Glow, fukt och hälsosam hud – jatack!

/ Betalt samarbete med Vichy Laboratories. Foto: Lisa Höök /

Eftersom jag är stolt ambassadör för franska hudvårdsmärket Vichy, så fick jag på förhand testa deras nyhet Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler – som jag nu vill berätta för dig om! En spännande nyhet som är är ett riktigt superserum som hjälper huden att bibehålla glow, fukt och ger en hälsosamare hud, samt reducerar synliga ålderstecken. Så, hur funkar det? När och hur ska man använda det för bästa resultat? Jag sammanställer helt enkelt de vanligaste frågorna kring detta, varsågod, häng med…

OKEJ, BERÄTTA: VAD ÄR DET FÖR NÅGOT? Det är ett effektivt antiageing-serum som innehåller 1,5 % hyaluronsyra för att ge en progressiv utfyllande effekt. Ja, helt enkelt så “jobbar” serumet för att fylla ut huden med fukt och på så vis reducera synliga ålderstecken relaterade till just hudens naturliga förlust av hyaluronsyra. Voilà, här ser ni det:

JAG ANVÄNDER REDAN MINERAL 89, HUR KOMMER DETTA IN I MIN RUTIN? Bra fråga, det gör ju jag också! Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler är ett perfekt komplement till både fukt-boostern Mineral 89 som stärker hudbarriären, återfuktar och förbereder huden för efterföljande vård, som exempelvis Liftactiv Supreme dag- eller nattkräm. Den här rutinen blir tillsammans en riktig vardagsräddare. För min del så är Mineral 89 min fukt-räddare och Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler fyller på med hyaluronsyra med anti-age effekt. Obs, låt dock alltid produkterna sjunka in i huden innan du applicerar nästa! Det tar inte en lång stund, den lilla tiden har du…

HUR ANVÄNDER JAG SERUMET? Det är smidigt och enkelt, överlag handlar Vichy om att göra hudvården effektiv utan onödigt krångel, vilket jag älskar – jag använder serumet både morgon och kväll direkt på rengjord hud, alltså efter ansiktstvätt eller annan rengöring. Alltså, innan nattkrämen åker på eller på morgonen innan jag lägger på dagkräm.

HUR MYCKET BEHÖVER JAG ANVÄNDA? Jag tar 2-3 droppar serum (det brukar räcka gott och väl) som jag sedan fördelar jämnt över både ansikte OCH ögon-området. Glöm inte ögonen! Serumet absorberats snabbt men låt det sjunka in innan du applicerar din dag- eller nattkräm.

HUR KÄNNS DET PÅ HUDEN? Det är en superlätt och behaglig formula, absorberas snabbt, ingen “kletig” känsla i ansiktet.

JAG ÄR KÄNSLIG MOT PARFYM, ÄR DEN PARFYMFRI? Yes, den är utan parfym – och jag skulle även säga att serumet är ett perfekt alternativ för dig som har känslig hud. Vichys produkter är noggrant framtagna för att passa även känslig hud.

…OCH VAD BLIR RESULTATET? Jo, Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler gör alltså att huden ser omedelbart fräschare, mer ungdomlig och mer hälsosam ut samtidigt som den blir fylligare och med en fräschare, glowig känsla. Serumet har en progressiv utfyllande effekt, vilket alltså innebär att resultatet på huden förbättras ytterligare över tid vid daglig användning.

SÅ HUR FUNKAR DET ? Jo, med åldern sjunker hudens naturliga fuktnivå – som beror på hudens normala åldrande samt den yttre påverkan som huden dagligen utsätts för, exempelvis väder, vind, kyla, sol, sömnbrist, avgaser, eller torr inomhusluft. Kort sagt, det som orsaker fina linjer, rynkor och förlorad fasthet. Detta är de så kallade exposom-faktorerna, som Vichy satsar mycket på att forska inom, för att ligga i framkant inom det vi kan göra för att göra huden mer motståndskraftig.

Och lyssna noga nu, för detta är viktigt: Hyaluronsyra finns naturligt i huden och är en av huvudmolekylerna som upprätthåller hudens fuktnivå eftersom det har en unik förmåga att binda vatten. MEN med åldern halveras (!) hudens naturliga innehåll av hyaluronsyra. Därför har Vichy lanserat Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler med 1,5% hyaluronsyra som hjälper till att kompensera för tecken på hudens naturliga förlust av hyaluronsyra.

KOMMENTERA GÄRNA! Och ställ hemskt gärna frågor om min rutin, eller om produkterna, så hoppas jag kunna svara – eller så frågar jag hudvårdsexperterna på Vichy, och svarar därefter.

