Mors dag-stressen!

Hej måndag! Jag blev så stressad av allt firande igår i mina sociala kanaler. Eller alltså, inte STRESSAD direkt, men… Alla postade så himla mycket härligt. Själv blev jag helt blockerad, lyckades inte få ihop nånting vettigt. Sms:ade min egen supermamma Helen hemma i Göteborg, såklart, eftersom hon är vår klippa. Jämt. Insåg – försent – att jag borde beställt ett blombud. Men vi är väl lite lika även där, mamma och jag. Just högtidsdagarna är inte så himla viktiga alla gånger. Inte så noga, liksom.

Scrollade sedan igenom alla andras minnen, gamla bilder, hyllningar och vackra ord. Fint! Viktigt. Och bra. Mors dag må kallas “kommersiellt” men jag tycker att det är en jättebra dag. En dag för att uppmärksamma sin egen mamma lite extra. Genom ett sms, en tanke eller en blomma. En dag att vara tacksam över att själv få äran att hänga med ett eller flera små liv, genom livet. Också en dag att vara tacksam över att vi lever i en del av världen där en trygg start i livet är en självklarhet för de allra flesta barn – och mammor. 

IMG_1255

Foto: Frida Möller. Tänkte också igår på hur tacksam jag är över vår skatt: Marianne, Klas och Ernst. Jag tänker tillbaka på den här tiden för ett år sedan, när minstingen bara var några veckor gammal. Hur självklart allting kändes, så snabbt, när han kom. Hur flera väldigt stora beslut som gnagt inom mig länge plötsligt blev solklara. Trots lite “kaos in da house”, som 7-åringen uttryckte det igår. Eller kanske, tack vare just det?

IMG_1325

Nu ska jag ringa upp en person som sitter i Danmark om ett extremt spännande förslag, som liksom låter lite för kul för att vara sant. Kanske är det helt enkelt en försenad Mors dag-present till mig?!

KOMMENTERA GÄRNA! Blev du uppvaktad på Mors dag? Eller uppvaktade du din egen mamma?

10 reaktioner till “Mors dag-stressen!

  1. Min man var bortrest igår så jag och barnen fixade lite mors dags-mys själva. Det blev sovmorgon, scones-frukost i solen och sen chokladbollar till fika. Så mysigt även om det inte blev några paket eller storslaget firande. Men det bästa av allt är ändå barnens (2 och 7 år) kramar och ”Du är världens bästa mamma!” 😍

  2. Grattade min 85-åriga mamma på morsdag med blomma och bakelse! Själv fick jag finaste lilla mon amie mjölkkanna från mina döttrar, perfekt när jag ska inta mitt kaffe med mjölk på altanen varje underbar solig dag!

  3. Jag, min mamma, min svägerska och hennes mamma firade med jordgubbstårta ute i solen, så gott och härligt. Sedan blev det grill hos svärmor lika härligt det. Idag kom maken hem från jobbet med en fin ros. Något han inte alls behövde köpa men som gjorde mig så glad. Jag vet att jag är den bästa mamman till våra 3 söner men en ros i uppskattning gjorde mig extra glad.

  4. Såklart inte. Jag styrde present till hans mamma liksom fika för alla. Jag fick inte ens en kram. Plåster på såren att jag fick ta fika som nummer två? Eh nej. Tröttsamt.

  5. Hyllade min mamma ovanligt mycket i år, vilket hon verkligen förtjänar. Inser mer och mer vilken kämpe hon är. Ju äldre jag blir desto mer förstår jag hur fantastisk hon är och hur tufft hon har haft det.

  6. Mors dag. Superkommersialiserat jippo. Ett nytt fenomen. Ganska i alla fall. Förväntningar och besvikelser. Press och stress. Var dag ett liv och kom i håg era mödrar var dag eller åtminstone varje vecka.

    1. Tja, nytt och nytt, mors dag har firats i snart 100 år. Men allt är ju relativt såklart.

  7. Efter en ovanligt dålig natt och alldeles för tidig väckning så åkte jag iväg och veckohandlade på morgonen medan resten av familjen delade på den frukost som fanns (tomt skafferi) :O jag köpte hem fryst tårta. Fick sedan äta frukost i lugn och ro medan de små var ute. Passade på att beställa morsdagspaket till mig själv och min egen mamma från Unicef. Fick blommor när barnen kom in. Jag och treåringen åt tårta medan min man var ute med den sovande bebisen. En ovanligt upphackad söndag när jag var alldeles för trött hela dagen men i slutändan så blev det väldigt bra fastän vi delade mycket på oss så hann vi mysa en och en och så småningom tillsammans också.

  8. Jag tycker att morsdag är både viktig (för mig) och en bra dag! Jag blev firad av min man och vår lilla 1-åring med ett jättefint handskrivet kort och ett fint apelsinträd ❤️ Blev jätteglad!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.