kulisser. Det är verkligen ingenting som ska döljas! Fram och ut med det, Usch!

   1. #Betty, annan Katarina här.

    Det kan ju vara en oro som uttrycks pga den rasism som Harry beskrev i sitt pressmeddelande långt innan bröllopet som Meghan mötte i brittisk press. Det kan vara plumpt eller obetänksamt uttryckt av nån i familjen. Men att familjemedlemmar utrycker sig plumpt inför olika företeelser är inte ovanligt. Kungahuset behöver vara förberedda på allt som kan hända. Behöver detta verkligen vara så uttalat rasistiskt? Äldre generationer (i alla kulturer) är präglade av en annan tid. Men även Prins Philip, över 100 år, har väl uttryckt rasistiska kommentarer eller kanske mest längre tillbaka. Men fått lära om men nu ligger han väl för döden.

    Tex mina föräldrar uttryckte sig inte hundraprocentigt när min syster kom ut. Men de är inte homofober. Allt är bra nu.

    Allt som sägs till dig sägs inte med ond avsikt utan oftast obetänksamt.

   2. Den “första” Katarina här, håller med min namne. Jag har inte alls uttryckt någonting om att det skulle vara bra att vara rasistisk, då måste du ha misstolkat det jag skrev.

   3. Vi vet inte alls hur den dialogen var. Den som berättade (Megan) har själv bara hört detta via Harry.
    Och han backade helt ur och lekte att han är beskyddare. Tror han blev fångad i sin egen lögn till Megan.

  2. Ang ”historielöst” och att inte förstå monarkins roll i ett demokratiskt samhälle, så är detta 2021!!! Var finns demokratin i att höja personer av kunglig börd över andra människor? Sedan är jag själv både intresserad och fascinerad av engelska kungahuset och dess historia, som den anglofil jag är, men tycker det är hög tid att inse att även de är människor av kött och blod, med känslor som alla andra. Och med rätt att ha både gott och dåligt omdöme. Väntar i övrigt med att ha åsikter tills jag ikväll sett intervjun.

 5. Har inte sett intervjun och har inte TV3/Viafree, så kommer inte se den heller. Den enda reflektion jag kan bidra med är att jag förstår att de hoppade av, förmodligen urartade det och de såg ingen annan lösning. Jag tror inte Meghan hittar på att hon mådde riktigt dåligt och tycker inte hon ska anklagas för att ”förstöra relationen” mellan Harry och William. Har själv levt med destruktiva släktrelationer och vet att det inte går att ”bita ihop” hur länge som helst. Oavsett visar det här på hur förlegat det är med monarki. Konfiskera någons pass och körkort- sånt trams!

 6. Har länge tyckt att monarkin ska avvecklas, överallt, för allas skull. Hoppas att detta är ett steg på vägen.

 7. Hej Ebba, jag letade efter intervjun, men hittade inte vilken kanal den var på. Var det cbs den amerikanska kanalen 🙏🏻

 8. Har inte sett hela intervjun, men sett delar och läst, är inte så förvånad eller chockad. De verkar båda ha dysfunktionella bakgrunder. Och då urartar det till slut.

  1. Du menar Ida att ngn utsätta för rasism på grund deras dysfunktionella bakgrund? Nej vet, även svarta från superfina trygga familjer blir utsatta för rasism! Suprise!

   1. # Sofia Orrebrink
    Jag tycker det blir ogint att kommentera som du. Att Ida i en kort kommentar fokuserar på en aspekt eller tanke man har, här dysfunktionell uppväxt betyder inte att man tror det du skriver. Man kommenterar inte allt. Nått man tänkte på så då skriver man det.

    Rasism idag trumfar allt, speciellt i USA. Är det så säkert att samtalen som fördes innehöll ren rasism från Charles, William eller Kate. Utan mer pragmatiskt, detta måste vi tala om för pressen har uttryckt sig rasistiska om Meghan och hur ska det eventuellt bemötas framåt när barnet är fött. Rätt krasst. Men så tror jag de måste tänka om allt.

    Jag tycker intervjun innehåller massa uppstaplande av allt de utsatts för, ett offerperspektiv. Åh Kate fick mig att gråta en gång innan bröllopet. Som att de bara öser på med små och stora saker för att rättfärdiga sitt val.

   2. Sofia Orrebrink Så klart att rasism är oacceptabelt och dysfunktionellt.

 9. Kan hålla med om att det känns märkligt att flytta till LA, teckna avtala med Netflix mm om man vill ha ett mer anonymt liv. Och att det verkade som att de inte förstod att man inte får profitera på sin kungliga roll genom att starta ett varumärke tex. Men samtidigt tror jag att den mediala bevakningen i UK av kungligheterna är 100 gånger värre än normal bevakning av kändisar i Hollywood.

  Min bild är att brittiska hovet är otroligt konservativt, med det menar jag både kungafamiljen men även hela staben runt de, och att det kan vara svårt att kliva in där med mer liberala värderingar och dessutom en annan etnicitet.
  Ingen av oss vet så klart vad som är sant men min uppfattning är att Meghan har haft det vansinnigt svårt och utsatts för ren och skär rasism, tex i pressen.

  Titta på det svenska kungahuset tex. Hur lätt har Sofia haft det egentligen? Utan att hänga ut ngn kan jag säga att jag överhört folk i kretsarna kring de som i början inte sade speciellt snälla saker om henne direkt.

  Jag är inte republikan men man kan nog fundera både en och två gånger kring om inte monarkin snart har spelat ut sin roll om de fortsätter att bete sig så här allihopa.

  1. Vet inte riktigt vad man ska tänka om dem, de båda känns på något sätt så extremt privilegierade och förstår inte hur verkligheten ser ut för andra människor. Förstår inte hur de från första början trodde att de kan både äta kakan och ha den kvar.
   Det som varken Meghan eller amerikaner ändå verkar förstå att England är en representativ monarki, Harry och Meghan kan inte branda det hur som helst eftersom kungahuset är en statlig institution. Det tillhör staten i slutändan och det är upp till det brittiska folket att bestämma om de vill fortsätta med det eller inte.

