5 böcker jag vill läsa i höst

Okej, hur går det med DETTA? Jomen, nu så! Nu är en leverans på väg från Adlibris (och ja, inlägget innehåller köplänkar till Adlibris) med böcker. För en gångs skull inte bara till barnen, utan också till mig.

Tänkte passa på att göra en veckans “Topp 5”-lista här i bloggen, på just detta tema. Here we go, fem böcker jag vill läsa just nu:

Först ut, Margaret Atwoods efterlängtade, redan på förhand hyllade “Gileads döttrar”! Alltså, som jag längtar efter den här boken. Har ju slaviskt följt tv-serien, som började helt baserad på Atwoods moderna dystopi-klassiker och som sedan fick… Tja, ett eget liv. Vet att vissa anser att serien “flippade” men jag kunde ändå inte sluta titta. Tack vare fantastisk skådespeleri och fängslande öden. Så peppad på att läsa den här boken, måtte den leva upp till förväntningarna. Sedan fortsätter jag längta efter fjärde säsongen av “Handmaid’s Tale”.

Andra boken? Karolina Ramqvists senaste, “Björnkvinnan”. Okej, vill läsa ikapp alla böcker av Karolina Ramqvist så kanske egentligen borde backa och börja från början? Hmmm, nån som vet?!

Tredje boken? Ett SÄKERT kort, nya från Liane Moriarty. Mmmm. Man får följa nio personer som av olika anledningar har anmält sig till en hälsoretreat. Den här vill jag läsa redan i helgen, när jag av olika skäl lär få ovanligt mycket lästid. Som jag längtar!

Fjärde boken är… Okej, jag erkänner, en bok som är liiite mer till barnen. Men faktiskt också till mig. Nyutkomna “Svenska hjältinnor”, som verkar vara en bok som jag kommer njuta av att högläsa. Kul! Efter rekommendation här i bloggen (tack) klickade jag nu också hem två första Pax-böckerna till dottern.

Femte boken är en härlig deckare, eftersom tja, jag älskar deckare. Spänning. Bladvändare. Alltid. Men det måste vara bra deckare. Välskrivet, driv i storyn. Och det tror jag att nya “Flickorna utan namn” av Mikaela Bley är, där vi får följa reportern Ellen Thams arbete med flickor som försvinner på ett internat i de sörmländska skogarna…

Nej, apropå spänning och deckare! EN till måste med! Den här sprillans nya av Niklas Natt och Dag. Uppföljaren till succéromanen ”1793”, som var ungefär vidrig i klass med “Handmaid’s Tale” men jag KUNDE ICKE sluta läsa! Måste, måste, måste läsa även “1794”, måste klicka hem nu.

KOMMENTERA GÄRNA! Har DU nån bok på sin “jag vill läsa”-lista inför hösten?

19 reaktioner till “5 böcker jag vill läsa i höst

 1. Hej!
  Vilka bra tips 👌🏻
  Skulle du inte berätta om din tandställning? Heja dug u vilket fall. Har själv tandställning som vuxen.

 2. Hej!
  Tack för bra tips. Ett tips om du gillar spänning (deckare) De vänsterhäntas förening av Håkan Nesser. Tack för en bra blogg och kram till hela familjen.

 3. Allt jag fått lära mig av Tara Westover. Ingen deckare utan skildring av att växa upp i en mormonfsmilj, helt avskärmad från samhället. Läser den nu och riktigt längtar till i morgon bitti när jag ska åka buss till jobbet och får läsa igen!

 4. 1794! Jag blev helt uppslukad av 1793 trots att den var äcklig och hemsk… 😊 har höga förväntningar som jag hoppas infrias!

 5. Har tyvärr inte ro att läsa under terminerna (förutom facklitteratur då, arbetar som lärare), då familj, jobb och träning kommer före. Läser då på loven och är mycket sugen på Allt jag har fått lära mig, på höstlovet.

 6. Just nu är jag inne på att läsa klassiker som Madame Bovary, Svindlande höjder, Unga kvinnor (innan jag ser filmen kanske) och först ut blir Emma av Jane Austen!

 7. Älskar boktips! Missar tyvärr bokmässan i Göteborg i år, men läsa tänker jag göra ändå. Jag har många böcker på min höstlista, här är tre av dem:
  1. Sönderslagen – Emma Johansson
  2. Bergens stjärnor – Jojo Moyes (utgivning 3 oktober)
  3. Bitterljuva dagar – David Nicholls

  Hoppas de är lika bra som jag tror och hoppas. 🙂

 8. Åh jag vill så gärna fortsätta att läsa Lena Andersson’s “Egenmäktigt förfarande och utan personligt ansvar” Började i somras,mycket lovande två böcker i en,men du vet man tror att semesterlunken ska hålla i sig året om,varför tar jag inte bara den där boken istället för mobilen när jag sitter på min favoritplats i soffan?!

 9. Tove Alsterdal står på min lista! Men skriver upp Karolina Ramqvist också.

 10. Ebba går det att ändra färg på länkarna i texten? Skulle uppskatta det så mycket. Jag ser inte vad det står på länkarna som har den färgen. Kanske svart färg som är understruken skulle funka?

 11. Boken til Moriarty «Ni vilt fremmede» (som den het på norsk) er kjempebra,du kan glede deg!❤️ Pluss at den blir TV-serie på HBO med Kidman i en av hovedrollene ❤️❤️

 12. Tröjan på bilden, vilken fin!

  Vart kommer den ifrån tro? 🙂

 13. Jag har läst Liane Moriarty “Nine perfect strangers”, och gillade den 🙂 Dock hade jag nog väntat mig lite “mer” haha! SKa bli spännande att se vad du tycker.
  Sen har jag läst båda Sally Rooneys böcker i år, och älskar dem! Hon skriver om känslor och relationer på ett så fint och “verkligt” sätt.
  Sen hade jag velat tipsa om Andre Aciman också. Så fina.

 14. Jess Hill – See what you made me do. Rekommenderas starkt. Viktigt ämne.

 15. Jag tipsar om min makes sprillans nya bok Dramatiska damer – sjuttiofem porträtt från fem århundraden. Ett litet drömprojekt som blev till verklighet då han, som är historienörd, slog sig samman med coola illustratören och konstnären Maria Persson. Ok, jag är partisk, men det blev en så himla fin och viktig bok om kvinnohistoria. Och, till skillnad från många andra böcker i ämnet, så riktar den sig till vuxna!

 16. Ett boktips som min 8-åring slukade är handbok för superhjältar. Hon läste alla fyra böckerna på tredagar för hon kunde inte sluta läsa 🙂

 17. Allt jag fått lära mig, Tara Westover- eller originalspråksvarianten Educated. Hennes historia och minnen av en uppväxt utanför samhället med otillräckliga föräldrar och i en miljö där få griper in. Och om kärlek som tittar fram ibland och värmer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.