Måndagsrapporten: Svajigt men ändå bra

Hej mitten av januari – och hej livet. Nej, jag har väl inte direkt surfat in i 2022 som jag hade tänkt. Jag kände tydligt i helgen att nu, nu är det igång – och jag behövde nog just precis… en sådan här mjukstart. Eller, jag BEHÖVER det.

Kroppen, huvudet, ville inget annat. Då måste man snällt (försöka) lyssna på det. Andra (de flesta, för mig) terminer har det varit rivstart. Något som i och för sig var omöjligt detta år, med tanke på stängd förskola, restriktioner, omkastade planer, ja, som för så många av oss just nu. Men nu så, nu smyger jag igång året. Konferens är bokad, planer börjar så sakteliga ta form. Och det känns BRA. Svajigt med bra.

MÅNDAG: Hjäääälp, veckan drar igång med… Något jag är väldigt nervös inför. Väldigt! En stor tv-inspelning och ja, hjälp. Usch. Roligt men också nervöst som bara den. Usch, jag känner också hur hela KROPPEN är liksom… Ovan vid att stå på scen, vara bland massa människor (om än på distans och inte alls lika många som planerat, på grund av rådande restriktioner och läge). Hur gör man nu igen?! Hur ska detta gå? Ja, det kommer gå, för det kommer att bli måndagskväll och då är det gjort. Funderar på denna klänning:

Måndagen startar dock på bästa sätt, med måndagsmöte med gänget i lilla team. Sedan ska jag klämma in en timma tennis också, ja, den tänker jag inte tumma på den här måndagen. Den måste bli av, behöver verkligen den energin för att fixa kvällen! När den väl är över hoppas jag kunna stupa i säng, sömnen behövs…

TISDAG: Möte på morgonen, sedan en intervju med norska NRK – ett kul kungligt uppdrag! Resten av dagen ganska jobbspäckad, möten och admin-jobb mestadels. Ja, vilket ju är en rätt stor del av min vardag också – trots att det är mycket plåtningar och inspelningar som syns på mina Stories och annat. I synnerhet vad gäller mina smycken, det är en hel del “kontorsjobb” med tanke på att vi faktiskt har en mindre kollektion uppe och det roligt nog rullar på enligt plan!

ONSDAG: …Och om jag nu sa att det var mycket “oglammigt kontorjobb” så kontrar jag med att börja dagen på The Place i deras nya infraröda bastu?! Haha, japp, jag är så nyfiken på att testa detta fenomen. Måste läsa på lite mer om vad det gör för skillnad? Tydligen säger många att man får en energikick som heter duga, tackar jag ICKE nej till såhär i blekaste, tröttaste januari. Tackar heller inte nej till att testa grejer jag är nyfiken på! Ja, jag återkommer med rapport…

På eftermiddagen ska jag spela in en grej för Linas Matkasse, som jag ju samarbetar med, och sedan på kvällen årets första damdubbel i den lilla “serien” jag spelar i. Pirrigt och kul, ny termin, ny matchgrupp! Måtte slagen sitta, för så mycket tennis har det icke blivit senaste veckorna med min himla onda rygg. Och ja, ryggen, den får gärna också vara bra på onsdag. Dock funkar det faktiskt okej att spela just tennis, eftersom jag då har ryggen ganska “rak”, så att säga.

TORSDAG: Skrivjobb inplanerat i kalendern – är så NÖJD med denna nya rutin, att faktiskt planera in detta, skrivandet, i kalendern. Jag vet inte riktigt hur jag ska hålla i detta, men en vecka i taget. Nu ska jag bara implementera “Pomodoro”-metoden också, där tror jag att vi har nyckeln till 2022-strukturerad skrivarsuccé…

Träning måste jag också hinna med på torsdag. Bra, ska boka in ett pass på The Place:

FREDAG: Middag för MAMMA! Världens bästa mamma som ju fyllde år förra veckan. Nu ska vi äntligen fira henne på plats, efter inställda kalas, tusen ändrade planer och saker som inte bidde… Nu blir det i alla fall ett första (men inte sista) firande av denna fenomenala nybakade 70-åring, av min lillebror med familj + oss fem, och så pappa förstås. Åh, det blir trevligt. Vi ska fixa efterrätten, ska hitta på något som mamma gillar och som barnen tycker är gott och roligt också…

LÖRDAG: Morgonträning 08.00, puh. Men det blir skönt. När det är gjort. Hej halvlediga lördag, då jag faktiskt ska jobba hela eftermiddagen. Så på kvällen ser jag fram emot att välförtjänt däcka i soffan. Jag har inte sett nya “Beck”-filmen ännu men misstänker dessvärre att Johan gjort det. Ja, vi får komma på något annat. Jag är filmsugen, mysigt att se en film på lördagskvällen. Ska förresten kanske ta någon från alla grymma familjevänliga tipsa, så att barnen också blir nöjda. “Beck” kan jag ju då se själv när resten av gänget däckat i soffan…. Bra plan faktiskt!

SÖNDAG: Handboll för mellanbarnet, tennis för dottern, ja, en sportsöndag helt enkelt, en vanlig söndag i vår familj och… Har jag även tackat ja till en padel-match på eftermiddagen, om jag inte minns fel?! Ja, jag tror det. Måste kolla upp.

Önskar dig en underbart bra januarivecka – med micropauser, en dos egentid här och där och… alldeles lagom mycket av allt. Ja, det önskar jag även mig själv, haha!

7 reaktioner till “Måndagsrapporten: Svajigt men ändå bra

  1. Tror att det kommer en andra ny Beckham lagom till helgen faktiskt

  2. Ett filmtips, så mysig film om man gillar den brittiska stilen, att skriva, historia (2 världskriget) romantik, o lite spänning:
    Guernseys litteratur-och potatispajssällskap på Netflix.
    Ta hand om dig och din rygg 🙏🏻

  3. Älskar dina veckorrapporter!! så inspirerande, bokade direkt in ett träningspass 🙂 Och älskar din Blankens väska, har själv en sådan som jag haft i säkert fyra år och den är fortfarande lika snygg!

  4. Det är du och Dronning Margrethe -– hon bokar in torsdagarna för att måla och du för att skriva! En självklar förebild! Ni är båda två starka och kreativa kvinnor! Ser fram emot din bok!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.