Hur vågar Meghan och Harry göra såhär?

Ja, herregud, vad är detta för kungligt drama som utvecklar sig inför öppen ridå? Nu har jag också varit inne och lusläst parets färska nya sajt. Hjälp! Lyfter fram en kommentar från Kattis, apropå förklaringarna till VARFÖR Meghan och Harry nu droppar denna bomb – och apropå sajten, som paret alltså passade på att släppa idag:

Efter att ha läst den nya hemsida som detta par nu har lanserat tycker jag verkligen att det förefaller som att de vill ha kakan och äta den. Det känns som att de lite grann snor hela historien och varumärket som är det brittiska kungahuset, en institution som har funnits mycket länge och som spelar en viktig roll för Storbritannien diplomatiskt och på många andra sätt. Nej detta är faktiskt inte bara ett litet varumärke som de ska kunna använda för att samtidigt kunna leva precis som de vill. Det rätta vore isåfall att de avsade sig sina titlar och inte profiterade på kungahuset på det här sättet. Kommer tyvärr inte heja på ett sådant beteende. Konstigt också att ingen annan medlem ur kungahuset har kommenterat detta, utom ett kryptiskt meddelande från Buckingham Palace om att det här är en komplex fråga. Tycker inte alls att det är samma sak som det som hänt i Sverige, här var det ju en ordnad pressträff och det hela utgick från kungen, det var ju knappast prins Carl Philip eller prinsessan Madeleine som själva uttalade sig först.

Tack för klokt inspel. Och Kattis har ju verkligen en poäng här. Vad jag syftade på med “liksom i Sverige”, var dock själva principen att slimma ner kungahuset och att separera de fulltidsarbetande – avlönade – medlemmarna, från medlemmarna i den kungliga familjen. Alltså, att skilja släkten och julfirande från plikter såväl som privilegier. Detta är en trend vi ser i övriga Europa. MEN såsom denna historia utspelar sig, det är absolut något helt annat. Kan inte låta bli att tänka: Hur vågar de? Och känns ett styng av… Att något inte gått helt rätt till här, att detta var ett förhastat beslut som uppenbarligen inte är förankrat med hovet.

Kunde de inte ta detta i lugn och ro med 93-åriga drottningen? Som trots allt haft några – tja, som hon själv uttryckte det i sitt jultal – “bumpy” månader, med hela den fruktansvärda härvan kring prins Andrew? Är fullkomligt övertygad om att drottningens filosofi är att sådana här beslut MÅSTE få ta tid. Ska få ta tid. Det är trots allt inte mer än 18 månader sedan Meghan gifte sig med Harry, de har en åtta månader gammal son, de har rest massor senaste året, de har lyxrenoverat en enorm villa vid Windsor för att bo där – och nu, detta. Tror icke drottningen är på detta humör just ikväll:

All respekt för den vidriga behandlingen av paret från medierna. Det är inget annat än trakasserier. Men som min kloka kompis Anna sa: Detta MÅSTE ha gått att lösa på något smidigare sätt. Utan detta drastiska drag med besked om utlandsflytt, att avsäga sig kungliga åtaganden, vilja ha mer “space” vad det nu innebär, kämpa för att bli “ekonomiskt oberoende” (förlåt, men litet fniss här med tanke på Harrys förmögenhet och tillgångar, den kampen kommer paret att klara) OCH lansera egen hemsida, med egen mediestrategi?! Utan att, som det faktiskt nu verkar, ens ha stämt av med Harrys familj?

Helt galet verkar det faktiskt nu. Eller, vad tycker du? KOMMENTERA gärna!

Läs också om hovets svar på tal, till Meghan och Harry!

11 reaktioner till “Hur vågar Meghan och Harry göra såhär?

 1. Att det skulle bli någon form av rabalder, var väntat. Efter att ha läst om Meghan och hennes familj inför bröllopet, så framstod det för mig att det fanns dysfunktionella drag där. Vad som helst kan hända. Undrar om detta var Meghans plan från början, att splittra, eller så kanske det är det som bara händer i hennes liv. Hennes far och halvsyster verkar på något sätt gränslösa, det har präglat henne. Harry kanske sökte en fru som kunde ta honom ur sin också något dysfunktionella familj.

