Måndagsrapporten? Hur är det ens möjligt?

Hur är det ens möjligt att det är måndag igen imorgon? Äh, jag vet ju svaret. För att jag jobbat sedan i måndags. Jag visste att det skulle bli såhär, till mitt försvar. Försvar mot vem? Jo, jag dividerar med mig själv här, haha. Konkreta svaret lyder: För att vår sedan länge planerade Säker stil-föreläsning på Näss Fabriker utanför Göteborg blev framflyttad. Inte optimalt med mitt schema, men vad gäller Säker stil gäller det alltid för både Emilia och mig att vara flexibla, samt att vi alltid VILL få in det. Till nästan varje pris! Helt enkelt att vi älskar att jobba med Säker stil. Att dessutom ÄNTLIGEN få göra tre mini-föreläsningar med liten intim publik och goda avstånd, väl anpassade efter rådande omständigheter, var faktiskt helt underbart. Ja, sedan var det Bokmässan på det – som ju flyttade till Stockholm och blev digital. Bokmässan, nej, det KAN jag bara inte tacka nej till att jobba med. Jobb, visst, böcker att läsa in, mala frågor i huvudet, skriva ihop manus, sy ihop en bra diskussion men lika mycket inspiration och påfyllning.

Så, nu sitter jag här söndagskväll. Ernst myser i soffan intill framför “Paw Patrol”, Klas har en kompis här, söndagsfriden råder. Ska snart skriva ytterligare ett blogginlägg om vår #säkerstilchallenge som drar igång imorgon. Men jag börjar med, voilà, måndagsrapporten…

MÅNDAG: River igång veckan med styrketräning direkt efter att jag lämnat alla tre. Hej och hå, det ska gå! Har redan lagt fram träningskläderna. Veckan som gick var egentligen på tok för stressig, vilket satte spår på de goda vanorna. Blev alldeles för många kvällsmackor i långa rader, stress är mitt SVÅRASTE när det kommer till att hålla bra kostvanor. Suck. Goda vanor kräver tid, för mig. Men. Nya tag, ny vecka! På’t igen. Blickar framåt, försöker vara lite snäll mig mig själv. Sedan två längre möten. Efter lunch har jag en deadline att jobba mot och japp, där var måndagen slut…

TISDAG: Står med VERSALER i kalendern: Ernst matsäck. Stor dag, första gången med Mulle med matsäck. Oj, vad peppad han är på att packa ner lådan med pannkakor i sin egen lilla rygga, som han sett syskonen göra så många gånger. “Och vi ska äta pannkakorna i skogen, mamma” – ett av kvällens samtalsämnen vid middagen. På förmiddagen, möte med ReusedRemade som jag följt ett bra tag, sånt spännande bolag med en sådan himla bra idé! Därefter ytterligare ett möte, digitalt, och sedan iväg till en inspelning som håller på 12.00 – 16.00, så måste packa med lunch till mig med. OCH mellanmål… Föräldramöte på förskolan på kvällen, tror dock Johan tar det.

ONSDAG: Kort skolmöte på morgonen, måste också spela in spottar med Emilia och det borde vi få ihop här. Därefter ska jag jobba med Vichy som ska lansera en ny kul grej, som jag hjälper dem lite med. Träning inbokad på lunchen, får INTE boka av detta! Sedan ska jag iväg på uppföljning och komplettering till tisdagens inspelning, jag ska vara på plats 17.00 och kommer hem 21.30. Lång dag…

TORSDAG: Maratonmöte 09.00 – 13.00! Japp, även här behövs mellanmål och lunch planeras, inser jag nu. Sedan ska jag möta upp Emilia 13.15 och vi ska plåta och jobba med Säker stil fram till 17.00. Sedan kör vi en superkul SÄKER STIL LIVE tillsammans med vår partner Mille Notti. Planerat sedan länge, kul idéer för LIVE:n, kommer bli kanon. Yes, kan bli så att jag slänger mig i en fluffig gräddbädd i krispiga lakan och micro-pausar en stund, haha. Vi ska vara på plats 18.00 och jag är nog hemma till 21.00, hoppas jag.

FREDAG: Freedagskänslan! Kungligt fredagsgodis i bloggen med ett lite speciellt tema, har jag tänkt! Den här veckan blir det också fredagstennisen som vanligt (i fredags morse var jag ju på väg till Göteborg). Efterarbete från SÄKER STIL LIVE:n på torsdagskvällen, kolla igenom material, svara på kommentarer, summera. På eftermiddagen ska jag iväg på ett möte utanför stan i två timmar. Sedan, inga planer på kvällen och sååå skönt det ska bli. Känner jag redan nu, haha.

LÖRDAG: Inspelning hela eftermiddagen, fick helt enkelt inte ihop någon annan dag i kalendern. Men först lugn lördagsmorgon och skrota runt hemma, plocka, plocka, plocka vilket lär behövas med så lite “hemma-tid” under veckan som gått.

