Mors dag – OM (!) jag får önska…

/ Innehåller affiliate-länkar, produkter utvalda av mig /

Okej, helt ärligt så har det aldrig blivit så att vi firat de här dagarna med pompa och ståt hemma hos oss. Det kan ju låta trist – och ja, det LÅTER trist men jag tror att det hänger med hemifrån mig? Även hemifrån Johan? Namnsdagar, “årsdagar”, mors dag, fars dag, visst firar vi lite grand, lite på skoj och kanske med en blomma, en extra god middag eller ett kort.

Egentligen är det rätt lagom, eftersom det innebär extremt låga förväntningar och extrem glädje om någon av oss väl får ihop någon form av firande?! Jag tycker på sätt och vis om det. Men… Innerst inne kanske man också ibland längtar efter lite mer firande. Fast jag vet inte. Men okej, om jag då var en sådan som hade en önskelista till mors dag. Ponera att någon nu bett mig om det?! Och dessutom uppmanat mig att fylla den med alla tänkbara härliga orimligheter? Och absolut inga barnteckningar, pärlplattor, inte ens frukost på sängen, utan bara högst materiella villhöver-ting? Alright, då skulle den se ut ungefär såhär:

Snyggt, skönt och stylish. Eftersom jag bor i leggings och sköna sweatshirts nu (sitter i skrivande stund i denna från Filippa K) – och kommer göra det hela sommaren – så hade jag blivit himla glad för ARKET:s nya kompressionsleggings (så skönt!) i helsvart. Eller deras snygga seamless. Ett stilsäkert mjukis-set i ursnygg beige-brunt med härlig hoodie och matchande byxor? Jomen, gärna det också. Sedan de nya superlyxiga Birkarna helt i läder till det. Som finns exklusivt på Matches Fashion. Puh, farligt fina är de!

Apropå brunt och snyggt, så står INTE dessa från COS på in önskelista. De kom nämligen hem till mig igår! Jepp, älskar dem. Otroligt sköna, rejält bra tighta, hög midja och sitter som berget. Finns även i underbara blå toner. Okej, vi fortsätter vidare med…

Något ljuvligt grönt till mitt kontor, från Svenskt Tenn. Tja, varför inte den lilla puffen i sammet, som ritades av Josef Frank för Svenskt Tenn cirka 1935? Eller klassikern 647:an som vi har hemma, som jag älskar, och visst hade även den varit otroligt fin på kontoret. Och när hen nu ändå är inne på Svenskt Tenn, så är ju de gröna bokhyllorna som farmor och farfar hade för alltid min drömbokhylla till kontoret. Två stycken intill varandra då, att fylla med böcker och Bookbinders-favoriter.

Apropå Bookbinders, så släpptes ju en underbar nyhet där i veckan, en lite större, papperskorgen förstås – men också lite högre variant av den klassiska A4-boxen. Jag önskar mig nya HÄRLIGA A4 High (som också finns i puderrosa och Smoke blue) präglad med “TEKNIK” i guld. Ääääntligen ha en bra plats för familjens alla laddare, sladdar och sådana prylar. Lycka att ha det på ett snyggt samlat ställe! Min egen Mors dag-present, till MIN mamma? Det blir denna, präglad med HELEN i guld på färgen sand. Hmm, eller kanske i rosa? Perfekt för “att göra”-listor, hon är praktiskt och kommer gilla ringpärmen som gör att man snabbt kan riva ur en lista, och ha denna fina penna fäst i ringpärmen. Smart!

Tenniskläder! Oj, som jag önskar mig nya TENNISKLÄDER! Jag är i och för sig helnöjd mer att mitt set har överlevt i tio år nu, där snackar vi hållbarhet. Dock vore det praktiskt att ha en uppsättning till, nu när jag spelar mycket. Blev sååå glad när jag såg detta hos Björn Borg, äntligen ett klassiskt set med ärm (vill inte ha ärmlöst) och kort kjol. Dessutom på rea, woho! Måste kanske blir en present till mig själv…

…Okej, på samma spår här nu – eftersom jag är lite (mycket) nyfrälst av livet med denna kompis, min underbara kompis Fitbit Charge 4 (som jag verkligen VARMT kan rekommendera, snygg, vattentålig, så himla kul funktioner, ja, måste skriva ett eget inlägg om denna känner jag) så är ju en del av min hälsopepp denna vår att dricka mer vatten. Min kompis Anna jagar på mig om att ha en kall flaska redo i kylskåpet, då blir man ju sugen på att ha en SNYGG sådan? Alltså, BKR-flaskorna i glas med silikonhölje, som skyddar, som nu finns hos Wakakuu.

Hoppsan, det blev visst en lång önskelista detta. Jag som började inlägget med att tänka att… Jag önskar mig ju egentligen ingenting. Oh well, avsluta måste jag göra med kritvita Nike-sneakers, som är min besatthet just nu. Dessa ursnygga 90-talsinspirerade Air Max finns på Wakakuu:

Man blir ju också lite lätt sneakers-besatt eftersom de tar SLUT så himla fort, när man väl siktat in sig på en favorit! Som dessa nykomlingarna från Nike med blå detaljer, herregud så snygga… Om man sedan är som jag, så vill man ju HELST lyckas haffa något på rean. Nej, nu får det vara nog med önskedrömmandet här. Jag avslutar med detta:

Varje sommar längtar jag efter att mixa och matcha mitt blåvita porslin nere i Skåne. Jag har några små äggkoppar i Swedish Grace Is och häromdagen drack jag te i den här koppen, helt underbar! Cervera har just nu kampanj på en hel massa fint från Rörstrand (bästa frukostskålarna!) spana in här.

