Junikväll på vår balkong

Det blev spontanmiddag hemma hos oss denna lördag. Fem barn och fyra vuxna – och ett härligt trevlig ös, med glada barn, pasta, tomatsallad och tja, sen var det ju efterrätten då. Jag må ha tre kokböcker i ryggen men ikväll var jag väldigt glad över…

5A1A9552.JPG

Att Säker stil-poddens sponsor Frödinge hade skickat över smakprover på sin nya kladdkaka, som jag snabbt trollade (!) ihop till en somrig efterrätt som gick hem till 100%. Puh, så skönt. Laktosfri vispgrädde och jordgubbar, hallon och blåbär till det – klart.

Det roliga är att jag nu är riktigt peppad på att göra en fjärde kokbok med Amy! En till riktigt somrig. Älskade att jobba med vår “Sommar med systrarna von Sydow och “Fest med systrarna von Sydow” just eftersom vi smög med smarta genvägar. Och fokuserade på fest, spontana kvällar som denna och andra tillfällen när man vill ha det lilla extra!

5A1A9526 2.JPG

Foton av Lisa Höök, från häromdagen. Vår balkong som liksom har en grön matta nedanför såhär års, när hela allén är ljusgrönt lummig. Igår kväll satt vi ute till halvelva, dessa junikvällar! Sparar dem i en ask i minnet och njuter av dem länge.

9 reaktioner till “Junikväll på vår balkong

  1. Ja! En fjärde kokbok skulle hamna hemma hos oss. De tre tidigare pryder hyllan i köket och samsas om utrymmet med andra kokböcker. Har inte varit så mycket på just Marstrand men varje sommarlov tillbringades på Bohusläns kala klippor. Era sommarböcker kastar mig tillbaka- de är fantastiska på många sätt!!

  2. Jag skulle gärna få tag på dina två tidigare kokböcker men det verkar vara svårt. Har du några tips? Älskar små stunder med systrarna von Sydow.

  3. Åh ja! Älskar era kokböcker, framför allt den första. En riktig sommardröm, bilderna gör mig så inspirerad – varje gång!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.