Kungligt fredagsgodis: Nobel-skrällen, kungligt julkort och drottningens hit

Innehåller affiliate-länkar, produkter valda av mig /

Bjuder på kungligt fredagsgodis denna tredje advent! Det finns så härligt mycket kungligt att kolla in, julkort och jag vet inte vad. Men en sak i taget, vilket är decembers filosofi. I allt. Vi rivstartar med kronprinsessan, som följde upp hyllade Nobel-skrällen med att träffa årets beundransvärde fredspristagare, Denis Mukwege på slottet:

sdltd70931e-nh.jpg

Snygg i svartvitt, älskar knytblusen och att banden är hängande. Tänk, så många spännande människor kungligheterna träffar såhär års! Nobelmiddagen, middagen på slottet dagen efter, mottagningar och många tillfällen för spännande snack…

sdltd6f629a-nh.jpg

Här ovan på kungens middag för nobelpristagarna – och här nedan, på succékvällen, självaste banketten. När jag ser bilden kan jag inte låta bli att tänka på Magdalena Ribbing, som ICKE hade gillat ordensbandet mot bar hud. Haha!

sdltd6e9c4f-nh.jpg

…Jag tänkte att vi kollar in norska kungligheterna från fredsprisutdelningen i Oslo – men först, en CHOCK! För kolla in detta:

sdltd7164a7-nh.jpg

Norska kungabarnen är ju vuxna! Eller okej, inte vuxna men så stora. Jag tyckte att prinsessan Ingrid Alexandra var typ nio år senast jag kollade. Nu är hon en lång 14-årig i kort kjol och likaså lillebror Sverre Magnus, heller inte liten längre?! Detta var tidigare i veckan, på familjens årliga julkortsfotografering på slottet, här även med farmor och farfar…

sdltd71de64-nh.jpg

Men åter till Nobelfestligheterna i Olso, såhär såg det ut kronprinsessan Mette-Marit kom till Nobelkomiteens bankett på Grand Hotel…

Nobels fredspris 2018 til Nadia Murad og Denis Mukwege

…Och här på prisutdelningen när den kongolesiske gynekologen Denis Mukwege tog emot priset, som han delar med yazidiern Nadia Murad för deras kamp att stoppa sexuellt våld som ett vapen i väpnade konflikter. Fruktansvärda berättelser, fruktansvärt viktigt.

Norway Nobel Peace

Jag gillar dräkten och lilla hatten, älskar den här stilen på henne…

sdltd6e5664-nh.jpg

Precis som i Stockholm var det i Oslo en rad olika aktiviteter och festligheter för att hylla fredspristagarna. Vintervackert med snön, ser dock HALT ut med pumpsen – hjälp. Här åkte den här klänningen på:

sdltd6e4b50-nh.jpg

Inser nu också att jag missat norska kronprinsessans look på prins Charles stora 70-årsfest i London, en glittrande kreation, vi kollar in!

sdltd5c8275-nh.jpg

Åh, sååå fint! Svärmor Sonjas look gick inte heller av för hackor. Görsnyggt för att använda ett uttryck jag inte använde igår direkt. Glitterspännet i håret också, perfekt!

sdltd5c8275-nh-1.jpg

Kungligheterna i England går på högvarv, i veckan släppte Will och Kate årliga julkortet på familjen, titta så stor lillprinsen blivit:

sdltd715214_NormalPreview

En sista blänkare från Danmark, eller rättare sagt från Lettland – dit danska kronprinsessparet reste för att fira landets 100-årsjubileum av självständighet. Åh, den här kappan blev jag inspirerad av. Ljusblått och snö, finns det något finare?! Måste försöka bege mig ut i snön här i stan och fota något ljusblått. Kanske den här Filippa K-kappan, deras himmelsblå mohairtröja eller den här Lindex-kjolen, likadan som min svarta favorit.

sdltd6c810e_NormalPreview.jpg

Kronprinsessan Mary var också alldeles häromveckan i  Kalama i Kenya, dit hon reste med danska ministern Ulla Tørnæs. De träffade bland annat kenyanska kvinnor som fått danskt bistånd för att starta företag, i Kenya…

sdltd64fe03_NormalPreview.jpg

Snygg i chinos, HOPE gör ju sin schyssta signaturbralla i liknande stil. Älskar HOPE-byxor! Och här ser vi kronprinsessan tillsammans med ministern…

sdltd65dbe7_NormalPreview.jpg

Det var späckade dagar, fyllda med besök på olika projekt – allt med anknytning till kvinnors rättigheter, ekonomiska oberoende och hållbart egenföretagande på lokal, liten skapa, samt också danskt bistånd.

