Kungligt fredagsgodis

Liksom för så många andra, så är det mesta inställt för kungligheterna denna märkliga, mörka våren 2020. Men det hindrar inte kungligt fredagsgodis – och det stoppar inte födelsedagar! I veckan fyllde denna gulliga lillprins ett år…

Japp, Meghan och Harry bjöd på en (ganska lång!) video när Archie läser bok tillsammans med mamma. Kul. Lillprinsen, som ju ännu inte har någon prinstitel – och kanske aldrig kommer att få. Här ser vi honom med pappa och farfar Charles Philip Arthur George, prinsen av Wales:

Bilden är från dopdagen, en av de få officiella bilder som släpptes från dopen, som hölls inne på vackra slottet Windsor. Och här ser vi fler gäster på dopet, på bilden tagen i the Green Drawing Room. Åh, att ha “det gröna rummet” ändå. Drömmen. En vacker dag ska jag ha det hemma hos mig – igen. För jag hade faktiskt ett grönt litet rum i min första egna lägenhet! Well well, åter till kungligheterna…

Ja, detta glada gäng känner ni igen! Meghans mamma Doria i rosa dräkt och därefter ser vi prinsessan Dianas systrar Lady Sarah McCorquodale och Jane Fellowes. Och ja, förstås, Meghan och Harry när de fortfarande var en del av den arbetande kungliga familjen…

Fint och klokt att Meghan passade på att uppmana alla som kan att bidra till Rädda barnens insamling, med fokus på barn som är extra utsatta i och med rådande Corona-krisen. Alla kan göra något litet. Passar också på att tipsa om Röda korsets insamling, läste nyss hos dem att 68 kronor – ja, som två kaffe ungefär – räcker till 100 skyddsmasker för sjukvårdspersonal som jobbar i högriskområden.

Men åter till the royal world, där Meghan i veckan förlorade “första ronden” i stämningen mot Mail On Sunday. Fallet handlar om privata brev, från Meghan, som hennes pappa sålde till tidningen – som sedan publicerade dem. Det här är andra stämningen i år, där Meghan och Harry förlorat mot tabloiderna…

Hur som helst, hurra på 1-årsdagen till lille Archie. Jag måste väl bara få uttrycka en yttepytteliten besvikelse över att jag inte fick se Archie i några små puffiga byxor, nån liten krage, en ynka knästrumpa eller ens en liten hängselbyxa… Här ser vi kusinen Louis “officiella” 1-årsfoto:

…Och här levererade prins William som 1-åring, året var 1983:

...Och här nedanför ser ni prins Charles på 1-årsdagen. Frisyren, ÄLSKAR den! Hihi, sådan hade ju även mina barn, så kanske därför jag är lite extra svag för baby-tupkammar:

Bjuder på en annan härlig födelsedagsbild, som hovet släppte inför drottningens 90-årsdag! Observera att det är taget in the White Drawing Room, på Buckingham Palace. Underbar bild med samlad tronföljartrupp.

Apropå födelsedagar, så lär det heller inte bli som vanligt här hemma i sommar, när kronprinsessan fyller år. Tur i alla fall, att det inte är någon jämn födelsedag eller stort jubileum just i år. Men någon form av firande blir det väl ändå, får man hoppas? Ja, jag hoppas det. Som så mycket annat är det såklart ännu ovisst. Tills vidare, så fortsätter…

…Kungafamiljen här hemma att distansjobba. Digitala möten, liksom för oss andra. Såhär såg det ut i veckan när det var videomöte med norska kronprinsparet, som skulle ha varit här på besök den här veckan. Vilket givetvis blev framflyttat.

Proffsigt att dela med sig av bilder, tummen upp för det! Enligt Kungahuset gav mötet “möjlighet att informera varandra om utvecklingen i de båda länderna” och jag tänker att de också fick en catch-up, om livet och vardagen.

Paren är ju inte bara “bransch-kollegor” utan också goda vänner, som alltid ser ut att ha himla trevligt när de ses:

…Och här nedan, en bild från prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop. Trion är på väg till den privata middagen på fredagskvällen, inför själva bröllopsdagen. Åh, som man längtar efter ljumma sommarkvällar när man ser detta:

Hurra för fredag hörni, nu ska det blir härligt med helg. KOMMENTERA!

10 reaktioner till “Kungligt fredagsgodis

 1. Underbart med Kungligt fredagsgodis!! 🙂 Det gröna rummet på Windsor Castle är verkligen fantastiskt, besökte det i höstas på en guidad tur. Det var dock lite, vad ska man säga, trist/synd att det bara fanns så otroligt officiella bilder att publicera från de andra familjemedlemmarna för att uppmärksamma Archies födelsedag. När den lilla kusinen, prins Louis, fyllde år visade de ju en väldigt söt bild på honom med sin farfar. Men det är kanske för att det är dessa tider som råder just nu… Vad vet jag! 🙂

  1. Det visar kanske tyvärr på att de ev har olika relationer till småkusinerna. De har kanske inte träffat Archie lika mycket? Alternativt inte tagit bilder när de gjort det? Men det är ju såklart upp till dem och inte mig att ha åsikter kring 🙂

 2. Hej Ebba!
  Du är bra och påläst.
  En detalj som j ofta tänker på när j ser dig i rutan är att du gör samma gest med armarna – om och om igen ( med emfas).
  Ibland behövs emfas:-) …men när du gör det precis hela tiden blir det lite ansträngt att se på. Säkert kan ngn hjälpa dig att arbeta bort detta.
  F ö – kunnigt och intressant.

 3. Är det bara jag som tycker att Archie liknar Thomas Markle?!

 4. Jag tycker det var lite skönt att se Archie i vanliga kläder om de nu inte ska uppfostra honom som prins. Själv har jag lite svårt för de där lite mer gammaldags barnkläderna med knästrumpor och kragar. Jag tycker det lätt ser lite utklätt ut och inte så funktionellt. Men de fyller förstås ofta funktionen att bibehålla bilden av att det inte är vanliga barn utan kungliga barn. Jag tycker som många andra att det är lite roligt att titta på kungligheter som klär sig i vackra klänningar och tiaror men rent logiskt kan jag inte riktigt övertyga mig själv om att det är en företeelse som borde existera i modern tid.

  1. Ja jag förstår dig. Men äh jag håller med ebba, kul och sött – kanske inte varje dag men vid större högtider? Framförallt liite annorlunda att han satt i blöjan medan det traditionella är finkläder på det som skickas ut vid födelsedagar. Men de verkar inte köra den traditionella vägen 🙂

 5. Tjaaaa, det där med knästrumpor, puffiga byxor och “nån liten krage” känns forcerat och.. omodernt. Gulligt javisst! Men kan vi inte glädjas åt ett fint videoklipp som det är, utan att behöva kommentera vilka kläder vi saknar på en 1-åring.

 6. Fantastiskt roligt med lite kungligt godis även i “distans-tider” som dessa! 😍

  Tänkte på det här med att fira… Om en månad är det ju 10(!) år sedan som kronprinsessparet gifte sig. Kan du inte snälla ge oss en hel “godispåse” med bilder och sånt där då! Hade varit helt underbart att få “återuppleva” denna härliga dag med lite bilder blandat med dina ord.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.