Måndagsrapporten – kvinnodagen och en nedräkning

MÅNDAG: Hej kvinnodagen, en fin och viktig dag som jag väl inte planerar att “fira” men än att hylla alla fantastiska kvinnor i min närhet. Tacksam för det. Så väldigt tacksam. Och alltid bra att passa på att prata med barnen om varför kvinnodagen behövs, och ge dem (och mig själv) en liten historielektion.

Hejdå sportlov, nedräkning till påsklov? Eller okej, nä inte riktigt så – men det ÄR ju faktiskt inte långt kvar till påsklovet?! Våren rusar verkligen fram, känner jag. På något vis är det ju ändå en lätt nedförsbacke mot sommaren nu, trots pucklar i form av virus-mörker och en värld i pandemikris. I påsk planerar vi att vara tio dagar i det vita, aprilkalla huset i Falsterbo. Jag längtar så! Titta till, fixa i huset och trädgården, grilla på terrassen, dra fram minitennisnätet på gräsmattan, miljöombyte för oss alla fem – och inte minst träffa barnens farmor och farfar som ju varit därnere i sommarhuset i över ett år nu.

Måndagen drar igång veckan med mötes-förmiddag. Ny vecka, nu kör vi! En sådan bra rutin vi kört hela våren, oavsett om alla inte kunnat vara med. Visst, det sägs att man ska ha “måndagsmöten” på tisdagar för att alla bara behöver ösa undan i mailen och på “to do”-listan på måndagen, men jag tycker ändå att det funkar. Har testat tisdagsmöten också, tycker liksom inte att det känns lugnare då, haha?!

Emilia och jag har avsatt eftermiddagen för poddar, dessutom är lunchträning inbokad. Bra med endorfin-kick inför inspelning! Måste också säga att det är så ROLIGT med Säker stil svarar-podden och all fin respons på denna nya måndagskompis. Inte minst avsnittet om smycken, kul att folk gillade så mycket!

TISDAG: Produktsläpp på Bookbinders som jag ska jobba med på förmiddagen, ska uppdatera på sociala kanaler och har dessutom en kampanj som rullar hela veckan (EBBA15 ger 15% rabatt på allt, förutom präglingen och redan nedsatta produkter). Sedan jobblunch med Emilia och vi planerar att sända LIVE från @sakerstil från hennes kontor. Mest på kul, för att prata om boken, svara på stilfrågor och ja, LIVE-hänga lite helt enkelt. Skoj! På eftermiddagen admin-jobb med Säker stil. Det behövs. Puh. Långa listor och många saker att bocka av.

Kanske hinner jag följa med och köra Marianne till simningen? Vill gärna göra det, så jag ska faktiskt försöka prioritera det. Man får ju inte följa med in ens, tyvärr, men ändå mysigt att köra dit och hem och hinna småprata på vägen. Kanske kan jag ta en promenad under tiden eller sätta mig någonstans i närheten och jobba. Ja, eller i bilen helt enkelt…

ONSDAG: Plåtning hemma hela dagen. Längtar! Kul projekt att plåta och vill plåta lite inspirerande vårfina outfit-bilder till flödet. Plötsligt blev man ju sååå sugen på vår-inspiration och att skifta om lite i garderoben. Även om jag stor del av tiden går i träningskläder, eller ett kashmir-set och tofflor hemma, så blir det ändå också tillfällen för jeans, blusar, vårjackor och kanske rent utan en och annan kjol. Jippie!

Emilia kommer förbi en snabbis för att vi ska fota några bilder ihop också. Bland annat till en kul LIVE-sändning vi ska göra senare i mars som jag VET att många har önskat och efterfrågat. En favorit i repris, men givetvis 2.0. Nån kanske kan gissa?!

Johan spelar tennis på kvällen, till tio, så jag kommer nog unna mig att somna med barnen i vår stora säng. Lyx. Stackars Johan får baxa över barnen till deras sängar när han kommer hem, som ett litet extra träningspass, hehe…

TORSDAG: Nya podden kommer ut, jag ska lägga ut i mina kanaler och givetvis lyssna igenom. Förra veckan kom jag in i ett möte med podden i öronen och skrattade så tårarna nästan rann, åt vår egen podd?! Var liiite svårt att förklara detta utan att verka ha drabbats av något slags storhetsvansinne. Men jag kunde ju inte låta bli när Emilia berättade om vrålen i kudden…

FREDAG: Fredagstennis på morgonen – och sedan skaffa nytt pass. Vilket jag skulle gjort förra veckan men fick ställa in och boka om, för att det körde ihop sig. Sedan direkt till en studio för att förbereda fredagens LIVE-sändning, som vi ska göra hos vår poddpartner Zalando, med fokus på vardagshjältar i garderoben. Vi tänker dock zooma in på vårgarderoben, eftersom vi själva är så sugna på det nu. Tipsa om klassiker, stiltips och visa favoriter. Det blir skoj, jag uppdaterar mer om exakt när, hur och var på Stories såklart.

Sen blir det sent eftermiddagsjobb för mig, med ännu en inspelning. Ser redan nu att den här dagen kräver matsäck och förberedelse, för att få ihop balansen. Så får det bli! Och sedan, hem och däcka i soffan och försöka hålla ögonen öppna hela “Talang”…

LÖRDAG OCH SÖNDAG: Halleluja för helg! Halleluja för Mello-final. Det får nog bli tacos och en rejäl uppladdning inför detta, som väl ändå MÅSTE kammas hem av Tusse? Eller blir det The Mamas som skräller och gör det igen?! Eller Eric Saade? Ja, någon av dessa tre blir det ju, kom ihåg var ni läste det. Eller eh, kanske inte något superunik analys. Men en härlig lördagskväll blir det garanterat!

Annars så är det ridning på lördagen, om solen skiner åker vi kanske allihop med ut till stallet och gör det till en cykeltur. Med lite picknick och mutor KAN det gå. Jag har bokat in träning lördag eftermiddag och söndag morgon, håller så hårt jag bara kan i den rutinen och är så tacksam över att Johan inte gnäller om det. Känner mig ju inte som världens bästa mamma när jag drar iväg och TRÄNAR söndag morgon, mitt i härliga frukosten men VET samtidigt att jag blir en ännu bättre mamma efteråt. En stark, pigg och glad sådan.

KOMMENTERA GÄRNA!

3 reaktioner till “Måndagsrapporten – kvinnodagen och en nedräkning

  1. Varför skulle Johan gnälla om det? Gnäller du om hans tennis och sena jobbmöten?

  2. Hej Ebba och tack för din inledning till denna post. Fick precis ett reklammejl från Soft Goat i min inkorg. Du porträtterades på första bilden. Svarade:

    Hej Soft Goat och tack för ert mejl. Jag skriver för att sätta ljuset på det olämpliga i att skriva “Happy Women’s Day”. Idag är det internationella kvinnodagen. Det är en dag för att uppmärksamma kvinnors rättigheter och den diskriminering, orättvisa och övergrepp som kvinnor utsätts för, på grund av att de är kvinnor. 

    Det är alltså inget att fira eller hurra för. Istället kan vi alla göra något för kvinnors rättigheter idag. T.ex. stötta en organisation som kämpar och arbetar för kvinnors rättigheter. Förslag till nästa år: skänk en del av er vinst till UN Women. 

    Med vänlig hälsning,  Hanna Svanberg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.