Måndagsrapporten – visslar förbi?!

Hej från soffan, tända ljus, en lite för sen kaffe och två rostade rågsmörgåsar – och så jag. Söndagskväll och strax “Tunna blå linjen” (herregud, så nervöst nu, måtte vi få hålla fast vid liiite lycka, någonstans, men jag antar att… vi inte får det, suck) men lovade faktiskt mig själv att först rensa huvudet genom Måndagsrapporten. Det behövs! På med säkerhetsbältet för ännu en vecka som lär VISSLA förbi väntar. Kanske mer så än nånsin i år!?

Veckans strategi lyder: Tre, två, ett GÖR DET. Måste jobba fokuserat, för att det inte ska bli kaos. Hålla mig till en ”att göra”-lista om dagen. Fokus, fokus, fokus! Och en viktig sak till, lägga mig i tid, men för att göra det konkret: lägga mig klockan 23.15. Ett rimligt mål för mig!

MÅNDAG: Lämna barnen, sedan direkt iväg till Emilia. Skulle börjat med en tidig träning men fick precis ställa in, för att Emilia och jag behöver riva av ett viktigt möte och sedan spela in dubbla poddar. Så är det. Jag är glad över att jag ändå ser ut att få in den träning jag vill i veckan. Att det kör ihop sig ibland eller inte helt blir enligt plan, det räknar jag liksom med.

Säker stil SVARAR-podden kommer ut, ett späckat avsnitt som… Inte blev som vi hade tänkt oss, haha. Ja, du får lyssna helt enkelt!

Ska förbi Bookbinders en snabbis, för att hämta upp en grej – och jag har ju också mitt lilla lager för halsbanden där, mitt lilla “Ebba Jewelry”. Behöver tittas till, inte minst då det faktiskt nästan är helt slut på första upplagan, jag har ett par stycken kvar. Så otroligt roligt med alla fina hälsningar och all pepp kring det! Fortsättning följer, lyssnat på era önskemål och era tankar och återkommer till detta. Kul, kul, kul!

En VÄLDIGT kul och pirrig nyhet är ju att Alla mot alla-inspelningen är igång, vilket blev officiellt nu i veckan! Sååå himmelens nervöst och VARFÖR utsätter man sig då för att tacka ja till detta, kan man undra? Ja, det undrar jag också ibland. Eller ofta. Ännu oftare undrar kanske Johan det, som tvingas leva med mig och min Alla mot alla-ångest… Men svaret är ju ändå i slutändan att det är så VÄLDIGT roligt. Frustrerande, nervöst och… Mycket, mycket roligt. Och läskigt. Ni hör ju, det måste man bara tacka ja till!

TISDAG: Briefing-möte med Vichy angående det vi håller på och jobbar med just nu, jag hoppas att vi kan genomföra en riktigt kul grej tillsammans nu under våren. Jag sände ju LIVE från mitt badrum härom veckan med en fantastiskt kunnig och härlig hudläkare, Agneta Troilius Rubin, och det var verkligen lärorikt – och så roligt! Ja, hoppas alltså återkomma till detta. Det är så skoj att kunna bjuda på riktiga expert-tips kring huden, samt att jag själv på kuppen lär mig nya saker om hudbarriären och vad som verkligen gör skillnad.

Och kanske ska jag då klämma in en padel, ja herregud, hur ska jag få in DETTA i mitt liv?! Det var ju farligt kul, måste jag erkänna. Nej, inte som tennis. Överger icke min älskade tennis för padel. Men eftersom mitt motto för 2021 är att i största möjliga mån tacka JA till rörelse, träning och roliga utmaningar, så blir det kanske lite padel då och då?

ONSDAG: Yes, dagens er hyfsat lugn och mötesfri ut. Perfekt, eftersom jag verkligen behöver skrivtid. Skrivro. Ska också boka in en powerwalk med mig själv på morgonen, kan ju också boka in sådana nu med anledning av mitt uppdrag i Storytel Awards jury. Har en och en halv bok kvar att lyssna igenom inför vårt första jurymöte!

Ser också i kalendern att min kära kollega Caroline fyller år, detta måste vi ju också fira på något vis. Ja, så som man ens kan fira i dessa tider. Skämma bort någon som verkligen är värd det, det kan man dock alltid göra.

TORSDAG: Skrivjobb och kontorsjobb och en plåtning några timmar på dagen. Men framför allt: Nu smäller det, en MYCKET efterlängtad LIVE-kväll tillsammans med Filippa K. Nästan som en fin Säker stil-tradition vid det här laget. Klockan 21.00 på torsdag ska du alltså pricka in i kalendern. Har förstås smygprovat igenom favoriter från deras fantastiska vårkollektion. Det ska bli så roligt att göra det tillsammans mer er, därute. Här ska provas, stylas och pratar vårmode! Varmt välkomna! Se till att eventuella barn sover, att du sitter i lugn och ro i soffan hemma på torsdag kväll, det blir urtrevligt!

FREDAG: Morgontennis med mitt fina fredagsgäng, följt av en kaffe på stående fot. Alltid lika trevligt. Vi drömmer om att åka iväg på en liten tennisresa i höst. Något vi pratat om i många år men kanske att man behöver drömma om sådant extra mycket i dessa tider!?

Unnar mig en mötesfri fredag, som det ser ut nu. Jo, ska försöka hålla det så. Vill jobba med ett utkast på en bokidé som hänger över mig. Inte för att någon bett mig om det, utan för att jag vill jobba ut idén. Se vad den har att ge. Se om det faktiskt är en bra idé, eller kanske… Ingenting. Men jag vill ge den en ärlig chans.

LÖRDAG OCH SÖNDAG: Ridning, stallet, cykeltur och vår helgrutin som den på ett ungefär brukar se ut. Som jag tycker väldigt mycket om. Jag tränar lördag eftermiddag 16.00 och söndag morgon 10.00. En “helgrutin” jag kört med i rätt många månader nu, kan det vara så länge?! Jo, men kanske. För mig är det avgörande att ha bokat in det, annars blir det absolut inte av. Jag har för usel karaktär för att det ska bli av om jag tänker “lite hemmaträning någon gång på söndag…”. Jag behöver ha det inskrivet i kalendern, basta. I alla fall som livet är ju, som jag känner nu.

Mamma kommer upp till stan över helgen också, ska bli kul att ses. Ni följer väl förresten mamma på Instagram? Kanske gör ni inte det, men hon har i alla fall ett “öppet” konto nu efter att någon – hmmm – tjatat på henne, så på @helenvonsydow bjuder hon på recept, tips och sin vardag. Japp, slut på tips från en som är i högsta grad partisk!

2 reaktioner till “Måndagsrapporten – visslar förbi?!

  1. Ha nu en riktigt härlig vecka Ebba och alla ni andra fellow bloggläsare. Snart kvittrar fåglarna, snart kan vi få krama om våra äldre, snart snart snart får vi hoppas att denna strikta vardag som vi börjat vänja oss vid suddas ut.
    Med risk att låta klyschig och sektig (which I’m not) så ge någon ett extra leende imorgon, var snäll och positiv och ha en fin måndag!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.