Min skitdag och en kommentar som gjorde mig ledsen

Ni gör ju inte särskilt bra reklam för boken varken i podden eller här. Det känns inte som den är så genomtänkt utan mest ett hafsverk i panik

Usch, jag har haft en riktig SKIT-dag på alla vis nästan och så blev jag så ledsen över den här kommentaren som droppade in alldeles nyss. Som genast fick hejarop. Suck. Som vi jobbat med den här nya boken. Vi har kavlat, knådat och jobbat i månader med den här boken. Precis som med de tidigare två. Inget vi pratat om i podden eller andra sociala kanaler, eftersom jag är rädd att det blir trist?! Men nu i efterhand, så borde vi kanske gjort det. Suck.

Böcker för mig är det finaste som finns och jag har den allra största respekt för att vi får göra detta. Ödmjuk som bara den. Blir då så himla ledsen och arg på mig själv om det lät som att vi hafsat ihop det här på en kvart?! Tja, det kanske lät så i podden då. Och givetvis, allt som GÅR att missförstå väljer ju många att missförstå just den här hösten och vintern, upplever jag. Allt och alla. Fritt fram för det, liksom. Usch, då blir jag som sagt så himla ARG på mig själv. Så matt. Och ledsen. Som att vi sa, dumdristigt nog, om att vi drömde om att åka till Frankrike och skriva nästa bok. Samtidigt som vi pratar om hållbarhet. Även det blev förstås fel, vilket någon var snabb med att påpeka och tillrättavisa.

Så är det ju också, när man har en riktig prakt-skitdag. Då biter de där kommentarerna ännu bättre. Så, är det fler saker ni vill komma åt mig med, passa på idag vetja?!

Hoppas att ni därute har en MYCKET bättre dag än vad jag haft. Jag siktar på en bättre dag imorgon!

78 reaktioner till “Min skitdag och en kommentar som gjorde mig ledsen

 1. Hej! Strunta i det där. Jag ser fram emot boken jättemycket. Kram!

 2. Vissa dagar kan bli så. Försök glömma. I morgon kommer en ny dag, som blir så mycket bättre

 3. Jag älskar era kokböcker! Skit i de andra! Jag tror att du har en väldigt hög lägsta nivå så bara kör!

 4. Hej , sådana kommentarer tar !!
  Försök att skaka av dig ,, ni / du gör ett fantastiskt jobb!

  Kram

  1. Det är så tråkigt med alla missunsamma kommentarer du får, Ebba! Tänk att människor måste skriva precis vad de tycker, utan en tanke på att det sårar. Det är extra viktigt i dessa tider att vi är snälla mot varandra! Jag ser verkligen fram emot boken och vet att den kommer vara fabulös! Kram och trevlig kväll!

 5. Sådana kommentarer är skrivna av avundsjuka och missunnsamhet. Var stolt över din förmåga att prestera på kort tid under press istället, det är det inte alla som kan och det är en stor tillgång. Ta nu hand om dig, du är grym.

 6. Tänkte på att ni skulle vilja åka till Frankrike och skriva nästa bok samtidigt som ni tycker att ni är så hållbara i samma pod. Märkligt.

  1. Man kan åka tåg, och nu finns det dessutom publicerad fakta när det gäller flygens påverkan på utsläppen. Oerhört intressant hur liten skillnaden har blivit trots att flygen i stort sett stod stilla under en så pass lång tid att man har kunnat göra mätningar. Absolut, många bäckar små men den här flygskammen som många av er kör med är inte befogad. Vill man ha lättillgänglig information hade svt ett inslag om det imorse.

   Man får dessutom drömma. Min dröm är att skriva vid karga kusten i Cornwall. Försök inte ens ta drömmen ifrån mig, det kommer förmodligen inte bli så men DU ska inte få försöka påverka mig med en bitter kommentar.

