Kungligt fredagsgodis – en måndag! Kates skräll och Meghans fullträff

Innehåller affiliate-länkar och annonslänkar, produkter valda av mig / 

Varför inte unna sig nåt härligt en måndag?! Då kanske man blir såhär glad…

sdltd92ae4a_NormalPreview

Jomen, då kör vi! Vi rivstartar en riktigt kul bloggvecka här i bloggen med INGET mindre än en (ännu en!) 100% stilsäker gravidlook på allas vår Meghan, hertiginnan av stil, förlåt Sussex. Eller hertiginnan av glow? Måste typ plocka fram min Glow Mist från PIXI (finns på Lyko) nu, när jag ser denna bild:

sdltd94d29b_NormalPreview

Nu börjar det närma sig, det sägs att babyn kommer i april. Det fina med looken är att det är enkel att “sno”, i alla prisklasser. Meghan bar upp detta på på Endeavour Fund Awards i förra veckan. Busnel-kjolen “Mina” är ett riktigt drömköp, för den här looken. Och TÄNK hur snyggt det hade varit med den här långa kjolen från GANT!?

sdltd94d664_normalpreview.jpg

Lyckades också hitta en bild på hela looken. Såklart har hon ett par coola skor till, för att looken inte ska bli FÖR klassisk. En riktigt (riktigt) snygg skjorta, som Sammy från Filippa K. Och skyhöga klackar. Precis som alltid lyckas hon också visa på bild hur engagerad hon är, genom att prata med händerna och…

sdltd94dbad_NormalPreview

…Gestikulera sådär snyggt. En bra skådis-skill gissar jag? Inte för att det skulle vara ett skådespel, utan för att helt enkelt veta hur man pratar med kroppen:

sdltd8f7d07_NormalPreview.jpg

Förresten, en sak som prinsessan Madeleine och Meghan nu har gemensamt? De skriver böcker. Såhär ser prinsessan Madeleines barnboksdebut ut, kommer inom kort på Adlibris!

Nej, nu måste vi skynda vidare till Kates skräll! Igår på BAFTA drämde hertiginnan till med en riktig galalook. Kate har ju hamnat lite i skymundan, inte minst stilmässigt. Hon har ju också varit mammaledig, tänker jag, och förhoppningsvis njutit av lite lugn och ledigt. Men ändå, så kul att se henne i långklänning…

sdltd97d361_NormalPreview

Looken är väldigt typisk Kate, väldigt engelskt romantisk. Och okej, eftersom jag precis var och såg Dior-utställningen  här i London så måste jag säga det…

sdltd97f6eb_NormalPreview

Jag är liiite besviken. Hade varit finare mer ÄNNU mer romantiskt, typ i stil med den här ljusblå från By Malina. Och när man just sett kreationerna som Dior skapade åt en ung prinsessan Margaret, hantverket och de magnifika klänningarna – då känns detta lite trist. Även om hon förstås är supervacker.

sdltd97d441_NormalPreview

Återkommer till Dior-utställningen men för att ni ska förstå storheten. Och har du chansen att åka till London, se den! Här är klänningen som gjordes åt prinsessan Margaret till hennes 21-årsdag

princess-margaret-dress-t

Men nu åter till den ärtgröna starten på det här svepet. Jag tycker att den andas lite 50-tal, apropå prinsessan Margarets glansdagar – och för att jag tycker att Kate här lyckades riktigt bra!

sdltd92ae95_NormalPreview

Kate visade upp den här härliga gröna klänningen i veckan, när hon besökte Lavender Primary School å organisationen Place2Be:s vägnar.

sdltd92ade0_NormalPreview

Kan roligt nog bjuda på ännu en fin Kate-look, när hon invigde Skottlands designmuseum, V&A Dundee. Självfallet föll klädvalet på skotska rutor…

sdltd8dfa88_NormalPreview

Trebarnsmamman var på plats tillsammans med prins William:

sdltd8df05e_NormalPreview

MEN – jag sparade faktiskt den bästa Kate-looken till slut. Är ni redo? Här kommer den, en ursnygg mossgrön klänning fint stylad med bälte:

sdltd878394_NormalPreview

Sammanfattningsvis, Kate kan! Passar på att slänga in en bild från januari, när hon besökte balettdansare på The Royal Opera i London…

sdltd82f768_NormalPreview

Även här på hemmaplan har kungligheterna levererat outfits. Vi kollar in kronprinsessans look, när hon besökte Stockholm Vatten och Avfall i Högdalen…

sdltd92c734_NormalPreview

Snygg klassisk vardagslook i all sin enkelhet. Blir sugen på att plocka fram min beige kappa nu (även om jag, efter vårigt väder i London, längtar ännu mer efter beige trench, som denna fina nykomling från Filippa K). Victoria bjöd också på en gala-look på Svenska Parasportgalan. Älskar bilden tagen av Henrik Montgomery:

sdltd91a6cf_NormalPreview

Apropå kronprinsessan, så hittade jag en look som jag tidigare missat i mitt “kungliga flöde”, nämligen denna mossgröna:sdltd8cfa01_NormalPreview

Här ser vi hela looken – och kronprinsessan tillsammans med utrikesminster Margot Wallström, som tog emot på Utrikesdepardementet, där kronprinsessan närvarade vid ett seminarium med anledning av Förintelsens minnesdag.