  2. # C

   Ja håller med att Sofia inte hade det lätt, inte heller Daniel. Det utrycktes väl föraktfullt om Sofias bakgrund, typ slampigt och white trash. Men tycker inte det gäller bara flottare klass. Finns en sammanhållning i alla miljöer där människor som kommer utifrån och inte tillhör blir utsatta för skitsnack.

 10. Tycker det är super att någon äntligen säger ifrån. Det är ju inte direkt första gången brittiska kungahuset behandlat kvinnor riktigt illa (Diana, Fergie, Margret etc). Bara det att de tillsätter en utredning över Meghans behandling av anställda men inte när prins Andrew hänger med Epstein… Nu har de mött någon (Meghan) som inte tänker ta skiten utan står upp för sig själv och säger ifrån, grymt tycker jag. För att vara tyst och försöka lösa det inom familjen verkar ju inte ha funkat varken nu eller tidigare, så att göra det publikt kanske är enda sättet att få till någon ändring.
  Sen visst, lite hollywoodaktigt med Oprah och allt är det ju, men tror inte det hade spelat någon roll vilket forum de än gjort detta i, kritik hade kommit ändå.

 11. När det kommer till rasism och psykisk ohälsa så är jag glad att de inte bara ville lösa det med familjen, utan pratar öppet om det. Kanske förstör det familjerelationer – men bidrar till något större för världen?

  Ska med stort intresse se intervjun ikväll och läsa alla kommentarer här. Intressant att ta del av andras tankar.

 12. Ja Diana kritiserade ju också hovet, på sitt sätt Det är väl inte dåligt att kvinnor vågar stå upp för sig själva.

  1. Precis, Diana berättade till och med i intervjuer hur hon hade försökt ta livet av sig när hon var gravid men ändå agerade inte hovet något nämnvärt. Nu upprepar sig historien på många sätt men ändå är det Meghan som får ta smällen.

 13. Jag tycker det finns två sidor av det här, det ena är hur Megan bemötts och det andra är hur de själva beter sig.
  Tycker inte alls hon förtjänar att utså rasism och elakheter och det har ju framkommit att det brittiska kungahuset är väldigt konservativa (men det är svårt också när vi bara har en sida av historien).

  Men jag tycker också att de försöker äta kakan och behålla den och önskar att Oprah vågade fråga om detta.

  – Varför förväntar de sig att Archie ska få en titel om de inte är kungliga längre?

  – Varför trodde de att de kunde skapa ett Sussex Royal varumärke och profitera när de inte var medlemmar av kungahuset?

  – Varför är Harry så förvånad att de enda pengarna han fick var sin mammas arv. Prins Charles har väl ingen skyldighet att att försörja sin son och han kan ju inte få skattepengar längre eftersom han inte jobbar. Liksom större delen av världens befolkningen måste han skaffa sig ett jobb.

  De vill leva sitt egna liv och inte synas i pressen (negativt) men gör verkligen allt för att fortsätta vara aktuella. Jag tror verkligen att om de ville skulle de lätt få styrelseuppdrag i diverse företag och vara ansiktet utåt för välgörenheter, de kunde tjäna pengar på det och dra sig undan lite mer. Att Netflix och Spotify var enda sättet för dem att få jobb känns som ett dåligt argument.

  1. # Ema

   Ja håller med om det du skriver. Det om Spotify och Netflix känns lite parodiskt, två företag som betalar dyrt med pengar och kommer vilja marknadsföra till max. Vet inte kanske Harry är så van vid extrem rikedom som flödar in att han fattar ett sånt beslut lite i panik. Allt de säger kommer ju slås upp i pressen. Förstår inte varför de inte kör en mycket lägre profil med välgörenhet. Herregud vad de skulle ha access till vilka organisationer, regeringar, företag som helst. Och kunna göra det bra.

  2. #ema Exakt det som du skriver tänkte jag också. Varför skulle Harry förvänta sig pengar från sin familj? Det får väl ingen annan människa? (Förrän det blir ett arv) Folk jobbar och tjänar pengar.

   Blev också förvånad över att de är så upprörda över att de inte får betalda livvakter längre. Eftersom de inte längre är en del av kungafamiljen, så kan de väl inte förvänta sig att staten ska betala deras livvakter. Därmed inte sagt att de inte behöver skydd. Det finns väl många kändisar som är i behov av livvakter, men det får de väl betala för själva i så fall.

 14. Just nu negativt inställd till Harry och Meghan. Mycket A men inte B sägs (för de vill inte hänga ut nån). Eh….det är ju just det som de gör. Kletigt. De är fullt medvetna att hundratals miljoner kommer se detta. De har lämnat, visa klass och knip igen. Hårt kanske men tycker detta slår tillbaka på dom. Detta är ingen privat familj utan Meghan gifte in sig i Storbritanniens monarki och statsskick. Det vet Harry (väl?), han borde kunna kliva ur sin navel, ta ansvar för att leda i denna situation. Haft en plan för att ta några år off för att bilda familj och sen gliiiida ur, innan ett utträde. Ok han behöver bearbeta sin knepiga uppväxt, men detta Alexanderhugg alltså. Detta är större än honom och Meghan. Vill han rädda sin bror och pappa och störta monarkin, gör det på ett annat mer ansvarsfullt sätt.