   1. Var finns info om att flygtrafiken inte påverkar så mycket? Skulle vara så intressant att se.

  2. De sa väl inte hur de skulle resa?
   Plus att drömma har väl aldrig skadat.

  3. Sa de att de vill flyga? Annars behöver en ju inte tolka allt på det mest negativa sättet. Förra året reste hela min familj genom
   Danmark, Tyskland, Belgien och till Frankrikes kust. Utan att lyfta från marken en enda gång. Det var fantastiskt!

 7. Hej! Det finns alltid avund och onda tungor. Strunta i dom. Vi andra förstår att ni lägger ner massor av tid och energi på boken. Och ser så fram emot den. 😃

 8. ååååh jag känner med dig Ebba. Tycker så synd om dig som får sån trista kommentar. Förstår om den gör dig ledsen. NI är grymma på det ni gör och ni är alltid så positiva och glada och ni pratar gott om alla och ni sprider glädje och positivetet vart ni än går. Fortsätt med det =)! och jag tänker också att om Ebba och Emilia inte har pratat så mycket om deras bok innan så har de säkert ett skäl till det, de behöver inte dela med sig allting som de gör till oss. Och ang det med Frankrike: man får faktiskt lov att drömma och längta även om vi befinner oss i en pandemi. Det gör en inte till någon hemsk människa. Det är som om denna pandemin gör folk så missunnsamma och kräver att man ska vara perfekt i alla lägen och att man ska vara hållbar i precis alla situationer. Vi är bara människor och vi får lov att vara oss själva och drömma stort och längta till resor, till att träffa vår familj, till det livet som vi kunde leva före pandemin. Så fortsätt att drömma stort Ebba och fortsätt att längta efter saker, det gör jag också! Jag tänker att 2021 kommer att bli ett riktigt bra år med massa positiva nyheter för oss alla och välmående till oss alla =). Jag hejar på dig Ebba, fortsätt att vara du =) och bra att du säger ifrån också, det kan behövas ibland, speciellt i sådana här situationer. Stå på dig Ebba och hoppas att du får en bättre dag imorgon, med kärlek från Malmö

 9. Heja dig, samla kraft och kom igen. Du är himla bra, och det vet du.

 10. Ebba, all kärlek och pepp till er! Just att ni är så spontana, personliga och ärliga, Emilia och du, utan att redigera er själva utifrån ev. kommentarer – det är ju precis det som är så härligt! Snälla, fortsätt vara precis så bra som ni är, både i pod, blog o böcker – längtar till den! Puss o kram

 11. Släpp det, jag kommer tveklöst köpa nästa bok.
  Hoppas morgondagen blir bättre.
  Styrkekram till dig

 12. Tänk på hur många vi är som tycker du är fantastisk och en sådan inspiration❤️Jag vägrar gå med på att man ska behöva gå på äggskal i allt man säger och gör för att inte råka ut för massa hat. De som håller på så måste ha ett tråkigt och futtigt liv. Stor kram till dig-du är bäst❤️

 13. Bästa Ebba, heja dig och Emilia! Ni är grymma som gör detta och levererar. Med alla era skratt och den glädje ni berättar om bokskrivandet är det märkligt att andra misstolkar. Go girls! ♥️💫

 14. Ger dig en stor kram! Tycker du är så oerhört inspirerande, fantastisk och härlig i allt du gör.

 15. Ebba, du är en fantastisk tjej. Driven, ödmjuk, engagerad och en supermamma. Ta inte åt dig av kritik från bittra och elaka personer, troligen kvinnor som klankar på dig. Du är en stor förebild för många och så vacker med ditt härliga skratt och leende.

 16. Radera och släpp! Du kommer bli bättre på detta med åren! Vid 44 års ålder är det egentligen bara de jag älskar som kan komma åt mig. Resten skiter jag i!!! Kram å heja dig!

