Kungligt fredagsgodis – med kungliga cutouts (!) och kronprinsessans kavalkad

Jamen, hur UNDERBART är det inte att dyka ner i det kungliga flödet och njuta av kronprinsessans kavalkad av outfits? Så mycket fint, härligt och inspirerande kungligt modegodis och bjudit på senaste två – tre månaderna. Jippie! Och den här veckan var det alltså inte sämre, vi börjar i rutigt – eller nej, vi börjar med en GLIMT från statsbesöket i Norge:

…Men mer om detta strax, vi fortsätter som överenskommet med RUTIGT:

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade i tisdags ett seminarium i “Kronprinsessparets stiftelse” på slottet. Temat var “musiken och rörelsens betydelse för ungas psykiska välbefinnande”. Seminariets moderator var ingen mindre än artisten Sarah Dawn Finer:

…Det är alltså under Kronprinsessparets stiftelse som parets hälsosatsning för barn och unga ligger – 2016 initierade stiftelsen initiativet “Generation Pep” som ju idag arbetar för att sprida kunskap och engagemang kring barn och ungdomars hälsa och rörelseglädje. Viktiga frågor, gör mig GLAD att de använder sitt stora kungliga fönster till att jobba aktivt med detta.

Supersnygg precis lagom uppklädd vinterlook med rutig klänning och vinröda detaljer…

Vi gör en snabb avstickare till Danmark, där drottning Margrethe också bjudit på rutig look:

…Och så bjöd kronprinsessan på en maffig klänning, när de gjorde entré till Kungliga Musikaliska Akademiens högtidssammankomst samt 250-årsjubileum:

Wow, älskar den här decembervackra klänningen som är ovanligt klassisk men sååå tjusig:

Kronprinsessan delade bland annat ut “Medaljen för tonkonstens främjande” till en mycket glad Tommy Körberg, här ser vi också en glimt av den härliga midnattsblå klänningen “in action”:

…Cool hårstyling med snedbena, slickad frisyr och sedan lilla guldväskan till:

…Och att det är tvära kast som kunglighet är väl ingen överraskning. Aftonklänningar – och sedan spela fotboll i högklackade boots och skinnkjol, framför en hord fotografer. Här nedan var paret på ett dagsbesök i Malmö, fredagen i förra veckan:

…Och såhär såg looken ut under grå kappan:

En havsblå look bjöds vi också på, vi får väl tolka att den var just blå “for a reason”? I veckan var hon nämligen på KTH här i Stockholm, där hon deltog på seminariet “KTH Baltic Tech Initiative – teknisk forskning för Östersjön”, ett ämne som ju ligger kronprinsessan om hjärtat. Och ett ämne hon kan mycket om, det vet jag själv efter att ha intervjuat henne om just dessa frågor!

I januari 2016 utsågs kronprinsessan av FN:s dåvarande generalsekreterare till en av sjutton ambassadörer för arbetet med FN:s globala hållbarhetsmål. Ambassadörernas uppgift är att på olika sätt främja FN:s mål för hållbar utveckling, Agenda 2030. Från 2019 ingår Kronprinsessan i alumnigruppen, för Agenda 2030-ambassadörer och givetvis fortsätter hon att jobba med dessa frågor, så aktivt hon bara kan i egenskap av kunglighet…

…Och vi måste ta båten över till England, för att kolla in vad som hänt i Kates garderob – och då hittar vi först och främst en rosa look, som är 100% Kate. Polo, kostymbyxor, pumps och kavaj-kappa:

Och såklart – det välfönade, lockade kungliga svallet!

…Men nästa Kate-look gillade jag personligen mycket bättre. Härlig blus! Bältet! Hästsvansen!

…Men nu till veckans mest vågade kunglighet – ett stort hurra för Maxima! Drottningen bjöd på den här ursnygga looken under statsbesöket i Norge, här på Munch-museet i Oslo…

Här snackar vi kungliga cutouts! Bakom kreationen står designern Claes Iversen, en av Maximas favoritdesigners som skapat flera av hennes mer omtalade klänningar. Här ser vi en catwalk-version av klänningen…

Claes Iversen har bland annat gjort den här gula klänningen:

Claes Iversen är en dansk designer, baserad i Amsterdam – som tidigt i sin karriär jobbade för Victor & Rolf, men idag driver eget modehus med allt från ready to wear till brudklänningar och couture.

Och därmed vet jag vilken look JAG helst hade lånat för en kväll, från veckans kungliga svep. Pix pax för den här, Maxima:

…Den här klänningen är ny för mig – men hon bjöd också på en garderobsfavorit:

…När paret träffade statsministern Jonas Gahr Støre:

Prinsessan Märtha Louise var också delaktig under statsbesökets program, en glad överraskning. Henne har vi ju inte sett så mycket i den här typen av sammanhang senaste åren:

…Klänningen i grönt matchade Maxima kungligt med örhängen. Alltså, tänk om man hade juveler i alla dess färger och kunde matcha på det där viset?!

Vi måste också titta på Maximas draperade gröna sidenklänning i helfigur. Så snyggt!

…Och vad passar väl bättre att avsluta med än galamiddagen på slottet:

Här var jag faktiskt mest förtjust i drottning Sonjas gröna:

Foto: Jonas Ekströmer / TT, Pontus Lundahl / TT, Johan Nilsson / TT, Jeremy Selwyn / TT

KOMMENTERA GÄRNA! Vilken var DIN favoritlook av de jag visade ovan?

9 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis – med kungliga cutouts (!) och kronprinsessans kavalkad

  1. Victorias midnattsblå långklänning! Maximas cutout klänning var något av det fulaste jag sett. Gissar att den är en riktig vattendelare, smaken är som baken.

  2. Maximas gröna sidenklänning alla gånger om. Den hade jag velat ha i garderoben.

  3. Vad är det för tillfälle/klädkod på bilderna med Maxima, Mette-Marit och Märtha Louise? Tänker på att Maxima har grön sidenklänning och de andra ganska vardagliga dräkter?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.