 15. För det första, hur vet du att Meghan är ärlig?
  Jag tycker att det går att ifrågasätta många saker i interjvun. Den görs av en vän till paret = de kritiska frågorna lyser med sin frånvaro. De säger sig vilja ha “privacy” men gör en intervju av denna sort….bäddat för uppmärksamhet. Vad är syftet? De säger sig älska the Queen och har hela tiden blivit väl behandlade av henne men hela intervjun bidrar till att svärta ner allt det som drottningen står för. Tycker också att anklagelserna om rasism är otroligt allvarliga, och att i det skedet inte berätta vem (vilket ju genomgående är temat under hela intervjun, det refereras till “them” men vem avses egentligen?) de syftar på är inte särskilt schysst. Personen ifråga borde ju konfronteras och få bemöta anklagelsen. Likaså är det inte fint att dra upp storyn om att Kate fick henne att gråta? Uppenbarligen har Kate bett om ursäkt och Meghan har förlåtit henne och tycker hon är en bra person, så varför dra upp det ånyo???
  Låter också otroligt märkligt att brittiska kungahuset inte skulle ha tillgång till medicinsk expertis som hade kunnat hjälpa henne när hon mådde psykiskt dåligt?
  Det hela är bara sorgligt, och tyvärr inte särskilt sympatiskt att framställa sig själv som ett offer i alla sammanhang. Kate har aldrig gjort så, och därför har hon nog också vunnit respekt. Hade Meghan och Harry hanterat saker och ting annorlunda hade de kunnat lämna kungahuset med hedern i behåll, men nu sänker de sig till en ovärdig nivå och matar vargen.

  1. Jag uppfattade helt och hållet att hon nämnde Kate incidenten för att när den kom ut i pressen på fel håll insåg hon att hovet inte skyddade henne mot lögner.. Meghan sade alla visste det var tvärtom men dementerade inte storyn.. De dementerade tex ett påstående att Kate opererat brösten utomlands men inte en ren lögn inom familjen.. Meghan upplevde att då trillade polletten ner hos henne att hovet var emot henne…

 16. Tycker det känns väldigt ojuste att dra upp historien med Kate som fick henne att gråta, känns ju mer som allt är ett välplanerat spel för galleriet/miljonerna. ”Fråga om Kate/fråga om detta osv”. Har svärtar Meghan ner Kate, utan att hon kan ge sin sida av saken. Och att de gifte sig tre dagar innan det TV-sända bröllopet känns för mig helt absurt, DET är ju verkligen skådespel från bådas håll när de då var gifta. Haha, kunde det inte räckt med en liten vigsel och sparat på skattemiljonerna i då fall (kommer inte ihåg om Charles fick betala ur egen ficka)?

  1. Vad är det som är så svårt att förstå med att man kan vilja ha en liten privat ceremoni, och samtidigt göra det som man fått veta är ens jobb och plikt?

   1. Vad är det för fel med en privat ceremoni först?

  2. Men det var inte oschysst när tidningarna skrev om att Meghan hade fått Kate att gråta och “the firm” inte gjorde något åt det utan lät det spridas?

   Att två människor som älskar varandra önskar ha en privat ceremoni är väl ingenting konstigt alls. Tror du på riktigt att de hade kunnat gå till drottningen och sagt “hörru, vi vill gifta oss privat så vi struntar i hela detta enorma tjohej som kommer gynna landet enormt på olika sätt, vi stryker det helt enkelt”. Att tro att det var ett alternativ är ju naivt om något.

 17. Blir ledsen när jag läser många kommentarer här. Vilken trist och gammaldags människosyn många av dem avspeglar. Att man inte skulle få ha behov av och rätt till att berätta sin egen historia, bara för att man tillhör/tillhört den kungliga familjen?

  Naturligtvis kan Harry och Meghan både vilja vara privata, göra gott (“public service”, som Harry kallar det) och försörja sig samtidigt. Jag tror inte alls de gör det för att synas, men för att försöka göra det bästa de kan med de kort de har. Det är väl det de flesta av oss försöker, priviligierade eller inte.

 18. Håller med det som alla har skrivit ovan, jag har själv varit ett stort fan av Meghan men gillar inte hur hon spelar förvånad över hur det kungliga livet visade sig vara. Rasism och de trakasserier som media har utsatt henne för är totalt oacceptabelt, det ska såklart ingen behöva utstå men gemene man kan ju föreställa sig hur det brittiska kungahuset är, att det är ett konservativt kungahus som håller hårt på miljoner år gamla traditioner och seder. Kunde ju inte direkt komma som en överraskning för henne att hela hennes liv skulle vändas upp och ner i och med att hon gifte sig med prins Harry. Väldigt märkligt tänkt också att vilja äta kakan och ha den kvar och sen också sura när man inte får som man vill, det här med att inte ge Archie nån titel är ju heller inget konstigt. Prins Charles gjorde ju bara som kungen, genom att minska kostnader, vilket är helt rätt och det är lite väl överdrivet att tro att det har att göra med just Archie.

  Såg i förra veckan att Victoria för andra året i rad fått QX pris och tycker också att diskussionen borde lyftas upp. Jättebra att Victoria står upp för allas rättigheter men gäller det även familjemedlemmar av det svenska kungahuset? Hur skulle det tas emot av kungahuset om V helt plötsligt kom ut? Eller om Estelle som ska över kommer ut som gay? Skulle det tas emot med öppna armar och skulle hon kunna bli drottning? Vi ska inte tro att det brittiska kungahuset är unikt, även det svenska kungahuset har sina sidor…

  1. Haha “miljoner år gamla traditioner” överdriv inte nu…. Traditioner går att ändra och det brittiska kungahuset bör överväga att förändra en och annan tradition om de vill vara kvar i framtiden också.

   1. Vi ser hur traditionerna har ändrats i det svenska kungahuset, i riksdag och regering och i domstolsväsendet. Brittiska kungahuset har ett mycket större stöd hos den brittiska befolkningen än vad det svenska kungahuset har och de kommer tveklöst att vara kvar även när vi är i graven. William och Kate är superpopulära och väldigt omtyckta och det är ju de som ska ta över-

 19. Detta är ju bara från EN sida. Känns sådär tycker jag. Sen att ställa upp på en intervju tycker jag är ganska lågt, men “money talks”. Meghan kan ju verkligen inte vara helt förvånad över hur det engelska kungahuset jagas av pressen, sen inte sagt att det är OK. Hon måste ju ha förstått att livet aldrig mer kommer att bli detsamma.