 17. Jag känner igen hur svårt det är att inte bry sig om negativa kommentarer, hur svårt det kan vara att släppa en sådan, trots flera positiva. Jag ville också säga hur mycket jag tycker om kokboken du gjorde med din syster och din mamma. Recepten är jättebra och boken får mig att vilja baka och laga mat💕

 18. Håller med om att det var en trist och ganska onödig kommentar. Vem som helst kan väl förstå att de enda som förlorar på om boken är ett ’ hafsverk’ (förutom förlaget då) är Ebba och Emilia själva, varför jag knappast tror att de skulle släppa ifrån sig ngt uselt. Men för all del, bläddra och se i boken när den kommit ut, är den dålig- köp inte! Ingen tvingar någon att köpa den. Varför måste man ta avstånd till något så kategoriskt, baserat på en podd- där det givetvis överdrivs en del för drama och underhållningsvärde. Jag ser iallafall fram emot den!

 19. Fast jag tänker att kommentaren inte säger att boken är dålig, bara att reklamen var dålig. Lite som vilseledande reklam fast åt det negativa hållet 😀

  1. Jag menar att poddavsnittet var toppen som vanligt, men det gick ju inte under definitionen ” bra reklam för bok” 😀

 20. Aldrig förr har folk varit så lättkränkta och självcentrerade. Oroväckande att så många förväntar sig att resten av världen ska tycka och uttrycka sig precis som dem själva. Tänk vad tråkig podden blir för oss lyssnare om ni slutar pratar ur hjärtat, resonera fritt och drömma stort. Ni är fantastiska!

 21. Så glad att jag inte är offentlig person när jag läser hur ni måste väga varje ord som sägs. Det hade jag aldrig klarat av.

  Såklart längtar ni som alla andra efter att få fira jul med era föräldrar, såklart måste det vara en dröm att få skriva en bok i Frankrike och såklart tänker ni också på miljön… såklart är ni stressade inför en deadline och såklart har ni säkert tagit det lugnare i början för att sedan när tiden närmat sig insett att ni måste öka tempot för att hinna med allt. (Inte lyssnat på podden, men utgå från att det handlar om typ det). Men det är väl så det är för alla?! Och särskilt när man är ambitiös så vill man ju att allt så vara superbra innan det släpps och då jobbar man ju dag och natt in i det sista. Känns helt naturligt och jag skulle aldrig tolka att boken därmed är gjord i ett hafs. Snarare tvärtom… om man inte jobbar dag och natt inför en deadline på en så viktig grej så tycker jag det hade varit konstigare…

  Jag har aldrig kommenterat här tidigare och tror att jag läst din blogg så länge den funnits…

  Av alla bloggar jag läst är din den enda som hållit genom alla år. Du är personlig, ärlig, smart och rolig.

  Och jag förstår om det är tråkigt med jobbiga kommentarer, men låt inte de kommentarerna tynga dig så mycket att du inte vågar vara spontan för vi är många fler som gillar dig för att du är du och för det jobb du gör i bloggen, podden etc, så fortsätt vara du! Du är bäst!

 22. Jag har skrivit den här kommentaren för nån vecka sen till dig och det kan ju verka vrickat att posta den igen men jag hoppas den kan göra dig lite glad:

  Nu kan det kanske tyckas konstigt att det här inlägget skrivs bland kommentarerna till inlägget ovan. Men. Jag har tänkt på det ibland när jag läser din blogg, att jag borde skriva det här inlägget men inte vetat hur jag ska formulera mig. Det vet jag inte nu heller men nu får det ändå vara dags. Jag har ett fantastiskt jobb (barnläkare i Göteborg) men när jag satt med mina småbröder en kväll så pratade vi om var man önskat att man hamnat jobbmässigt. Då sa jag att jag hade velat sitta och prata färdigt med spännande människor (kända eller okända) och försöka hjälpa dem förmedla det till andra. Brorsorna förstod inte, för luddig beskrivning tyckte de. För att förtydliga fick jag säga: som Ebba von Sydow ni vet. Precis på pricken så skulle jag vilja få prata med folk. När jag sa det kände jag att det kanske inte var mitt drömjobb utan mer en stor beundraran för din förmåga. Så tack för det, det är en härlig känsla att få beundra någon tycket jag, trots att jag nyss fyllt 40

