Kungligt påskgodis – the very yellow edition!

Glad påsk kära läsare, därute! Hoppas att ni unnar er något gott idag, det tänker jag göra. Men kungligt påskgodis KAN ändå vara mitt favorit-påskgodis (kul att kungafamiljen bjuder på en digital hälsning, hög igenkänning på den) och givetvis är det en specialupplaga som går helt i alla tänkbara nyanser av…

Gult! Givetvis, en stilstudie i kungligt gult. Voilà, jag bjuder helt enkelt på en kavalkad av gula favoriter från det kungliga arkivet och först ut är drottningens Nobel-debut fårn 1976, en guldprickig drömklänning från Dior. Samma modehus som gjort hennes brudklänning några månader tidigare. Vi flyttar oss fram två år i tiden till 1978…

Kungen och drottningen var på besök i Moskva och träffade ärkebiskop Vladimir – och 39 år senare valde kronprinsessan att låna mammas 70-tals klänning. Så kul att se! Här på en konferens under Stockholm Water Week, klänningen nu stylad med rosettknyt i halsen:

Någonting med rosetterna är ju också härligt påskigt. Jag tänker på prinsessan Dianas tidiga 80-tal:

Åter till det gula. Och vi fortsätter med kronprinsessan i härlig saffransgult, under World Water Week i augusti…

Jag vill minnas att klänningen är från Rodebjer. Att bära upp den – med smock runt magen – är inte helt enkelt men hon fixar det. Ursnyggt! Älskar också armbandet men minns tyvärr inte var det kom ifrån:

Att prins Daniel skulle dyka upp i detta svep är kanske inte helt tippat MEN jorå, de gula byxorna som syntes på besöket i Vietnam kvalar absolut in tycker jag – inte minst när kronprinsessan valde gulmönstrat hon också:

Vi gör en avstickare till Norge där drottning Sonja, modeintresserad och sömnadsutbildad i grunden, älskar att göra ett solgult statement. Såhär såg det ut när Carl Philip och Sofia gifte sig i Stockholm 2015:

Men bilden gör den inte riktigt rättvisa, klänningen är verkligen smörblommegul, titta här:

Att sticka ut i gult, på ett bra sätt, är också en konstart som Maxima bemästrar. Här på besök på Aruba för fem år sedan, looken är dock precis lika cool idag:

Yes, drottningen av Nederländerna vet hur man gör ett statement med färg:

Juni 2018 – någon månad efter bröllopet – valde Meghan en lyxig kanariegul fodralklänning från Brandon Maxwell och stylade med beige Manolo Blahnik-skor. Wow. Detta är nog min gula kungliga favorit:

Detta var på en mottagning för ‘Your Commonwealth’ Youth Challenge i London. Och här ser vi den båtringade minimalistiska klänningen med slitsen i sidan. Ja, den kungliga modevärlden blir allt tråkigare utan Meghan…

…Och utan Meghan och Harrys glammiga vänner! Ja, för det ÄR onekligen tacksamt när Hollywood-eliten dyker upp på kungliga tillställningar i England. Och när Amal Clooney bjuder på denna look, signerad Stella McCartney:

Mer sorbet-citronglass-nyans var det när kronprinsessan Mary valde gul klänning till ett officiellt porträtt

Vi avslutar med en riktig påsk-karamell som förvisso inte är gul. Men när jag vadade i det härliga kungliga arkivet så stannade jag till vid kronprinsessans underbara 40-årsklänning. Visst är den fantastisk?!

Jag tyckte att den blev en sådan fin avslutning på detta påsksvep. Också för att gult, vitt och rosa är så fint ihop…

FOTO: Leif R Jansson / TT, Hans T Dahlskog / TT, Erik Simander / TT, Jessica Gow / TT, Jon Olav Nesvold / TT, Stephan Kogelman / TT

KOMMENTERA! Vilken är DIN kungliga gula favorit-look? Du får bara välja en!

10 reaktioner till “Kungligt påskgodis – the very yellow edition!

  1. Så jätte fint av dig Ebba att i dessa corona tider, med kungligheter i karantän skriva om kungligt påskgodis! Därtill utgå från. ett genomtänkt tema! Väljer kronprinsessans vietnamklänning! Glad påsk till dig o familjen!

  2. Älsk på dig som gör detta! Drottning Silvia måste väl ha varit gravid med Victoria på Nobelfesten 1976? Syns väl ev på volangerna, detaljerna på överdelen?

  3. Lätt val. Silvias Dior. Så magiskt fint, hela looken med tiaran. Vilken tydligen var fruktansvärd och grävde sig in i hennes huvud enl Kungliga smycken

  4. Kronprinsessans 40-års klänning, alla gånger, så vacker! Tack Ebba för dina härliga kungliga inlägg och Glad Påsk 🤗

  5. Härligt med historiskt kungligt fredagsgodis – vill gärna ha mer! ☺️ Håller dock inte med om Meghan, tycker att hon är en av de absolut tråkigaste kungligheterna. Snygg – men tråkig.

  6. Drottning Sonjas klänning gjorde störst intryck på mej. Uppskattar verkligen dina fina bilder på kungligheter och andra kändisar….

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.