sdltd64fe2e_NormalPreview.jpg

Och idag när jag knappt kom utanför dörren eftersom det snöblaskade ner ute i Stockholm (helt frivilligt, sååå skönt att vara hemma hela dagen, Johan drog ut med två av barnen och åkte skridskor – hand mamma och pappa tog hand om Ernst, sådan lyx!) så var kungafamiljen ute och jobbade…

sdltd728a9f_NormalPreview.jpg

Det var nämligen dags för invigningen av ryttarstatyn över Karl XIV Johan. Efter 164 år vid Slussen placeras nu statyn på Slottsbacken utanför Kungliga Slottet. Brrr! Prinsessan Sofia, Carl Philip, prins Daniel, kronprinsessan, drottningen och kungen var alla uppställda. Tycker prinsessan Sofia sticker ut i snygg kappa, påminner mig lite om den här jättefina i fantastisk kvalitet från HOPE – coolt med en striktare ullkappa i vinter!

sdltd728ab3_NormalPreview.jpg

En annan vintrig look bjöd Meghan på, i vinrött. Ursnyggt! Fint med den lilla sammetskragen. Hon var på uppdrag för att följa upp arbetet med kokboken “Together: Our Community”, och för att se hur pengarna som dragits in gjort skillnad…

sdltd609c49_NormalPreview.jpg

Sååå laddad man är på denna baby?! Lika laddad är jag på att läsa

sdltd60b4c4_NormalPreview.jpg

Nya numret av svenska Elle har en ganska speciell “cover girl”, närmare bestämt drottningen som ställde upp inför sin 75-årsdag. Susanne Ljung har intervjuat, de helt otroligt vackra bilderna är tagna för Elle av Camilla Åkrans. Intervjun är nog ingen superskräll direkt – framför allt är det bilderna som är häftiga. Detta (eller den här!) är nog nästan min favorit, i DEN klänningen:

ELE-2019-03-omslag_utan-text-1000x1320

Foto: Claudio Bresciani / TT, Fredrik Sandberg / TT, Håkon Mosvold Larsen / TT, Berit Roald / TT, Terje Pedersen / TT, Nina E. Rangøy / TT, Matt Porteous / TT, Keld Navntoft / TT, Mads Claus Rasmussen / TT, Kirsty Wigglesworth / TT.

Kommentera GÄRNA! För nu vill jag veta vilken outfit (galaklänning går också bra!) som du hade velat låna för en dag, eller kväll

20 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis: Nobel-skrällen, kungligt julkort och drottningens hit

 1. Kronprinsessans nobelklänning 2018, tänk att få svepa runt i den….
  Jag tycker Sofia är riktigt snygg i sin rutiga kappa och matchande mössa.

 2. Mary i ljusblått. Så opraktiskt. inget jag kan ha med småbarn, inget jag skulle investera i, satsar på mörkblått. Men så snyggt. när jag blir prinsessa i mitt nästa liv så blir det ljusblått i snön =)

 3. Meghans härliga klänning i bordeaux med den fina kappan till! Så vill jag förstås ha hennes ben också.

 4. Åh jag gillar Sofia i sin kappa och mössa, det här är så snyggt på henne

 5. Det skulle vara superkul med ett gravidspecial med Meghans gravidstil. Särskilt eftersom jag själv är gravid just nu:)

 6. Marys ljusblå kappa! Den ör helt ljuvlig! Snälla Ebba, försök att få fram var det kommer från. Har letat och letat men inte hitta information någonstans. Dansk design?

 7. OMG, lille prins George i LÅNGBYXOR! Faktiskt lkte befriande att se.

 8. Jag saknar Magdalena Ribbing så ofta, sån fröjd att höra henne

 9. Sista på silvoa eller Mette-Marit i London är favoriterna! Varför var vår kungafamilj inte där/bjuden?

  Usch norska bilderna utan Mette-Marits äldsta gör mig ledsen. Han är ju också deras familj. Urk.

  1. Nå han bor ju i London och är vuxen, så antingen kanske han inte ville vara med själv eller så var han inte i Norge helt enkelt. Han har ju alltid varit med förut på familjefoton så knappast är det nån värre anledning till att han nu inte är med.

  2. Fast han har flyttat hemifrån och jag tror att han är i USA nu..

 10. Någon som vet varför MM’ son Marius inte är med på julbilderna?

 11. Prinsessan Ingrid Alexandra ser ju exakt ut som prinsessan Märtha Louise i samma ålder. De är väldigt lika!

 12. Härligt att Mary hade sneakers till den annars välklädda outfiten i Kenya! Hur kommer det sig att den norska kungafamiljen var på prins Charles firande? Var den svenska kungafamiljen det? Tack för alltid lika bra kungligt fredagsgodis 😊

 13. Älskar de här inläggen!! Min favorit outfit var Marys gröna kjol med vita blusen, så classy trots sneakers

 14. Så kul att se de kungligas olika outfits när de åker till Afrika, de brittiska är alltid uppklädda till tänderna med välmatade kläder och skor medan Mary anländer i chinos och löparskor – som hon dessutom behåller till kjolen och blusen senare. Kan inte bestämma mig för vad jag gillar bäst, men kontrasterna är underbara!

 15. Marys blå kappa är ju gudomlig! Men varför var inte våra kungligheter på Prins Charles 70-års firande?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.