 2. Hejja Harry & Meghan! Helt i tiden och förståeligt. Men, det är lite stinky fish med sättet det gjorts på. Kanske visste dom, efter månader av försök och diskussioner, att dom aldrig skulle få ett OK från drottningen och orkade tillslut inte längre? Och vad gör DET med familjen och de redan, ryktesvis, spända relationerna? Och uttalandet från Hovet tyder på PANIK! Förstå antalet fötter som springer kors och tvärs över mattbeklädda golv i slottet för att försöka dämpa skadan? Också att Harry & Meghan släppte nyheten tidig morgon tyder väl också på att dom fått nog och ville styra detta själva, utan chans från hovet att sätta ihop ett ordentligt svar? För svaret som Hovet gav är ju gjort väldigt kort och snabbt…

  Hur är det med Harrys rikedom, är det år av apanage han har sparat? Funkar det så, det kan inte tas ifrån honom nu? Är EJ orolig, bara nyfiken.

  Mm, spännande och intressant med denna historiska vändning i det brittiska huset!

 3. Tolkar “financially independent” snarare som ekonomiskt självständiga än ekonomiskt oberoende – nyanser förvisso, men de har nog båda sitt på det torra redan.

 4. Jag är så kluven till allt detta. Förstår helt och hållet att de vill ha mer privatliv, och komma bort från all den skit Meghan fått, och att de vill att Archie ska växa upp på ett mer “normalt” sätt. Men kom igen. De kommer aldrig att komma bort ifrån median. Detta kan ju nästan göra det värre…?
  Det känns också nästan pinsamt att de skriver att de vill bli försörja sig själva. Som du skriver, Harry har ju pengar som f*n ändå. Det är ju inte som att de kommer ta ett “vanligt” jobb.
  Och att de skriver att de funderat på de i flera år… De har inte ens varit tillsammans i FLERA år. Allt känns lite väl hastigt och naivt, samtidigt som jag förstår dem på ett plan. Men att vara kunglig innebär att lite offra sig själv. Så därför borde de säga upp allt. Och inte både ha kakan och äta den, som ni säger.

 5. Tycker deras problem är “icke-problem”….hur man än ser det så lever de mycket priviligerade liv.

 6. Windsors må vara dysfunktionella, men jag tvivlar starkt på att de har varit så ensamma och illa behandlade av familjen, att de påkallar att choka sin familj på det här sättet. Så otroligt svekfullt av Harry och Meghan.

 7. Känner spontant. Vem
  Är du att döma dom ? Sitta där du sitter och döma någon som
  Fötts in ett liv och framförallt behöva ta en roll den aldrig någonsin älskat. Ingen kan någonsin förstå pressen. Tycker din upprördhet är pinsam.

 8. Ganska intressant information på sajten laineygossip.com. Där spekuleras det i om det var på väg att läckas till the Sun och att de därför släppte informationen snabbare än planerat.
  https://www.laineygossip.com/breaking-down-timing-of-prince-harry-and-meghan-markles-announcement-stepping-back-as-senior-members-of-british-royal-family/61341

  Som någon som har bott i England så förstår jag dom. Mediadrevet mot Meghan och Harry har varit helt sjukt och med tanke på Harrys uttryckliga försök till att stoppa de elakaste skriverierna så har det nästan bara blivit värre. Rasism, lögner och dagligen helt otroligt elaka historier. Och nästan inget om att skandalerna kring Prins Andrew och hans förehavanden med Jeffrey Epstein och minderåriga flickor.
  Och med tanke på vad som hände med Prinsessan Diana. Som han fick se både jagas av media och pressas av hovet….nä, tycker de ska flytta och att Harry gott kan få behålla sin titel.

 9. Åh jag tänker verkligen helt olikt dig!
  Monarkin är en sån gammal tradition där de som lever i den verkar förväntas ta vilken skit som helst. Jag tror Meghan har mått extremt dåligt psykiskt. Kanske nära depression? Det påverkar såklart hela familjen. Och att få stanna och ta all skit ”för att det är så det är”…Nä, känns så omodernt och idiotiskt!
  Låt dem göra vad de vill och vad som är bäst för deras barn♥️

 10. Respektlöst och kränkande mot ffa Drottning Elisabeth . Hur kan man gifta in sig i ett av de äldsta kungahusen utan att veta vad det innebär. Varför ställer man upp på bröllop med pompa och ståt när man inte menat allvar. Megan verkar ju kränka sin egen familj också. Slutar nog med tårar för Harry.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.