Inte en helt vanlig frukost-outfit

Betalt samarbete med NaturNes ekologisk barnmat /

Efter mitt studiebesök i barnmatsfabriken var det dags för lanseringsfrukost på hemmaplan av den nya ekologiska barnmaten – och jag drog på mig en inte helt vanlig frukost-outfit. Tänkte att äsch, jag måste ju vädra denna nya kjol!

5a1a7343.jpg

En sådan här morgon – i synnerhet med en liten sjukling hemma – så behöver jag min säkra stil. Alltså en look som kändes bekväm, snygg och trygg. Det är alltid mycket att hålla koll på, körschemat ska stämma, allt ska gå som en dans så att det inte KÄNNS som att det är mycket att hålla koll på!

Måste visa er de ljuvligt fina handmålade små placeringskorten. Jag specialbeställde av en tjej som jag följt på Instagram länge – blev så glad när hon tackade ja till detta lilla uppdrag…

5A1A7368

Får jag ett tillfälle kan jag icke låta bli att slå ett slag för vackert handskrivet! Gästerna serverades en urgod ekologisk frukost och vi höll till på ett supercoolt ställe – ett “stads-trädgårds-lab” mitt i stan. Med 800 kvadratmeter stort med takodling, växthus och solceller. De har bikupor, ängsodlingar och små trädgårdar för biologisk mångfald och som visar på hur man kan arbeta med urban hållbarhet genom odling.

5a1a7526.jpg

Kändes också passande för lanseringen av ekologisk barnmat – och jo, som ni ser här, jag ville såklart ha “overnight oats” serverat i återvunna glasbarnmatsburkar. Gröten fick man toppa med detta

5a1a7506.jpg

Och här sitter jag och väntar på gästerna, som skulle komma klockan nio…

5a1a7391.jpg

Det gjorde de också. Sedan väntade en introduktion av mig, mina intryck och lärdomar från studiebesöket och en “mini-panel” med kunniga barnsjuksköterskan Åsa Paulander och Josefin Sandberg Morén som ansvarar för NaturNes i Sverige. Här ser ni dem. Har lärt mig massor av dessa två!

5a1a7447.jpg

Förutom mycket matnyttig (hehe) info om barn och mat, så fick alla med sig en specialgjord tote-väska. Bästa mamma-väskan detta. Min kompis Lisa Haggård i Falsterbo har ju grundat Tote Stories, där man kan beställa med eget monogram. Väldigt uppskattat denna morgon…

5a1a7382.jpg

Var så skoj att äntligen träffa Vivi Wallin som driver Mammasanningar (älskar!) och Jannike Ebbing. Driftiga kvinnor och branschkollegor, man har förstås tusen saker att prata om – och gör det i HÖGT tempo.

5a1a7946.jpg

Sen var det ju fint att matcha en av de lite yngre gästerna…

5a1a7982.jpg

Nämligen Julia Anjous minsting Winston, som vid 10 månaders ålder redan är helt med på att leopard alltid är rätt. Alltid.

5a1a7817.jpg

Här med ytterligare inspirerande kvinnor: Anja Forsnor + en minigullig och Angelica Aurell + ytterligare en minigullig. Och här nedanför Jessica Lagergren som väntar en lillasyster till sin Elsa, med Therese Wickman

5a1a7885.jpg

Men frågan är om inte morgonens stjärna var Benita, mer känd som “Bonusmamman”, som jag lärde känna när jag hängde på hennes mamma-träning utomhus med Ernst. Hon har BF på fredag. Wow, heja. Tack alla för en härlig morgon och en en lansering som varit väldigt kul att jobba med. Kommentera gärna!

5a1a7527.jpg

10 reaktioner till “Inte en helt vanlig frukost-outfit

 1. Men åh vad fina placeringskort, vem var det som hade gjort dem? 🙂

 2. Vilket underbart sällskap du hade <3 och tänk hon som skall föda imorgon, jag är så sugen på en tredje liten, men fyllde 43 i december så det blir nog inget. Men njuter av andras bebislycka

 3. Vilka fantastiska väskor från “Tote Stories”!!! Perfekt present till vår dotters födelsedag, lätt att fylla med diverse godsaker. Har dessutom ett barnbarn, som är tokig i väskor, så det får nog bli en till henne också. Tusen tack för tipset!

 4. Hej,
  Underbar kjol!!! Undrar bara om du då bär hudfärgade strumpbyxor? Vet ju att ni säger i er podd att det Inte är tillåtet 😀 men hur gör man nu när man är sugen på sneakers och kjol men det är fortfarande kallt både inomhus och utomhus?

 5. En till som är nyfiken på det Maria lyfter; strumpbyxor yay/nay 🙂 Minns eran strumpbyx-gate något år tilbaks men ni modifierade lite i en nyare podd 🙂 (strumpbyxor all the way här, komfort > stil i kylan)

  En annan fråga; vill köpa en tote til lillsyrran men osäker på storlek. Har kollat hemsidan; har du en medium? Och kan man också fråga (personligt, förlåt, upp til dig att svara) din längd? Hon är lite längre än mig och kan ha större väskor och accessoirer, men är max typ 1.65m. Handlar inte mycket på nätet från butiker utomlands (jeg er norsk) pga mva och tull höjer priset rejält, så vill göra ett godt köp 🙂

  Mycket takksam för svar 🙂

 6. intressant att Nestle gör ekologisk barnmat. Som kompensation till att man inte tycker att vatten är en mänsklig rättighet och köper upp dessa rättigheter billigt överallt. Läser gärna din blogg och blev förvanad över att just du köper ett samarbete sa rätt över, tydligen utan att reflektera.

 7. Din kjol är underbar! Väskorna med gröna detaljer var helt underbara. Jag hade annars siktat in mig på vinrött men kanske ska tänka om. Vackra handskrivna kort 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.