 20. Jag vet inte heller vad jag ska tro. Men mobbningen som pågår på bla Twitter mot Kate Middleton är inte ok, precis som det självklart inte är ok med kommentarer kring hur barnets hudfärg kommer bli. Och detta tjafs kring vem som grät för några brudtärnors klänningar, alltså är inte sådana kommentarer lite väl mycket skvallertidning, av precis samma låga och tarvliga karaktär som Harry och Meghan själva vänder sig emot? Även om Meghan ville visa att det var hon som var offret och inte Kate.
  Vilken soppa alltså….Jag som är långtifrån att vara någon rojalist känner plöstligt en varm känsla för det svenska kungahuset, med sina uppenbart sunda värderingar och framförallt KÄRLEKSFULLA relationer mellan familjemedlemmarna. Det verkar sipprat ut gift från de brittiska slottsväggarna i flera decennier…

 21. Kan någon exakt förklara VAD det är som brittiska kungahuset har gjort mot Meghan? Har förstått att livet i ”utkanten” av den engelska kungafamiljen med alla krav som följer med rollen (och privilegierna) kanske inte är helt enkelt alla gånger och att den egna valfriheten är kraftigt begränsad. Men just det kan ju inte komma som en överraskning, ens för en amerikan?

  Men på vilket sätt har hon blivit illa behandlad?

  Nä, hade varit mer klädsamt om de hoppat av (kungligt liv är inte för alla) och fortsatt att leva sitt liv utanför strålkastarljuset. Det inbegriper knappast en intervju med Oprah.

 22. Jag blir helt chockad av många kommentarer här, är folk verkligen såhär hemska eller är det för att jag oftare hör den amerikanska/brittiska informationen om vad som händer och en del försvinner i det svenska mediabruset?

  Meghan och Harry har aldrig sagt att de inte vill vara i rampljuset vilket många tjatar om, “behålla kakan och äta den samtidigt”. De har sagt att de vill ha ett privatliv och själva kunna välja vad och till vilka medier de delar med sig av – en enorm skillnad. Jag kommer ihåg vilken skandal det var när de ville hålla sonens gudföräldrar hemliga eller när de ville gå förbi “the Royal-Rota”.

  En kvinna lämnar hela sitt liv för att gifta sig med en man från en annan kultur, land och dessutom som tillhör en kunglig familj. Hon är amerikan, de har oftast ingen aning hur det fungerar med kungligheter och hon har själv sagt att hon blev helt chockad över hur annorlunda det var. Hon sitter i tv och berättar om hur hon har haft självmordstankar, hur hudfärgen av hennes barn diskuterades INNAN denne ens föddes samt ytterligare historier och folk sitter och kastar skit på henne.

  Jag tycker de flesta kommentarer är helt absurda och mest bara visar på oförståelse och hur man inte kan tänka utanför sin egna bubbla.

  1. Folk kastar inte skit på Meghan för att hon har haft självmordstankar och blivit utsatt för rasism utan hur hon och Harry hanterat hela den här situationen.

   Visst, Meghan är amerikan och har kanske ingen aning om hur saker och ting fungerar men Harry vet hur saker och ting fungerar.

   Det här med att äta kakan och behålla den handlar inte bara om media utan om hur de ville använda sin “royal status” till att tjäna pengar. Till exempel ville de behålla sina titlar och vissa privilegier (spokesperson för Invictus Games till exempel) men samtidigt kunna ta sig an andra uppdrag som intervjuer från Hollywood. Det här går inte att kombinera och det handlar inte om att vara elak utan om att kungligheter har vissa skyldigheter som de också får betalt för att genomföra genom skattepengar.

  2. Håller med dig! Blir helt mörkrädd när jag läser hur en del formulerar sig här. Samtidigt inte så förvånad för är med i Säker Stils grupp på Facebook och upplever ofta att det är ett hårt och oskönt klimat där också.

  3. Det som slog mig som sanslöst naivt var när hon berättade att hon inte förberett sig på det kungliga livet.. Meghan sade att hon inte tog reda på något utan lyssnade på Harry och tänkte att det hon behövde veta skulle han berätta för henne.. SÅ naivt och svårt att tro att hon verkligen tror sig klara sig på det med tanke på hur lång tid så många kungliga gemål väntar innan de tar steget.. Hastigheten på deras romans verkar ha lett till dålig förberedelse och liten kunskap.. Meghan tänkte det skiljer sig mellan det privata sättet och det offentliga sättet att hälsa på drottningen t ex.. Otroligt naivt!

 23. Jag kan inte förstå varför de inte ska ha rätt att berätta sin historia och vad som är problematiskt med det. Hon beskriver hur hon har varit utsatt för rasism och haft självmordstankar pga av det system som hon har hamnat i. Det engelska kungahuset har ju en historik av dysfunktionella beteenden inom familjen med Charles och Diana och hur hovet svartmålade henne när hon ville ta sig ut. Likaså Fergie. Och nu håller man prins Andrew bakom ryggen och svartmålar istället Meghan.
  Också fullt förståeligt hur Harry reagerar. Ett barn traumatiserat av sina föräldrars misslyckade äktenskap, medias jakt och behandling av hans mamma, det är ju fullt friskt och naturligt att inte vilja utsätta sin familj för detta igen. Den brittiska pressen har varit hemsk och rasistisk mot henne.
  Varför ska man tysta ner rasism och mobbing som försiggår inom den institutionen. Saker kan aldrig förändras om inte någon vågar lyfta på locket och exponera skiten.

  1. Även Meghan har sin beskärda del av dysfunktionell familj med tanke på pappan och systern som inte vill annat än att skada och hänga ut Meghan. Frågan är om Oprahs show är rätt forum för att reda ut familjekonflikter och annat. Och om paret inte får betalt fattar man ju inte varför de är med? Kan det vara uppmärksamhet?

   Kungahuset kan väl heller inte lastas för vad den brittiska (och utländska) pressen gör. De är ju själva offer för samma gamar.

  2. # Cella

   Jag vet inte vad som hänt bakom lykta dörrar. Men detta är inte bara en liten intervju. Dom representerar hela Storbritannien, det går inte att bara ta detta som en familjeangelägenhet, åh om du kände dig illa behandlad självklart ska din historia få berättas så att andra kan bli styrkta av erat mod att ta tag i sina toxiska familjerelationer.