  Frida

 23. Tror att dem som säger så nedlåtande om era bokplaner, kommer själv inte längre än att framföra sina egna fördomar.

  1. Inser att jag läst din blogg i massor med år utan att kommentera och under hela tiden har jag suttit här och tänkt att du är så bra – men aldrig sagt något. Idag fick jag äntligen tummen ur och jag är säker på att vi är många som gör på samma vis, tyvärr…

   Iaf, jag har haft samma typ av skitdag men på något sätt blev den lite bättre när jag läste ditt inlägg, som att en delad skitdag iaf är bättre än en ensam skitdag?

   Kan nästan bli lite lätt avundsjuk på de som orkar och vill kommenteta en sådan sak, de människorna måste ju ha hur mycket ork och tid som helst? Och väldigt, väldigt små bekymmer i sina egna liv när de lägger tid på att gå in och peta i andra människors livsval eller livsverk för den delen.

   Detta blev en spretig kommentar men vill iaf säga att jag uppskattar din blogg väldigt mycket. Dina blandade inlägg med allvar, ytligt, djupa och lätta tankar och det där svåra livspusslet. Igenkänningen är så hög och det hjälper en annan på traven när det behövs. Och så ger det en bara lite glädje i att se fina klänningar ibland. Tack för allt du delar med dig av Ebba!

 24. Blir helt matt av människors tråkiga attityd! Att åka till Frankrike är väl inga problem? Fint att kunna tänka på hållbarhet & göra små insatser men vem tänker på hållbarhet till 100%?! Vi måste ju leva också ❤️ Heja dej Ebba! Du är grym!

  1. Fast att minska på antalet flygresor är en av de största insatserna en enskild person kan göra. Nog för att man ”måste ju leva också”, men det kan man väl även göra på hemmaplan utan att snitta på flera flygresor om året? Även de personer som lever i länder där klimatförändringarna slår till som hårdast ”måste ju leva”

 25. Tänk så lätt det är att ”spy ur sig” dumheter när man sitter bakom en skärm och skriver.

  Upplever att många blivit elaka bittra och trista av att hålla distans och bara vara hemma.

  Det är inte lätt att bara borsta av sig. Men försök!
  Er podd är härlig och era böcker med. Den som inte vill höra lyssna eller läsa kan ju strunta i det 😉

  Ser fram emot er kommande bok. Jag vill både lyssna på och läsa er. ❤️

 26. Heja er! Ser fram mot boken! 🥳❤️ Hoppas den kan översättas till engelska också.

 27. Du inspirerar i alla dina kanaler och med allt du gör. Sjukt roligt att du är en superfin förebild med träningen nu också. Skit i elaka kommentarer! Jag har som många andra följt dig från tidningstiden till nu med pod, insta och blogg. Kör på bara, tänk på vad många områden du bjuder oss på. Säker stil, kungligt, kost, träning, trender, hållbarhet, familj och annat 💗

 28. Tyckte också att ni ’snackade ner’ er insats i podden men förstår såklart att det är så stressigt det känns och ÄR inför en tajt deadline – och dessutom för lite extra igenkänning och underhållning så kryddas det säkert lite , helt naturligt. Att jag då skulle få för mig att skriva nedlåtande till er är så otroligt långt borta. Enkelt råd till den som gör det- köp en bok av någon annan. Kanske en bok skriven av Martin Melin som senast jag kollade (igår) fick idel hejarop för att han åkte till Spanien för att skriva sin bok- nu mitt i en pandemi! (Inget ont om honom men jämförelsen…han GÖR det och får hejarop, Ebba och Emilia DRÖMMER om det och får skit. Hallå?! 🙄)