24 reaktioner till “Glow, fukt och hälsosam hud – jatack!

 1. Läste tidigare denna blogg dagligen och uppskattade verkligen Ebbas reflektioner om lite av varje i livet.
  Numera är det i princip en försäljningsblogg. Från väggfärg till hudvård. Visst måste bloggare få en inkomst av sitt arbete, men måtta med allt.

  1. Håller med, inte ofta jag tittar in här numera. Finns många trevliga bloggar utan all denna reklam att välja istället.

  2. Samma här. Men ändå klickar jag mig in här ibland. Tydligen. Men det blir mer och mer sällan. Gillar ändå Ebba.

 2. Själv är jag hyfsat ointresserad av hudvård och gillar därför konkreta tips istället för att leta själv. Kör de andra produkterna från vichy sedan Ebba tidigare tipsat om dem och tänker nog testa detta serum också!

  Jag är inte alls störd av reklaminslag, ser dem som inspo.

 3. Vet du vilken molekylhalt det är på hyaluronsyran? Med tanke på att det krävs en rätt låg halt för att hyaluronsyran ska kunna pemetreras in i huden, och att molekylhalten på hyaluronsyran vanligtvis brukar vara hög.
  /Susanne

  1. Hej!
   Jag förstod inte riktigt. Ska detta serum användas innan eller efter Mineral 89?
   Med vänlig hälsning,
   Maria

   1. Det undrar jag med! Det är så mkt att tänka på😜 //Viktoria

 4. Bah! Tröjan! Den perfekta röda! Vart kommer den ifrån om man får fråga? 🙂 Tack för en rolig blogg – längtar till kungliga fredagsgodis kan komma tillbaks!

 5. Det känns inte så trovärdigt när du först är ambassadör för Clinique och skriver att deras moisture surge är den absolut bästa fuktgivaren som finns, och sedan i princip skriver samma sak fast om ett annat märke.

  1. @Maja För att? Använder du enbart ett produktmärke? Och ett brand av kläder? Jag gillar iaf att mixa och variera.

   1. Absolut, men att först kalla ett märke för det bästa fuktgivande, för att sedan säga samma sak om ett annat märke känns inte trovärdigt. Hur vet man då att något hon skriver stämmer, när det kan nämnas i samband med ett annat märke nån vecka senare?

   2. Jag läser och lyssnar mer än gärna till Ebbas tips och tar åt mej av det jag tycker är intressant. För tillfället kör jag med både Vichy Mineral 89 och Clinique moisture surge och tycker båda är suveräna. Det är ju inte heller som att Ebba vinner något på att jag köper dessa. Ser fram emot att testa Vichys serum och jämföra det med Filorga som jag använt länge. Jag känner också att Ebbas tips känns betydligt mer trovärdiga eftersom hon (enligt vad jag förstått iaf) förespråkar naturlig hudvård än t.ex Unckel och Fahrman i Beauty och bubblor som hajpar olika produkter men kör fillers och botox med jämna mellanrum.
    Däremot hoppas jag Ebba svarar på de frågor som läsarna ställt här eftersom uppmaningen till oss är att kommentera och FRÅGA.

 6. Älskar älskar er podd och er ton och tycker er podd är så härlig att ha i öronen. Men när jag lyssnade på det avsnitt där ni pratade om Sara Danius och Magdalena Ribbing så slogs jag av att ni kallade den för starka kvinnor. Och inte för att de inte skulle vara enastående båda två, är också ett fan…men varför kallar vi vissa kvinnor för starka? Pratar vi någonsin om ”starka” män? Är kvinnor mindre starka överlag så att det måste poängteras när det dyker upp en sån? Jag tror absolut inte att ni menade så, men vi borde nog alla försöka jobba bort detta ur språket då jag verkligen inte kan se att starka kvinnor är något ovanligt.

  1. Sally
   Visst är det väl så att bloggaren får de produkter de rekommenderar, sponsrade eller gratis? Rätta mig om jag har fel. Sedan är det lite konstigt, för att inte säga tragiskt, att vi inte tror oss om att hitta de produkter vi vill ha utan hjälp av bloggare. I vår digitala värld kan vi själva söka all info och reklam vi vill!!

 7. Antiageing?? Antiaging trodde jag att det var. Så heter det på engelska och på norska i alla fall. Jag stör mig på att ni svenskar tar med detta E över allt numera. Ni skriver även ”beigea skor” i stället för ”beiga skor”. Varför konstruera nya svårare ord? Jag bara undrar. Annars tycker jag mycket om Vichy. Billigt och bra.

  1. Om man ska vara noga så böjs inte beige så då heter det beige skor 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.