   Kanske fel jämförelse men säg att tyska kanslern kände sig utsatt för att franska presidenten kallade henne stor (kroppsligt). Eller gjorde presidenten det? Det kan diskuteras. Offentligt. Gärna fram och tillbaka i två av Europas största ekonomier. Om och om igen i pressen.

   Ok du ska inte behöva utsättas för vad som helst. Men ja du representerar ditt land. Vissa saker får såna enorma, oöverstigliga konsekvenser. Så nej du kan inte ta allt offentligt.

 24. Förstår man inte en organisation, dess hieraki samt ens egen plats i denna kan ju varje dag vara en enda lång orättvisa/gråtfest. En riksdagsledamot som varje dag är rosenrasande för att denne inte får leda regeringen, tala till nationen etc (likt statministern) och skulle sitta och gråta ut i media över mobbningen o motarbetningen denne utsätts för pga detta skulle nog ingen lägga så mkt vikt vid. (Ân mindre om denne propsade på att det berodde på att X kom fr ett visst ställe eller såg ut på ett visst vis.) Svårt att se varken H eller M så korkade utan tror deras snyft upplägg, kängor mot kungahuset etc säger mer om vilka de tror är deras fans o vad dessa vill konsumera… (Likt Boris o Farage när de skulle ro i land Brexit.) Dvs man spelar på känslor som går hem i stugorna där fakta inte spelar någon roll för man vet varken nuvarande upplägg eller konsekvenserna av alternativen och nöjda med det (så man kan drömma upp egna scenarios utifrån tycke och smak). Efter tiden som varit känns det konstigt att inte fler tröttnat på att ge populister och megalomaner så mkt av sin tid och inte minst låta dom tjäna enorma pengar på sina utspel. Tror ingen med minsta lilla mediaträning (alt tillbringat någon som helst tid inom PR) tar deras utspel de senaste åren för annat än regisserad teater för massorna.

 25. Jag blir helt chockad och ledsen när jag läser många av kommentarera här, om att rasismanklagelserna skulle vara “överdriva”? På riktigt kan ingen som inte har en annan bakgrund/hundfärg/relgion någonsin relatera till hur det är att bli utsatt för rasism. Någon skrev att det finns klumpiga familjemedlemar som egentligen inte menar något illa och att andra är från en annan generation. OACCEPTABELT, det är aldrig någonsin ok att uttala sig illa om en persons hudfärg. Jag är halv svensk men det syns inte att jag är svensk, jag har i hela mitt 35 åriga liv fått utstå olika kommenterar/blickar/åsikter. Det är daglig rasism i Sverige och i resten av Europa, fruktansvärt. Sluta förminska anklagelser om rasism 2021! Jag tror på Meghan.

  1. Det folk analyserar är bevekelsegrunderna för att ställa upp och vad de säger och varför det är med. Man analyserar varje detalj. H + M har pr personer som hjälper dom. De har lång erfarenhet från pressen båda två. Alltså är folk krassa inför allt som sägs. Även inför att rasism nämns.

   Den skit som Kate gick igenom från pressen om utseende, personlighet och lämplighet utan att få minsta hjälp från kungahuset var vidrig. Som att kungahuset tänkte ”om hon klarar sju år utan att gnälla offentligt så visar hon rätta virke” typ. Vet nån vad hon gick igenom bakom lykta dörrar av familjemedlemmar i kungahuset? En dans på rosor att komma från medelklass till brittisk överklass? Ja tjena.

   Ja rasism, blickar är obehagligt att bli utsatt för. Men på riktigt har du den åsikten att Sverige och Europa är ledande på det området. Det existerar inte i andra världsdelar? Rasism mellan folk med samma hudfärg men annan nationalitet nej det finns inte?

  2. Fast Megan medgav att hon aldrig har hört något rasistiskt. Det är Harry’s återberättelse till Megan, via Megan’s återberättelse som du tror på här. Mycket som kan ha ändrats och modifierats på vägen

  3. Jag är oxå helt chockad!! Vilket dömande och vilken hårdhet i kommentarerna, var finns empatin? Vad är det som är svårt att förstå med att de vill dela och varför förminskar man tex Meghans upplevelse av rasism. Jag är kritvit men det är ju väldigt uppenbart att rasismen finns överallt o på så många nivåer sätter människor i underläge.

 26. Jag är på kungahusets sida och befarar att prins Harry bittert kommer ångra denna dumma intervju.

  1. Instämmer! Oavsett vad som hänt eller inte hänt, kommer detta ganska säkert slå tillbaka hårt mot paret.

 27. spiked-online.com/2021/03/08/the-unbearable-victim-complex-of-meghan-markle/

  Detta sammanfattar min hållning.

 28. Mycket som var konstigt i intervjun. Megan outar att någon har velat ha dialogen om deras barn potentiella mörka hudfärg.. när de var representanter för Commonwealth. Något hon inte hört själv utan återberättat av Harry. Själv backar han och vill inget säga när han får frågan.
  Samma sak när hon mår psykiskt dåligt och inte får stöd av HR (som inte har ansvar för henne). Även där sa Harry att han inte tog upp detta med någon för att HAN skämdes för hennes mentala ohälsa.
  Kanske är Megan’s verklighet inte helt sann utan har manipulerats av Harry. Hon blir ju även mer och mer isolerad.

  Tror Harry gillar och skapar kaos, samt vill framstå som god. Han har en rad skandaler i ryggen och Kungahuset har skapat hans “välgörenhet” och “militär assignment” för att tvätta hans rykte. Något de också tog bort när han nu lämnade.

 29. Jag vet inte, jag tror det här är svårt för oss “vanlisar att förstå”…
  Tänk dig att du har det jobbigt på jobbet och privat.
  Sen addera sociala medier och press på det. På toppen av isberget så är det din egen familj som beter sig illa mot dig. Sen att se alla felaktigheter, elaka rykten, glåpord, rasistiska kommentarer på det.
  Du får inte säga något, du ska bara ta emot för det är ditt jobb.
  Du får även inte söka hjälp, för det skulle sända fel signaler.

