Deadline-döden

Herregud denna dagen ett liv. Puh. Just när man trodde att man kunde andas ut… Ja, som vi avslöjade i veckans podd så har vi ju ääääntligen lämnat i fullständigt manus på kommande Säker stil-boken. Men det var ju en detalj till. Som vi borde veta vid det här laget. Det vill säga, en ganska stor detalj: BILDERNA! Hjälp. Hjälp, hjälp, hjälp. Vi har för MÅNGA!

Fick precis mail från förlaget om att allt måste spikas igår. Eller förlåt, senast 17.00 idag. Det brinner inte, det är eldsvåda. Ett härligt problem när man har FÖR många härliga bilder man vill få med. Well, bara att hugga. Emilia sladdar strax in här på kontoret och nu kööör vi!

Fortsätter med min strategi för veckan: En dag i sänder, skratta mycket på vägen och mycket kaffe. Det löser sig. Det kommer att bli kul och det kommer att bli bra alltihop. Om än inte alls som vanligt, på något vis. KOMMENTERA GÄRNA!

8 reaktioner till “Deadline-döden

 1. Ni gör ju inte särskilt bra reklam för boken varken i podden eller här. Det känns inte som den är så genomtänkt utan mest ett hafsverk i panik.

  1. Hade tyvärr lite samma tanke, i podden förklarar ni att ni tills för någon vecka sedan inte ens hade skrivit en tredjedel och att ni nu fått ihop den i panik o stress o press. Tror många kan känna igen sig i att skjuta upp saker men som köpare av er bok blir man inte jättesugen när ni själva inte ens verkar så peppade på att lägga tid o kärlek på er egna bok.

   1. Känner tyvärr samma. Men lycka till och hoppas både ni och läsarna blir nöjda i slutändan.

 2. Ni kommer att greja det, ni är ett sådant bra team. Ni kommer att klara det =) Boken kommer bli jättefin om den blir som de andra böckerna =) Ser framemot att läsa den när den har kommit ut=)

 3. Är det så där det är att skriva böcker? Massa deadlines och sånt? Låter stressigt, vad gör förlaget om man missar en deadline, vägrar ge ut boken? Om jag nånsin skriver en bok ska den vara helt klar innan jag alls kontaktar nåt förlag, så kanske man slipper några deadlines iallafall…Men det är kanske annorlunda om man redan gett ut böcker och förlaget vill ha fler, än om man ger ut sin första. Hursomhels, lycka till!

  1. Nina, förlag publicerar aldrig en bok rakt av från det första inlämnade manuset. Så det spelar ingen roll att du tycker att boken är “helt klar” när du lämnar in den. ALLA författare (både debuterande och etablerade) sitter och skriver om och skriver om och skriver om tillsammans med sin redaktör på förlaget. Och där blir det självklart en massa deadlines som måste följas. Och när manuset är klart så skall allt korrekturläsas (av dig) 4-5 gånger (nya deadlines). Förlaget har en plan för när på året din bok skall ges ut för att den ska kunna nå så många människor som möjligt och i kontraktet ingår att du vill samma sak = deadlines och åter deadlines.

   1. Låter jobbigt…hur orkar så många människor skriva böcker om det är så det funkar? Känns ju som att varje politiker och kändis ger ut böcker nuförtiden, förutom de vanliga författarna, hur har de tid med allt sånt där? 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.