sdltd8d045c_NormalPreview

Vi avslutar med glada bilderna från alpina VM i Åre med härligt engagerade kungligheter i publiken – och en stilspaning! Ser vi vem den hippa typen i Acnes Fjällräven-samarbete är, till vänster om prins Oscar?

sdltd956825_NormalPreview

Jorå, prins Daniel! Här kan du spana in 11.000-kronorsjackan om du är sugen. Var tvungen att lägga in prislappen här, eftersom vi så ofta pratar om det när det kommer till kungliga kvinnornas kläder…

sdltd957325_NormalPreview

Foto: Tolga Akmen / TT, Kirsty Wigglesworth / TT, Yui Mok / TT, Chris Jackson / TT, Jane Barlow / TT, Adrian Dennis / TT, Anders Wiklund / TT, Fredrik Sandberg / TT

Om du hängt med ända hit (tack!) så vill jag ju GÄRNA höra vilken look du skulle vilja sno den här veckan? Kommentera! Obs, du får bara välja en…

36 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis – en måndag! Kates skräll och Meghans fullträff

 1. Jag har mycket begränsad kunskap om mode men alltså SHINY strumpbyxor i NUDE mitt i vintern? Trodde var big no no 🤷🏼‍♀️😳🤔

 2. Vilket trevligt blogginlägg! Till mig själv skulle jag ha valt Kates gröna 50-talare.
  Annars går jag allra mest igång på – London! Du är ju där just nu, och nu nämnde du Dior-utställningen… Då kan jag berätta att jag och min syster har bokat resa till London i april, och programmet är “London à la Ebba” 🙂 Biljetterna till V&A är bokade och klara, boendet bokat i de rätta kvarteren där vi ska prova oss fram bland frukostställena, vintage-butiker och mycket annat. Vi längtar!

 3. Så härligt med kungligt fredagsgodis denna måndag! Älskar alltid dina kungliga inlägg.

  Min favoritlook är Kates lila dräkt/klänning från januari – jag hade älskat att bära den. Så himla snyggt snitt och färgen är helt fantastisk. Det behövs mer färg under vintermånaderna!

 4. Jag älskar den vita klänningen på Kate, ihop med den perfekta frisyren till, det där uppsatta men ändå mjukt romantiska! Kate är bara så fantastiskt vacker!

 5. Gravid-looken! Är i v 17 där magen är för stor för vanliga byxor och för små för gravidbyxor. Försöker vara så kreativ jag bara kan i mina klänningar och kjolar som passar, så pinnar denna look 👌

 6. Alltså Meghans svart vita look! Ger ju inspiration även till icke gravida…. och hur orkar hon gå i så höga stilettos gravid? Älskar hennes stil. Sparsmakad och classy.
  Kates klänning på BAFTA var underbar, så många lager med cremefärgad chiffong. Tycker Victoria har tappat stil lite på sistone, vet inte varför. Har hon bytt stylist?

 7. Meghans svartvita gravidlook – utan att vara gravid. Så snyggt med den långa kjolen!

 8. Kates vackra klänning på BAFTA, otroligt vacker! Det får nog bli favoriten denna gång, som alltid hård konkurrens! 🙂 ÄLSKAR kungliga inläggen!

 9. Snor lätt Kronprinsessans från Parasportgalan! De mossgröna klänningarna är också himla fina båda två….

 10. Victoria i svart polo, svarta byxor, svarta boots och beige kappa med morgonrocksskärp tar jag gärna alla dagar i veckan!

 11. Å det var ett sånt riktigt bra kungligt fredagsgodis denna gång, så roligt att man försöker scrolla långsamt så det inte tar slut för fort! Fortsätt göra dessa inlägg, de är mycket uppskattade! Kram

 12. Tycker Kate’s långa vita är finast. Lite avis på hennes figur…

 13. Åh äntligen Kungligt fredagsgodis! Saknat de inläggen!!!!
  Jag skulle sno Viktorias gala look! Enkelt, festligt o användbart 👍

 14. Åååh, SOM jag längtat efter ett nytt Kungligt fredagsgodis! Denna gången väljer jag gravidlooken.

 15. Så kul med massa bilder på Kate😍 Jag önskar jag passade i hennes skotskrutiga outfit! Elegant vardagslook. Önskar jag vågade mig på klänning oftare men jag känner mig så uppklädd då.

 16. Jag tycker Kate är så fin i sin gröna klänning!!! Verkligen min favorit!!!👍😊

 17. Kates galalook var verkligen vacker. Får nog säga att den byMalina-klänning som du länkade till inte alls var lika elegant i mitt tycke – den påminde alltför mycket om mina gamla nattlinnen. Men erfarenheterna är olika och därmed smaken och så får det vara.

 18. Hej! Många härliga kläder, jag väljer Kates galaklänning.Den är så snygg, och vackert med håruppsättningen!

 19. Kronprinsessans med beige (säger dock bäche som dig) kappa. Så snyggt och stilrent!!

 20. Meghans svart/vita såklart!! så jäkla snygg! även om jag inte är gravid 😉

 21. Catherine hedrade sin framlidna svärmor med att bära hennes örhängen!

 22. Lite oväntat kanske.. Men jag älskade de skotska rutorna! Hade det funnits tillfälle hade jag gärna burit den klänningen 😍

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.