Emilias minneslucka – och hur vi arbetar med podden

Jamen, det är inte utan att jag blev lite lätt orolig när Emilia sa att hon behövde lufta en VIKTIG sak – just när vi slår oss ner hemma i min soffa med poddmaskinen!? Du som lyssnat förstår. Puh. Vi får ibland frågor om hur mycket vi planerar inför podden, hur vi arbetar med podden som vi ju levererat varje vecka i snart fem år nu (!) och det ärliga svaret är…

Vi har en ständigt bubblande Whatsapp-slinga, med idéer, tankar och planering. Länkar, idéer, fritt flöde! Och jo, även total idétorka är okej att dryfta här. Då hjälps vi åt, ena veckan kanske Emilia är taggad till tusen med idéer, nästa vecka jag. Faktiskt rätt ofta båda två, som i “Peppande eller provocerande”-podden. På något vis är podden så naturligt… Och så enkel? Är det rätt, så är det ofta lätt, som jag brukar tänka. Podden är en kanal som vi verkligen älskar, som kommer så lätt. Det blir verkligen en naturlig, härligt skön stund där vi får prata av oss, skratta, dryfta tankar, om garderoben och livet.

Vi har alltid en lös plan och “ram” kring tema och innehåll. Vissa veckor är det mer research. Exempelvis när vi går igenom våren och sommarens solglasögon-trender, eller “Vårens 10 trender”. Då har vi en struktur och en tydlig plan, som vi jobbar ihop innan inspelning. För att sedan alltid vara fria att frångå, men – som en klok redaktör lärde mig en gång: Det är alltid lättare att improvisera och känna sig fri när man är väl påläst och har en riktigt bra struktur i grunden.

…Vi har ett levande Google Docs-dokument, där vår projektledare Camilla också är med, där vi kopierar in inkommande frågor från lyssnare. På måndag ska vi faktiskt spela in en BONUSPODD fylld med just frågor, om allt från perfekta sneakers-frågor, handväsk-dilemma och styling-frågor. Då vet vi att vi har allt samlat på ett ställe, dit alla har tillgång, enkelt både från mobilen och datorn.

Bra, smidig teknik för maxat bra ljud och flexibilitet. Vi har investerat i varsin riktigt bra podd-maskin, som gör det möjligt för oss att podda såväl i en garderob (när vi gjorde en GARDEROBEN-special om förvaring, klädkammare, hacks och knep) som ute vid en solig brygga med fågelkvitter i bakgrunden. Vilket ju dessvärre ännu inte hänt i år, eftersom det varit så kallt men nu kanske, kanske nästa vecka?!

Japp, se nu till att njuta av solen och långhelgen. Ut på en promenad och skrapa ihop dina dagliga 10.000 steg (eller tja, det som man nu kan få ihop, häromdagen fick jag vara nöjd med 6700 och så blir det ju ibland) med DETTA i lurarna vetja!

KOMMENTERA GÄRNA! Och tusen stora varma tack till DIG därute som lyssnar på podden, som hejar på, som skickar frågor, som gör det möjligt för oss att driva vidare den varje vecka!

2 reaktioner till “Emilias minneslucka – och hur vi arbetar med podden

  1. Hej! Jag lyssnar periodvis mkt på er podd och är imponerad att ni får det att flyta på så naturligt utan att det låter inövat eller spontanrörigt. Sen kan jag sakna ibland att det inte handlar så mkt om mode.. modefreak som jag är…
    Just nu har jag kört fast! Är det ok att använda ylle/kashmir kappa ofodrad i ljus färg på student mottagning i kallt partytält? Eller annat förslag?! Har sån noja med att frysa och bara måste vara snygg på samma gång!
    Kram
    Eva

  2. Jag älskar er podd och det märks att den är genomarbetad och att ni är bekväma med varandra. Jag skulle verkligen önska att ni tog bort bakgrundsmusiken som är i en del av segmenten. Det är fint, men för många av oss med tinnitus (vaaanlig åkomma!) blir det lite för mycket med prat, musik och brus/tjut. Jag brukar hoppa fram men det är så trist och det begränsar också tillfällena när jag lyssnar på podden (måste ju ha händerna fria så inte när jag kör bil eller städar osv). Jag märker själv att jag väljer andra poddar under stressiga perioder (som för mig nu under Corona) lite för att podden enbart ska vara avkoppling och tiden för poddlyssning är begränsad. Det är så synd för jag gillar er verkligen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.