Måndagsrapporten – och mitt år

Mamma, det KÄNNS som onsdag idag“, sa Marianne tidigare ikväll när vi satt och åt kvällens fruktfat framför “Robssons” på tv. Hurra för övrigt, för en serie som barnen kan enas om och som har hyfsat korta avsnitt. Japp, vi är en sådan familj, som liksom samlas och varvar ner framför tv:n, i soffan, en stund nästan varje kväll. Fram med frukt och kniv, Johan skär upp och portionerar ut, alla barnen i pyjamas (även jag, i mitt randiga nattlinne) och tv:n är ju onekligen en härlig lägereld här. Egentligen inte särskilt logiskt att samlas framför en skärm, vi borde väl sitta runt köksbordet – men det blir ju trots allt småprat, skratt och alla sitter ner tillsammans i vår stora, sköna mjuka soffa. Och inte var och en med varsin skärm. Gott nog, tänker jag! Nej, det var ju måndagsrapporten, inte skärmrapporten, here we go…

MÅNDAG: Ja, om vi nu ändå ska fortsätta med skärmar, så jösses vad mycket skärmtid jag började veckan med. Jag har satt ett “larm” på min mobil när jag tillbringat tre timmar (jo, TRE timmar!) på Instagram och den kom rätt tidigt denna måndag. Okej, nu är Instagram delvis min arbetsplats, så jag känner inget dåligt skärm-samvete, utan med ett konstaterande. Jag hade också en miljard DM att besvara, läsa och gud vet vad, det var fullt upp denna måndag helt enkelt.

Dagen startade med digitalt måndagsmöte, behöver vi ens säga “digitals måndagsmöte” längre? Den här veckan kändes som vändpunkten. Även när vi bokade in möten inför kommande veckor, så kommer det ju inte ens på tal längre, att man ska ses. Alltså ses-SES.

Först hade vi möte med mitt team, därefter med Säker stil-gänget och sedan poddade Emilia och jag på eftermiddagen, samt jobbade undan lite med boken och med “spottar” till podden. En bra måndag hade man kunnat säga, om den inte förmörkats av tunga beskedet om dystra läget och de nya, hårdare restriktionerna. Oron, ovissheten, människoliv och utmattad vårdpersonal.

Det var kort sagt väldigt skönt att somna till “The Crown” avsnitt två hemma i soffan på kvällen. Jo, jag somnade! Till “The Crown”! Då är man helt klart trött.

TISDAG: Japp, idag hade jag en digit… Förlåt, konferens som jag gästade för att prata om sociala medier, att bygga sitt varumärke och skapa relationer på Instagram, ur ett företagsperspektiv. Detta på uppdrag av Synoptik, som jag ju jobbat med i två år nu. Väldigt glad över att kunna bidra med min kunskap, mina idéer och tankar. Att få grotta ner sig i sociala medier-tankar och “konsulta” någon annan är ju det lyxigaste som finns. ALLTID så lätt att tycka tusen saker om hur någon annan ska göra, inte sant?! Haha, superkul att få vara med och även jag tog med mig nya infallsvinklar från detta. Jag vet att jag kanske tjatar om det, men just DET är så lyxigt med mitt så kallade jobb: Att få lära sig nya saker hela tiden, tack vare olika människor och företag jag möter. Tacksam!

ONSDAG: Produktionsdag, vilket låter som en stor apparat – men inte imorgon, utan för min räkning betyder att jag ska spela in lite kul grejer till ett samarbete som publiceras under nästa vecka. Kommer bli bra, vi hade en rolig idé (tyckte jag, hoppas att ni kommer tycka det också!) som kunden verkligen gillade – jippie! Är ju otroligt glad över att ha stabila samarbeten i en bransch som i mångt och mycket skakar. Har ju underbara kollegor i mitt bolag och Säker stil-teamet och nu kämpar vi ju ALLA givetvis extra hårt för att verkligen skapa bra innehåll, för att sprida inspiration, pepp och flärd i denna rätt märka tillvaro.

Jag känner mig faktiskt – trots ett risig start på veckan som kändes som ett minfält – enormt uppfylld av idéer och saker jag vill göra. Mer tv-tips, utveckla bokklubben, tv-serie-cirkel LIVE på Instagram, fler stiltips för “hemma-kontoret”, grejer att hitta på hemma, LIVE-sändning från min garderob, LIVE-sändning från Bookbinders… Ja, många idéer som bubblar just nu. Skoj!