SÖNDAG: Träning inbokad, helgens pass – försöker ju få in något varje helg. Ja, den som gått blev det inget, jag ville helt enkelt maxa timmarna som var över med barnen, eftersom jag jobbat på Bokmässan och i Göteborg. Men nu så, denna söndag blir det av. På morgonen. Sedan blir det inget mer alls av, haha, utan bara en skönt slapp söndag…

Nu så, nu kör vi och tar tag i den här veckan. Fokuserat och effektivt, utan att låta axlarna åka upp alltför mycket. Så blir det nog toppen. Hoppas att du får en riktigt bra vecka!

KOMMENTERA KUNGLIGT GÄRNA!

14 reaktioner till “Måndagsrapporten? Hur är det ens möjligt?

 1. På torsdag har du alltså bara 15min för lunch 😯 du jobbar genom helgerna och flera 12h dagar. Galet, jag skulle aldrig orka. Sköt om dig.

  1. Du kanske inte heller har samma förutsättningar som Ebba? Jag gissar på att Ebba har städhjälp, hjälp att hämta barnen har hon då jag hört om det i podden plus att hon verkar må bra av att göra flera olika saker i högt tempo.Alla är vi olika! Jag tycker alla kommentarer om att hon ska varva ned etc är så märkliga, så svårt att utläsa hur mkt vila det blir -influencerjobbet så annorlunda o skiljer sig mkt beroende på person så svårt att jämföra med oss vanlisar som har helt andra jobb?

   1. Eller så har Nina skrivit kommentaren för att Ebba ofta skriver att hon är stressad och inte hinner med. Har ju också varit sjuk tidigare av stress man skall ändå fylla kalendern. Några har skrivit om träning, Ica och förskolan. Personligen tycker jag inte att barnen skall vara på förskolan om man tränar. Var går gränsen? Kan jag gå på salong, fixa fransar, klippas etc.

 2. Och jag skulle aldrig orka med att börja måndagen med en så opeppig kommentar som du ger Nina. Spara på din energi.
  Heja Ebba! mycket på gång där. Blir spännande med både Mille Notti och nytt från Vichy. Väntar! Och kontinuitet i träning är att veta att trots att det ibland är omöjligt att få in så finns lusten och viljan och man är på igen när tillfälle ges. En paus från träningen är också ett bra sätt att motivera sig att köra igen. Kram och ha en fin vecka du occkså.

 3. Oj, o, vad man kan vara duktig och hinna med mycket!!!
  Men du får väl hjälp av Johan ibland, hoppas jag.

 4. Jag tycker att du ska unna dig att köpa mellanmål och luncher och middagar från nån aktör som ger helhetslösningar när tiden inte räcker till.
  Sen vill jag slå ett slag för att bli söndagspreppare. Sätt på en bra ljudbok, koka 12 ägg, gör 5 chiapudding, en stor kanna smoothie, en stor quinoasallad osv, tar max 90 minuter.

 5. Låter som en härlig vecka. Här blir det kompiskalas för ena barnet, Mulle och Strövarna-avslutning, hälsa på mina föräldrar och fortsätta få till i lägenheten (flyttade i somras och det är en del små-renoveringar kvar).

 6. En sak jag funderar på, är det OK i Stockholm att lämna barnen på den för att gå och träna? I södra Sverige är det inte ens ok att springa inom Ica innan mannhämtat sina barn! Många influencers som jag märkt gör detta. Hur funkar det??

  Tack för din inspiration du delar med dig av!

  1. Många år sen nu som jag hade barn i fsk, men tänker spontant, hur ska fsk kunna kolla om man springer in på Ica innan hämtning?

   1. Okej, intressant med såna geografiska skillnader

 7. Jag tror inte Nina menar att vara ”opeppig” som det så fint heter. Hon bryr sig. Liksom jag. Då vi som gillar Ebba och följer Ebba vet att hon ofta ofta ramlar ner i stress-hål, hinner inte äta annat än mackor, tappar rösten. Det är att bry sig. Sen spelar städhjälp och ’man som hjälper till’ inte så mkt roll. Ebba tycker nog absolut om att ha många järn ivelden, men efter förutsättning för hälsa är att leva randigt, dvs aktivitet, återhämtning, etc. Att vara peppig, nu kööör vi….har hört det förut och slutar förut i obalans. Så för att jag bryr mig: Ebba: säg nej, avgränsa och det räcker inte med nån halv slapp helgdag. Detta schema är ett praktexempel på kvinnor som berättar – efter den stora kraschen. Jag har varit där, mitt livs sorg o glädje. Kram Anna v S

 8. På mitt jobb har vi två timmar friskvård varje vecka så då tränar jag antingen på morgonen eller innan jag hämtar. Inga problem för förskolan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.