Måndagsrapporten – och det kan BARA bli bättre?!

Jamen, när man drabbas (jo, DRABBAS!) av en måndagarnas måndag, så kan det ju bara bli bättre? Så… Tänkte jag idag. Så tänker jag att idrottare tänker. Jag fick en sådan klok kommentar från en kompis som tennistävlar på högsta nivå, som hade hört mig sucka och deppa (och okej, förmodligen nästam svära) över min svacka på tennisbanan senaste veckorna. Det var i stil med: “Ibland när det inte kan bli värre, då måste man bara ÖSA på, inte fega! För det KAN ju inte bli värre?!”.

Ja, nu låter det ju förfärligt – och så illa är det ju inte. Eller jo, på tennisbanan har det banne mig varit det. Men nu är jag på väg ut, äntligen, äntligen, äntligen! Ser ljuset i tunneln, det släpper, det känns bättre! Lyckan! Okej, åter till måndagen då…

MÅNDAG: “Nej, ingen overall här, den måste han fått med sig hem i fredags” – hej och gomorron och vända hem från förskolan och nytt försök. Och jo, två vänstervantar också. Sladdade in i måndagsmötet med andan i halsen, möts därefter av mail om en paneldebatt jag ska vara med på i veckan – som skulle vara på ett ställe i stan, så att jag precis hann vidare till viktigt möte efteråt. Nej, de hade glömt informera om lokalbyte och ja, det var väl ingen katastrof förstås, jag pusslar och löser givetvis, men sedan fortsatte det. Ni vet, sådana där domino-dagar. Plåtning och produktion fick ställas in för att en i teamet var krasslig, tårtor hade bakats, mamma kommit upp från Göteborg och… Ja, det löser sig. Såklart. Allt löser sig!

Landade nu i soffan, Johan tände brasan (som jag inte lyckades få fyr på, nej, inte heller detta lyckades jag med idag) och sedan somnade två av tre barn framför “Jul med Ernst” i soffan. Ändå ett mycket mysigt slut på detta måndag! Och DÄR har vi ju nyckeln, den tog slut. Det blir tisdag. Och då. Då! Då…

TISDAG: Upp och hoppa, nya tag, blir en BRA tisdag detta! Morgonträning är planen. Puh. Lika bra att få det gjort. Startar sedan med att jobba ihop med Emilia, vi ska podda och prata igenom pågående projekt och planer. Sedan ska jag iväg på presslunch med MQ på Djurgården, väldigt roligt att den stora julkampanjen nu börjat rulla – jag såg den själv på tv och ropade högt på hela familjen här hemma, haha! Åh, är så glad över att få göra detta, dessutom med ett sådant grymt trevligt, kul och bra gäng. Framför såväl som bakom kulisserna, hela vägen från start och in i mål.

På eftermiddag, mellan klockan 16.00 – 19.00, så korkar vi upp rykande varm glögg och bubbel på Bookbinders på Karlavägen 67 – och mamma har bakat sina berömda skurna, kryddiga pepparkakor. Johan och jag har bjudit in till glögg OCH jag passar på att köra en “Pop up-butik” för mina smycken, så vill du titta förbi och prova? Eller bara titta? Sätta något glittrande på önskelistan? Varmt välkommen förbi, imorgon tisdag, mellan kl 16.00 – kl 19.00.

ONSDAG: Paneldebatt står på schemat på morgonen, temat är hållbarhet inom modebranchen. Kul förfrågan, som jag tackade ja till framför allt för att lyssna på övriga panelen. Stay curious, som jag brukar tänka! Sedan vidare till Bookbinders-möte, därefter ett spännande möte som gäller Insjöns väveri. Har förhoppningar om detta möte, ska bli kul att även där lyssna!

Mellanbarnet har sedan pingis – och sedan blir det en lugn kväll hemma, för barnen och mig. Johan är borta på kvällen, så det blir nog något slags “lillelördags”-mys?! Ja, så får det bli…

TORSDAG: Plåtning på schemat, här hemma, till ett MYCKET kul reportage som kommer att synas i nyårsdagarna. Mamma och jag har planerat, det blir extra allt kan man väl säga?! Både i färg och… Smaker.

På kvällen är det 19.00 dags att pricka in i kalendern – för då bjuder Roy och jag in till Julmys-LIVE med MQ! Missa inte, kan jag bara säga, vi har härliga överraskningar och det blir maxat julmys, med allt från rim (jag har redan börjat fila på detta, älskar ju att rimma om någon missat det?!) till perfekta mjuka paket, julaftons bästa outfit och jo, Roy har (kanske!) lovat att bjussa på något fenomenalt julrecept också…

FREDAG: Hej fredag – hej lugn mötesdag i kalendern. Skönt. Fredagstennis på morgonen och sedan…

JULMARKNAD på BOOKBINDERS PÅ KARLAVÄGEN 67! Skriv in i kalendern. Varmt välkomna alla kära läsare, följare och vänner. Det blir skurna pepparkakor, det blir härligt erbjudande, det präglas, det blir “Pop up”-butik av min kompis Anitha Clemence som kommer dit och gästspelar med sitt nylanserade porslin! Ja, det kommer att hända grejer!

