Nåt jag är riktigt dålig på?

Eller okej, det händer. Såklart. Men jag är inte JÄTTEBRA på att faktiskt boka av rubbet, ställa in och säga som det är: Jag är sjuk, jag måste vara hemma och kurera mig, vila och nej, jag grejar inte morgondagen. Inget jag är stolt över, alls. Det kommer givetvis med att vara entreprenör, att livet med eget bolag är skört. Det stannar liksom om jag jag stannar, så som läget är nu i alla fall. En dag rensad i kalendern blir en dubbeldag nästa vecka. Tror också det sitter i sedan mina slitiga år på Expressen, där kunde jag jobba på kvällen för att inte vara där på dagen och smitta nån. Bara jobbet blev gjort.

Igår kväll, när jag kom hem sent efter två intensiva dagar på konferens, och kände mig botten, så var jag ändå liiite stolt över mig själv. Och nej, jag brukar alltså inte ha för vana att smitta folk när jag är sjuk – om någon nu tror det. Det vore oansvarigt och extremt egoistiskt. Däremot försöker jag ofta jobba runt situationen, hålla mig på avstånd, ta telefonmöten istället. Men idag checkade jag ut. Lagade gröt till mina tre små, lämnade iväg alla barnen på morgonen och sedan hem, på med sköna kläder och vila. Te, ostsmörgås och lugn och ro. Heeela dagen. Jobbade såklart hemifrån men det var ändå extremt vilsamt och precis vad jag behövde.

8 reaktioner till “Nåt jag är riktigt dålig på?

  1. Bra Ebba ❤️ Ibland måste man ställa in och bara fokusera på att bli bra annars tar det bara ännu längre tid att bli frisk.

      1. Här sitter jag på jobbet. 38.5 i feber under natten och önskar inget hellre än att jag kunde vara hemma. Visst går världen inte under utan mig men när man har ett 24 timmars jourpass och det faktiskt inte finns någon som enkelt kan hoppa in är det svårt att stanna hemma.

  2. Jag upplever att det anses starkt och drivet att jobba trots att man är genomförkyld. Det går emot min uppväxt, mamma var alltid stenhård med att ”är du sjuk så är du”. Allt som inte går att göra från hemmet tycker jag är oansvarigt att INTE avboka. Jag sitter nu med ett sjukt spädbarn pga min makes kollegor som gick till jobbet sjuka. Tack för den!

    1. Hej Karin, usch – så trist, jag upplever det faktiskt INTE så, jag skäms som sagt över att jag jobbat mig igenom sjuka dagar för din mamma har ju rätt “är man sjuk så är man”. Tycker inte det ligger nån prestige i att “kunna” jobba sjuk, tvärtom! Hoppas att er lilla kryar snabbt! Kram!

  3. När man är sin egen är det så skönt att kunna ta såna dagar! Visst, det är skört och jobbigt att verksamheten stannar när man inte orkar hålla tempot. Samtidigt är det många som skulle drömma om att få jobba hemifrån i lugn takt i pyjamas ibland när det behövs. Hemmadagar med jobb har räddat mig från att bli sjuk(are) många gånger.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.