  1. Svarar mig själv- var tvungen att kolla och jo nu vid sista inlägget hos Melin ligger negativa kommentarer. På den första för två dagar den kom alla ’ det gör du rätt i’ och
   Njuuuuut’ i kör. Nu ska jag också skaffa mig ett eget liv:-))

 29. Vilket påhopp!!!
  Ta verkligen inte åt dig över detta….

 30. Nej men ORKA, (alltså den personen – inte du). Det är givetvis något den personen förstår –
  liksom alla andra vuxna människor gör – att en bok inte blir till efter en stressig vecka med några kvälls- /nattpass, och att det såklart ligger en massa jobb bakom. Att det sedan kan bli stressigt med det där sista lilla inför en deadline är något som alla som någonsin jobbat mot en deadline vet om. Att det blir panik på slutet är för övrigt, som jag ser det, någonting positivt för det är ju bara ett bevis på hur mycket ni bryr er om att det ska bli bra. Så SKIT i den kommentaren. Det är lättare sagt än gjort, och självklart biter en sådan kommentar sig fast om man redan har en dålig dag, men hen ville bara vara elak. Punkt.

  Så med det sagt så har jag en komplimang som inte har något med ovan att göra. Som jag tänkt skriva länge till både dig och Emilia (du får förmedla vidare till henne). Men jag hade i somras lyssnat sönder min favorit- podd. Som jag sjukligt har lyssnat om runt 5-6ggr de senaste 4 åren (alltså alla avsnitt – om och om igen). Har försökt hitta andra poddar men ingenting fastnar. Det har inte alltid med innehållet att göra utan jag vill ha en känsla när jag lyssnar. Så började jag lyssna på er, från början, och i förra veckan så hade jag betat av alla avsnitt som finns. Så dels infinner sig en tomhet över att behöva vänta till torsdag på ett nytt avsnitt, samtidigt som det också är kul att längta lite efter en sådan grej. Torsdagar får liksom en liten extra guldkant.

  MEN vad jag tänkt skriva är hur starkt ID ert varumärke har, och hur ni så konsekvent har lyckats förmedla det genom åren. Detta kan jag med bestämdhet säga eftersom jag har 5års podd- material komprimerat till ca 6månader, ganska så färskt i minnet. Jag har många ggr tänkt på det när jag lyssnat, att det inte spelar någon roll att det är fem (!), eller ett eller tre år sedan. Det enda som påminner om att det är ett par år tillbaka i tiden är när det pratas om trender som var aktuella just precis då, och det spelar absolut ingen roll. För ert budskap med Säker Stil är ju i grund och botten att skapa/hitta sitt eget ID i sin garderob. Att hitta det som är jag – och det kommer inte förändras i grunden med trender som kommer och går. Ni är inte ett varumärke som heter ”Säker Stil”, som sitter och pratar i podden om ”kläder”. Utan podden ÄR Säker Stil. Det är långt ifrån alla varumärken som är så pass tydligt förankrat mellan det man ”säger att man är” och vad man faktiskt förmedlar utåt på ett konsekvent sätt. Och den kopplingen tror jag att väldigt många företag går vilse i. Att ha ett tydligt brand och att också konsekvent hålla fast vid det och inte tappa bort sig är nog inte det lättaste. Det finns en tydlig röd tråd genom fem års podd- inspelningar, vilket är ett ganska bra kvitto på att ni har lyckats med det.