  Vi har människor som går in i väggen pga dåliga chefer etc. Psykisk ohälsa är inget att skämta om.
  Enbart för att man har en offentlig roll så ska man inte få tala vad som helst.

  Givetvis vill du ha ett privat liv men när så mycket falskheter sprids om dig och att allmänheten ogillar dig pga de tror att du har drivit din man till att gå emot sin familj.
  Jag hade inte klarat av att inte få säga mitt. Tvivlar på att man håller tyst och låter allmänheten och media tro och tycka. Speciellt om man inte har gjort något fel…

  Tror vi ska visa lite mer compassion.

  1. På vilket sätt har kungafamiljen betett sig illa mot Meghan? Rollen är ju vad den är, och den måste vara blind som trodde att det var en dans på rosor att leva i kungliga sammanhang (särskilt i England) eller extremt naiv som trodde att man hade mandatet eller charmen att förändra rollen eller kungahuset.

   Sen tror jag nog att Meghan hade kunnat skaffa hjälp för sina psykiska besvär – det är ju knappast kungahuset som hindrat henne. De har väl också en livmedikus som kunnat slussa henne vidare – verkar ju snarare vara Harry som inte hjälpt henne där.

   Och rasism – vad har kungahuset sagt? Om de har diskuterat potentiell hudfärg på sonen, vari ligger det rasistiska? De har garanterat också diskuterat om killen skulle bli rödhårig. Vad sa de egentligen?

   Så många frågor. Men inga konkreta exempel eller svar.

  1. Ja om det var så enkelt ” ekonomiskt lyckliga” blir inte drabbade av psykisk ohälsa
   Den artikel är så oerhört märklig ! Står för en okunskap utan motstycke !
   Sorgligt här kämpar människor Att inte orka leva drabbar helt utan yttre orsaker o journalisten borde vara mer insatt Suck

  2. Att referera till Lena Melin och hennes allmänna vanföreställningar vet jag inte om det är seriöst.
   Hon skriver ju de mest banala krönikor i de flesta ämnen och detta är inget undantag.

   Hon måste ju vara vansinnig som tror att inte rika människor kan må dåligt. Så om någon annan har det värre kan inte jag må dåligt? Blir jag friskare för att grannen har cancer? Trams rakt igenom från en vänsterskribent.
   Alla kan må psykiskt dåligt och det är inget att skämta bort/ förringa. Hon borde faktiskt skämmas!

   1. Klart att rika människor kan lida av psykisk sjukdom och må dåligt psykiskt av olika händelser i livet. Men har man gott om pengar så finns det flera viktiga saker som kan fixas, t.ex en bra bostad, mat, man har råd med terapi, åka på rekreation, man kanske inte behöver jobba fast man inte må bra psykiskt, detta förenklar livet för alla. Jag mår dåligt psykiskt och har ont om pengar, det är klart att det är jobbigt. Rika människor borde prova i ett år på att 3500 kvar när hyran är betald.

 30. Kan ändå förstå att de vill lämna sin sida av saken efter allt ffa Meghan fått utstå i brittisk press. Att vilja få någon typ av upprättelse är ändå helt förståeligt. Så klart det finns två sidor av samma mynt så varför skulle de inte få lämna sin version om det känns rätt för dem.

 31. Jag tycker det är chockerande även om vi nu bara hör ena sidan. Det är förfärligt att pressen fick ånga på med den ena storyn efter den andra om Meghan.
  Prat om barnets hudfärg, noll support vad det verkar, borttagna titlar för barnet, inga vakter och förföljelse i pressen. Nej fy fasen för den där uråldriga institutionen. Det är för likt berättelsen om Diana i The Crown.
  De borde istället ha fått support och kungahuset skulle kunna ha utvecklats och moderniserats.

  1. Archies titel var inte borttagen, han skullle aldrig ha fått en då hans pappa inte är tronarvinge. På samma sätt som att Prins Charles syskonbarn inte fått titlar. Det har alltså ingenting med Meghan att göra även om hon vinklar det så.

   1. Prins Andrews barn är ju faktist prinsessor.

   2. Det stämmer MEN de gjorde ett undantag för William och Kates 2 yngsta barn vilket de inte gjorde för Archie. Det är DÄR det konstiga ligger och Meghan var även väldigt tydlig med det.

   3. Men Louise är det så konstigt om William är tronarvinge? Jag tycker det verkar rimligt och logiskt förankrat, ett beslut helt likt kungens beslut kring kronprinsessans barn. Även om jag har all förståelse för delar av deras kritik känns den saken mer som egen tolkning?

 32. Monarkins representanter är inga starka makthavare i dag… de måste konstant akta vad de gör och säger då monarkins överlevnad i samtiden och framtiden är långt ifrån självklar. De stora makthavarna idag finns på sociala medier, kändisar, influencers osv, och denna kategori tillhörde (tillhör) Meghan Markle. Dessa makthavare behandlas som kungar och drottningar, men är samtidigt mer privilegierade än kungligheter då de inte är lika begränsade av gammeldags och stela traditioner och krav. Min analys av Meghan och Harrys intervju med Oprah är alltså att de sparkar på någon som redan ligger ner. Monarkin som redan hängde på en skör tråd, är nu ännu skörare.

 33. Hej! Jag tycker det är en beundransvärd intervju och är glad för M&H att de vågat berätta sin version. För ja, såklart det är deras version, det är det enda vi alla kan berätta, vår egen version av hur vi upplevt saker. De verkar i mina ögon ha försökt göra mycket för att lappa ihop relationen och få stöd inifrån familjen, men såklart de till slut behöver rentvå egna namn. Och att de sluter avtal med Netflix, VARFÖR är det fel? Skall de bara få leva på Harrys arv resten av sina liv? Helt vanliga jobb som vi här bakom rutan har kommer de aldrig få. Dessutom har de starka röster värda att lyssna på, så de gör nog val som är bäst för just dem. Och helt vanliga liv får de ändå aldrig, så att anklaga dem för att gå tillbaka till rampljuset är lågt. Jag tror också det är få Hollywood kändisar som får så överdriven bevakning som engelska kungahuset. Go Megan, Go Harry!

