Kungligt fredagsgodis – och Kates stora överraskning!

Gårdagens kungliga bombnyhet – som ju egentligen inte är en bomb, utan i detta läge det enda rätta som drottningen kunde göra – med prins Andrew, är en STOR sak. En stor skandal för brittiska kungahuset, som ändå varit med om en del. En viktig sak, eftersom du ska behandlas lika inför rätten, oavsett titlar och bakgrund. Självklart, kan man verkligen tycka – men i sexbrottsanklagelserna och pågående rättegången trodde många att prinsen skulle ”komma undan”. Prins Andrew blir alltså av med sin kungliga höghet-titel, han tvingas lämna tillbaka alla beskyddarskap till mamma, han blir uppsagd som kunglighet kan man säga – och han får försvara sig i rätten som en ”vanlig människa”.

Ja, familjen håller onekligen drottningen sysselsatt…

Ja, annars får man väl säga att 2022 börjar kungligt stilbra när det bara hunnit bli 14 januari och prinsessan Sofia REDAN bjussat på ett kungligt klipp (se nya looken HÄR) och så levererar Kate en kavalkad av underbara födelsedagsporträtt! Hertiginnan anslöt nämligen mig och några till i en underbara 40-årsklubben i veckan…

…Och detta – med den rosenröda klänningen – är absolut min favorit bland de nytagna porträtten. Wow! Ja, även om alla bilderna är fullständigt sagolika! Icke oväntat, så föll modevalet på Alexander McQueen, vars chefsdesigner Sarah Burton återkommande har samarbetat med Kate sedan brudklänningen 2011. Den röda klänningen är en skräddarsydd specialversion av en catwalk-klänning från senaste höstkollektionen. Ja, det är verkligen ett väldigt lyckat samarbete mellan Kates stylist och Sarah Burton, som alltså pågått i över tio år.

Ja, åter till porträtten som verkligen är klassiska – vilket ska de vara, man ska känna historiens vingslag – men absolut inte tråkiga. Bilderna är tagna i Kew Gardens (måste för övrigt åka dit, har stått på min drömlista länge, 2022 händer det!) och är fotograferade av ikoniske modefotografen Paolo Roversi…

Sååå, så vackert! Älskar att håret är utsläppt och så snyggt stylat, inte fööör fönat, inte tiara-strikt utan levande och lekfullt. Alla bilderna, eller tavlorna snarare, kommer att hänga på National Portrait Gallery i London, som Kate även är beskyddare för. Där har jag varit och nu blev jag sugen på att gå dit igen, nästa gång jag kommer till London. Måtte det bli snart, som jag längtar!

Ja, lite överraskande så var det alltså en italiensk modefotograf som fick det fina uppdraget. Uppenbarligen helt rätt val, med tanke på det magiska resultatet.

40-årsdagen firades “privat” och i mindre skala, enligt hovet, med tanke på rådande omständigheter. Kate firar också in livet som 40-nånting med att vara i fenomenal (och färgsprakande) stilform!

Det låter ju konspiratoriskt men det hände faktiskt någonting sedan Meghan försvann ur rampljuset.

Förmodligen bara ett sammanträffande – men det är ett faktum att Kate det senaste året har glittrat mer än någonsin, fått in fler fullträffar och det är så roligt att följa hennes stilresa.

Vi har också fått se mer färg – mer lekfullhet, snäppet vassare styling. Lite coolare…

…Och förstås, en RAD ljuvliga klänningar! Som den pastelliga chiffondrömmen Alexander McQueen, en gammal garderobsfavorit som hon plockade fram – och stylade med en härligt stilsäker äkta make vid sin sida, i grön sammet! Bra där!

…Och här nedan, sidenblusen från Ralph Lauren med höga jeans och bälte. Väldigt Diana-snyggt!

…Även den svartvita blusen här nedan – passande nog på ett besök från Imperial War Museum – är från Alexander McQueen:

Tycker även den här rosenröda Catherine Walker-looken från december är ett bra exempel – rosetten på kappan och att våga matcha med röda skorna! Kate har verkligen hittat sin stil – strikt, färgstark, mycket klänningar och kappor, sin signatur-frisyr och höööga klackar.

Starka, härliga färger som sticker ut – och syns på långt håll!

…Och förstås, även hennes tydliga linje med att mixa in kedjorna med alla designer-dyrgripar. Något hon har gemensamt med de flesta andra kungliga kollegor runt om i Europa.

Som här nedan, en look från i höstas, med grafiskt rutmönstrad klänning från Zara:

…ELLER den gröna Wimbledon-klänningen från i somras, där jag älskar stylingen (och tennisflirten!) med vita skorna:

…Gröna klänningen kommer från en annan favorit i Kates garderob: Emilia Wickstead.

Ja, hurra för Kate – och måtte hon, liksom vi alla som fyllt 40 under pandemin, ha en härlig fest lite senare. Det vill för övrigt jag också ha. Den där som skulle skett i våras. Och sedan i somras. Och sedan i höstas… Och nu… Nej, jag vet inte. Suck. Vi drömmer oss bort en stund till en frasig kunglig brudklänning istället, känns roligare att tänka på faktiskt:

…Och så tänker vi positivt. Det är fredag. Tummen upp! Nu blir allt BÄTTRE!

Foto: Yui Mok / TT, Scott Garfitt / TT, Pete Nichols / TT

DIN favorit-look i veckans kungliga svep? KOMMENTERA GÄRNA!

7 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis – och Kates stora överraskning!

  1. Tack för en glädjestund på fredagsmorgonen . I morgon 🎄 gransplundring på Villa Pauli . Säkert en och annan prinsessklänning där också . ? Trevlig helg önskar Eva

  2. Tycker det är snyggt att Kate har minskat ner på mängden svart kajal under ögonen på de nya bilderna. På närbilder från bröllopet tycker jag hon är lite hårt sminkad fast då kanske tanken var att det skulle se bra ut på håll. Då krävs ofta lite mer smink.
    Älskar den röda klänningen på porträttbilden.

  3. Hon verkar otroligt charmig och alltid göra sitt absolut bästa i sin roll i kungahuset, och visst är hon otroligt vacker och välklädd, men på en hel del bilder som har florerat på insta det senaste året tycker jag att hon ser väldigt trött och nästan sliten ut. Jag hoppas att det brittiska kungahuset är rädda om henne, och att William och hon inte får ännu mer att göra nu när Andrew definitivt lämnar sin uppdrag, och att de får tid till din familj som småbarnsföräldrar ❤

  4. Jag tycker Kate är fantastiskt snygg i alla lägen! Funderar ofta över detta med utsläppt hår kontra uppsatt, om det finns massa regler i det som jag inte känner till. Speciellt undrar jag det med Victoria som nästan aldrig har annat än hård knut.

  5. Men Andrew behåller ju (än så länge) titlarna HRH och Duke of York, det verkar bara vara så att han lovat att inte använda sig av titeln HRH enligt källorna vid hovet. Så lite som Harry och Meghan, egentligen. Det blir ju något närmast absurt i att hans exhustru och ex-svägerska blev av med sina HRH bara för att de begick det ”allvarliga” brottet att skilja sig. Medan en person som är anklagad för verkligt allvarliga brott ändå får behålla sina kungliga titlar. Drottningen borde ha uteslutit honom inte bara från hans beskyddarskap och militära hedersuppdrag…

  6. Och dessutom står drottningen för hans advokatskostnader, sägs det. Tänk om han blir dömd, är inte det katastrof då för drottningen?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.