 31. Det jag tänker när ni säger att ni bara hade skrivit en tredjedel för bara nån vecka sen, är att det ju kan vara en lärdom inför en potentiell nästa bok. När du postar måndagsrapporten så verkar du ju ha ett så fullbokat schema så när ska du hinna skriva?!
  Och precis som du skriver så upplever man det som att du verkligen älskar att skriva böcker och att det är något kul och heligt, då känns det ju väldigt synd att behöva stressa fram boken på detta sätt och att behöva skriva majoriteten av boken på bara någon vecka. Det kan ju inte kännas kul när det blir så. Nästa gång kanske du/ni kan ha mer tid till själva skrivandet och försöka planera för att inte ha ett fullt lika späckat schema parallellt, så tänker jag. Man kan ju inte ändra bakåt, bara framåt. 🙂

 32. Det är svårt att bara skaka av sig elaka kommentarer. Men jag brukar tänka att det är synd om de som tvunget måste klanka ner på andra, klaga och vara elaka. Tänk att leva sitt liv så. Att hela tiden leta efter det negativa. Så trist och tråkigt!
  Heja dig! Kram❤️

 33. Sååå tråkigt med alla dessa negativa besserwisserna som finns där ute. Som om de är så perfekta själva. De är missunnsamma, småsinta människor som bara vill trycka ner såna kreativa, modiga, framgångsrika och glädjespridande människor som du och Emilia är. Ni kommer aldrig lyckas göra alla rätt i deras bok så bara skit i dem. De är inte värda att du lägger ner en sekund av din energi på dem.
  Hoppas du får en superbra dag💞💞💞

 34. Ebba <3 Oavsett vad missgynnade skriver, du är en förebild i allt du gör!

  Era fina böcker var precis en av de få saker vår mäklare i en säljprocess tyckte kunde ligga framme för Hemnet-foto! Jag ser fram emot att alla tre böcker får pryda någon vacker hörna i nästa lägenhet!

 35. All kärlek till dig Ebba! Det är bara missunsamma människor som skriver dumma saker. Man behöver extra kärlek i dessa tider och inte tvärtom.
  Jag längtar efter din och Emilias nya bok. ❤️
  Tack för all härlig inspiration som du delar med dig av på dina kanaler, så genuin och äkta.
  Stor kram till dig Ebba. Hoppas du får en skön jul tillsammans med familjen ❤️

 36. Jag vet inte först Billgren-Woods som gjorde ett stort spektakel av att de blev såååå kränkta av Underbara Claras pod och nu du som likt en ledsen lillasyster ställer dig och skriker att ”dumma dumma läsare som vågar sig på att kritisera mig. Jag blir ju LEDSEN”.
  Sorry, du tjänar massor av pengar på oss som läser och lyssnar. du har jobbat som professionell journalist, men du framstår bara mer och mer som en liten divig prinsessa.
  Förstå kontexten. Försök att se och lyssna på dig och Emilia utifrån. Era Marie-Antoinette liv, lär fortsätta att få kritik och det helt berättigat.

  1. Håller med dig LopNor
   Så typiskt bloggföljare. Om någon börjar skriva berömmande ord så följer massan med. Och ve den som vågar ha en avvikande åsikt. Dags för avundsjukekortet att spelas ut!

 37. Herregud orkar inte med folk ibland. Själv drömmer jag varje dag om hur härligt det var att flyga kors och tvärs runt om i världen med jobbet innan flygskammen. Behöver jag flyga idag? Nej. Vill jag? Absolut ibland! Drömmer om ljudet av en rullväska tillsammans med raska steg mot gaten. Av att ta ett första djupt andetag av utomlandsluften när man klivit av planet. Man får inte säga något högt nu för tiden utan att behöva ta en diskussion. Kram på dig!!

 38. Vem drömmer inte om att skriva bok i Frankrike?! Själv drömmer jag dock mer om att flyga till Sverige i sommar. Då är det två år sedan senaste besöket. Jag tänker se till att det blir av!

  Bra att du blir arg, Ebba, men du blir arg på fel person. Du har inte gjort något alls att bli arg över, däremot den där trista personen som kommenterade och som lyckades göra dig ledsen, den kan du bli arg på!

