Låt mig presentera – min alldeles egna kulör!

/ Betalt samarbete med Alcro Färg Foto: Lisa Höök /

Som ni ju vet så har mitt lilla kontor här i stan varit ett pågående projekt. Nej, det ÄR ett pågående projekt! Blir jag någonsin helt färdig? Förmodligen inte. Resan är ju lika viktig (och i detta fallet, rolig) som målet, eller hur säger man?

En avgörande del var dock väggarna. Ett för mig väldigt stort projekt, eftersom jag var på jakt efter den perfekta grå kulören. En kulör som var lite “tryck” i men ändå diskret, mjuk och behaglig. En vacker grå som bryter av mot det vita taket och de vita stuckaturerna – utan att ta över eller göra rummet mörkt. Ja, mååånga beslut och tankar kring detta och lyckligtvis så jobbar vi i Säker stils tillsammans med Alcro Färg, som har över ett hundra års erfarenhet av färg och målning. Tillsammans med Alcros proffs fortsatte alltså jakten på “min” grå kulör…

Efter många vändor stod valet mellan tre olika grå kulörer som jag provmålade på väggen och lätt vila där i två veckor. Nu ser de ganska olika ut i det här mobilkamera-ljuset, de var betydligt mer snarlika “live”… Det är ju också väldigt beroende på väderstreck, takhöjd och hur ljuset faller i rummet.

Jag fick god hjälp och stöttning av Yvonne Karlsson, som är erfaren färgsättare och kulörexpert på Alcro. Det Yvonne inte kan om kulörer är typ inte värt att veta, kände jag efter vårt besök ute på Alcros kulörlabb…

Vi gick igenom färgkartor, provmålning och bollande av idéer (och fick vara med när färgen blandades på plats, i coola maskiner, sånt kul studiebesök) och jag kände mig faktiskt inte det minsta orolig för att resultatet, enligt mig då, skulle bli något annat än fantastiskt. Och voilà, här ser ni ett smakprov från mitt numera nymålade kontor! Jo, var tvungen att matcha looken lite också…

Ja, ni ser ju! En riktigt krispig ljusgrå ton. Unnade mig vårigt vita tulpaner för att fira…

Alltså, låt mig få presentera: Ebba Grey – och ja, det är numera en riktig, officiell (!) kulör i Alcro Stils sortiment. Så roligt, jag är så himla stolt över hur den blev! Precis sådär mild, krispig och harmonisk som jag ville ha den. För mig, som annars älskar mycket färg (och just investerat i GRÖNA bokhyllor) så blev detta den perfekta basen. För färgklickar i inredning kräver – i mitt tycke – en harmonisk bas att luta sig mot.

Är du sugen på min, eller någon annan kulör? Besök eller hör av dig till någon av Alcros återförsäljare så hjälper de dig på bästa sätt, du hamnar garanterat i goda, mycket proffsiga händer…

KOMMENTERA GÄRNA! Om du har några som helst funderingar, fråga gärna så ska jag försöka svara så gott jag kan! Men framför allt, så önskar jag dig lycka till med ditt projekt därhemma, vad det än är. Och glöm inte att göra resan dit rolig, försök att njuta av den och inte bara stirra dig blir på “när du är i mål”.

17 reaktioner till “Låt mig presentera – min alldeles egna kulör!

 1. Jättefint! Blir sugen på både Ebba Grey och Emilia White! Kul samarbete detta!

 2. Skulle du säga att den är varm eller kall?
  Vad är skillnaden på ”färg” och ”kulör”?

 3. Vore kul att se en bild där några lister eller stuckatur finns med, så man ser kontrasten mot det vita! Det kan verkligen vara galet snyggt med grått mot kritvitt på väggar och lister/tak/stuckatur!

 4. Å vilken perfekt grå. Sedan mår man ju ta hänsyn till flera saker, vilket väderstreck, färg på golv, tak å vad som ligger utanför fönstret.. våra gröna träd påverkar faktiskt de vita o gråter färgerna invändigt.

 5. Alltså, jag skriver det igen – hur sjutton orkar ni läsa en blogg som får er att skriva så trista kommentarer? Man riktigt hör ju hur fräsch o ren en ”krispig” färg är, och denna grå är en superfin nyans (vilket man såklart kan tycka olika om) så varför näsvis fråga om hur den skiljer sig från andra?
  Vilket roligt och spännande samarbete Ebba, kul att ha i portföljen tillsammans med de om hudvård och annat. Jag blir då peppad att måla nytt, krispigt och vårfräscht Ebba-grått i sovrummet🌱🍀🌱🍀🌱
  Tack för pepp om allt från högt till lågt! Kram!

 6. Hej! Visst tittade jag på väggfärgen, men jag tycker kjolen har en underbar färg.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.