Kungligt söndagsgodis, kärlekens färg – och babynytt!

Hej härliga Valentines-söndag! Vi börjar med en favorit-look i dagens bästa färg. Året var 2017 och lille Gabriel (Sofia och Carl Philips andra barn) skulle döpas ute på Drottningholm:

Okej, vidare till 2021. Var du ute och åkte skidor i helgen? Well, då gjorde du som kungligheterna. Vi börjar med kronprinsessan, chic i Acne-mössa…

Yes, såhär såg det alltså ut när kungaparet var ute på längdskidtur inne i Drottningholms slottspark, tillsammans med Victoria, Daniel och barnen:

…Och här ser vi alltså prinsessan Estelle och prins Oscar i spåret. Sportigt. Go Oscar!

Imponerande, jag har då icke fått ut barnen i spåret i Sälen. Då har vi ändå jättefina spår rätt utanför knuten. Men nej, backarna lockar för mycket däruppe i Sälen.

…Och drottningen var förstås superchic i rött, vitt och beige:

Kronprinsessan Victoria – “a proud wearer of Swedish fashion” – invigde också Fashion Week, tre dagar späckade med digitala presentationer och samtal om klädbranschen med fokus på hållbarhet, mångfald och framtiden för svenskt mode.

Här kan du se hela klippet:

Jamen i dessa tider får man ju verkligen glädjas åt lite härligt på kungliga nyhetsfronten överhuvudtaget och då i synnerhet när det kommer babynytt från England. Prinsessan Eugenie födde en liten pojke…

Drottningens nionde barnbarnsbarn (rätt imponerande ändå!) föddes på ett sjukhus i London och allt tycks ha gått bra. Jack Brooksbank var med vid födseln, rapporteras det. Denna lilla människa blir nummer elva i tronföljden, efter sin mamma. Här ser vi Eugenie på bröllopet, 2018…

Vad pojken ska heta har jag ännu inte läst någonstans? Blir spännande, alltid kul med namn!

I övrigt vann Meghan över tidningen Mail on Sunday, som hade publicerat utdrag ur hertiginnans privata brev till hennes pappa, Thomas Markle. Det var handskrivna brev från Meghan, inför parets bröllop (som pappan inte var inbjuden till) som tidningen lyckats få tag på och sedan publicerat…

“The damage they have done and continue to do runs deep”, sa Meghan i ett uttalande. Här ser vi paret på väg till konsert på  Royal Albert Hall i London för snart ett år sedan. Det var ju i januari förra året som paret meddelande att de skulle “kliva ner” som arbetande kungligheter och senare kom nyheten om flytten i USA.

Ja, man saknar onekligen detta ljuvligt glammiga superpar i den kungliga bevakningen!

De arbetande kungligheterna fortsätter jobba digitalt, här ser vi prins Harry i veckan som gått…

Men vi avslutar med två godingar från det kungliga arkivet. Först ut, när kungen och drottningen semestrade i franska alperna:

…Och här, härligt vykort från Storlien vintern 1997, hela färgglada skidåkarfamiljen samlad. Japp, sådär såg man ju ut 1997, det är ett som är helt säkert!

Foto: Steve Parsons / TT, Pontus Lundahl / TT

KOMMENTERA KUNGLIGT GÄRNA!

4 reaktioner till “Kungligt söndagsgodis, kärlekens färg – och babynytt!

  1. Åh man kan ju inte annat än älska herrarnas matchning där i backen🤩 I vår familj körde vi rött/lila från tuxer😁

  2. Jeg er nok like glad i de kongelige som deg, og synes det er så trist at Meghan og Harry har valgt å flytte og tråkke ut av rampelyset. Men det hadde vært spennende om du kunne skrive litt om grunnen til at de gjorde det. Når man sammenligner bilder og kommentarer fra gravide Cathrine og gravide Meghan, så forstår man jo hvor utrolig urettferdige media i Storbritannia er. Det må jo være veldig krevende for Harry og Meghan å leve sånn!

  3. Kul med kungligt och härligt med syskon till Archie! (litet typo ovan, det är William som jobbar digitalt och inte Harry)
    och stort varmt grattis i förskott, det kommer att bli så bra efter 40, du är så redo och livet blir så härligt man gör sig – och det verkar du allmänt bra på!! 😊🎉🥂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.