 34. Meghan har många svåra relationer i sitt liv, pappan, systern etc. Mycket troligt att det inte slutar här, hon verkar inte vilja jobba för goda relationer, vilket innebär att man måste kompromissa själv. Tids nog kommer nog Harry sakna England och sin familj och tröttna på Meghans grepp. Vilka har de nu att fira födelsedagar och jul med? Tror det kommer sluta med skilsmässa och Harry vill komma tillbaka, tyvärr inte så lätt..

  1. Men snälla. Meghans halvsyster verkar hon ha träffat 2 gånger de senaste 20 åren. En halvsyster som inte verkar vara den härligaste, hon ändrade till och med sitt efternamn tillbaka till Markle efter att Meghan hade börjat träffa Harry. Hennes pappa har ju också betett sig på ett sätt som gör att det inte går att reparera. Det har nog ingenting att göra med att hon inte vill jobba för goa relationer och födelsedagar och jul kan man fira med sin familj som man väljer, det måste inte alltid vara blodsband.

   1. Om det nu är sant. Enligt systern svar som går att läsa idag ändrade hon sitt namn för väldigt länge sedan, långt innan M säger att hon gjorde det. OM det är sant, och M ljuger i denna del, faller trovärdigheten i hela historien. Rasism är såklart ett exempel på något som aldrig ska accepteras. Men om M ljuger i andra delar bär hennes berättelse inte heller trovärdighet i denna del. Jag kan för lite för att granska de uppgifter som framkommer, och som borde gå att faktakontrollera, men den som gör det kan nog avgöra om berättelsen i sig bär trovärdighetens prägel. Bara för att någon oemotsagd säger något betyder det ju inte att det är sant. Eller falskt heller för den delen.

 35. Jag såg hela intervjun igår kväll, och jag var också i chock!
  Både för allt hemskt och fruktansvärt de berättade, men också för att de gör det på de viset på TV som alla i hela världen kan se.
  All rasism mot Meghan och brist på stöd är fruktansvärt. Det är inte okej någonstans. Man förstår att de ville step back och inte vara så aktiva i kungafamiljen.
  Sedan var det väl några grejer de sa som inte helt stämde? Det där med prinstiteln exempelvis. Det är inte Charles som är kung nu, utan det är ju drottningen så då får inte barnbarns barn titlar, det har ju ingen av de andra fått (bortsett från Williams barn som ju faktiskt kommer bli kung en dag, och barn till en kung). Och gick inte Charles in med pengar och betalade deras säkerhet när kungahuset drog bort Harry och Meghans säkerhet i Kanada? Jag kan ha fel, men har för mig detta.

  Det jag känner är att det är en sida av myntet, även om allt de säger är hemskt och deras uppfattning och då är den också rätt uppfattning. Sedan förstår jag inte hela grejen med Kate? Varför ta upp det. De visade väl inte så mycket? Och när Harry “pratade ut” om hans spända relation med Charles och William. De kändes mest jobbigt att se. Hur ska Harry och Meghan kunna komma tillbaka till den familjen på semester på Balmoral eller firande av någons födelsedag? Eller de kanske inte bryr sig om det, för nu är de så trött på allt, och kör sitt race?

  Det är ju också “tacksamt” på ett sätt att hoppa på kungafamiljen, då Harry vet att de inte kommer kunna försvara sig på de sättet som de gjorde i Oprah-intervjun. Kate och William kan ju inte sätta sig ner på TV och svara så brutalt ärligt på allt som hänt.

  Jag tror att denna intervju va otroligt sårande för monarkin. Denna institution som drottningen ägnat hela sitt liv åt. Såklart att är mossig och bör uppdateras, men som jag läste i en annan artikel: intervjun var som att bomb efter bomb landade på Buckingham palace.

 36. Gränslöst, ovärdigt o inte minst manipulerande. Attribut såväl H som M premierat på varsitt håll långt innan de blev ett par el iscensatte denna intervju. Som att lyssna på “Blondinbella”x2. Gör vidriga saker mot sin omgivning men alltid offer resp hjältar i sin egen historia med betoning pa egen. Omdömeslösa och emotionellt fortf 5 år gamla. Stackars anhöriga.

 37. Visst var intervjun chockande! Och jag håller med många här ovan att det är kluvdelat, man lider med Meghan och Harry samtidigt som det är något som känns så oerhört tragiskt att bevittna en konflikt mellan familjer och kungahus på det här sättet. Man vill ju bara att alla ska vara glada!

  Jag väldigt nyfiken på hur kungahuset kommer svara på detta. Som kriskommunikatör är jag spänd på hur de väljer att agera mitt i denna totala kris! Tänker att dom ändå MÅSTE kommentera detta på ett eller annat sätt och hoppas åt deras vägnar att de får säga sin sida av myntet vilket jag jag även tror gynnar deras rykte. Men Oh my god vilken drama! Ska bli kul att följa samtidigt som man lider med alla inbladande. PUH, vilket mess! To be continued helt enkelt…

 38. Håller med! Jag har sett intervjun och fick chock efter chock. Jag tyckte den var fantastisk på många sätt men önskar ju samtidigt att de inte gjort den. Insynen i skillnaden mellan att vara människa som vill leva ett liv och det som är företaget/varumärket kungafamiljen har kanske aldrig varit tydligare, jag kan liksom inte släppa att det är två världar som totalt krockar. På ena sidan privilegiet, traditionerna, statusen, monarkin, pressen och på andra sidan frihet att kunna styra sitt eget liv, självförverkligande och mental hälsa.

 39. Jag vet inte riktigt vad jag skulle tycka om det här hela… Meghan behandlades hemskt och rasistiskt av brittisk media från första början, jag har ingen tvekan om det – jag kommer ihåg många hemska rubriker från mina arbetsresor till England och hur jag mådde lite illa för det det handlade om en riktig levande människa, inte någon tecknad figure. Men det där att man sedan säljer sin egen story till Oprah och CBS och hjälper dem att tjäna tiotals, om inte hundratals miljoner, går inte riktigt hemma hos mig.. Då stöttar man liksom det system som man själv avskyr.