 39. Heja Dig, Ebba! Skitdagar får man lägga bakom sig, tack och lov. Nästa dag blir en ny dag med nya möjligheter! Kärlek & uppmuntran till Dig💖

 40. Jag minns när jag som 20-nånting köpte boken Ebbas stil och tyckte den var så himla fin – den känslan har funnits kvar när jag köpt och läst båda Säker stil-böckerna och ett par av dina kokböcker. Jag ser verkligen fram emot att köpa och läsa nästa bok av er! Fortsätt med det du gör! Kram från Ellen

 41. Rekommenderar podden Stilsnack, med Katarina Althin och Jannicke Wifstrand. Den är varm, klok och relevant. Det är två intelligenta kvinnor, som är i takt med sin samtid. som inte besvarar frågan ”jag tänkte köpa en fin handväska. Jag har 15 000 kr att spendera” med Ja, 15 000 kr är inte så mycket, som du Ebba och Emilia har gjort. Inte heller gör de sig löjliga över saker som om det heter två boots eller en boot, som du, Ebba lyckades hysteriskt hånfullt skratta åt i en stor del av ett poddavsnitt när ni fick en fråga av en läsare.
  Jag har lyssnat, läst och följt dig länge. Men nu mera är du bara en stor offerkofta. För att använda ett egelskt uttryckt, entitled är vad jag tänker på när hör dig. Du verkar tro att du bara har rättigheter, inga skyldigheter. Det är bara att kränga reklam och inte leverera innehåll.

  1. Bra kommentar, håller med! Jag tror skillnaden är med Peppes blogg, elsas, sandras mfl är att de verkligen värnar o behandlar följarna med respekt men också har en mycket självkänsla så vågar stå upp för saker ibland och hålla sin linje. En kan inte både skratta åt följarna OCH vilja att alla håller en om ryggen.

   1. Men varför fortsätter du att följa en podd/person som du inte får inspiration av utan bara blir irriterad och arg på? Jag förstår genuint inte det?

  2. LopNor
   Du behövs på dessa sidor! Bra tankar kring överflödig lyxkonsumtion.

 42. Snälla Denna eviga ”jante lag” i detta annars så vackra Sverige! När ska denna försvinna? Ebba som många här ovan sagt: I morgon är en ny dag. Fånga ögonblicket lyft blicken och DÄR tändes en stjärna🌟Boken kommer får succé🌹🌹önskar fortsatt god december.( Som sann Göteborgare är det Anna idag och lutfisken skulle i blöt😉)

 43. Hm. Jag har inte skrivit något om boken, så försvarar inte något eller mig här.

  Men. Personer i denna tråd; kallar andra för ”hatare”, bittra och avundsjuka?
  Är inte det hat?
  Varför får inte hen som skrev kommentaren tycka att reklamen för boken är dålig?
  Vore grymt att istället stå över det. Såklart någon kan tycka att ”reklamen för boken” var dålig, utan att ett helt band av aggressiva personer ska anfalla denna?

  Och; självklar får man ta åt sig hur mycket som helst, som offentlig person. Känns förstås trist när man är glad och peppad över en ny bok att få kritik. Men att tigga stöd är ju nästintill att veta att olika läsare kommer att anfalla den som skrev kommentaren.
  Jag tycker snarare synd om tjejen som skrev kommentaren som blev så anfallen? Som att man inte får anse att inlägg efter inlägg om hur stressade ni är (och det framstår som avsaknad av framförhållning, planering och att man faktiskt inte avsatt tid för boken) – är dålig reklam?
  Vet inte om jag personligen tycker det om boken (reklamen för boken); men såklart visar det/kommentaren NOLL att personen skulle vara bitter eller missunnsam som vissa här menar på, enbart för att denne anser att inlägg efter inlägg om stress över deadline (som kan få en att tro att boken är ett hafsverk) är dålig reklam för boken!

  1. Mycket bra skrivet! Klart att det är dålig reklam för något att formulera sig på ett sätt att det görs under världens stress och press. Inget ont i övrigt, bara ett konstaterande att det är lite dålig reklam.