LÖRDAG: Julmarknad på Bookbinders fortsätter! Ernst ska på utflykt hela dagen, likaså de andra två barnen. Och jag ska parkera mig på Karlavägen 67 och faktiskt ta med datorn. Så, ja, det blir julmarknad men däremellan blir det också perfekt med skrivro – jobbro – inte minst med tanke mitt härligt ambitiösa bloggprojekt för resten av året! Jo, jag återkommer till det…

Och just på lördag klockan 11.00 – 14.00 (samt även fredag eftermiddag) är också Rim Jawad Wiklander på plats! Rim är ju en kalligraf, bokstavskonstnär och illustratör som jag beundrar så, vi har gjort ett otroligt fint samarbete med hennes “Workbook” för nybörjare (världens bästa julklapp) och Rim är alltså på plats och skriver vackra kort, namn eller hälsningar, på dina julklappar! Ja, bara det är en julklapp i sig tycker jag, som ju alltid sparar korten där Rim skrivit namn, det ÄR som små konstverk…

SÖNDAG: Födelsedagsfrukost för en underbar kompis, är så glad att våra vägarna korsades tack vare att barnen började samma klass – och hon skickade den mest underbara inbjudan med tjejfrukost på Grand Hotel, en decembermorgon! Åh, kan inte tänka mig ett bättre avslut på veckan. Har vi förresten sedan Julmarknads-öppet på Bookbinders på Karlavägen mellan 12 – 16?! Jag troooor kanske det. Ja, jag återkommer på den fronten.

7 reaktioner till “Måndagsrapporten – och det kan BARA bli bättre?!

  1. Hej Ebba och Emilia! Jag måste få komma med en feedback till Säker Stil-podden. Jag tycker om er och er podd, men skulle vilja att ni tänker på några saker: Snälla, prata inte i munnen på varandra eller i bakgrunden. Det gör att man inte hör vad någon av er säger. Hoppa inte mellan innehåll i samma andetag. Det blir inte intressant eller roligt att lyssna på, utan bara rörigt. Prata inte så fort för det upplevs bara stressigt. Man blir stressad själv som lyssnare, vilket man inte vill när man lyssnar på en podd.
    Lyssna gärna på ert senaste poddavsnitt från 6 december, så tror jag att ni förstår dessa synpunkter. Jag tror att podden skulle uppskattas mer om ni tänkte på dessa.

    1. Åh jag måste bara skriva att jag håller med om det där att inte prata så fort, jag blev själv stressad av att lyssna till avsnittet i måndags och det var inte så mysigt som jag tror att ni vill att podden ska vara. Ni säger ju själva att det ska vara ett sällskap på måndag morgon, då vill man gärna vara avslappnad när man kommer fram till jobb etc 🙂 annars, fullkomligt älskar er!

  2. Håller också med föregående talare! Jag hör att ni båda har otroligt roligt, men hör inte vad ni säger… Speciellt inte när ni skrattar och pratar samtidigt! Och i förra veckans podd kom jag på mig själv att tänka, att det vore lite kul att räkna ordet “härligt” – tror det blir väldigt många!

  3. Hej Ebba, jag är en trogen lyssnare och troligtvis första lyssnaren av varje avsnitt då ni följer med mig på mina urtidiga morgonpromenader (för att få ihop balansen). Jag är tvärt om, ÄLSKAR när ni är här och nu i podden, det är det som gör den äkta och på riktigt. Även om, tror dock inte det någonsin hänt att något ord faller bort är det oviktigt i sammanhanget. Jag förstår ändå! Fortsätt vara ni, som ni är, här och nu, där och då. Älskar att höra om era liv, ni inspirerar inte bara till säker stil (vilket jag älskar och behöver och lär mig av), utan i karriär, föräldraskap och vänskap. Heja heja heja er!

  4. Hej Ebba och även Emilia🥰👋 Älskar också er podd, så härligt när man hör att det är på riktigt, här och nu och att ni alltid lyckas hålla en hög nivå på innehållet oavsett vad. Ni är så synkade och när ni tycker olika om något känns det både roligt och intressant med olika perspektiv och tyckande eller vad man ska säga 🙂 Bara det hur du beskriver och kan ha det hemma med lite “kaos”, typ en halv smörgås framme med smulor, något Emilia får allergiska utslag av😄 Ljudet är väldigt bra, ibland går pratet väääldigt fort och å andra sidan pratar ni lugnt och sakligt när ni är mer “bekymrade”, ni speglar verkligheten. Jag brukar spara avsnittet ibland tills efter en jobbig dag och se fram mot det extra mycket då🤗 Någon gång tis och torsdagens till helgen, underbart härlig stund då. Tusen tack som delar med er till oss lyssnare, ni ger så mycket! 🌟🌟🌟🌟🌟🌟 Kramar till er💕💕

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.