Mjuk vallmokaka med citron (och att njuta med måtta)

Lediga sommardagar ÄR inte lediga sommardagar om man inte får tid att svänga ihop en kaka eller två. Den här sommaren med en extra utmaning för min del: Att njuta lagom. Av riktigt goda saker. Med måtta. Njuta av den där suuupergoda biten vallmokaka till kaffet – men inte skrapa i mig barnens rester och kylskåpsäta en extra bit, eller tre, på kvällen. Äh, gör jag det så… Må så vara.

Om du ska svänga ihop något gott, testa då vår mjuka gudomligt goda vallmokaka med citron. Åh, kanske blir det att vi gör den här redan i eftermiddag (RECEPT finns här) eftersom det trots allt är en STOR dag idag! Det är ju…

Klas-dagen! Idag firar vi hela tre fantastiska Klas – vår lill-Klas, min kära Klas Johan (!) och hans pappa Klas. Det blir ett firande med distans i dessa tider men någon form av firande blir det nog trots allt.

Grattis alla Klas därute idag. Och KOMMENTERA GÄRNA!

6 reaktioner till “Mjuk vallmokaka med citron (och att njuta med måtta)

  1. Åhh kunde varit jag som skrev det där om lagom. Lagom är så himla svårt, för mig iallafall. Ibland känns det som att alla andra har kommit på det, hur man njuter lagom och det är bara jag som inte kan hejda mig. Kanske njuter vi mer än andra❤️
    En njutningsfull sommar önskar jag dig!

  2. Vallmokakan är fantastisk! Bakade den flera gånger förra sommaren och det blir repris i år också!

  3. Bilden på dig med vallmokaka är så vacker. Den skulle ju också vara tagen var som helst även i södra Europa. Måste försöka baka kakan.

  4. Jag älskar vallmokakan! Jag har bakat en i veckan i fyra veckors tid – om inte det är ett bra betyg så det jag inte 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.