  Däremot har jag alltid upplevt att kungafamiljen välkomnade henne med öppna armar. Hon fick vara med och fira jul i Sandringham genast och hon fick följa Harry, drottningen, Charles och Camilla till evenemang väldigt snabbt. Till och med Meghans mamma välkomnades med.

  Intervjun var jobbig och sorglig för mig på många sätt. För det första, är det jätte sorgligt att hon har mått så illa och upplevt att hon inte får någon hjälp. Det är också så fel med rasism.

  Men det där att Harry sitter där och gör sånt här till den familj som alltid tagit hand om honom, som beskyddat honom genom alla hans egna skandaler, som sett till att han som inte klarade av sina studier och knappt fick någon exam fått en karriär… Vad bittert. Och jag tycker att det är så fel att säga att man älskar drottningen och att hon är “wonderful” medan man medvetet försöker förstöra hela den institutionen hon har kämpat för hela sitt liv. För om man på riktigt älskar och respekterar någon, beter man inte sig på det här sättet. Och så naiva kan de inte vara, att de inte skulle förstå hur allvarliga konsekvenser deras intervju kan ha.

  Intervjun innehöll också lite för mycket “fake news” om tex. Archies titel och bröllopet. Det skulle ha varit mer trovärdigt om man inte hade tagit upp dem eller om Oprah hade gjort lite mera backround study och utmanat paret. De beskrev också hudfärgsdiskussionen på olika sätt – vad som nu sedan är sanningen vet bara Harry och de som varit involverade i diskussionen.

  Jag tror att Meghan inte riktigt förstod vad hela kungahuset handlar om. Det är ett statskick och drottningen är statschef, kungafamiljen är inte en grupp av influencers. Fast man skulle tycka vad, måste man bara bita ihop och äta middag med idioter som Donald Trump och le. Och när livet i palatsen var inte som hon hade förväntat sig och hon fick det publicitet hon fick, var det bara för mycket att ta i – vilket jag förstår. Det som jag dock inte förstår är att det kom som en överaskning för dem att man inte kan bygga ett varumärke och tjäna pengar genom att vara kunglig. Och tyvärr känns det lite så som taijmingen med covid-19 var väldigt dålig för paret: de försökte bygga sitt varumärke samtidigt som alla andras intresse och tid ägnades åt pandemin. Nu plötsligt var det viktigt att komma ut med den här storyn.. varför? Ja, kanske för att bygga det där varumärket och skapa ett liv som influencer. För man skulle ha bra kunnat leva ett liv i lugn och ro och vänta några år tills den älskade och wonderful drottningen skulle ha gått ur tiden till evigheten och försöka förbättra kontakten med fadern och storebrodern på ett annat sätt.

 40. L: Fast även Carl-Philips barn är ju prinsar och Madeleines barn är det inte eftersom de själva avsade sig dem. Archie är nummer 6 i succesionsordningen och borde ha fått en prinstitel, så det är definitivt något konstigt över detta. Även Eugenie och Beatrice har ju prinsesstitlar.

  Dessutom var det ju inte själva prinstiteln som var det viktiga för Meghan och Harry, utan den säkerhet som följer med titeln. De lever under konstant dödshot och precis som Harry sade så är ju detta något han ärvt, de hot som kommer med att vara född i hans familj, och därmed borde inte säkerheten ha tagits ifrån dem, prinstitel eller ej. Han kan ju inte rå för vilken familj han fötts in i och hoten kvarstår oavsett om han lever som seniora kunglighet eller ej.

  De löpsedlar Meghan har fått utstå, att hon är en hora och att Archie ser ut som en schimpans. Vilken människa klarar av det i längden utan att bli nedbruten? Och VARFÖR ska man behöva stå ut med det? Nej någonstans är det faktiskt nog. Helt oacceptabelt och bra att de berättar.

  1. Visst är Madeleines barn prinsar och prinsessor så som Carl Philips, men ingen av dem fem är
   HKH:are. Och det var nog kungen som tog bort HKH titlarna, ingen sa av sig dem.

   Jag sa inte att man behöver stå ut och bara ta det publicitet som Meghan fick, tvärtom. Jag sa att jag förstår henne. Men deras intervju var inte riktad bara mot den brittiska median, den var också mot kungafamiljen och det förstår jag inte helt för de är ändå hans familj, och livet som kungafamilj har inte varit någon dans på rosor för dem heller och de kan inte riktigt försvara sig.

   Beatrice och Eugenie är drottningens barnbarn, Archie är inte. Edward och Sophie tackade själva nej till prinsess- ovh prinstitlar till sina barn så som Anne genom att hennes barns far inte ville ta emot någon titel och prins- och prinsesstitlar kan man inte ärva via modern (vilket jag har svårt med som feminist, men jag har också svårt med monarkin som statskick på 2020-talet men det är en helt annan diskussion 😊). När det gäller Williams barn, blev George en prins för han är blivande kungens äldsta barn och för att ge samma titel till hans syskon måste drottningen göra ett undantag och typ be lov från parlamenten.

   När det gäller Archies säkerhet, skulle man säkert ha tagit hand om det som Harrys och Meghans barn. Så vill jag iaf tro. Nu fick de det låta som man skulle ha kastat honom ut, och så har det knappast varit men det vet jag jo inte. Inte har Beatrice eller Eugenie heller 24h säkerhetsbevakning, eller Edwards barn. Har månne ens Carl Phillips barn? Jag kommer ihåg att jag iaf sett några artiklar att tex Madeleines säkerhet förhöjdes för några år sedan pga någon hot, kanske Victoria har varit den enda av kungafamiljen som haft 24h säpobevakning.

   Som sagt, Jag vet inte riktigt vad jag tycker om hela intervjun. Den var en sida av mynten, den andra får vi kanske aldrig höra.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.