STILTIPS: så stylar du vita skjortan

Artikeln innehåller affiliatelänkar. Samtliga produkter är valda av mig /

Veckans Säker stil-podden, avsnittet “Garderobsfällan”, tajmade med vår poddpartner Kappahls släpp av nya Limited Edition-kollektionen. Kolla in godbitarna nu innan de tar slut! Vi gjorde ju också en superkul plåtning med Kappahl när vi valde ut våra favorit-looks. Emilia, ursnygg i den vita kostymen! Jag valde den fina vadlånga svarta klänningen. Stylade med en garderobsfavorit: vita skjortan. Tänkte apropå det bjuda på fem favorit-stiltips när det gäller den vita skjortan. Varsågoda:

IMG_4928

1. Styla vita skjortan under klänning. För ett säker kort, kör svartvitt från topp till tå. Men experimentera med de klänningar du har hemma, du måste prova.

2. Halsband ovanpå skjortan. Här körde jag maffiga pärlshalsbandet från Sophie by Sophie (och för övrigt deras nya guldplätterade “cuff” på armen, älskar den!) men säkert har du något halsband hemma som funkar över en stängd skjortkrage.

3. Styla krispigt vita skjortan med gräddiga, ljusa byxor. Stoppa in skjortan hela vägen eller bara framtill i perfekt gräddvita byxor, som The Cords manchesterbyxor med hög midja och bra vidd, i färgen “oatmeal” eller i ljuvlig himmleblå. Såg också att Tiger just fått in härliga kostymbyxor i ljusblå kritstreckrand, det är banne mig mitt mål att komma i en sådan byxa till sommaren!

4. Långärmad vit skjorta + kortärmad tröja över. Klassikt knep som gör looken lite mer stylad, exempelvis perfekt med Filippa K:s puderrosa kortärmade.

5. Styla vita skjortan över polotröjan. Jag älskar ju min tunna polo med kortare ärm, som den här från Filippa K. Så användbar! Vill ha den i krämvitt också… Perfekt look för mellanperioden som råder nu vädermässigt. Bra jobblook med svarta kostymbyxor, gärna lyxigt vida, som Hopes fina.

KOMMENTERA!

11 reaktioner till “STILTIPS: så stylar du vita skjortan

 1. Hej! Så snygga ni är 😍😍 Jag har två funderingar, var kommer Emilias örhängen ifrån samt var har Ebba köpt sina vita nya Prada?? 👌🏻👌🏻 Tacksam för svar 🙏

   1. Tack för svar Ebba 🙏 Har ej sett de vita och trodde de var nya för sommarsäsongen. Grattis till ett kanonköp 👌🏻⭐️😘

   2. En sista fråga Ebba 🙈 Jag är såååå sugen på ett par likadana Prada som du bör på bilden. Måste Dick skicka efter. Vilken storlek ska jag gå på? Hur mycket skiljer hel mot halv nummer… Hur är de i jämförelse med din ”vanliga” skostorlek? Tack för all hjälp 🙏 Kram kram

 2. Hej! Jättebra inlägg, mer av sådana här inlägg 😊 jag provad en mörkblå tunn, stickad tröja på COS nyligen med trekvartslång-volangärm. Jag gillade den men blev osäker på om man kan ha en skjorta under. Vad tycker du? Hur ska man tänka?
  Tusen tack!

  1. Hej! Tack, kul att höra. Låter jättefint, tycker absolut du kan ha en skjorta under. Se till att skjortan inte är för bylsig bara. Snyggt med svarta kostymbyxor till, svart + marinblått + vitt = fint. Kram!

 3. Var hittar man den bästa vita skjortan? Tack för ny snygg inspiration inför våren.

 4. Tips på var jag hittar en fin vit skjorta??? Är av den petite:a modellen med nästan obefintlig byst och tycket jag ser ut som en skolpojke i alla skjortor jag provar…
  Kram.

  1. Är själv något större än petite (typiskt normalstor) och jag ser ut som en vakt av något slag. Tänker att det har med kombinationen ansiktsdrag och klädsel att göra. När man är lite kantigare förstärks det med vassa skjortsnibbar. Ebba är verkligen urfin, men för mig skapar vita skjortan osäkerhet eftersom den ger ett intryck som jag är obekväm med. Samma sak gäller faktiskt också kavajer – de jag har hänger därför mest i garderoben (man ”ska” ju ha kavaj…).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.