Mitt nostalgiska plagg

Vi är inne på dag 2 i vår #säkerstilchallenge (haka på du med, det är skoj OCH du aktiverar din garderob!) och för min del vad det en ganska hattig dag med morgonmöte, tränings-möte-planeringsdejt med Emilia, inspelning för en kommande grej som krävde ett helt annat ombyte OCH sedan ett möte på eftermiddagen. Då åkte den på: Min dovt gröna kapp-klänning från Osman som jag införskaffade till en väldigt speciell dag. Jag var i princip nyförlöst men en några veckor gammal Ernst, var uppe i en hetsig produktion som varit slitig – dokumentären i två timslånga delar om kronprinsessan Victoria, i samband med hennes 40-årsdag. Här ser ni den då:

Jag kände mig fruktansvärt trött, lycklig i min babybubbla med världens finaste lilla Ernst. Men så ville jag samtidigt slutföra det viktiga arbete som jag kämpat så med, så länge. Förutsättningarna var inte direkt toppen av flera skäl, så GISSA om jag behövde något kick ass-bra till den stora inspelningen på Haga slott. Hemma hos kronprinsessan.

Då var jag den som en kappa över skjorta och kostymbyxor, idag åkte den på som klänning till vita sneakers. Tänkte på den där dagen och på att detta plagget ska jag aldrig göra mig av med. Designern Osman Yousefzada har afgansk-pakistansk bakgrund men är född och uppväxt i Birmingham, hans plagg präglas av en kärlek till hantverk, pärlor och brodyr återkommer ofta. Hans mamma kommer från en familj som består av generationer av skräddare. Ska försöka ta en usel bild här i garderobens kvällsljus…

För det är verkligen så vackert. Gröna tyget är fodrat, i rejäl poplin av något slag. Med fickor och bälte som är insytt baktill. Älskar detta plagg, inte BARA för att det räddade mig den där dagen på Haga slott!

Nu läggdags här. Sov gott därute!

6 reaktioner till “Mitt nostalgiska plagg

  1. Så fin klänning/kappa! Du passar jättefint i såväl färgen som modellen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.