Yes, slut på tipsandet för denna gång kära vänner därute och tja, vad det än blir av Mors dag 2020 så blir det toppen. Jag håller tummarna för ett kort från barnen, blir väldigt glad för en kopp kaffe och kanske, kanske unnar jag mig något från mig till mig.

KOMMENTERA GÄRNA!

17 reaktioner till “Mors dag – OM (!) jag får önska…

 1. Löve it! Så besviken jag vart på min sambo förra året, min FÖRSTA morsdag och han missar det ( han kommer på det typ 20.30 och springer ner till Ica och kommer hem med den sista buketten i stan, som redan vissnat typ) FYFAN vad arg jag var:)

  1. Hej,
   För att undvika besvikelser, missförstånd och tårar till en annan gång så kommunicera med din sambo. Visste han ens att du ville ha blommor/present eller choklad?
   Idag verkar dessutom mors- och farsdag blivit en dag då partnern ska/bör/vill/kan uppvakta sin andra hälft.
   Jag har alltid trott och gått efter seden att det är barnet som uppmärksammar sin mor eller far. Om hen vill. Och är barnen för små kan man ju vänta.
   Vill du inte vänta så berätta detta för sin sambo, vad du har för förväntningar och förhoppningar så slipper du förhoppningsvis bli besviken i framtiden.

   1. Jag är mer som du Nina. Jag uppmärksammar inte min sambo särskilt på fars dag och han uppmärksammar inte mig, jag är ju inte hans mamma. Jag kräver iofs inte ett generellt tack heller, det här är något VI gör tillsammans. Självklart uppskattar och tackar vi varandra men inte på någon särskild förutbestämd dag då handeln tjänar pengar på vissna rosor. Jag har också slutat försöka läsa hans tankar eller begära att han ska läsa mina, det tar för mycket kraft och leder till besvikelser. Att fira vår årsdag är viktigt för mig, inte ett dugg viktigt för honom men eftersom han (numera) vet hur jag känner så då gör vi alltid något speciellt tillsammans.

  2. Haha. Stor igenkänning på den! Var relativt nyförlöst när morsdag kom och alla vet ju hur man är då. Sömnbrist och allmänt knasig.
   Jag grät hejdlöst, då hade jag egentligen varit helt nöjd med bara några rosor egentligen. Kände mig så bortglömd!
   Låter kanske fjantigt, men ibland betyder gesten mer än man tror. Det är inte det ekonomiska värdet av det som ges.

   1. Jag var oxå nyförlöst och hormonell, hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle bry mig, men själva gesten hade jag uppskattat och behövt där och då:) inför i år bryr jag mig inte (tror jag…. hehehe) tillslut sa min sambo ”förlåt och grattis på morsdag” då vart jag gaaalen ”vadååå grattis på morsdag!!?? Du ska förfan säga Tack till mig” heher

   2. Haha, Camilla, jag har EXAKT varit där jag med! Nyförlöst, hormoner och sömnbrist och jag tror att det typ var min namnsdag – och jag började gråta?! Men så sant som du skriver, det är ju gesten som räknas! KRAM!

 2. Jag väntar fortfarande på att Johan ska unna dig en Chanel väska…

 3. Så glad att du inkluderade bokhyllorna för nu känns min önskan om Sac de Jour som en fullt rimlig nivå för morsdag! 🙂

 4. Jag önskar mig teckningar från barnen såklart, hehe, men har även gått loss på Mq’s utförsäljning så de får ge mig en fin tröja och halsband! Trenchen jag köpte blir från mig själv till mig själv… 😂

 5. Ja! Är så nyfiken på din recension av din fitbit, är såå sugen på en själv men vill veta om den är praktisk, smidig liksom? Eller om alla fiffiga funktioner är omständiga att komma åt på den lilla skärmen? Så beskriv hur du använder den nu!!!

 6. Högst på min önskelista står det en tatuering med barnens första bokstav.

 7. Åh ja, snälla Ebba! Skriv ett inlägg om din klocka. Är i valet och kvalet om jag ska satsa på en sån, eller om jag ska lägga lite extra pengar och köra på en garmin. Villhöver nåt som gör att jag kan lämna min stora, klumpiga telefon hemma när jag ska ut på löprundor.

 8. Trodde först jag läste ett gammalt inlägg. Tenniskläder är väl ändå inget man behöver nu. Det finns nåt som heter corona har jag hört… Då säger ni att man visst får samlas femtio personer. Men nu är det ju så att corona är väldigt lömskt och många vet inte att de är smittbärare. Så varför inte vänta med det vanliga livet, tennis, gym, shopping, ett tag till tills vi vet hur siffrorna pekar. Så självcentrerade behöver vi svenskar inte vara, fastän vi är vana vid ett liv i överflöd här.

  1. Bitte, det finns många utomhusbanor (både gratisbanor och banor knutna till en tennisklubb) som det går utmärkt bra att spela på även under coronatider. Jag kan inte komma på någon annan sport där man står så långt borta från varandra som tennis, dvs smittrisken torde vara försumbar.

 9. Hej! Vad är det för märke på de vita skorna på bilden? Följt länken men det är inte samma sko!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.