TORSDAG: Torsdags-träning bokad! Jag ska starta dagen (efter att barnen är lämnade) med att köra ett av Isabelles LIVE-pass, som ju ligger på hennes IGTV. Tror det får bli ett med fokus överkropp, det behöver min rygg, axlarna och armarna med alla dessa kassa arbetspositioner man har nu. Puh. En skönt luftig dag i kalendern, måtte det få vara så, för jag längtar efter att hinna skriva och producera.

FREDAG: …Eftersom jag vill få in TRE gånger träning i veckan (plus mina 10.000 steg om dagen) så måste det bli träning idag med. Kanske ett 30 minuters-pass med Isabelle, eller vårt eget powerpass med Säker stil? Är ju bara 20 minuter men det duger utmärkt, om man får upp flåset och kör alla övningar maxat.

LÖRDAG OCH SÖNDAG: Det känns ju fortfarande så konstigt detta, för oss som brukar ha en miljon grejer på helgen – men det nya normala här är ju en absolut blank helg. Morgon-träning då kanske? Jag MÅSTE verkligen skriva in i kalendern för att det ska bli gjort, i synnerhet hemma-träning. Måste nog även bjuda in Johan i kalender-inbjudan, så att han är med på att jag kör ett pass.

Ja, nu är det banne mig lätt att halka in i mysa-äta-slappa-soffan-träsket. I alla fall för min del. Min SVÅRASTE tid på hela året. Men nej, i år ska det gå. Detta är ju mitt år, trots att det kanske i de allra flestas ögon är Coronas år. Okej, i mina också såklart, men… Jag bestämde mig där i februari för att det skulle bli mitt år. Också. Mitt år då jag fokusera på mig själv, tog mig tid för hälsan, välmåendet, balansen och för första gången satte kroppen högre upp på livslistan. Det vore ju så DUMT att släppa taget om det nu. Puh.

KOMMENTERA GÄRNA!

9 reaktioner till “Måndagsrapporten – och mitt år

 1. Hej Ebba! Jag har precis sett klart säsong 4 av the Crown – och nu infinner sig den där känslan av saknad och längtan efter säsong 5! 🙂 Jag är precis som du väldigt intresserad (kanske t.o.m fascinerad! :)) av brittiska kungahuset och dess historia. Slukar dokumentärer och sånt. Mest om modern tid men även historiskt. Så the Crown är ju bara drömmen!
  Nu till min fråga till dig, som ju är både superkunnig inom detta OCH journalist: givet att Diana var så otroligt populär så är det ju ganska otroligt/fantastiskt att Charles och Camilla ändå till slut accepterades som par – och väl är ganska populära i GB idag? Vad var det, skulle du säga, som fick opinionen att vända? Skickligt PR-arbete av hovet? Ömmande känslor för Charles? Vore superintressant att höra dina tankar om detta.

  Hoppas du får en fortsatt bra vecka! Lyssnar alltid på Säker Stil med dig och Emilia. Ni är grymma!

  Bästa hälsningar, Louise

  1. Håller med dig Louise, hur har det blivit att Camilla blivit så accepterat av engelska folket och hovet efter allt som hänt? En lite djupare analys av detta Ebba 🙏🏻

 2. Tycker också det är så mysigt att samlas i Tv-soffan. Mina barn som är tio och tolv tycker det är så härligt! Speciellt nu när de är äldre och det är så lätt att hitta filmer som alla fyra gillar. Vi har gått igenom alla våra gamla favoriter från förr (typ 80- 90-tal😄) Just nu är det julfilmer som gäller!

 3. Du är så mänsklig och mysig! Finner en trivsel på dina plattformar, även när du gör samarbeten så fortsätt precis som du gör. Jag tänker som du och strävar efter mina steg varje dag varvat med träning. Alla blir saliga på sitt sätt, och träning och hyfsat bra kost är det som får mig att må allra bäst. Stor kram!

 4. Men alltså bästa tipset, instagram.com på datorn istället. Så mycket mer jobb-känsla, samt mer ergonomiskt att sitta vid en skärm tänker jag, och man slipper även sms tumme och går det inte också snabbare att skriva svar osv på tangenterna? Känns så! Mitt tips för dagen. kram!

 5. Var rädd om dig o se fram emot en ljuvlig julhelg. Det är några veckor dit men tiden rusar iväg. Jag tror du behöver mycket vila o fullständig avkoppling från allt vad köp o sälj heter.

 6. Saknar vem som vinner i dina olika utlottningar.. vad hittar man det? Kul att få respons😊
  Ha de’

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.