 44. Jag tycker tyvärr också att ni pratade väl länge om hur bokskrivandet behandlats lite styvmoderligt av er. Men, det kan ju ändå bli en himla härlig bok! Se det som en lärdom, släpp och gå vidare. Ha en underbar dag!

 45. Jag förstår inte vad det är som missförståtts, lyssnar man på er podd har ni pratat om boken – hur ni berättar att ni firade att den blev uppskjuten för att ni ej skrivit så mkt o sen inte skrev under sommaren som planerat o nu fick ihop den på otroligt kort tid. Det ger ju inte intryck av att det är ett hjärteprojket som ni valt att lägga mkt o energi på? Den kan säkert bli toppenbra ändå! Men lyssnar man på podden o läser din blogg framgår faktiskt mer att det varit panik, stress osv.

 46. Jag tycker att personen som skrev kommentaren om boken tydligt skilde på sak och person och enbart kom med en kommentar kring arbetet och reklamen kring boken. Det hade varit mer klädsamt om personens kommentar bemöttes mer konstruktivt (och såhär i efterhand få en ursäkt) . Som läsare och lyssnare måste man ju få lämna kommentarer och synpunkter på det som en influenser kommunicerar, men självklart ska synpunkterna enbart röra sakfrågor och inte bli personangrepp.

 47. Men så oprofessionellt skrivet – inte förväntade mig sådant inlägg här.

 48. Det som förvånar mig mest är folk som verkar mår bra av att kritisera..

  Alla får givetvis ha åsikter om det mesta, men HUVUDFRÅGAN är väl egentligen om man alltid måste erbjuda sin åsikt (och kritik) till personen ifråga?

  Om man inte påverkas av det personen gör (t ex pga att det är en arbetskamrat och man behöver ha en konstruktiv diskussion), ja då undrar jag om man kanske egentligen bara skulle kunna vara tyst och låta bli att dela med sig av sin åsikt?

  Ibland kan man bara tänka om och tänka igen. Välja snällheten. Det är på tok för lite av den sorten numera.

 49. Håller med om att man inte blir jättesugen på att köpa boken. Trodde det var bara jag som kände så så att det var ju skönt att vi är fler som kände samma sak.

 50. Försök att inte bry dig, ni har absolut gjort ett superstort jobb! Det vet folk som förstår att en bok inte är något man ”hafsar” ihop, det finns ju redaktörer, processer, regler, avtal m.m Hafsa ihop en bok gjorde man på mellanstadiet när man skulle skriva en bok som man sen häftade ihop med häftapparat i ryggen.
  Och såklart måste man få drömma och längta! Oj vad jag längtar efter att resa! Italien, Frankrike, Maldiverna, Bali!! Åååå vad jag vill iväg. Såklart fattar jag att man inte kan resa runt som en dåre, men att göra EN resa en gång varannat år är kanske inte det som kommer fördärva världen. Många experter hemma som gärna kastar första stenen, förutsätter att dessa är helt utan synd..
  Jag börjar visst också bli bitter märker jag nu, haha! 😂🙈
  Keep up the good work Ebba!

 51. Känns ibland som om bloggar och dess kommentarsfält är en fortsättning på tjejers tjafs i gymnasieskolornas korridorer. En kritisk kommentar, ett sårat inlägg och så är tjejmaffian framme och hackar på några få negativa personer. Säger att det hatas när någon bara är kritisk, någon är bitter för att hen inte är lika lyckad som tjejen med alla dyra statuskläderna. Som om det värsta man kan vara är att vara bitter? Att våga uttrycka en egen åsikt och stå för den verkar vara på utdöende.
  Som offentlig person får man väl ta att några inte gillar allt man gör. Men det är möjligt att pandemin gjort oss alla till sämre människor, det verkar ju vara egoism som gäller just nu.

 52. Ni ÄR bra! Ni sprider glädje och skratt. Och ni ÄR kunniga och inspirerande. Heja Säker Stil och heja dig Ebba!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.