Hur mår din garderob?

Innehåller affiliate-länkar och annonslänkar, alla produkter valda av mig / 

Hur mår din stil och garderob just nu? Det ska man fråga sig ibland, för att ta reda på var man befinner sig – är det något som känns fel? Något som inte funkar 100%? Hur kan du komma tillrätta med det?

Så, hur mår min egen garderob? För mig hänger den alltid ihop med livet i övrigt. Förkylning, feber och februari-tröttheten har gjort att jag senaste tiden landat mycket i mina säkra kort. Basplaggen. Svarta kostymbyxor, skjorta, en snygg blus. Herrskor, som jag halkar runt i bäst jag kan. Enklast möjligt. Mörka morgnar. Upp och iväg med barnen, hålla ihop pusslets alla bitar. Försöka att inte få alltför mycket Ernst-snor på kappan. Vill bara att det ska FUNKA. En strategi vi diskuterar i nya podden, om att hitta tillbaka till sin stil, börja från grunden.

Sen har jag mina “statement”-favoriter, som jag stylar upp basplaggen med, om jag ska iväg på möten, plåtning eller annat. Vilket i princip är varje dag närmaste veckorna. Som kimonokavajerna från Rodebjer. Såg att de fortfarande finns på deras slutrea (den ljusrosa kimono-kavajen också!) och…

5A1A1673_1

…Flera av deras blus-hits, finns också kvar på rean. Gillar dessa plagg för att de håller så bra, både vad gäller design och kvalitet.

Framför allt känns den här tiden på året som en transportsträcka, fram tills att man kan ha liiiite tunnare plagg. Jag veeeet att jag är en “längtare” men nu säger jag det: Åh, som jag längtar efter trenchcoat med stickad tröja under! Spanade in & Other Stories fina trench-nyhet och kände aprillängtan i hela kroppen. Såg också igår, när jag tog en promenad till Fältan på skakiga, trötta ben, att Polarn O. Pyret fått in en mini-trench! Alltså, den finns i Ernst storlek, herregud så gulligt…

5a1a1575_1.jpg

Min blå trenchcoat har jag i och för sig också såhär års, lite som “inne-kappa”. Lindex har just fått in en i vackert mellanblå. Tycker det är synd och skam om den bara skulle användas i vårväder. Nej, nu ska jag köra Clarins SOS Hydra-mask här hemma, sedan ett tjockt lager Clinique Moisture Surge som får sjunka in – för det är verkligen SOS-läge inför mitt kalas imorgon. Men det löser sig, jag är ändå betydligt MINDRE sjuk jämfört med igår?!

Kommentera gärna – hur mår DIN garderob just nu?

11 reaktioner till “Hur mår din garderob?

 1. Hej! Något som du gärna får ta upp i bloggen är hur man ska hantera pendlande vikt i garderoben. De senaste ca 15 åren har jag pendlat ca 10-15 kg upp och ner varje år, upp på hösten o vintern och sen ner på sommaren. Det innebär att jag generellt har lite större vinterkläder än sommarkläder och inget som är störigt egentligen. Men hur gör man en utrensad och enkel basgarderob? Många av kläderna är ju åretruntkläder som får hänga i garderoben och vänta på ”rätt” vikt. Vill rensa och slänga som alla andra men måste köra ”dubbla” garderober med strl 38-44. Tips?

  1. Hej Hillevi! Bra kommentar, ska fundera över detta – jag har själv pendlat mycket senaste åren med tre barn, tre graviditeter, är ännu inte tillbaka där jag vill vara. Det är knepigt! Kram från Ebba

 2. Har hur mycket som helst, använder 10 plagg. Har rensat men borde rensa mer. Tycker det är svårt att rensa. Många fina plagg som hänger där, men jag använder dem inte☹️
  Försöker få struktur. Har för lite garderober för att få ordning.
  Borde ta tag i detta på ett mer resultatinriktat sätt☺️

 3. Varifrån är den underbara rutiga kavajen på ditt insta inlägg? Såååå fin 🥳🌟🤩

 4. Jag är helt otippat supernöjd med min garderob. Har rensat ut all skit och inte köpt något nytt. Och min garderob består numera bara av klassiker i bra material. Och sån är ju jag. Jag gillar enkla kläder där det lilla extra är just kvaliteten.

  För dig som viktpendlar över årstider har jag ett tips. Jag viktpendlar inte själv men har kommit på att för mig fungerar det utmärkt att packa ner väldigt stor del av garderoben från april-maj och sakta börja smyga upp den i september igen. T ex. så åker svarta mörkgrå kostymer undan då. Har en ljusgrå och en marinblå istället som jag aldrig känner för att använda på vintern. Så är det med massor av plagg. Även om klänning rent teoretiskt går att ha alla årstider så har jag märkt att det inte blir så för mig så då packar jag undan dem för säsongen. Det enda som hänger med alla säsonger för mig är jeans, vita skjortor och t-shirts. Allt annat får rotera efter säsong. Suget att köpa nytt minskar också om man inte ser sina sommarkläder på hela vintern. Jag vet att jag kommer bli nykär i min grå Kostym när den väl får komma fram igen.

 5. Min garderob mår helt ok! Har under ett par år läst på mkt för att lära mig mer om min bas och hur jag ska få en funktionell garderob.
  Jag är inte där än men på god väg.
  Många av mina plagg använder jag året om. Tröjor och linnen i ull. Värmer när det är kallt och är svala när det är varmt. Siden är också en favorit.
  Shoppar mindre och mindre.
  Köper Second hand och byt/lånar kläder. Säljer och skänker det jag inte använder.
  Tar väl hand om mina plagg och skor. Vädrar, putsar och vårdar. Tar bort fläckar och impregnerar.

  Hållbart känns rätt!

 6. Vart kommer din ljuvliga blå trench ifrån fina Ebba?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.